Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Ahojte, podľa mňa sa behom samým o sebe schudnúť nedá, mám to odskúšané na vlastnej koži. Ale ak pravidelne behávate každý deň alebo aspoň každý druhý deň napr. polhodinku ráno, resp. kedy máte čas, tak určite to zrýchli metabolizmus a ak sa k tomu pridá ešte zdravá pravidelná strava tak sa efekt určite dostaví. Ja som tak schudla za 3 mesiace 12 kg. Veľa šťastia a pevné nervy, určite to za to stojí!! 🙂 P.S. Ani ja som na začiatku nevládala veľa zabehnúť naraz, tak som si dala "intervalový beh" napr. 3 minútky bežím, pol minúty kráčam....schudla som aj tak, ide hlavne o pravidelný pohyb a dôležité sú bežecké tenisky, lebo ak ich nemáte, bolia z toho kĺby. A ak si k tomu pustíte do uší ešte nejakú energickú hudbu, tak vás to preberie lepšie ako energy drink a navodí super náladu 🙂
no ja mam vela zbytocnych kil skusala som aj diety aj 90dnovu ale vsetko islo spat.teraz som sa rozhodla behat co som nikdy nemala rada a co ma prekvapilo bavi ma to a citim sa omnoho lepsie🙂) dufam ze sa mi to podari
Ahoj dievčence, som tu nová... veľmi ma zaujali vaše písmenká... tiež sa chystám začať s behaním a dať troška do poriadku svoje telo a hlavne dušu :D tak dúfam, že ma troška podporíte , pretože to budem asi dosť potrebovať :D
@tinulikm Ahoj, ja sa tiež chystám začať s behaním... Od januára som sa začala pravidelnejšie venovať cvičeniu, do leta by som sa chcela vypracovať... Začínala som na 78 kg, teraz mám 76, schudla som len cvičením a obmedzením sladkostí a pečiva. Rada by som do leta dala dole aspoň na 70 kg tak idem začať behať.. Ty más dáke skúsenosti s behaním???
@vadimka ja beham v adidasoch uz dlhe roky, lebo mi najlepsie sadnu aj ked podla mna sa znicia rychlejsie ako napr. asics alebo mizuno (tie som mala tiez). Teraz mam take lacne adidasy nizsej triedy, nabehala som v nich cca 650km a uz su zrele na vyradenie. Nike mi napriklad nesedia vobec.
@vadimka hanbim sa, ale pri vybere tenisiek som uplny amater. Mne vzdy niekto poradil alebo som nastudovala na nete. Kupovala som tak nejak pocitovo. Teraz si chcem kupit asics, s tymi som bola predtym spokojna, ale asi zajdem do nejakeho bezekeho obchodu a necham si poradit. Mozno ostatne baby to maju lepsie nastudovane a poradia.
ahojte tiez sa chystam zacat behavat, mame tu pri skole také super ihriskou, s tou mäkkou gumou na behanie, tak to vidim na 1 Aprila, lebo momentalne som chora aj s detmi, tak len kasleme smrkame,kychame....este menstruacia do toho prisla...no tak na velku noc, to hned vychadza pondelok, snad nebude uz tak zima a sneh a lad vsade ako mame tu......chcem sa spytat ci mi stacia take botasky co som nosila na aerobik?
byvam blizko ZS-kupeckeho....volakedy 3roky nazad som behavala na skolskom ihrisku cca 30minut, ale bolo to dokolecka,,,zato teren fanj...pred 2 rokmi som behavala kazdy druhy den v parku, tam super....ale potom som mala zdravotne problemy a skoro 2 roky nebehavam..ale chcem zacat, bo vaha vysoka...hroza..ale najskor zacnem rychlou chodzou...lebo behom by som prisla o klby....ty kde sa chystas behavat?
@eemike vraj zdrave je chudnut kilo za tyzden max., ale ked zacnes sportovat, narastu ti svaly, tak to na vahe moc nebude vidno... ale kto ma svaly, ten spaluje tuk aj ked nic nerobi - bo vsetky tie svaly potrebuju nieco spalovat 😉 svaly su skratka fajn 😎
@katpetdo tiez uvazujem nad teniskami a pozerala som ich tu www.bezeckepotreby.sk, maju tam filter, zadas co sa hodi a vypluje ti to boty pre teba... ja budem vyberat jednu z tych znaciek co tam maju... vaham medzi asics alebo new balance..
