icon

Cambridge diéta

cica022
3. okt 2012

Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať

majkilka
19. apr 2016

neverim velmi tymto dietam..

stellina1982
19. apr 2016

@felycity nesportujem.hnilam som jak vos.obcas iba brusaky a drepy ale behat by som mala asi...

peto81
19. apr 2016

Ahojte čítam tu o diétu Cambridge diét ale neviem aká to je.Chcem schudnúť do leta. Napiste aká to je dieta

felycity
19. apr 2016

@stellina1982 možno by ťa to viac rozhýbalo s váhou, ja viem, že mnohí majú odpor k behu, zo začiatku sa treba prekonať a nakoniec zistíš aký je to psychoreset. Netreba hneď veľa behať, ale hýbať sa rýchlejšie...ja to robím tak, že deti idú na bicykel a ja pri nich bežím...alebo proste si nájsť 45 min 2-3 x do týždňa.

luciarichard
19. apr 2016

@liviaz sranduješ mladá a krásna ? To sme furt 😉 😉 😉

liviaz
19. apr 2016

@majkilka ja som tiež neverila, pokial som si tu neprečítala všetkych 216 strán, a na všetkych stranach ti baby napíšu že naozaj schudli 😉

tamichloe
19. apr 2016

@stellina1982
@felycity ten beh je fakt super vec a tie endorfiny.......parada...aj ja sa chystam,pred rokom som behavala,kym sa mi dalo casovo...ale velmi mi to chyba....zajtra rano sa chystam,alebo ešte dnes večer....to das...mas o 10kg menej ako ja 😵

felycity
19. apr 2016

@tamichloe áno, súhlasím ja som konečne zdolala 10 km, ale nebehávam za každým, zvyknem 3 x do týždňa cca. 7-8 km

jarhal
Autor odpoveď zmazal
bubu37
19. apr 2016

Aj ja behávam doma,je to fakt super

adulabb
19. apr 2016

Ja na beh velmi nie som, ale zacala som opat so zumbou, no parada, tie endorfiny su ako droga. A ako sa mi ovela lahsie tancuje s tymi kilami dole... 😀 Odporucam.

bianka...
20. apr 2016

@liviaz ja mam tiez 72 a nie a nie sa pohnut. Ked som zacinala tak som bola na 89 ktasne vypapana...moj ciel bol 70 kg uz som skoro tam..ale tych 68 kg by som chcela dat. No som ako zakliata 😂😂

liviaz
20. apr 2016

@bianka... no ja som teda zvedava, kedy sa pod nu dostanem, a to som už od 4.4. na dukanke 😖

dusanplichta
20. apr 2016

Drah zienky , kady krok pre zlepsenie zivotospravy je fajn, ale ten Cambridge sa mi nepozdava...
Prosim pozrite si poriadne zlozenia ich produktov:
http://www.cambridgediet.sk/zlozenie
Vela sacharidov, lacn sojve izolaty, spracovane zalezitosti, dokonca aspartam...
Myslim, ze by sme mali ist viac cesou realneho kvalitneho jedla a ucenia sa o tom, ako to v tele naozaj bichemicky funguje.
Hormonalne, Mikrobioticky , Mitochondrialne...
Viem ze su to komplikovanejsie zalezitosti, ale tak aspon v jednoduchosti ako sa zorientovat v sucasnom trende vyzivovych smerov.
http://www.dusanplichta.com/blog/5-sucasnych-tr...

