Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@miskap2111 no ja uz ani neverim, ze schudnem behom,pretoze beham cca dva mesiace niekedy kazdy den a niekedy kazdy druhy ako stiham a ako sa mi chce a teda ja nevidim na sebe ziadnu zmenu, hlavne co pises, ze brucho sa krasne vyformuje, ze netreba ani brusaky, tak neviem neviem, ja som chuda iba obrovske brucho mi ostalo po porode a neviem sa ho zbavit, beham a po tretej som prestala jest cukry,ak si nahodou dam nieco sladke po tretej momentalne sa mi brucho nafukne a som ako pred porodom 😝 , ale zmenu ziadnu nevidim, len ja verim,ze cim dalej budem behat, tak to brucho naozaj spadne, mm mi vravi, ze 10 rokov som mala to brucho,tak samozrejme, ze dlhsie bude trvat kym mi spadne, minimalne tri mesiace a potom uvidim zmenu,ale len velmi malu,nevzdavam sa a beham stale a nastastie ja behanie milujem hlavne na dlhe trate,ked som bola mensia som behavala, tak mi to nerobi problem,niekedy chodim vecer, ale teraz som zacala rano na lacno a teda to je riadny zaberak, je to velmi narocne, ale uz som si zvykla
ty si po akej dobe videla zmeny na sebe
@boska79 ako pises aj ja mam s tym problem chodit kdesi do terenu sama, tak moj syn vzdy ide popri mne na bicykli a som rada,lebo neviem ci by som isla po tych polnych cestach sama behat, kedze dnes tak kilnu hocikde ale teraz beham po chodnikoch po meste a aj toto mi celkom vyhovuje
@lubicakovac to by mna velmi potesilo,keby som nabrala zadok a stehna z behania, svaly,pretoze ziaden nemam a trochu ho treba zvacsit 😀
@bonaquaba , ja som to brucho dala dole asi za 6 mesiacov ( ako som niekde v tejto diskusii pisala, zacala som v juni a do decembra som mala postavu, aku som chcela). Ale bola som veľmi disciplinovaná v strave, behávala som zásadne ráno- pred raňajkami ( dala som si len kávu, neskôr som pridala proteinovy nápoj),, 4-5x týždenne a raz týždenne som este dala chodzu. Takže bolo to intenzívne. Vyvážená strava je veľmi dôležitá, aj keď mne sa práve pri behu páči, že človek nemusí hladovať, aby schudol. Len samozrejme, trpezlivosť je strašne podstatná. Ale pokiaľ ťa beh baví a stravuješ sa disciplinovane, beháš 2 hodiny po jedle, alebo pred jedlom (proteinovy nápoj môže byť), výsledky by sa mali dostaviť.
@miskap2111 urcite sa dostavia tie vysledky,len to chce viac casu, nie hned, ja beham teraz na rano a potom sa citim skveele, stravu nedodrziavam, iba tie cukru poobede nejem, tak aspon to dufam, ze pomoze a ako pises na behu je perfektne to,ze mozes jest a potom to pekne vybehas, ja mam niekedy take dni, ze rano beham svoju hodinku a potom,ked sa dojem po tretej ,t ak vecer si idem dat znovu a som rada,ze to co som zjedla, tak aspon scasti spalim,ale pre mna je beh relax ako som uz pisala ja ho milujem,pre mna to nie je nejake utrpenie, to skor posilovna,alebo doma cvicenie je nic pre mna
Tak by som isla behat.. Rano pred siedmou ide muz do prace, pride navecer.... Ho cakam dnes netrpezlivo... Co mam chodit rano o sieste? :D
Behate niekto s kocikom?
