Bezdôvodné priberanie: Čo môže byť príčina?
Ahojte som priemerná postava . Počas vianoc som mala 60/61 kg no vidím na váhe ako ide číslo hore . 🙈 Tento mesiac dnes 65,1 ráno na váhe 😔🙈 neprežieram sa . Behám kolo deti , domácnosti , po vonku . Obchod proste stále som na nohách nikdy som nemala problém s váhu okrem tehotenstva 😬 čo môže byť podľa vás príčina? . K dr sa chystám keď pôjde mala do škôlky nakoľko ju nemám kde nechať mám mať preventívnu takže tak či onak idem na odbery no pár dní dozadu som mala ináč aj pálenie záhy alebo aj ako keby plný žalúdok . Vyzerám ako keby som bola tehotná 🙈 ale tehotná nie som nám normal ms .
@liz_lemon tak to mi je jasné ale chcela som s tým naznačiť že nesedim na zadku celý deň že proste ten pohyb stále je . Manuálna práca vonku okolo domu . Proste stále niečo
Zalezi aj od toho aku mas stravu a ak chodis len do obchodu, tak to moc daleko nie je.
s dr by som pockala a skusila si poctivo a naozaj uprimne zapisat aspon 2 tyzdne uplne vsetko, co zjem, aj jeden piskot ci polku bananu, vsetko. mozno nakoniec uvidis, ze dxobnes sem a tam a kalorii je to dost. ak naozaj nie, potom asi dr.
@domkakvet strava je stLe rovnaká . Klasika niekedy ani jesť nestíham ako bolo aj roky pred tým
@tana85 tak ja som s priberaním problém nemala ha som mohla aj o 10 jesť hranolky 😬 a nepribraja som . Priberanie bolo v každom tehu . Teraz som chcela zhodiť ešte 5/6 kg aby som bola na pôvodnej vahe po 2 tehu bolo 55 kg no teraz to je už 10 🙈 čo musí dole ale ide o to že ide hore jak bláznivé
K dr mám ísť mala som mať preventívnu. len mi dcéra ostala doma tak som nešla a dúfam že by to už v ďalšom týždni mohlo byť že pôjdem . Takže tak či onak mu to spomeniem .
neprestala si s kojenim?
nic nieje bezdovodne... pribudaju roky porody etc vsetko zanecha nasledky ..hormonalne zmeny duplom ... takze upravit jedalnicek . naucit sa jest pravidelne a vyvazene a zial zostat takto nastavena kedze akonahle s tym prestanes tak hold budes priberat
stitnu si daj skontrolovat na preventivke - povedz dr, lebo standardne sa to tusim nerobi.
Tak pockat na toho doktora.
neberieš žiadne lieky?
Ja by som zacala tym, ze si nahod do kalorickych tabuliek par dni tvojej stravy. Mozno budes prekvapena.
Nepravidelná strava a nedostatočná výživa môže narušiť významne trávenie. Potom to môže vyzerať akoby si pribrala aj zo vzduchu. Žiaľ, oprava rozhádzaného trávenia je dlhá cesta. Skús obmedziť potraviny, ktoré sú ťažšie na trávenie a potrebujú dlhší čas na spracovanie.
Jedenie v rychlosti, neostatok spanku , stres a pribudajuce roky … ani nemusis jest viac … staci, ze ides okolo jedla
Ono je to aj vekom. Ja som kedysi bola schopna za den zozrat velku 300g milku, zapit colou a na to si dat porciu hranoliek a mala som 45 kil a vsetci okolo ma za to nenavideli, ze zeriem a nepriberam.
A postupne nejak vekom to doslo do takeho stadia, ze keby som teraz zjedla polku velkej milky, asi ma hospitalizuju pre sok z tolkeho cukru a aj ta vaha pomaly stupa. Stale som stihla, ale musim jest uz striedmejsie a mat pohyb, lebo inak by vaha sla hore relativne rychlo.
