Chudnem a nechudnem
Ahojte mamičky,ja som už zúfalá.Zhruba 5 týždňov nejem biele,pečivo,chlieb,sladkosti,koláče,proste nič od múky a sladkého,takisto ani nič s olejom,maslom,Začala som zdravšie jesť,jogurty,zelenina,ovocie,ovsené vločky atd.Cvičím dva razy do týždňa,cca vždy jednu hodinu.Vody a zeleného čaju vypijem na hektoliktre.Jediné čo som si na sebe všimla je,že mi spadlo trošku brucho,ale nič viac.Ziadne kilá dolu.Je možné,že nechudnem,pretože mám v sebe skrytú chorobu štítnej žlazy,či je za tým niečo iné???Poradte mi prosím Vás.Nemôžem vyzerať v 37-mich rokoch ako slon,po dvoch deťoch....... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Dakujem za každú odpoved......
@ladkyna tak obmedzením sacharidov ide váha dolu rýchlejšie, chápem tvoje dôvody, no ja by som bola hladná a nervózna, stále by som na jedlo myslela, čiže skôr by som došla k bodu, že zožeriem čokoľvek, ako keby som frčala na vyššom príjme, na vyššom prísune sacharidov, jedlo by som vôbec neriešila, bola by som psychicky v pohode. Psychická pohoda je pri chudnutí veľmi dôležitá.
čo sa týka jedálnička,mám známu ktorá chodí do nature house.......vidím na nej,že niečo zhodila,ale sama mi povedala,že to bolo zatial asi 9 kg,no viac ako polovica z nich je voda,ktorú zhodila,čiže sa odvodnila a ked vidím jej jedálniček....ráno-3 lyžice vločiek s pohárom mlieka,desiata-4 mandarinky,obed-4 mandarínky,olovrant-4 mandarínky,večer-grep s kuracími prsiami.......no podla mňa zabijak......ona nemá deti,nemá manžela......ja mám rodinu,dve deti,chlapa,ktorí sa potrebujú najesť.....a nech mi nikto nehovorí,že diéta nie je o peniazoch...je....pretože v spomínanom house,dáte prvé týždne,za nejaké doplnky stravy okolo 150 eur....a kde je napísané,že keby som chudla ako moja známa,že schudnem.....každý má iný metabolizmus a pravda je taká,že sa dokážeme zdravo stravovať aj samé,obmedzením zlých potravín....
ja mám t isté,chcem zhodiť,5 kíl a nejde mi to,aj na pár dní prestanem s tučnými kalorickými jedlami,aj so sladkým,aj slaným,aj pečivo,ale nejde to :(
@iwkac no v prvom rade, ten jej jedalnicek urcite nie je o zdravom zivotnom style....
strava by mala byt tak nastavena, aby clovek vedel tak plnohodnotne fungovat aj po "diete"... nie tyrat svoje telo....
co sa tyka penazi, ano, kvalitne bio veci nieco stoja, niekto dava peniaze do krcmy a na cigarety, niekto na kvalitnu a zdravu stravu....
@iwkac no spomínaný jedálniček je totálna blbosť a ešte za to vyvaliť prachy? Diéta vôbec nemusí byť o peniazoch, ak to teda človek nepojme ako diétu, ale ako zdravý životný štýl. Len na tom, že prestaneš kupovať akékolvek sladké somariny - tyčinky, keksy, koláče, sladké nápoje už dosť ušetríš. Áno, máš rodinu, no tieto veci sa dajú nahradiť doma upečenými koláčmi s tvarohom, ovocím. Síce tiež obsahujú múku a cukor (existujú recepty aj bez múky a cukru), ale vieš, čo do nich dávaš a vyjdú ťa lacnejšie. Prestaneš kupovať lupienky, slané somariny a nahradíš ich orieškami, semienkami. Menej kvalitné potraviny nahradíš kvalitnými. Možno na peniazoch ušetríš len minimálne, ale určite nebudeš v mínuse 150 eur a je to investícia do budúcnosti, aj v podobe peknej postavy, ale najmä v predchádzaní civilizačným chorobám, lebo lieky sú dosť veľká položka.
