Cambridge diéta
Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať
@sonickaopicka Prečo by čaje nešli do pitného režimu? Jasné, že idú.
@milka33be Čítala som si znovu tú brožúrku, čo som od nich dostala a tam je, že keď si v ketóze, tak sa diéta ľahšie znáša. U mňa to fakt platí. Keď som sa do nej dostala, už nie som taká hladná ako na začiatku. 🙂
Ahojte kočeny ;) Mam na Vás otázočku, ako si zarabate tie kaše?
@milka33be Možno. Ja som včera neodolala a taký kúsok som si dala, ale to bola domáca bez kúska múky. Si vygoogli, že ak by si jedla len samé mäso, klobásky, vajcia aj slaninu, dostala by si sa do ketózy. To sa ale nedá na takejto strave vydržať podľa mňa. To ma napadlo, že preto sa mi nestratila ketóza po tamto prehrešku. Experimentovať ďalej ale nemienim a píšem to len pre vlastné ospravedlnenie. 😀
@milka33be Schudla som cca za 4 necelé mesiace ,a prestala som lebo už sa nedalo odolávať cez leto opekačky a tak moja rodina veččinu všetci máme oslavy v lete takže preto už som toho mala dosť .ale od ukončenia som pribrala 3kg hore dole ktoré sa mi stále kolíšu .a teras mám pocit ze je ten správny čas zase začať .a dokončiť môj ciel ktorí je nadosah a ten mesiačik nejako zvládnem 🙂
@nikusik08 ja si dám 1,5 až 2 dc vody potom to rozmiešam a dám na 2 min .do mikrovlnky.
@sonickaopicka začala som zo 115kg a mám výšku 178cm a teras mám 80,5kg tak snád na 70-72by som to za mesiac mala zvládnuť .predtím som na tom bola skoro 4mesiace bez pár dní .a porušila som raz a to bolo už posledný mesiac ale hned sa to odrazilo na úbitku váhy týžden sa mi nepohla váha takže teras bez prehrešku 🙂ten mesičik to zvládnem .
@martulkamarhulka tak to sme na tom podobne, aj si cvicila? ja by som rada za 4mesiace 40kg ako to dala renata takze sa chystam aj cvicit alebo nejaku pohybovu aktivitu nech to ide skor
este mi prosim ta povedz ake to bolo po mesiaci po 2, po 3 nezunovalo sa ti to?ci len prve dni je to tazke?
lebo ja som teraz chora a nejde mi ani len voda 😀 ale teraz ma caka mango tak aspon daco pozitivne 🙂
@martulkamarhulka Ďakujem, za info, lebo nejak som to prepočula ako mi to vravela konzultantka 🙂 A inak blahoželam k tomu čo si už dala dole 🙂 ja začinam na podobnej vahe ako si začinala aj ty, dnes mam druhy deň a zatiaľ všetko v pohode 🙂
@martulkamarhulka ahoj, a mohla by si napisat, ako si si udrziavala vahu po diete do teraz??? Krasny ubytok, super.
Dievcata, ja som dnes robila keto test a krasne tmavo ruzovy vysledok. Takze som tam, teraz by to malo ist uz vsetko len z tuku, nie?
inac baby poviem vam ako mi je na p... z nosa mi tečie, este mam robotu do polnoci, varim sosovicu s udenym ( ochutnala som ci je makke 1x2mm 😀 ) mozno ze aj mne ukaze zajtra bordovu ketozu 😀
dnes som bola aj prvy krat ze hladna, ale prekonala som to, akurat som si dala kusok kapusty kedze do polnoci musim byt hore este, zajtra ma caka velky den, dufam ze nepridem sklamana
pekny vecer vam prajem 🙂
@didietka Ahoj didietka.Ja jej verím a držím sa všetkého čo mi povedala.Asi by som to bez toho jedného jedla len ťažko zvládla.Starám sa o bábo a som v jednom kole,takže trošku energie zase potrebujem aj prijať.Miery si nepamätám,ale myslím si,že napr obvod pása je u mňa nepodstatný,lebo mám po pôrode diastázu brušných svalov,takže mám brucho "vyvalené".Ale začínala som na 115 kg,čo je brutal...
