Chôdza 10 tisíc krokov denne
Ahojte. Je tu niekto, kto takouto chodzou schudol? Mozete sa podelit o skusenosti? Kolko a za kolko ste schudli. Pripadne nejaky typ alebo radu. Ja som s tym prednedavnom zacala. Pozdravuje MAJKA
Tými krokmi neschudneš, resp.minimálme.
Treba ti iné riešiť tj.kalorický deficit
Ja mávam bežne denne viac , a tým nechudnem
@soulmaya ja som robil denne 10 až 15 000 krokov. Po 5 poobede som nejedol, a večer som cvicil 15 min s vlastnou váhou a šlo to krásne. Záleži, od mnoha vecí, ale akú váhu máš teraz? Výsku...
@maxxim 170 cm a 64,7 kg. Niesom tlsta. Ale vsetko sa mi uklada na bruchu a sere ma to. To je moj najvacsi problem. A stravu tiez nemam nejaku zlu. Snazim sa.
@nin12345 tak potom nepíš, že to majú ľudia bežne toľko krokov..
A už aj autorka píše, že má sedavé zamestnanie.
Tiež asi nebude môcť obiehať okolo budovy
@maca1984 ale áno majú to ľudia bežne nie každý sedí celý deň či máš pocit že 90% ľudí je ako tvoj muž lebo podľa tvojej vzorky to tak je?😅
Na začiatok to určite pomôže. Niekto, kto bežne nachodí 8000 ti napíše, že je to blbosť ale ak ty prejdeš bežne 3000 (poznám takých ludi) a zrazu bum 10000 tak to bude rozdiel... ja som chodila iba rýchlou chôdzou 5km par krát do týždňa a bolo vidieť rozdiel a to na výzore, váhe aj v kondičke.. áno kaloricky deficit je základ ale veľa pohybu ti pomôže sa doňho zmestiť.
@maca1984 ale áno majú to ľudia bežne nie každý sedí celý deň či máš pocit že 90% ľudí je ako tvoj muž lebo podľa tvojej vzorky to tak je?😅
@nin12345 ešte raz, autorka sama píše, že má sedavé zamestnanie.
Toto nie je o mojom mužovi.
To je o ľuďoch, čo sedia.
A potrebujú / chcú schudnúť.
Dať 10-15 k krokov je fajn, ale pri ich práci v podstate nonsens.
Treba kalorický deficit.
Vadiť sa nemienim.
Pekný večer ešte
@nin12345 ešte raz, autorka sama píše, že má sedavé zamestnanie.
Toto nie je o mojom mužovi.
To je o ľuďoch, čo sedia.
A potrebujú / chcú schudnúť.
Dať 10-15 k krokov je fajn, ale pri ich práci v podstate nonsens.
Treba kalorický deficit.
Vadiť sa nemienim.
Pekný večer ešte
@maca1984 veď áno ale to napísala až potom čo som pridala všeobecný komentár ja som sa nevyjadrila k nej. Proste si nemyslím že schudne tými krokmi pretože bežne poznám ľudí čo nachodia aj viac a sú tuční pretože presne ako si napísala je to o kalorickom deficite a nie o počte krokov.
Pekný večer aj tebe
Brucho je hlavne o strave…. Ja chudnem deficitom a brucho hned splaslo…
Brucho je hlavne o strave…. Ja chudnem deficitom a brucho hned splaslo…
@klarissa25 vdaka, musim si to nejako nastudovat ten deficit. ale ja si myslim, ze stravu mam dobru. Ja som vsade chuda, len brucho mam.
@klarissa25 vdaka, musim si to nejako nastudovat ten deficit. ale ja si myslim, ze stravu mam dobru. Ja som vsade chuda, len brucho mam.
@soulmaya proste musíš spáliť viac kalórií ako prijmes čiže buď menej kalórií spapať alebo sa o dosť viac hýbať a sú na to rôzne tabuľky
@soulmaya mám sedavé zamestnanie, do práce cca 3km, tento mesiac bol dosť slabý… plus občas sa stane, že mám pol dňa vybité hodinky, takže sa mi kroky nepočítajú. A takýto je môj priemer. Nemyslím si, že práve toto je cesta ako zhodiť (aspoň na mne to určite nefunguje). Určite to chce niečo viac. Ale za seba môžem povedať, že sa cítim lepšie, keď idem napr. ráno pešo do práce.
Neviem ci 10000, vtedy som nemala krokomer 😁, ale ja som schudla len tym, ze som 3-4x tyzdenne asi 4 mesiace velmi rychlou chodzou chodievala 2h. Ziadna uprava stravy ani ine cviky. Cize da sa.
@maca1984 ale majú, najmä tí, čo bývajú v meste a do práce si to odkráčajú pešo 🙂 . Netvárme sa, že 10k je nejaký extra výkon
@denkabemommy bývala som v meste a do práce som to mala 5 minút pešo.
Potom som zasadla a do 15-16 h stej som sa zo stoličky nepohla.Ak nerátam obed, smer kopírka v inej miestnosti a pod.
Takže veľmi individuálne
@denkabemommy bývala som v meste a do práce som to mala 5 minút pešo.
Potom som zasadla a do 15-16 h stej som sa zo stoličky nepohla.Ak nerátam obed, smer kopírka v inej miestnosti a pod.
Takže veľmi individuálne
@maca1984 a od 16 do 20 si sedela doma na gauči?.. lebo ja som mimo kanceláriu nerobila nikdy, až teraz z domu a aj tak mávam 10-14k denne 🙂. Tak mi to hlava nejak extra neberie, manžel rovnako sedí v kancelárii a máva tých 10k v pohode. Takže stále v tomto nevidím extra výkon, napriek tomu, že je holý fakt, že ľudia chodia menej.
Každý pohyb je fajn, ale takáto bežná chôdza pomôže skôr všeobecnému zdraviu ako chudnutiu, tých kalórií sa až tak veľa nespáli… ale chcela som skôr čo sa týka tej stravy, čo vravíš, že si myslíš, že ješ dobre, tak ja len že pozor, zdravá strava neznamená nízkokalorická, človek sa nemusí len vyprážaným napchávať, aby priberal (napr. taký avokádový chlebík s vajíčkom môže mať viac kalórií ako donut na raňajky, samozrejme nutrične sme niekde úplne inde a nechcem povedať, že donut je lepší, len že sa to často nezdá)… možno bude stačiť upraviť porcie… ja nie som úplným fanúšikom kalorickych tabuliek na nejaké dlhodobé fungovanie, ale určite odporúčam nejaký 1-2 týždne zapisovať, aby si zistila ako si na tom s príjmom, naučila sa kde sú “skryté” kalórie a naučila sa s tým pracovať 😊
zavisi aj od toho, ako tie kroky pocitas. Ked je to len bezna chodza napr. do/z prace, tak to velmi nespalis. Spaluje sa rychlou chodzou, chodzou do kopca, po schodoch... - proste ked citis zrychleny tep. Ale zas kazdy pohyb je zdraviu prospesny.

@soulmaya no nie som si istá toľko krokov mávajú ľudia bežne a žeby z toho chudli...