Chcem vylúčiť pečivo
Ahojte zienky,potrebovala by som radu ,odtych ktore prestali jest pecivo,a nahradili si to niecim inym,chcem schudnut ,a preto chcem na zaciatokvylucit chlieb a ine pecivo zo svojho jedalnicka,cim ho mam nahradit?myslela som,ze postaci ak budem miesto neho jest spaldovy chlieb,ale ako citam ,docitala som sa ,ze aj ztohto sa pribera.neviem si predstavit zivot bez peciva,dali to aj ostatne baby musim aj ja!dakujem vopred za rady napady 🙂
chlieb a pecivo som nahradila ryzovymi chlebikmi...
@lucia006 ja som tiez ten typ, ze keby som si na ranajky nedala rozok tak cele doobedie som ako zabita, mne to nic nenahradi,takze rano si bez peciva neviem predstavit. podla mna jeden rozok celozrny na ranajky ta nezabije, ak si na to zvyknuta.dolezite je nepapat pecivo poobede a vecer samozrejme.to som robila aj ja, ale uz dva roky jem pecivo len na ranjaky a vylucila som aj zemiaky a cestoviny
@lucia006 na raňajky si určite možeš dať kúsok chleba- nie z bielej múky, kľudne može byť z tej špaldovej. A ako som čítala, tebe skor chýba zelenina v jedálničku. Je jasné, že ak ti nechutí, nemáš veľmi na výber- buď sa proste prinútiš a k strave si ju pridáš a možno si zvykneš. Ale to nie je zaručené a hrozítu potom riziko, źe sa rýchlo vrátiš k pôvodnému jedálničku. Ja by som to z vlastnej skúsenosti poradila- popozeraj si nejaké fit a zdravé recepty - nájdeš ich kopec na nete, alebo aj tu na Koníkovi - super recepty má @igrexova alebo @iconka . Možno sa ti tam niečo zapáči, to vyskúšaj, ak ti nebude chutiť, siahni po inom recepte. Uvidíš, že si nájdeš aj zdravé jedlá, ktoré ti budú chutiť a to ťa bude inšiprovať obohacovať jedálniček aj niečím iným. Častokrát kým nové veci nevyskúšame, nevieme, aké sú dobré. 🙂 Prajem veľa úspechov! 🙂
@cerez tmave ako tmave.. nejde o TMAVOST ale o to z akej múky je výrobok.. ak si myslite že jete tmavy chlieb a ten je lepsi, ste na velkom omyle !! tmave chchleby su len dofarbovane jačmenom ale stale pecene z bielej muky...priberate rovnako ako aj z bielej
Ak chcete schudnut treba jest CELOZRNY chlieb.. z celozrnej muky, a žiadny iny... ide o to ze cele zrna obsahuju veľa vlakniny (a to hlavne obal čiže známe ako OTRUBY) a ta pomaha pri travení. narozdiel od bielej muky pri ktorej je obal semena ostráneny .. je to tak ako aj s ovocím
ovocie = fruktoza , a to je to z čoho sa najviac pribera.. fruktoza je pridavana do strasne vela vyrobkov pri ktorych si to ani nevsimnete napr aj sladke vody či dzusy.. ale ovocie prlne ftuktozy ? z toho sa nepribera obsahuje však lajcky povedane PROTILADKY ..napr jablko, v jeho šupke sa nachadza neskutocne vela vlakniny , a preto jablka netreba lupat ! a tak isto je to aj pri muke..
@miskap2111 musim vyskusat,co to som uz skussila ale nechutilo moc 😒
@lucia006 a z toho 1-2 krajcov denne akoze priberas? alebo bez nich schudnes? celé zle... a naozaj ma zaraza, že toto ti povedala fitneska... 😖
Ty jes MÁLO! a tej zeleniny a ovocia proste musis jest! inak sa to v buducnosti odzrkadli 😒
párky, sunka... ehm... no este ta sunka (daju sa najst aj také ktoré obsahujú len 6-7 chem.prídavkov, narozdiel od 15-20-23) ale párky? to nieee, to uz davno nie je co byvalo...
ako som uz pisala, chcelo by to zmenit toho viac... vysadit len chlieb ti absolutne nepomoze...
ja som zacala s makrobiotikou... a nelutujem... zo zaciatku som vyradila mlieko + mliecne vyrobky, bielu muku, cukor. a to som zavislak na sladkom, mlieku a kolacoch, ktore milujem piect...
zacala som hladat nahrady za tieto potraviny... a ono to ide, a funguje... net je plny receptov 😉 a su aj chutne, aj ked tam nie je biela muka, cukor a mlieko...
nehovorim, ze som makrobiotik... ale presli sme si obdobim, kedy som na tom riadne ficala... a kila, ktore som si stedro nasetrila v tehu (lebo som denne vypekala kadejake sladke fajnoty a suma sumarum som mala viac ako 35kg nadvahu) ked som zacala so zavadzanim prikrmov malemu a zacala studovat nieco zdravsie, aby on zacal svoj zivot zdravo, tak za par mesiacov aj tie moje posledne kila same odisli, ani som nevedela ako... a schudol aj muz... on zacal cvicit, ale ja sa k tomu nejako neviem dokopat... obcas si zacvicim, ale chcelo by to viac...
muz ciste na makrobiotike nemoze existovat, tak to striedam, a kombinujem, varim aj maso samozrejme a ryby...
je to na tebe ;) drzim palce...
