icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

katpetdo
21. jan 2013

dobre rano,

u nas situacia na chodnikoch/cestach nebola o nic lepsia ani cez vikend. POlne cesty su uplne zaviate, zaveje tak po pas, tak som vcera kruzila 18km po dedine. NAstastie som isla rano, tak som nestretla nikoho. Inak ist na zaver 2km dlhy kopec je pekna blbost, skoro som dusu vyplula. 😝 . Napriek miestami primrznutemu snehu bezalo dobre. Kusok som bezala po asfalte cistom a uz teraz sa tesim na jar....budeme vsetky lietat, po vytrapeni na snehu/lade. 🙂

mirka907
21. jan 2013

tak registracia na polmaraton v BB vybavena, zaplatena...startove cislo priradene.... 🙂

bonaquaba
21. jan 2013

@mirka907 tak potom napis ako si dopadla,a kedy to je a startovne jekolko

mirka907
21. jan 2013

@bonaquaba joooj daleko daleko......az september!!!! ale davkujem financie postupne🙂 teraz je BB len 20 eur... 😉 .

simuska1976
21. jan 2013

@mirka907 V BB alebo BA? Ak v BB, tak sa dúfam stretneme 🙂 To je môj jediný bezecky cieľ na tento rok ☹

simuska1976
21. jan 2013

@bonaquaba Prid aj ty, sa konecne stretneme 🙂

mirka907
21. jan 2013

@simuska1976 tento je v BB...tak to sa tesim, to si zabehneme spolu....super!!!!...a aj slecnu hadam uvidim....ale idem aj do BA....len som este nezaplatila 🙂

simuska1976
21. jan 2013

To je super aj ja sa teším 🙂 Na 1.rocniku bola super nálada aj organizácia, verím tomu, ze to bude každým rokom ešte lepšie a aj publikum bolo super, ľudia povzbudzovali... 🙂 Dúfam, ze sa tam stretneme aj viaceré z našej témy, aspoň budeme poctivo trénovať a nebudeme sa ulievat 😀 to hovorím, hlavne o sebe ☹

mirka907
21. jan 2013

@simuska1976 ja som minuly rok nebola ale co kolega vravel, tak ta plastova medaila bola dost smiesna 🙂 ....to im nevyslo....ale aspon bola v startovacom balicku garmin satka... a teren vraj vyborny, tak preto idem

simuska1976
21. jan 2013

@mirka907 Ta medaila fakt hroznaaaaaaaa, ale ja si ju vážim, lebo som ju odbehla s malickou 🙂 Ked budem na PC, pošlem foto tej z Paríža, ta stala za to 🙂

megba
21. jan 2013

@simuska1976 ty si v 23tt a stale behas? Tak to klobuk dole teda... Ja som bola aj dnes, pre zmenu vonku, dala som si goratexove tenisky a zvladla som to aj na tom mokrom snehu...

simuska1976
21. jan 2013

@megba Ale kde už mesiac mám pauzu, mám slabé bolesti v panve, tak už nechcem riskovať, ale mi to straaaaaasne chyba a tak len ticho zavidim a teším sa z vas🙂 Zacnem hneď ako to bude možné.

miskap2111
22. jan 2013

@megba zavidím to behanie vonku. Ja nemám goratexové tenisky, takže behať vonku ju stále ešte nemožné tu v BA- tie chodníky sú stále otrasné. Takže ja stále len pás. Ale nevadí, už je to otázka len pár dní, dúfam. A možno neskôr budú nejaké trackové tenisky vo výpredajoch, tak možno ešte zainvestujem.

asimon
22. jan 2013

Ahojte dievcata...som tu prvykrat...teda pisem ale sem tam som vas citala a v dobrom obdivovala...aj ja sa chcem dat na beh...a teraz ak mozte poprosim radu...mam uz kupene termo gate na behanie tenisky bezecke tricko termo...ale vonku je zima a sneh a nikdy som nebehavala a nemam nejak silnu imunitu...pred pol rokom len pas vo fitku ale tam bolo mnozstvo chlapov ktori na mna pozerali...teda mala som aspon taky pocit a ja som dost hanbliva...😉 no aj tu je problem...ako prekonat hanblivost...byvame na dedine a urcite ked budem bezat budem mat pocit ze vsetci na mna pozeraju...a ako zacat...kedy? Ked sa otepli...kolko na zaciatok...fakt neviem ako na to...tak sa stale len vyhovaram a odsuvam to 😉 Ak mi nejak poradite uz vopred som vam vdacna 🙂