@bonaquaba , tak to je super! Ak by ti to ani pri takejto intenzite nešlo dlhodobo dole, treba niečo zmeniť - buď stravu, alebo typ "treningu". Telo je strašne múdre, rýchlo sa adaptuje. Preto je dôležitá roznorodosť a stále mu dodávať dostatok živín, aby neprepol na spomalený metabolizmus. Pomohlo by aj posilovacie cvičenie - aby si si vytvorila svalovú hmotu. Keď je sval, telo lepšie metabolizuje a spaluješ, aj keď necvičíš. Takže zo mňa si príklad neber 🙂 a tie brušáky cvič, a pridaj aj niečo naviac, aby sa ti vytvorila svalová hmota trochu rýchlejšie.
@boska79 ja ked som chodila zo zaciatku behat, tak som uplne bola ohromena zo seba, ze dokazem tak dlho vydrzat a aj som perfektne pricistila hlavu teraz uz som ako automat, myslim na hocijake veci, vtedy to bolo take jedinecne, ale nevadi mozno casom to bude zase prevratne, ja chodim rano o 6 alebo pol 7 behat ako vstane syn,lebo on je nas budicek, tak si odbehneme a ked prideme domov, tak su uz vsetci hore,len ked bude skolsky rok, tak budem chodit vecer
@boska79 , v BA na hrádzi som videla bežať jedného otecka s kočíkom. Ale mala som o to dieťatko trochu strach. 🙂
@miskap2111 tie brsusaky cvicim aco mam este teda cvicit aby sa vytvorila svlaova hmota, niekto mi radil Lcarnitin si mam kupit, aby sa mi svaly rychlejsie robili,len este som ani nepozerala co to je
@miskap2111 to je najlepsi asi cyklovozik :/ ale pravda, nieje nad to, nechat dieta doma 🙂
Čo sa týka Lcarnitinu, tak ten je dobry na spalovanie tukov, ale samotný sval z toho nenarastie. Ja som to nikdy nebrala, maximálne som si dávala proteinovy nápoj pred behom. Čo sa týka cvičenia, možno by sa zišli rovnomerne všetky svalove partie. Treba si dat ale potom cvičenie vypracovať nejakému trénerovi. Vedia pripraviť aj program na doma- cvičenie vlastnou váhou. Tu je dôležité, aby cviky neboli stále rovnaké. Keď zatazujes stále rovnako tie iste svaly, cvičenie potom nemá taky účinok.
ahojte, mozem sa pridat? chcela som povodne takuto temu zalozit pred casom, ale ked som zistila, ze uz existuje, zacitala som sa a nejak nestiham aj pisat....
u nas uz davno beha manzel, ja som len ticho zavidela krasne nohy, koli problemom po porode som roky nijaky sport nemohla... ale teraz idem pekne na to 🙂
beham dva mesiace a pomalinky, po hroznom pociatocnom lesnom utrpeni som sa dopracovala na 6 km za 40 min - ovsem za optimalnych podmienok - tak 23 stupnov, ziadne dusno, nech sa dobre dycha....
mam trochu problem s astmou, takze u mna nejde o nohy, tie by sli, ale sa riadim tym ako sa mi dycha.
vdaka tomu asi beham tak pomaly a tym padom asi udrzujem spravny tep, ako som sa docitala 😅
zacinala som v lese, ale tam su dost kopceky, nic moc na moje klby, obcas nejaky tulak, tak beham na skolskom ovale - skoro som tu nudu najskor neprezila, ale pustam si muzicku, ta ma pohana a unavu nejak nevnimam, v duchu si pospevujem
beh sa mi strasne paci - mozem byt sama - nenavidim fitka, kde by na mna niekto pozeral a dychala by som recyklovany vzduch, pocuvam vlastne telo, nie trenera a k tomu hudba...
este je to aj v podstate zadarmo...
no nic, zatial koncim, uz som sa moc rozpisala, este by ma kadeco napadlo...