PS: samozrejme najlahsie je tyzden dva, mesiac hladovat a schudnut... ale toto je hazard so zdravim... ono ti to potom vrati spat aj s urokmi... podla mna je jednoduchsie aj ked pomalsie zacat zdravsie zit, jest a potom uz nesklznes do tych starych nezdravych chodnickov... 😉
@kali23 no moj problem nieje priberanie,ja jem hocico a nepriberiem nastastieani kilo,ja som hned poporode bola na svojej vahe 60kg ,len problem nastal ked som nasadila antikoncepciu ,8kila hned vybehli hore dve som vystriedala ani jedna mi nesedela teraz neberiem ziadnu, 3 kilka isli dole ale tych 65 kg mam stale uz rok ,neviem ako sa mam ich zbavit!!!preto skusam kadeco,aj ked viem ze mozno za tym vobec nieje pecivo ,ale tou zeleninou by som si mohla pomoct,a sportom,vadia mi tie 5kg navys velmi,hlavne na bruchu ☹ musim jest pravidelne a hlavn3 zdravsie,kolace sladke nemam rada takze to je ok ,ale na to zeleninu sa naucit bude tazsie,
@lucia006 Necitala som vsetko, ale pozor na uplne vylucenie chleba... uz neraz som to spravila spolu s delenou stravou, bolo to fajn, schudla som ALE za nasledok vzdy anemia a nenormalne padanie vlasov, lamanie nechtov a to aj napriek vela zelenine a ovociu, ktorre som jedla... takze teraz ked budem chudnut ked porodim, tak predpokladam, ze bez peciva to uplne nepojde... ale zvazim z dukanovej diety tie placky z otrub... su fajn 😉
@lucia006 ako keby som o sebe čítala (teda až na to, že mám o 17 cm aj kg menej), zelenina absolútny nepriateľ a ovocie tiež nie všetko, čas na jedlo samozrejme nemám a aj keď mám tak do kuchyne je dlhá cesta 😀 Každá moja snaha schudnúť ale stroskotala na zelenine a tak som sa nedávno zaťala a zľahka začala - jedávam max. domáci špaldový chleba, ale ten si musím najskôr upiecť 😀 ja jem veľa rýb, milujem ich - na raňajky napr. ten chleba a treščia pečeň, mňam 🙂 vôbec nejem maslo, nepijem sladené nápoje len čistú vodu a čaj bez cukru, medu a hlavne zavádzam do stravy zeleninu - proste ako decko 😀 k obedu si vezmem celú surovú mrkvu a jem, najskôr som zjedla tak 2cm a chcelo sa mi zvracať, ale naposledy som už zjedla skoro celú! včera som mala asi 4x1cm kolečká uhorky a jednu reďkovku. No a proste takýmto spôsobom sa snažím skamarátiť so zeleninou, možno je to smiešne, ale je to to jediné, čo mi funguje (keď spravím zeleninový šalát, tak sa ho ani nechytím) 😀
@adeala tak aspon niekto ,kto vie ako sa citim,ked vidim zelenini ,alebo zeleninove salaty,ja ked vidim cinsku kapustu ladovy salat papriku,paradajku ,je mi ztoho nazvracanie,minule som si povedala,vsak mozno mi zachuti paradajka som kusla,ledva som dobehla ku zachodu bleee,nikdy mi zelenina nechybala neviem preco,ovocie mi chuti zopar druhov ,ale akosi ho nepotrebujem tiez,s ryb zjem len filety aj to vyprazane ako v skole 😉 pecivo mam rada hocjake sunky salamy syry to je moje ,tak uvidi ako to somnou bude sjedenim na sport sa urcite dam ,ten jumpjng co som tu spominala 😉
@lucia006 no ja šunku tu v ČR nejem, tu to krájajú na také 0,3 cm plátky a.. no proste brr. 😀 Ja mám problém v tom, že keby som začala cvičiť, tak mi to modeluje postavu a ja najskôr potrebujem dať dole objem zo zadku a stehien 😒 takže ja ani nejak necvičím, len mením stravu. Inak veeeľmi kalorické sú tie sladené nápoje, čo si spomínala, tak aspoň tie skús nejak obmedziť.