bonaquaba
22. jan 2013

@simuska1976 ved sa asi aj ja pridam,Len mi este dajte info kde sa registrujete a ako sa to plat I,lebo ja som mimo tychto veci
@mirka907 a cestujes rano,ked chodis NA tie behy mimo tvojho bydliska,alebo sa niekde ubytujes den predtym,idem to popozerat kedy su behy a dufam,ze NA niektorom sa stretneme

megba
22. jan 2013

@asimon Pokial si zatial nebehala, pockaj aspon do marca... kym nebude vonku tak 10 stupnov. A zacni zlahka, kombinuj beh s chodzou, behaj pomaly a pokial sa da po rovine... Postupne budes pridavat vzdialenost, vylucis chodzu a ked prebehnes 5km v jednom kuse zacnes pridavat rychlost, tiez striedavo, rychlejsie useky a pomalsie useky. Pokial budes behat pravidelne, 3 - 4x do tyzdna, prve vysledky sa dostavia skoro. Len nesmies prestat, ked uz sa do toho das. Vykonnost sa ti bude zvysovat skokovo - zo zaciatku ak vytrvas relativne rychlo sa dostanes k tym 5km a potom budes behavat a behavat a bude sa ti dlho zdat ze sa nezlepsujes... A potom to raz pride a budes vidiet ze si sa posunula o hodny kus dalej.. A potom to opat bude tak, ze budes behavat a behavat a stale budes mat pocit ze sa nehybes z miesta - a potom jedneho pekneho dna si znova uvedomis, ze si opat o hodny kus dalej... S tou hanblivostou ti neporadim - asi jedine sa cez to preniest... Chapem ze v meste je situacia ina, bezci su in a nikto sa na nich nepozera divne ale na dedinach je to asi stale povazovane za vystrelok... ja neviem, to ti mozno skor poradia dievcata, co byvaju na dedine, ja som z mesta. A do fitka som chodievala pred par rokmi, kym som nemala malu pravidelne dvakrat v tyzdni.. Na zaciatku som aj ja mala taky pocit ako ty, ale skoro som zistila ze to bol iba pocit... To su blbosti co my riesime, spoznala som sa tam s niekolkymi chlapmi za tie roky co som tam chodievala a kazdy mi povedal, ze baby vo fitku sice registruje, ale neriesi absolutne... Neskor som to neriesila vobec....
Takze tak, treba zacat a potom neprestat. Jedina rada. Sustredit sa na podstatne veci, tj na seba a svoj vykon a neriesit ostatne... A obcas si dopriat motivaciu v podobe noveho oblecka alebo sa prihlasit na nejaky organizovany beh.... Bude super, uvidis!

asimon
22. jan 2013

@megba dakujem velmi pekne za vycerpavajucu odpoved 😉 super...tak sa do toho v marci pustim...resp.ked sa trochu otepli...tesim sa uz velmi...🙂 aj moj mm ma podporuje a slubil ze zoparkrat so mnou pojde aj on kym si obehnem teren...a prestanem mat komplexy :D veru v mestach je to in...a nikto bezca neriesi...zase u nas je vela moznosti hlavne v lete vybehnut do pola...popod les...tam veru bezci chodia...🙂