@opicaskorica jaj keby som mala len svaly 🙂 aleeeee ja mam po...rate tuky ☹ ☹ uz som si zmenila aj stravu vecera jogurt alebo niake ovocie, obed normalka ,desiata jablcko neviem ci to bude fungovat ale snad sa pohne aj vaha 😀
Opravujem sa, urcite na behanie vonku je dolezity vhodny tip oblecenia, ja som narazala na tie, ktore behavaju vo fitkach. A teda, mne sa asi tie moje tuky premienaju rovno na svaly, ked na vahe sa nic nemeni 😒 Ale ani to ma neodradza. Behu zdar!
@dievcatko_123 , ahojky.. tak to sme na tom rovnako.. aspoň teda s váhou... 😀 len ja som tak troška lenivá... ale je to len tým ročným obdobím... jar a slnko ma nakopnú... behať som nebehala.... skôr kolečkáče, ale mám korčuliarsku dráhu dosť od ruky, takže to cestovanie ma odrádza... 😒 ale prebehnúť sa tu mám kde... 😀
@vadimka ja mam adidas bezecke ale take lacnejsie....to som kupovala, ked som zacala behat minule leto...teraz sa chystam investovat do poriadnych...uz som investovala do oblecka, garminov, tak uz by aj boty lepsie bolo dobre mat....ale to pre mna znamena spravit si diagnostiku naslapu a nechat si vybrat topanky podla toho...robia to napr. v intersporte....a pocitam aj s investiciou niekde okolo 100e....ale to uz beh beriem trosku inak.....uplne na zaciatku mi stacili a myslim si ze aj bohate stacia (ak nejdes pretekat a behat desiatky kilometrov tyzdenne) aj nizsie rady botasiek...ale bez vyskusania urcite nie....
@opicaskorica presne tu stranku som aj ja pozerala, ale aj tak prilis velky vyber.
@mirka907 ako inak beries beh? Kolko behas tyzdennne?
@opicaskorica ja beh milujem...je to pre mna relax a hlavne cas pre mna samu....a ked sa zlepsujem, som uplne v euforii....ale ja to nerobim kvoli chudnutiu....schudla som 2-3 kila za 5 mesiacov, takze ziadna slava ale mne o chudnutie az tak nikdy neslo...hlavne o spevnenie, co hlavne na bruchu vidno....a nohy mam dost silnejsie (myslim v style, ze viac zvladnu)....beham ako kedy....zalezi od pocasia...v zime to bolo 3krat do tyzdna, ked bolo teplejsie 3-5krat.....teraz som bola chora, takze som mala nutenu pauzu ale vraciam sa spat do treningovej fazy...postupne pomalicky 😀
@mirka907 som sa pytala, lebo si to napisala tak vazne, ako keby si trenovala na maraton 🙂
Ja beh neznasam 🙂 teda, ked sme mavali kondicnu pripravu, tak 6 km behy boli pre mna utrpenim... napriek tomu teraz, po 10 rokoch co uz netrenujem to chcem skusit a viem uz teraz ze to pojde. Moj chlap teda do toho ide so mnou (inak on je fantstcky, da sa namotat na vsetko 🙂) uz zhana poriadnu ortezu. Plus ste tu vy, ktore ma budete motivovat svojimi vykonmi!!
Ja to tiez nerobim pre to, aby som schudla (ale tema beh bez chudnutia tu nieje, tak dufam, ze nevadi, ze som sa sem nasackovala). Chcem sa citit dobre, lebo coraz viac si uvedomujem a citim, ze moje telo uz nie je schopne veci, co pred par rokmi. Ako sa pise v jednej knizke o behami... neprestanes behat pre to, ze zostarnes, ale zostarnes, lebo si prestal behat 🙂 alebo tak nejak.

@sylviabab podľa mňa je bežecké oblečko dosť doležité - hlavne ak človek behá vonku. Aj dnes som bežala 14km vonku, fúkal silný vietor, ale tie funkčné materiály dobre udržujú správnu teplotu a aj keď sa človek spotí, neprechladne. Takže záleží aj, kde človek behá. Samozrejme bežecké tenisky sú základ.