@tahomi keď mňa to nikdy nebavilo robiť , počítať to a tak 😬 aj po pôrode keď som začala chudnúť som zmenila trochu stravu a vtedy ma to držalo Max 2 týždne tie kalórie rátať
@diewcatqoo tak toto by som nezjedla ani za celý deň 🤣😁
@tanyan no popravde mne to tak príde . Ja si dám ráno moju slávnu mliečnu kávu potom si dám až okolo 10/11 niečo malé niekedy sa stane že si dám aj o 9 raňajky
Ono povedané viem že nejem dobré . Ale takto fungujem večnosť či pred prvým tehotenstvom či druhé (3) či 4 . Aj po pôrodoch som nedávala takto . Chudnutie najlepšie bolo po prvej to som sa dostala na ,52 po druhom to bolo horšie lebo na váhe bolo o 25 kg viac po pôrode dostala som sa na 56 a posledné číslo bola 55 a ďalej nešlo . Prišlo tehotenstvo . Koniec tehotenstva a potom ďalšie tehotenstvo a dostala som sa na tych 60 kolisalo to aj na 61. No teraz keď vidím 65 na váhe mi bliká kontrolka že po vianociach , začiatok januára bolo 60 a teraz je polovica marca a ja toľko na váhe . Lieky neberiem . Jedine čo je že mi vždy brucho nafukne akurat pár dní možno tak 20 dní čo má trápi tá zaha . Poprípade ťažko na žalúdku keď som sa naobedovala ale to som brala tak že som ráno nemala raňajky len moju mliečnu kávu
Nedojedas po detoch? Ako vravia baby, zapisovat tyzden-dva uplne vsetko co das do ust. Aj mliecnu kavu, aj tie 2 susta kase po dietati, vsetko. Mozno potom uvidis aky mas denny prijem kalorii. Chapem, ze ta to nebavi, ale ked si to chces odsledovat (co asi chces, ked riesis priberanie a nevies pricinu), tak sa treba zatat a zvladnut to.
vekom a tehotenstvami sa to bohuzial zhorsuje, tiez som to tak mala. Treba si to vsimat a zatat sa, necakat, kym sa ti nazbiera +25kil.
Si po x tehotenstvách, ješ nepravidelne, hýbeš sa len bežne a si staršia. Toto všetko vplýva na kilá. Nemôžeš čakať, že budeš mať rovnakú váhu ako predtým keď nič nezmeníš. Počkaj na tú preventívku a keď nebude žiadny problém je to len na tebe.
@alenocka0802 nedojedam vôbec . Má to kto u nás zjesť . Zvyšky idú psom . Ja mám problém zjesť polievku a druhé jedlo . No skúsim si to zapísať sama som zvedavá
@tehulka2011 akože aj to ma napadlo že ako moja mama na seba vravela že vekom tie kg idú . Akože jedno viem už teraz sa necítim komfortné ,tych pár kg na sebe cítim na oblečený. Už manapadlo aj že keď najmenšia večer zaspí že pôjdem skúsiť začať behať. Určite nechcem mať ani 70 kg cítila by som sa tlsta ako ja viem že sú aj silnejšie baby odomna ale ja taká nechcem byť viem čo to bolo mať 75 kg po pôrode a nikdy viac
aku mas vysku?
- týždeň si poctivo zapisuj kalorické tabuľky, možno budes nemilo prekvapená. Ty si myslíš ze ved “nic nejem” ale v skutočnosť to môže byt vela
Klasika žena na materskej, štvrť toho, pol toho, na nic nieje čas len zobkáš a dojedáš po deťoch. Ked si nesadnes a nesústredís sa na jedlo mozog nevie ze telo niečo malo. Preto ľudia ktorí jedia pred TV, s mobilom, v aute, v zhone priberajú, myslia si ze nic nezjedli ale pritom zjedli veľa.
Možno ked si pár dni budeš zapisovať co ješ budeš zhrozená, ziadne bielkoviny a veľa tuku, sacharidov
- daj si vyšetriť štítnu žľazu, píšeš ze mas za sebou 4 tehotenstva co je dosť veľká záťaž pre telo, veľa ženám sa práve v tehotenstve objavia problémy so štítnou
- gastro. Ked ta boli brucho, nafukuje, priberás môže to byt intolerancia.
To je taká slávna štvorka: cukor, laktóza, lepok, alkohol, kým je telo mladé, zdravé tak tieto látky zvládne spracovať no vekom to tak nemusí byt. Ak sa ti hromadí tuk okolo brucha a rýchlo priberas, tak to môže byt tymto a budes sa musieť tohoto vzdať … Všimni si niektorých starších ľudí, relatívne chudé ruky, nohy a brucho veľké. Koľkí fyzicky aktívni, chlapi na stavbe makajú celý deň a pritom bachor pred sebou…pivečko, rožteky, salámy … pečeň nestíha, ukladá do tuku
Znie to hrozne, ale dá sa zvyknúť žiť aj bez muky aj bez mliečnych výrobkov. Už sa dajú kúpiť rôzne náhrady, rastlinné či bezkaktozove.
@autorka mala som tento problem a za priberanim bola potravinova alergia, zistili mi alergiu na 2 bezne potraviny, ktore vacsinou denne alebo niekolkokrat tyzdenne konzumuje asi kazdy. Prislo sa na to tak, ze telo vytvaralo zapal a patralo sa po pricine zapalu. Bola som z toho nestnastna a trvalo dlho pokial som sa a pomocou lekarov dopatrala po pricine. Aj to nafuknute brucho by tomu napovedalo.
@juliet86 157 CM

behanie okolo deti a do obchodu, nie je ziadny pohyb