miskap2111
22. jan 2013

@asimon ja bývam v meste (v BA) a občas chodím behávať s mojou dcérou. Tá ale úplne odmieta ísť behať na hrádzu, lebo tam má pocit, že každý na nás čumí (veď ktoby aj nie, keď sme pekné baby 😀 - teda hlavne ona). Raz sa nám aj stalo, že nejaký mudrlant na bicykli mal poznámku :"Dvíhaj tie kolená!!". To ju takmer rozplakalo a hoci som sa jej snažila vysvetliť, že to bolo určite na mňa,tak si nedala povedať a odmieta na hrádzu kvoli takejto veci ísť (podotýkam, má 19 rokov, čiže už nie je malá ). Teraz chodíme len na nábrežie Dunaja, ale tam sú zase vačšinou naozaj dobrí bežci a keď ich tam stretávame, tak v tom momente si dcéra dáva pozor na štýl (čo nie je zlé 🙂 )... Ale chcela som povedať to, čo jej hovorím stále - Nerieš druhých. Uberáš sa o požitok. Druhí tvoj "chlieb nejedia" a možno je im to úplne ukradnuté a keď sa pozrú- kašli na nich. Naopak- ja keď vidím úplného začiatočníka, tak sa na neho pozerám, ale len s obdivom, lebo si predstavujem moje začiatky a ten človek má absolútne moje sympatie. A ešte ho vždy aj pozdravím. Takže ber to tak, že ak sa bude niekto pozerať, tak vačšinou len s úctou- či už je to pokročilejší bežec, alebo aj ten, kto nikdy nebehal. A ešte jedna vec- ak nič iné nebude pomáhať- tak sa "odstrihni". Daj slúchatká, dobrú hudbu a sústreď sa na len daný moment. Uvidíš, že počas námahy ti bude ťažké riešiť velǎ vecí naraz - aj námahu, aj dych, aj hudbu a ešte aj ľudí... Takže aj tá hudba ti pomôže trochu ten mozog zaplníť. 🙂 Prajem ti, aby si si beh užívala tak, ako my tu.

asimon
22. jan 2013

@miskap2111 dakujem...pekne si to napisala...ja viem...ze ked zacnem uz to pojde...a kazda senzacia trva 3 dni...ludia si na mna zvyknu a nikto ma nebude riesit a mozno niekoho inspirujem a prida sa ku mne...moj svagor je bezec...ale on uz beha dlho...takze na jeho tempo nemam...ale aspon ma inspiruje 😉

simuska1976
22. jan 2013

@asimon Megba ti veľmi dobre radi, ja by som sa chcela vyjadrit, len k tomu behaniu na dedine. Si mamička dvoch deti, máš peknú rodinku, prosím ťa cez takýchto ľudí sa prenes. Po behu budes krásna ( zvonka aj zvnútra ) a šťastná, tvoji blízki taktiež a ostatní môžu len ticho závidieť, ze máš to co oni nemajú. A nebud sebec a mysli aj na tich ubohych ľudí co sa nudia aspoň budú mat o com rozprávať 🙂 Ja žijem na lazoch(mesto na bývanie by som nezniesla a na dedine mi chyba súkromie) a tu ked sa ohovara, kým to ku nám dôjde už je to neaktualne, tak sa na tom len zasmejeme. Sa mi stalo, ze som išla behať a 80-ročná suseda mi povedala Simonka, keby si išla so mnou radšej kravy past...A ja jej teta a vy si mna (dievca z mesta) viete predstavit kravy past? Tak ma už nevola 🙂 Robíš to pre seba a svojich blízkych, radšej mysli na to, ako sa budes zlepšovať, centimetriky pôjdu dole a manžel a deticky budú hrdi na taku peknú mamičku 🙂

simuska1976
22. jan 2013

@miskap2111 Miska to si tak pekne napísala, ze by som si hne šla zabehat 🙂

asimon
22. jan 2013

@simuska1976 waaw baby a vy ste spisovatelky...tak kraaasne pisete...ci to asi tie endorfiny z behu vsak? Dakujem vam...velmi ste ma povzbudili...asi som sem mala napisat skor 😉 A ozaj...aj sa nejak specialne stravujete? Alebo staci jest zdravo...

simuska1976
22. jan 2013

@asimon Veľká chyba pýtať sa teraz mna na zdravu stravu ☹ Ja som všetko o zdravej stravné niekde stratila, zabudla ☹ Ja teraz myslim hlavne na jedlo...☹ Na raňajky cerstve croisanty s nutelou už netrpezlivo čakám na obed ☹ Baby radte jej rýchlo nejake salatiky a kuracinku nech ju nepokazim. Dúfam, ze ma Admin nevylúči z tejto témy za kazenie morálky 🙂

asimon
22. jan 2013

@simuska1976 jeeej ved ty si tehula 😉 tak to uz chapem...nebola som v obraze...😉 supeeer gratulujem...🙂

