icon

Cambridge diéta

cica022
3. okt 2012

Ahojte má niektorá z Vás skúsenosti s dietou cambridge ? chcela by som ju vyskúšať

vynona
20. jan 2013

@katarinakatkakatuska

Ja som sa rozhodla, ze to takto drasticky nechcem drzat, a ze raz za den si dam nejake chude maso, aby som nebola hladna, potom Ti poviem ci som schudla aj tak a kolko. Jedine, co si budem sledovat je ketoza a ziadne sacharidy, ani gram.

andreina143
21. jan 2013

ako vam to ide ? ja idem na konzultaciu 30.1.... tak som zvedava ale drzim vam palce🙂

natali50
21. jan 2013

ja som dnes začala 6. týždeň a už som len na jednom drinku a váha ide stále dole, síce pomalšie ako by som chcela ale ide. ale musím si dokúpiť ten kamut. Neviete či sa dá niekde zohnať na internete aj lacnejšie?🙂

peep007
21. jan 2013

Ja mam tyzden za sebou a 4kg dole...dnes som si ale na obed dala kuracie prsia a vymechala som polievku:( chcem sa spytat na ten papierik na ketozu akej ma byt farby a ktory stvorcek?????dikes drzim palce

almavija
22. jan 2013

ahojte ,dnes som bola na prvom sedeni ,merani,od pondelku chcem zacat ,pretoze v sobotu mame ist na svadbu.chcem sa spytat na prve dva tyzdne mi paniCD dala len kokteily a polievky,vraj na zaciatok sa moze len to.vy ste dostali aj ine produkty,?

katarinakatkakatuska
22. jan 2013

@almavija ahoj, prve dva tyzdne su len polievky a kokteily, je to v poriadku. 🙂 . drzim palce.

katarinakatkakatuska
22. jan 2013

@peep007 ahoj, drz sa, da sa to - ja mam 12.den a este som neporusila ani trosku. nevadi, ze si si dala kuracie prska, to je bielkovina - cize nie je to taka katastrofa, horsie su akekolvek sacharidy, ktore ti uplne narusia proces ketozy - odburavanie tukov. a este jedna vec - aj ked porusis dietku a zjes nieco ine, dodrziavaj rezim 3 CD jedal - lebo tie ti udrzuju telo v potrebnej rovnovahe pre "navodenie" ketozy - vynechanie nie je dobre (ved je to len 141 kcal ;)..).
pekny vecer 😉

katarinakatkakatuska
22. jan 2013

@natali50 Gratulujem!! 🙂 A ten kamut, to neviem co je 😀 ... ja som este len v 2.tyzdni, mozno je to tym. Co je to prosim ta? Viem, ze shaky, polievky a tycinky sa daju zohnat na internete z amazonu - ale neviem, ci je to autenticke (vyzeraju inak ako tie nase na svk...)

katarinakatkakatuska
22. jan 2013

@andreina143 Ja som po tyzdni dala dole 3,7 kg. Teraz 2.tyzdne a kontrolu az 8.2. Medzi tym sa nevazim, takze bude prekvapko (snad pozitivne).

vynona
22. jan 2013

@peep007 ja mam trochu iny tester a vola sa hexa phan, je tam aj glukoza, ph, krv a jedno je ketolatky alebo ketony, je tam popisok na krabicke, u mna je to stvrty zhora - musi byt sfarbeny do ruzova, cim vacsia ketoza, tym ruzovejsi, negativny je svetlobezovy. Ja si kupujem morcacie a varim si ho vo vode a to si davam vecer. Urcite by som to jejich jedlo nevynechavala, aj ked si das nieco ine, lebo potrebujes zachovat tie vitaminy a stopove prvky.

vynona
22. jan 2013

@almavija Ja som teda v Prahe, ale mne dala tycinky uz na druhy tyzden, tie koktaily som mala len jeden tyzden + polievky. Inak tie tycinky su moc dobre 🙂

peep007
22. jan 2013

Ahojte baby,no je to tazke...aspon pre mna;( 9-ty den za mnou ..som hladna ..na obed som si dala zeleninovy salat..co mam robit ked na mna pride strasny hlad,hlavne vecer??????ajmsa dolejem vodou ale hladna som stale 😒 ?????tie 4kg 'ma tesia a posuvaju a chcem vydrzat ......katarinakatkakatuska -teba obdivujem ,ze si to este vobec neporusila..Ni zeleninou ani nicim??????zavidim,uprimne 🙂