zatial sa majte 😉
joj, este daco 🙂 necitali ste nahodou knihu "Stvoreni pre beh"? uzasna kniha plna pribehov a motivacie.... dost sa tam odsudzuje znackova bezecka obuv, nie prvoplanovo, ale na prikladoch, ako atleti trenuju v lacnych botach a na preteky maju od sponzora znackove, takze sa uz nezaoberam tym, ze by som behala perfektne, keby som mohla za boty dat o 100 eur viac 😀 ale hlavne ma ta kniha motivovala, za 3 dni som ju zhltla a uz som sa videla na maratone... no uvidime v ktorom roku to bude 😎
Ahoj @mamutka , tak vitaj! 🙂 Ja som tu tiež len krátko, ale nevadí. Čím je nás viac, tým viac spolu dokážeme! Knihu "Stvorení pre beh" som si práve kúpila, že prečítam na dovolenke. Mne sa veľmi páčila aj "O čom hovorím, keď hovorím o behaní" od Haruki Murakami. Úplne som sa s ním (autorom) stotožnila. Super knižka, filozofická, ale perfektná. Takže máme tu viac adeptov na maratón! Super! A gratulujem k perfektnému výkonu po 2 mesiacoch behu!
@miskap2111 dakujem 🙂 ja sa velmi tesim z behania. a zatial aj z toho ako sa mi telo meni, ved tie stehna uz kricali o pomoc 😝
@mamutka , aj ja mám ten istý vzťah k behu- je proste super!
dnes som si zobrala susedovho psa, predsalen nikde nikoho, z jednej strany pole kukurice, z druhej strany pole kukurice... by ma nasli, az by ju kosili.... :/// tri km som odbehla v pohode, a potom som chudaka psa za sebou len tahala, kazdu chvilu sa mi herecka pes odopinala z voditka, takze som ju potom len tahala za sebou, kazdu chvilu sme stali... ale za 44min 5,48 km.... noooo... lepsim sa. nehovorim, ze som sampion, ale islo to lahko, ziadne trapenie a som uz bola nervozna, ze idem pomaly kvoli psovi...takze pozajtra to skusam na normalnej ceste. Budem tu asi miestna atrakcia :D
@boska79 no ja som si pred rokmi na toto zadovazila idealneho psa.... kupila som stena malamuta, ze bude byvat u rodicov a budeme spolu viac menej pravidelne behavat. no a potom som otehotnela, pes si uziva nicnerobenie a ja pomaly zacinam behat az teraz. skoda ze je tak daleko, najradsej by som behala so psom, fakt sa clovek citi bezpecne, len ako pises, musi to byt kusok atleta 🙂 ale mozno by si ho vytrenovala, bude jesen, behalo by sa mu lepsie, predsa len tych psov to teplo asi viac trapi ako nas. volakedy davno som takto vytrenovala teriera co pri nasom stretnuti zametal cesty srstou na bruchu a o par mesiacov to bol vystavny kus 😎
Tá aplikácia vyzerá super, @boska79 ! Škoda, že mám blackberry. Dnes už mám svoj beh za sebou. Klasika- 45 min. Popoludní letím na dovču, dúfam, že sa mi tam podarí behať. A keď sa vrátim, tak pridám vzdialenosť. Do konca augusta musím byť bez pardónu na 1 hod.behu. A kúpim si tie hodinky s GPS, aby som sa konečne vedela poriadne odmerať. 🙂

@lubicakovac , podľa mňa je veľmi subjektívne/individuálne, čo je "rýchlo rýchlo" a aká vlastne má byť rýchlosť behu, čas, vzdialenosť, doba tréningu, strava a ďalšie parametre na vybudovanie svalstva.. Ale nakoniec - o to tu aj ide- zhodiť tuk a vybudovať určitú svalovú hmotu, ktorá zabezpečí rýchlejší metabolizmus. Nikto tu asi nechce nabrať svaly vrcholového športovca- to by sme potrebovali iné fórum a iný tréning a stravu... Ale nechcem tu oponovať. Každý si sám musí vybrať, čo mu vyhovuje a pomáha. Ja ti budem držať palce na cross-traineri, ty nám drží palčeky v bežeckom snažení.