@keira ano je to o zdravi, samozrejme, ved pišem, že som jedla pečivo cereálne a vlastne stále ho jem. Ja by som sa pečiva nevedela vzdať.
@jajus77 prilis vysoksa spotreba celozrnnych vyrobkov podporuje tvorbbu plesni v crevach, pretoze obranne latky v psenici zabranuju rozkladaniu skrobu a tento nestraveny skrob v koncovej casti criev je crevnou florou premienany na cukor, a to je potrava pre crevne kvasinky (candida). Psenica je najstravitelnejsia vo forme bieleho chleba. Ked zdravy celozrnny, tak zo zitneho srotu alebo zitny chlieb z cisteho prirodneho kvasu
Obilniny maju navyse kopec antinutrientov a ich nevyhody zdaleko prekracuju ich aku taku pozitivnu vlastnost.
@salalienka A dovod, preco by si sa nevedela vzdat peciva?
@keira tak to je pre mna nova info... S takym niecim som sa este nestretla... Vysvetli alebo mi hod nejake linky...
... Rada si o tom precitam... 😉
S tym travenim obilnin... Viem, ze sa nemaju jest na "sladko" napr. Chlieb s lekvarom alebo vlocky s ovocim, lebo jednoduchy cukor napr. V ovoci blokuje travenie zlozitych cukrov v obilninach... A nasledne ostavaju kvasit v crevach a to je zivna poda pre kvasinky/plesne...
Najlepsie z toho vychadza pseno+ovocie... Ale pomer musi byt malo psena a vela ovocia...
@kali23 ak vies po anglicky, skus kuk na:
http://www.marksdailyapple.com/why-grains-are-u...
aj toto je zaujimavy clanok
http://martinchudy.blogspot.sk/2013/08/vyrieste...
je to vlastne vsetko o INZULINE (co je hormon)
je hlupost, ze vylucenie peciva ti sposobi zdrav. problemy...ja ficim na diete formou sacharidovych vln a nedam na nu dopustit🙂
@amouramour ahoj, vieš mi o tom par vetami povedať niečo konkretnejšie? dik 😉
ja odkedy nejem psenicu a ani lepkove obilniny, je mi ovela lepsie
nejem ani nahrady urcene pre celiaktikov, lebo maju vysoky glikemicky index
plne si vystacim s dostupnou stravou, zelenina, ovocie, orechy, maso, ako prilohy ryza, kukurica, zelenina na pare, alebo aj dusena niektore.....pripadne zemiaky, najlepsie tiez na pare, z mliecnych potravin jem len tvrde syry a sem tam malokedy zakysanku
uz som zjedla aj biely neochuteny jogurt
sladkosti si niekedy dam, s mierou, vacsinou horku cokoladu
caje vybrane bylinne, vseobecne iba vodu, sem tam ovocne stavy
je mi skvele, serologia ukazkova, babatko si rastie, priberam primerane 🙂
co sa tyka psenice, jedine, co vam neurobi do organizmu zle su povodne jednozrnne a dvojzrnne sorty, aj to je potrebne specialne namliet, to co sa tu predava je zdraviu skodlive a aj ked si doma upeciete kolaciky, ktore pravda vsetci strasne lubime, tak tento sposob upravy muky je vsakze najnezdravsi :D
kupite vsetko
priklad
http://biocare.sk/eshop/produkt/psenica-jednozr...
podotykam, nie som celiaktik, len som si zacala vsimat, po akom jedle sa ako citim a zistila som si svoje osobne optimum 🙂
a vyzeram lepsie, mladsie 🙂 tazko vysvetlit, ale posobi to na cely organizmus
ja stale hovorim,preco nie su bezlepkove potraviny viac dotovane. Lebo malokomu je po pecive vlastne nejak dobre. Rozdiel je iba v tom,ake problemyz toho mate,ci skoncite na biopsii a dostane to s razitkom,ci to mate bez a teda je to z Vasho rozhodnutia.
Ti,co maju celiakiu a chcu babatko,tak musia drzat aspon rok dietu. Lebo inak hrozi MA. Mam celiakiu a jedno MA za sebou,ked som este nebola na bezlepkovej,lebo som netusila,ze prave toto je ten problem preci mi byvalo roky strasne zle.
Kolace sa daju piect aj s bezlepkovou mukou,len je to drahsie,lebo kilo muky stoji asi 3 eura. Ale vysledky su rovnake. Tie bezlepkove muky ako napr. Mahler,ci Schar su fakt vyborne.

@kali23 tym som ccela povedat,ze jedavam pecivo vzdy len rano,jeden krajec chleba alebo 2 rozky,