katarinakatkakatuska
22. jan 2013

@peep007 Mala som krizu okolo toho 7-9.dna. Strasne som bola hladna, hlavne poobede. Ale nejak sa to dalo - dala som si cerstvy kalerab - to sa smie, nie je to porusenie - mozes akukolvek bielu alebo zelenu zeleninu 😉 . A cerstvy kalerabik je celkom mnamka. Teraz som ho uz ale par dni nemala, lebo som mala pocit, ze uz si cela smrdim ako kalerab 😀 .
A zobrala si si aj to korenidlo - Golden Vegetable? Na kontrole po tyzdni som si ho vzala a vcera som si spravila prvy krat taky mini vyvar do misky - najprv som mierne uvarila brokolicu v cistej vode - ked vrela, pridala som lyzicku toho korenidla, este trosku "povarila" (nie dlho, aby sa brokolica uplne nerozpadla) a vysledok bol pre mna ako najvacsia delikatesa na svete 😀 😀 😀 ...chuti to ako normalny vyvar. Dobre mi to padlo. Bolo mi povedane, ze toto je dovolene spestrenie jedalnicka - pokial pouzijes len zelenu / bielu zeleninu a nahradis akekolvek ochucovadlo tymto GV korenim. Tak vyskusaj 😉

katarinakatkakatuska
22. jan 2013

Inak baby, neviem, ci poznate tuto stranku - toto je moje centrum, cez ktore som na CD - je tam super sekcia "Caste otazky". Ak ste to este nevideli, mozno sa oplati pozriet jednym ockom http://www.beautycenter.sk/cambridge-diet/caste...

peep007
22. jan 2013

Nie ,nemam korenidlo..v pondelok idem na merania...tak som zvedava...ale ja som si dala aj dve tablicky horkej cokolady dnes vecer...tak sm si povedala ze si nedam cd veceru ,ale kedze ste mi pvedali ze nemavynechaba tak som si ju dala a teraz som rptotalne dojedena ..neviem ci to bol dobry napad ☹ ????

natali50
22. jan 2013

@katarinakatkakatuska to je taký zelený prášok, ale je to aj v tabletách. to je na úpravu ketózy. toto mi dala poradkyňa už pri prvom stretnutí... http://www.mojavitalita.sk/obchod/vyzivove-dopl...

katarinakatkakatuska
22. jan 2013

@peep007 Mne vravela poradkyna, ze je velmi dolezite nejest menej tych jedal - je to zbytocne (neschudnes viac) a len sa oberas o vitaminy a ine dobroty co telo potrebuje - pozri aj tu v Castych Otazkach:

"Prečo je nutné pri programe Jediný zdroj výživy jesť 3 jedlá The Cambridge diet denne?
Aj keď niekedy budete mať pocit, že vám 2 jedlá denne stačia a nebudete hladný, určite musíte zjesť všetky 3. Každá porcia totiž obsahuje 33% výživových látok a je nevyhnutné, aby telo dostávalo 100%."

Nestresuj sa, uz je "po funuse". Zajtra si povedz, ze si uz nic naviac nedas (jedine ak bielkovinove, alebo dovolenu zeleninu) a uzi si dnes vecer pocit sytosti 😀 .

katarinakatkakatuska
22. jan 2013

@natali50 Aha, fiha .... Zatial sa citim fajn a aj ketozu som mala velmi silnu na kontrole, tak uvidime, ako to pojde. Dakujem za vysvetlenie 😉

vynona
22. jan 2013

No ja som si tiez dala kalerab, ale som pozerala, ze su tam sacharidy, no uvidim, som tiez hladna v poslednej dobe, dnes som prave si uvarila to morcacie a s kalerabom som to jedla. Ketozu mam tiez stale, ale na tom provom stupni toho trojrebricka podla navodu. Fakt treba odolavat sacharidom hlavne a sladke to uz vobec nie a ziadny alkohol, ja som si urobila miesto masa vcera vajcia na tvrdo a jedla som len tie bielka a bolo to docela ok. Tam niesu kalorie skoro ziadne a pomoze to na hlad. Bielka alebo chude maso urcite mozes, ked to inak nejde, na cokoladu fakt zabudni aspon prevy mesia dva.

katmarkovacz
23. jan 2013

Wow, moc vas obdivujeme, zitra si projdu diskuzi od zacatku a sestavim jidelnicek. Ale nejsem si jista, zda vydrzim tak dlouho jen na polevkach ci bilkovinach - upne bez sacharidu :(
Ale zaroven souhlasim s Kilonkou, ktera psala, ze bychom si nemely huntovat zdravi... je to tezke. Spis asi nasadim detox a pak se uvidi... teď jsem četla o dietě podle typologie postav - píšou o tom v aktuální Dietě. Nezkoušely jste to některá? Vypadá to podle popisu docela zajímavě a i ten jídelníček není zas tak zabijácký, jen samé zdravé věci...

vynona
23. jan 2013

@katmarkovacz ked chces schudnut par kil tak pat, tak urcite staci upravit trochu stravu, ked ale chces viac, tak nizkosacharidova je fakt najucinnejsia, nehovorim o tom, ze sa Ti krasne vycisti plet, lebo cukor je na plet najhorsi a plus aj celulitida. Pri nulovych sacharidovych dietach sa chudne rychlo, vytvoria sa ketolatky a svalstvo je zachovane, robia to aj kulturisti takto. Neni to ale jednoduche, ked si na to zvyknuta, navyse ked si bez sacharidov, tak sa podla tych ketodiet nemusis nejak extra obmedzovat. Nemyslim, ze je to dobre dlhodobo, ale je to prave vyborne na rychle chudnutie a proti jojo efektu nabiehat velmi pomaly na normalny styl. O huntovani zdravia tu podla mna nejde, vitaminy mas, nesmies podla mna nejest, problem u roznych diet je, ze im chybaju niektore mineraly a stopove prvky. To je u cambrdige zachovane a je to vyvinute lekarmi, trvalo im to niekolko rokov.

