icon

Cambridge diéta

cica022
3. okt 2012

Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať

liviaz
2. mar 2016

@tamichloe nemaj z toho stres 😀 je to jednoduchšie o to, že nemusíš variť 😉 iba pre ostat. členov rodiny

mirus1205
2. mar 2016

@scandya a čo teda papáš ?

123tana123
2. mar 2016

Ahojte tak od pondelka som sa nepostavila na vahu ale citim na oblecenj ze cm idu dole ....zacinam byt az moc vychrtla, co mi dava okolie patricne najavo ale som spokojna so sebou 🙂 posledny tyzden ubehne ako voda a ide sa na prechod ....

liviaz
2. mar 2016

@mirus1205 dieta na zaklade ketozy - mi z toho jedine vyplyva same bielkoviny a zelina ? či ? podla mna podobne ako dukanka.

123tana123
2. mar 2016

@liviaz dukanova je na zaklade ketozi? Kamoska drzala ale nejaku 90 dnovu a krasne schudla a drzi sa uz dva roky

liviaz
2. mar 2016

@123tana123 ved ketozu dosiahneš iba vtedy ked ješ bielkoviny a tuky a uplne odstraniš z jedalnička akekolvek sacharidy, ketozu môžeš dosiahnut napr. aj za 24 hodín, ale niekto v nej vydrží aj cely život. Takže ked to porovnam, tak keto diet, cambridge a dukanova su na tom podobne. 90dnovou napr. ketozu nedosiahneš .

123tana123
2. mar 2016

@liviaz dakujem za objasnenie ja som drzala len raz bielkovinovu v ostatnych dietach sa nevyznam

mimi1089
2. mar 2016

@123tana123 niekomu Dukanka vyhovuje, ja som ju drzala, no bolo to na mna extremne mnozstvo bielkovin, zacala som mat traviace problemy, nafukovalo ma neskutocne, krce take, ze ma od bolesti prehybalo. Co mi chutilo a raz za cas spravim este doma je Dukanov chlebik

stellina1982
2. mar 2016

@scandya a to ako fungujes na zklade ketozy?vysvetlis nerozumiem...dakujem

liviaz
2. mar 2016

@stellina1982 ketoza znamena, že sa ti vplyvom jedenia tychto potravin v našom prípade CD sačkov, vytvoria v tele ketony a tie spôsobuju že odburavaju tuky. Inak odbornejšie neviem vysvetliť - proste telo sa zbavuje vlastných tukov .

liviaz
2. mar 2016

@mimi1089 dukanovu som držala 4 a pol dna, na piaty som sa povracala 😀

bubu37
2. mar 2016

@scandya aj ja som prešla z CD na ketonovu stravu

bubu37
2. mar 2016

@liviaz pomer bielkoviny : tuky/ 1:3/ 1gr bielkovín na 1 kg hmotnosti,sacharidy za deň maximálne 30-50 gr ,takže ješ mäso, saláma, slanina, klobása, olej,syry, vajcia, uhorky,proste všetko čo v sebe má buď minimum, alebo žiadne sacharidy.Zo zeleniny môžeme jesť akurát tak uhorky.. tie majú 3g cukrov na 100g.Typické jedlá sú vajíčka na tvrdo, praženica, slanina, ryby, mäso bez príloh, šunka, tvrdý syr, zelenina.Pre príjem tuku preferujte zdravé tuky ako rybí, ľanový, bodliakový alebo olivový olej, snažte sa obmedziť živočíšne tuky.
Stravu rozdeľte do viacerých jedál (aspoň štyroch) a prijímajte pravidelne tekutiny. Ak neviete do seba dostať dostatočné množstvo tukov použite olej (ľanový, rybací alebo bodliakový) a rozdeľte si dávku na aspoň 6 menších počas dňa.
Čo Vás môže ,,vyhodiť,, z ketózy?
Nedostatok tuku v potrave
Aby sme sa dostali do ketózy, nestačí len obmedziť sacharidy, ale je potrebný aj dostatočný prívod tukov v potrave. Hmotnostný pomer by se mal pohybovať v priemere 1-2g tuku na 1g bielkovín. Ak máte tuku nedostatok, treba to riešiť niekoľkými lyžicami oleja po každom jedle.Nepravidelná strava
CDK je diéta založená na úprave stravy a nie na hladovaní! Preto keď ste hladný, hneď choďte do chladničky a niečo malé zjedzte (samozrejme v primeranom množstve, aby ste diétu nepremenili na objemovku)! Ak totiž budete dlho bez jedla (ktoré obsahuje veľa tuku), klesne vám hladina mastných kyselín v krvi a pomaly naštartujete glukoneogenézu – teda začnete spaľovať svaly! Je výhodnejšie jesť menšie dávky a často, ako 3 väčšie jedlá denne!
Príliš veľa bielkovín
Bielkoviny sa skladajú z aminokyselín a väčšina aminokyselín sa dokáže premeniť na niektorú z látok sacharidového matabolizmu. Preto je potrebné prijímať len toľko bielkovín, koľko je nevyhnutne potrebných na to, aby sme šetrili svalovú hmotu. Ak ich je príliš veľa zvyšuje sa intenzita glukoneogenézy.