mimi1089
20. apr 2016

Pan Plichta, sice rozumiem, ze si robite reklamu a ste samozrejme aj presvedceny o tom co propagujete, co zaroven ani nebudem tvrdit, ze nie je v niecom pravda. Avsak uz mam tychto pokusov o odradzanie z roznych diet skutocne dost. Kazdy/kazda, ktora siahla po CD si uz niekolkokrat odskusal rozne typy diet, ktore ale vacsinou nefungovali. Skusala som stravu upravit, nepodarilo sa.
Ano cd sacky obsahuju aj aspartam bohuzial, no je to to iste ako ked sa prejdete do obchodu a zacnete si citat zlozenie obycajnych vyrobkov, ja uz mam na chladnicke vycapenu tabulku s nebezpecnymi eckami a teda nie je to bohvieco, ked naozaj citate co kupujete. To co nam predavaju v obchodoch je cisty humus. Mam kamaratku, ktora brigadovala pri vyrobe dzemov - kydali tam hnile ovocie hlava nehlava. Pasteky tu ani rozoberat nebudem, tam pracovala dalsia kamaratka. Manzel ako student na brigade bol v Taliansku na zbere jablk, tristokrat striekane putovali do Atriedy, hlavne, ze boli na pohlad krasne dokonale a leskle. Dalsi znamy mal prilezitost v jednej zo severskych krajin byt pri vyrobe krabich tyciniek a vidiet ako chovaju lososy, ktore sa tuna predavaju za drahe peniaze a vy si ich kupite s pocitom, ze ked je to drahe snad to bude konecne aj nieco zdrave a nebude to ako pangasius, ktorych chovaju v bahne s odpadkami. pri vsetkej ucte ja uz dnes absolutne neverim ani kvalite potravin v obchodoch. Vsetko rychlokvasene, len aby to na pohlad dobre vyzeralo. A ked su uz vyrobcovia dnes taki chamtivi, ze dokazu zarabat este aj na detoch.. Ako pripad z poslednych dni, kedy dali prikaz stiahnut v Cesku z obehu nemliecnu kasu Nestle, kvoli 8nasobne prekrocenemu obsaku nejakej navykovej latky. Hlavne, ze reklama hovori, ako je to pre deti starostilovo vyrabane v dokonalych podmienkach. Skratka neverim co sa tyka kvality ani obycajnym potravinam a nikto ma o tom nepresvedci. Keby sa ma zase clovek celozivotne stravovat len jedlom z biofariem a bioobchodov, tak pride aj o gate co musite uznat aj vy sam, ze to nie su lacne zalezitosti pre bezne zarabajuceho cloveka na Slovensku. Dnes by som verila v kvalitu potravin akurat tomu, kto si to sam dopestuje a vychova..

liviaz
20. apr 2016

@mimi1089 nenapíšem nič, krásne a pravdivo si to napísala celé - nemám k tomu čo dodať !
@dusanplichta viete mi prosím vysvetliť čo je reálna cesta kvalitného jedla ??? lebo na SVK sa kvality potravín nedočkáme, ako bolo spomenuté kŕmia nás odpadom, len tu u susedov v AT je riadny rozdiel napr. v tuniakovi RIO MARE - tu odpad rozsekaný a tam tá istá potravina - resp. obal - a vo vnútri krásne veľké kúsky tuniaka - a o chuti ani nehovorím.
Banány ? Od bábätka cca od pol roka jeme banány, ktoré sú určené ako kŕmna zmes pre dobytok v zahraničí ! Mesiac dozadu som jedla minibanán na Kube - a to malo od našeho kŕmneho banánu dobre ďaleko. Tak iba tolko.... čo si doma nevypestuješ alebo nevyrobíš, to kvalitné nekúpiš !

dusanplichta
21. apr 2016

@mimi1089 Zaujimave ze ste presne popisali problem kvality potravin a toho co vyrobcovia robia....na druhej strane zrazu poviete ze je tam aspartam a ze je to v pohode a v podstate cambridge je takto jeden z vyrobcov ktorych kritizujete ...ako som teraz zmateny 🙂 V kazdom pripade, ak sa na Cambridge diete citite dobre a vyhovuje vam tak super...mne je to jedno, len so skusenosti viem ze minimalne 80% ludom to dlhodobo nevydrzi a neuspeju...ja nemam ziadnu speci dietu, len upozornujem na potrebu pochopenia komplexnejsich suvisloti pre vyber kvalitneho jedla v spravnej kombinaci...
Nemusi to byt bio a predrazene...
Na slovensku sa da zohnat kvalita , ano nieje to vetko pod jednou strechou , ale da sa ... + samozrejme pestovane doma 🙂

mimi1089
21. apr 2016

@dusanplichta nerozumiem co je na tom zmatocne. ved prave preto, ze vyrobcovia, ktorych kritizujem su vsetci rovnaki, tazko si clovek navybera kvality ci uz kupuje to, alebo ono. tot podstata celeho prispevku, pretoze nieco clovek jest musi vsakze. Okrem toho zrejme nemate nastudovane o com je tato dieta. Nie je to dlhodoba zalezitost, ale otazka mesiaca, dvoch troch, podla toho kolko treba schudnut a potom sa postupne prechadza na v ramci moznosti zdravu stravu. Chvalabohu, ze mam este stare mamy zahradkarky a k tomu par znamych, u ktorych mame podchytene maso, inak skutocne neviem ako sa dostat ku kvalitnym potravinam..