lagozosa
24. jan 2013

Forma CD cez pripravene polievky, koktejly a pod je len zjednodusenie - pokial by mal niekto (okrem kulturistov) na to nervy, da sa to drzat aj s beznymi potravinami s tym, ze je potrebne dodrziavat presne davky vsetkeho.

katarinakatkakatuska
24. jan 2013

Ako vravi vynona, je pravda, ze sa z toho krasne vycisti plet - ja mam teraz koniec 2.tyzdna na CD a moja plet je neporovnatelne VIDITELNE cistejsia, krajsia. Takze urcite tu nejde o huntovanie zdravia, tiez som citala, ze tuto dietu vyuzivaju kulturisti na rychle chudnutie (lebo cloveku neodide svalstvo).

vynona
24. jan 2013

No bola som na prevazeni a za 12 dni nieco malo cez styri kila

katarinakatkakatuska
24. jan 2013

@vynona Gratulujem 😉! Ides dalej, hej?

vynona
25. jan 2013

@katarinakatkakatuska ano samozrejme, ja tym, ze si davam vecer vzdy nejake varene maso, tak sa to da vydrzat a docela mi to vyhovuje, nechyba mi ani chleba ani pecivo a tie koktaily a tycinky su sladke, takze ani to. Dufam, ze to takto vydrzim aspon dva mesiace pretoze chcem schudnut aby som sa navliekla do svojich jeansov spred pat rokov.. Mne by stacilo chudnut tak pat za mesiac, tak dufam, ze to pojde dobre. Teraz ma CD na dalsie dva tyzdne. A este pri tom inak usetrim, ked som si to spocitala.

almavija
25. jan 2013

este sa chcem spytat,pani CD mi kazala rano kokeil,obed polievku potom mam povojene jedno jedlo a vecera kokteil,ako ste si to rozlozili casovo?davete si polievku spolu s jedlom,alebo zvlast?a zeleninku papate pocas celeho dna?kolko sa moze zeleninky -ake mnozstvo,patri tam aj uhorka?dakujem.

vynona
25. jan 2013

@almavija Ahoj uhorka tam patri a vsetka biela a zelena zelenina, karfiol,kalerab, brokolica, redkovka atd....ja som si v tom nenasla este pravidelnost, ale rano pijem koktail, na obed mam polievku a vecer bud polievku alebo teraz uz tycinku a vecer jedavam aj nejaku varenu bielkovinu, ked som prave moc hladna medzi obedom a vecerou, tak si dam ten kalerab. Pretoze mas to jedlo jest min. po styroch hodinach, tak aj tak sa mi stane, ze posledne CD jedlo jedavam o piatej, som od rana v praci, tak preto az vecer jedavam to normalne jedlo.

almavija
25. jan 2013

@vynona dakujem za odpoved,kolko drzis dietu?kolko si isla dole,mne poradila moja lekarka zo zdravotnych dovodou aby som si davala este aj jedno jedlo a vlastne ajj pani CD ked som povedala ,ze sa liecim na stitnu zlazu ,a tlak tak trebe tam pridat aj to jedlo.od pondelku zacinam ,dufam ,ze to zvladnem.a Tycinky si mala az po tych prvych dvoch tyzdnoch?

vynona
26. jan 2013

@almavija dnes je to 14. den, ale vazila som sa po 12 dnoch u nej a nieco malo cez styri kila. Ale mne dala ten rezim len 3 CD jedla,lenze ja to nedodrziavam, jedavam kazdy vecer nejake chude maso, ale len uvarene vo vode. a vacsinou morcacie, to ma malo kalorii,alebo ked som hladna si dam vajcove bielka na tvrdo. Tycinky mi dala az na druhy tyzden, ale jednu som si vzala uz ten prvy. Prvych sest dni som drzala len cd, ale potom som bola fakt hladna a to ja zas nechcem takto hladovat, to by som potom zozrala na co pridem a mne tie bielkoviny pomahaju, ale ziadne pecivo ani sacharidy vobec som si nedala, este som si dala kalerab alebo redkovku raz za den. A takto sa to da vydrzat, mozno by som chudla rychlejsie, ale zas nechcem aby sa mi to hned sprotivilo, takze takto mi to vyhovuje a niesom hladna, ale jej som to ani nepovedala, naco. Uvidim ako to pojde dalej, lebo ja som jedavala predtym dost sacharidov a som aj na sladke, lenze teraz mi to nejak nechyba, lebo oni tie koktaily a tycinky su sladke a to mi staci, teraz mi dala aj kapucino coctail a ten je vyborny, tycinka mi chuti hlavne peanut a zuvackova cokolada.