liviaz
2. mar 2016

@bubu37 dakujeme za odborny vyklad, hned som mudrejšia, nevedela som to takto napisat ako ty. 😉

liviaz
2. mar 2016

@bubu37 inak všimla som si že aj atkinsonova dieta takto funguje - presne ješ slaninu, maso, vajcia, syry a zeleninu. sem tam lyžička horčice alebo dresingu. Jaaaaj ja milujem tieto masove diety, toto ja môžem, hlavne slaninu 😀 ale potom mi to robi brušne problemy.

tamichloe
2. mar 2016

Baby som hladna,mozem si dat tu uhorku, mam na nu chut,alebo si ju dam po "veceri?"......ci je lepsie nejest 1.tyzden vobec zeleninu?

mimi1089
2. mar 2016

@tamichloe kludnesi daj uhorka je sama voda

bianka...
2. mar 2016

Potrebujem poradit. Ked niekam cestujem beriem si sejker z CD no robia sa mi v nom hrci...a CD sacky nechutia dobre 😑😑 co mi prosim vas viete poradit, ako to riesite? Poradkyna mi ponukla len ten sejker s ruz.vrchnakom.

bubu37
2. mar 2016

@bianka... ja som chodila s ručným ponorným mixérom alebo s habarkou

bianka...
2. mar 2016

@bubu37 xixi zajtra ideme sa kupat do Besenovej a vytiahnem ponorny mixeeer 😆😆😆😆 moj odpadne...ale budem musie aspon habarku zobrat...kebo hrcky pokazia chut.

mimi1089
2. mar 2016

😎 😎 😎 😎 😎 😎 😒 😒 😒 😒 😒 😒

mimi1089
2. mar 2016

jeminkove huslicky sorry kocky, ja malej pustim rozpravku, sla som s pradlom porobit a ked pridem vidim, ze veselo stuka :/ nejde mi to vymazat

bubu37
2. mar 2016

@scandya prosim Ťa ,možeš mi poslať jedálniček,lebo ja som v ketoze len ráno a večer,ďakujem

tamichloe
2. mar 2016

@bubu37 kde kupuješ papieriky?

bubu37
2. mar 2016

v lekárni ,pýtaj si diagnostické prúžky na moč ,ja mám tieto
https://www.sunpharma.sk/produkt/diaphan

stellina1982
2. mar 2016

Baby som hladna.idem radsej spat🙂musela som zalahnut a vzdialit sa z kuchyne.a este sa chcem opytat na potlacenie hladu mi ukazala moja konzul.2veci jedno je ten slany prasok ako "vegeta"a druhy bol nejaky sladky.ale sme sa zakecli a uz sme sa ktomu nevratili.prosim vas mate niektora ten sladky prasok?

tamichloe
2. mar 2016

@stellina1982 ten druh je na pripravu limonadu.tu vegetu,som si bola aj ja vziat včera....aj ja som taka hladnaaa......😀

tamichloe
2. mar 2016

@stellina1982 pišem ako talian 😀

mimi1089
3. mar 2016

@stellina1982 ja ho mam, no doteraz som ho neotvorila, sladkeho mam az az so shakami 🙂 mne skor slane chyba. Davala mi ochutnat ale u seba na prvej konzultacii, take prijemne sladke.

stellina1982
3. mar 2016

@tamichloe v pohode hovorim a rozumiem po taliansky 🙂🙂 ale som sa nevedela dockat ranajok -teda kavy o 6h o 8si davam kokteil.a ked neviem vydrzat tak uvarenu zeleninu na dediatu.dnes si chcem uvarit sampiony a sampionovu polievku.ale tesim sa lebo po dvoch dnoch -2kgajj ked viem a bolo mi vysvetlene ze to ide iba voda z tela ...ale aj tak sa tesim.ved inokedy ani ta voda nesla dolu 🙂🙂🙂.