mimi1089
21. apr 2016

@adulabb ako sa ti inak dari? neviem ci som prehliadla, no dlhsie som nevidela, ze by si prispela okrem teraz tej zumby 🙂

mimi1089
21. apr 2016

a este jednym prispevkom vas idem pootravovat babulky 🙂 sme si uz ku Vianociam chceli dat s polovickou darcek parny hrniec, no bolo tych vydavkov dost, tak sme to odlozili. Dva dni dozadu som zbadala tento lidlacky, tak reku skusim ho vziat. Vcera som si uz veselo pripravovala brokolicu so sparglou a svagrovi krevetky, jooj aka vona, super 🙂 a sa nebojim uz, ze pri detoch neustriehnem a budem mat zo zeleniny kasu 😀 😅

janka334
21. apr 2016

Ahojte zienky, dnes mam 4ty den, chcela by som povzdbudit vsetky, ktore nad touto dietou rozmyslaju. Da sa to vydrzat. Dnes sa citim uplne skvele, nemam ani hlad, som plna energie. Zatial vsetky prichute shakov co som mala boli vynikajuce!(mala som jahodu,lesne plody,kapucino,vanilka,mango a dnes coko mint a bolo to asi TOP! Vzdy dam rano ochutnat aj manzelovi a tomu tiez vsetko zatial chutilo🙂

Chcem sa Vas este spytat na zeleninku, ja medzi "jedlami z CD" jem kelerab, uhorku a zelenu papriku.Vcera som si do polievky dala aj uvareny na drobno nakrajany karfiol. V knizke od konzultantky sa pise, ze mozme aj fazulove strucky - pripravovala si ich niektora z Vas? Ak ano, ako? Mozu byt aj mrazene? Alebo mi viete dat nejaky typ ako tepelne pripravovat zeleninu? Dakujem vam 🙂

saajush
21. apr 2016

Ahojte, mam pre vas tip, ale mozno to uz poznate... Na raňajky som si robila capucino shake, rozrobila som si ho v 1,5 dc vody a doliala 2dc čiernej kavy 🙂 super to bolo 🙂 ale na mna toho bolo vela.. nabuduce si to rozdelim na dva krat 🙂 dobre pre tie, ktoré nemusia cistu ciernu kavu 🙂

bielalalien
21. apr 2016

Ahojte baby, kríza pominula a ja budem mať zajtra už dva týždne - a poviem vám váhový úbytok (zajtra sa idem vážiť). Konečne sa mi darí do toho cvičiť, niekedy každý deň, niekedy si dám pauzu 🙂 Ak chcete poradiť nejaké posilňovacie cviky, som k vám dispozicií 🙂 Na kardio moc nie som.

lakepake
21. apr 2016

Ahojte nemate niekto sačky na predaj ? Vdaka

bielalalien
23. apr 2016

Tak váženie po 2 týždňoch - úbytok 8 kíl celkovo 🙂 Spokojná som, ale už to spomaľuje :(

Inák baby niektoré z BA, vedeli by ste mi zohnať golden vegetable, mix a mousse?

walerijana
23. apr 2016

Tak vcera som ochutnala prvykrat syrove cestoviny CD a dnes na obed chicken curry ryza...musim uznat ze vynikajuce.. velmi prijemna zmena!

luciarichard
23. apr 2016

@walerijana o to od kedy majú ? Ja som bola tento týždeň na kontrole hovorili že budú mať nejaké novinky ale nevedeli kedy ...

tamichloe
23. apr 2016

@bielalalien moja poradkyňa ma,no okres Pe

tamichloe
23. apr 2016

@luciarichard novinky mali byt v aprili...ani moja ich zatiaľ nemala tento tyzden