simuska1976
22. jan 2013

@asimon ďakujem 🙂

miskap2111
22. jan 2013

@asimon ja mám teraz upravenú stravu, lebo keď chceš schudnúť a si zvyknutá veľa jesť, tak ani beh nepomôže. V podstate nemusíš robiť nejaké radikálne zásahy- len nahradiť biele pečivo ozajstným celozrnným, zaradiť ovsené vločky (najlepšie ráno), pridať zeleninu a jesť 5x denne - radšej menšie množstvá a častejšie, ako veľké porcie. Obmedziť biely cukor- najlepšie vylúčiť. Ďalej pred behom sa nenapráskať - s prázdnejším žalúdkom sa ľahšie beží. Mne vyhovuje najesť sa tak 1,5- 2 hodinky pred behom a potom pol hodinu - 1 hod po behu. Ja mám niektoré moje jedlá odfotené tu: https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/rozumne-chudnutie-bez-jojo-efektu-poradme-si/ ale ja potrebujem zhodiť pár centimetrov, takže ja som vylúčila aj prílohy typu zemiaky a ryža, čo ty nemusíš, ake nechceš radikǎlne schudnúť...

amalka72
22. jan 2013

@asimon ahoj, ja som pôvodne bratislavčanka ale žijem už pár rokov na Záhorí, v dedine jak vyšitej 🙂 teraz behám doma na páse, zimu totiž odjakživa nemusím, a momentálne jej mám dosť pri koňoch, ale za normálneho počka behám na hrádzi pri Morave...stalo sa, že tam bola taká hmla, že som si nevidela pred nos (bála som sa zveri) a bola som taká nabudená, že som si odbehala po dedine, a veru som nikoho neriešila...stane sa mi síce, že poštárku stretnem aj zo 3 krát, ale na ňu sa môžem vytoto, tá by si mohla akurát tak zobrať príklad, neuškodilo by jej :D takže ozaj je najlepšie sa cez všetko preniesť, treba myslieť hlavne na seba a nie na to kto si čo myslí...držím palec 😉

asimon
22. jan 2013

@amalka72 dakujem...zacnem mysliet pozitivne a kaslat na ludi... 😉 tie zaciatky budu tazsie ale cim viac budem behavat tak viac mi bude stupat aj sebavedomie...snad 🙂 vsak ked sa zacne menit aj postava k lepsiemu tak to tiez pomoze... 😀
@miskap2111 dakujem za rady...veru potrebujem schudnut tak 9 kilov by bol moj sen...tak to hadam dam 😉 ale aj kondicku mam mizernu...tak preto chcem nieco so sebou robit...co sa tyka stravy...tak sa celkom snazim...jedla jem bez priloh len so zeleninou ci salatom...tam problem nevidim...ale kedze mame pred domom pekaren ranajkujem biely rohlik s maslom...tam vidim zmenu a taktiez jest 5 krat a menej ako 3 krat a obed je velky...i ked zdravy ale co z toho ked je toho vela...a vecerat asi do piatej posledny krat 😉 ufff... 😝 😀

katpetdo
22. jan 2013

@asimon ahoj, behavam na dedine, najlepsie sa beha rano, lebo vtedy je malo ludi na ulici. TIez som mala problem povzniest sa nadfd tie pohlady, ale potom som si povedala, ze nech si pozeraju. NAjhorsi su chlapi v krcme, ale aj tych to prestane po tyzdni bavit. @megba ti dobre poradila, tak drzim palce, aby sa ti beh zapacil.

@miskap2111 beham v negoratexovych topankach,, ktore potom susim na radiatore, ale nejak mi to nevadi. Za tie roky som si zvykla na tazsie tenisky na konci behu 😝

miskap2111
22. jan 2013

@asimon večerať kľudne možeš aj neskôr! To je mýtus nejesť po 17.00. Spomalíš si len metabolizmus. Radšej si daj len bielkovinu a zeleninu. Ale určite možeš aj o 19.00. Tie biele rožky kľudne vylúč- ak máte pekáreň, tak uřcite majú aj ražný chlieb, alebo niečo celozrnné (pozor na "zafarbené" pečivo a chlieb, čo nemá s celozrnným nič spoločné).