@sonickaopicka Ahoj sonickopicka 🙂 No veď práve,že ja som v tej kategórii s BMI 30 a začínala som na 115kg.Ja tiež neporušujem to,čo mi nastavila konzultantka.Za 4 dni boli dole takmer dve kilá.Dnes som bola strašne hladná - je to 6.deň.Na obed som mala len 100g cottage light a bielu reďkovku, tak sa snažím ten hlad zapiť, ale nedarí sa.Konzultantka mi tvrdila,že tie ženy čo majú toto jedno povolené jedlo chudnú rovnako ako tie čo ho nemajú.Neviem,asi to majú rozdelené podľa nadváhy a BMI.No,každopádne dúfam,že to pôjde dole
tak baby nic z toho, dnes sa ortiel nedozviem, som chora ako pes, zavolala som jej ze dojde vo strvtok alebo piatok, aj tak je u nas poladovica a radsej neriskujem, mam nutkanie sa doma odvazit, nechuti mi ani voda, idem si dnes asi caje urobit, kedze vraj spadaju do pitneho rezimu, ale neochuteny mame pigi 😖
@bebuska1 no ja mam BMI okolo 35,6 alebo tak nejako, ja mam dnes zaciatok 14.dna kedze som zacala hned 1.1 teda presne 2 tyzdne, to je tak z vacsej vahy sa lepsie chudne ako tym co im treba len 10kg schudnut
nemam doma ani ziadnu zeleninu okrem tej kapusty, sakra a teraz mi tak skvrka v bruchu az ma to boli 😀
drzte sa pekny den vsetkym 🙂
Drzim prsty- vyliec sa cim skor 😉
@sonickaopicka Vo štvrtok idem aj ja. 🙂 Mňa zas začala bolieť hlava včera. Neviem, či to je z diéty, lebo ak si dobre pamätám, tak takéto bolesti by sa mali vyskytovať prvé dni diéty. A ja mám dnes 10-ty deň, tak neviem.. 😖
Asi prvý krát, čo sa stretávam s takýmito ženskými riadnymi, že máme okolo tých 100 kg cca.. 🙂 Lebo vôkol mňa len štíhle baby, len ja taký medveď. Hneď mi je lepšie, že nielen ja mám takýto problém. Lebo v živote by som neprezradila môjmu okoliu svoju váhu a tu celkom bez okolkov, aha - 176 cm a 98 kg (teda teraz už isto menej) 😀
@milka33be dakujem 🙂
@stanp ja mam taky utlm od vcera resp aj od nedele, neveim cim to je ci nachladenim...bohvie, ale uz nech to prejde 😖 tak super vo svtrok si dame info ze ako sme na tom 🙂
nie si sama okolo mna tiez same susienky, az na asi 2 babizne...a tiez by som sa nepriznala ze idem zo 110 mozno ked schudnem mi to bude lahsie priznavat 😀
caute baby,
ja mam dnes 10.den a dole 5,2 kg 🙂 ked som chudla v lete, tiez mi to islo prvy tyzden hrozne rychlo, celkovo islo dole 17 kg. tak si drzme palce 🙂
@cililing1123 super 😉
Ja idem zajtra na vazenie, tak som zvedava 😎
Ahoj, ja som dnes som 14 den a mam dole 6,4 kg 😉
A za aky cas si dala tych 17 kil???
Ahojte dievcata. V prvom rade vam chcem vsetkym chudnucim a schudnutym vyjadrit svoj neskutocny a uprimny obdiv. Tato dieta mi uz vrta hlavou dobre 2 mesiace. Stale vaham - bojim sa, ze to nevydrzim. A dalsou nezanedbatelnou skutocnostou je, ze to na mesiac vychadza cca 300 € a to pre mna tiez nie je nezanedbatelna polozka. Neviem sa hnut z miesta ! ☹
@erikahla ahoj. Mozno by som na tvojom mieste behla za poradkynou a skusila sa nejak dohodnut, ako by to islo lacnejsie. Mozno cca. 2 tyzdne 3x denne cambridge, t.j. 126€ a nasledne znizit cambridge a jest len jedla, co ta udrzia v ketoze, prihodit cvicenie a monzo by to slo, neviem, skus si ist pozistovat priamo do cambridgu.
Na druhej strane, mna napr. obed v praci stoji cca. 4€, ked k tomu priratam este nejake ranajky, veceru a mls, nie je to o tolko drahsie ako keto. A snad nebudem musiet nakupovat nove oblecko vo vacsom cisle a vratim sa k povodnym velkostiam a veciam 😉 A dobry pocit v stihlejsom tele je k nezaplateniu...toto su faktory, ktore do toho viedli mna.
Dalsia vec, kym nedam dole par kil, nemozem ani poriadne cvicit, klby by dostali strasne zabrat.
@didietka Urcite sa skontaktujem s poradkynou. Tie peniaze by som investovala. Trosku ma odradza fakt, ze moja kolegyna sa takto stravovala 2 mesiace a tvrdi, ze ti na nu nemalo ani najmensi vplyv. A to stravovanim a cvicenim v Komplimente (snad to nie je reklama) dala dolu 15 kg a potom sama este dalsich 10 kg. Ale ked vidim tie vysledky v skutocnych pribehoch, mam nutkanie dat sa na to. Jedine, coho sa obavam, je zlyhanie. Z jednotvarnosti pokrmov a aj z toho, ze ja na sladke vobec nie som a tak mi tie napoje shake a kase nic nehovoria.
A aj tieto recenzie cloveka nutia zamysliet sa:
Počas držania Cambridge diéty zaručene stratíte mnoho kíl, dokonca i za veľmi krátky čas. Predpokladá sa že už počas prvých dňoch držania diéty ste schopný zhodiť až 2,5 kila. nečakajte ale žiadne schudnutie na celý život. Cambridge diéta vám maximálne pomôže schudnúť za veľmi krátky čas na veľmi krátky čas! Akonáhle prestanete držať túto “účinnú” diétu, po krátkom čase sa dostaví jojo efekt. Takže v podstate schudnete ale samozrejme zaručene priberiete zhodené kilá aj naspäť.
Vplyv na zdravie
Počas držania cambridge diéty sa neobídete aj bez zdravotných komplikácií ako skoro pri každej diéte. Očakávajte bolesti hlavy, s tým spojená nespavosť a podráždenosť. U niektorých môže dojsť k problémami s trávením, pravidelné vyprázdňovanie.
Celkové hodnotenie
Je síce uvedené že diéta má dostatok všetkých vitamínov a minerálov, ale telo aj tak potrebuje bežnú stravu a nie nejaké predpísané polievky a tyčinky na chudnutie. Túto diétu príliš nedoporučujeme. V podstate je účinná ale príliš rýchla. Akonáhle prestaneme s jej dodržiavaním postihne nás jojo efekt a celá tá snaha vyjde nazmar. Cambridge diéta je teda vhodná iba na schudnutie vo veľmi krátkom čase na krátku dobu. V podstate ide hlavne o margetingový trik ako na slávny názov prilákať čo najviac ľudí, aby kupovali produkty na chudnutie, ktoré sú základom cambridge diéty.

@martulkamarhulka
Vitaj 😉 za aký čas sa ti podarilo tých 32 kg??? A prečo si prerušila ???