Zdrave stravovanie vobec nemusi byt drahe. Ved zelenina ovocie nejake to chude maso ryby nemoze byt drahsie ako tie baliky cipsov a kula sladkosti co som s prepacenim zrala predtym. Jablka mrkva kapusta kalerab cuketa tekvica brokolica ryby biely jogurt a takto mozem pokracovat donekonecna ma urcite nezruinuje. Takze u mna je zdrava strava urcite lacnejsia zalezitost. Ziadne housy a praskove blbosti netreba. A da sa to pekne sklbit aj s varenim pre celu rodinu. Kuracie prsia s ryzou zelenina,segedin z morcacieho miesto bravcoviny a s mliekom miesto smotany, kuracie prsia obalene a upecene v rure nie vyprazane...milion jedal a vsetky tzv. nezdrave jedla sa daju urobit " dietnejsie" v odlahcenej verzii.
a to máva obmeny...kuracina,grep.....kuracina pomaranč......ryba grep.....ryba pomaranč.....kuracina porik.....kuracina cukina..........kuracina ananás......asi takto nejako.....vajíčka ani nespomínala....a zmiaky,ryžu jej do jedálnička pridáva postupne......aj to iba raz týždenne jeden zemiak.....
ahojte, tak ja som živým príkladom toho, že keď to nejde tak to nejde. Ja cvičím 4-5x týždenne (rýchla chôdza, beh, Jillian, orbitrek - na čo mám práve chuť), jedálniček taký, že ráno ražná placka so šunkou, cottage, olomouckými, alebo alfa bio nátierkou + zelenina, desiata ovocie alebo zelenina, obed maso, ryba, tofu + príloha (ale iba malá porcia a len ryža, alebo var. zemiaky, žiadne knedle ani cestoviny) a na večeru už len niečo ako mozzarela + zelenina, šalát s kuracím masom, dokonca posledné tri mesiace mám každý večer! brokolicu vo vode, rozmixovanú, do toho vajco na tvrdo, alebo polka mozzarely a nechudnem ani kg, ani cm! A robím to takto nie mesiac, nie dva ani tri mesiace ale už pár rokov. 😒 😒 😒 Depresie sa u mňa striedajú s "upičizmom" 😀 😀 🤐 🤐 🤐 a pomaly sa zmierujem s tým že už navždy budem mať pri 163cm 77kg. ☹
@sense toto všetko už mám za sebou....skúšala som jesť viac - podľa kalorických tabuliek som si všetko prerátavala, tak aby som príjmala presne podľa môjho bmi, zrazu to bolo pre mňa 3x toľko jedla. Za 4-5 mesiacov nič. 🙂 Potom som prestala s kardiom a asi pol roka som dvíhala fakt že ťažké váhy, silové posilovanie a myslíš, že sa niečo zmenilo? proste zase nič. Váha mi lieta od 78-75 kg. Menej ani bohovi a cm žiadne...
@lucijja Ak si inak zdrava (nijaka metabolicka porucha, problemy so srdcom a pod.),skus si nastartovat spalovanie s 2-3 dñovou hladovkou(len voda+mozes nesladeny caj).Telu to prospeje, vyhladaj si o tom clanky. Ja teraz chudnut nepotrebujem, ale po tehotenstvach mi toto vzdy nastartovalo spalovanie a potom stacilo pravidelne jest spravne potraviny a kila isli dole a uz sa nevratili-az do dalsieho tehotenstva 😀 ...a skus len 3 jedla denne,pri chudnuti nejedz vobec prilohy(nejedz ani tofu, to je sacharid-soja), namiesto nich zeleny salat/spenat/salatova uhorka/cibulka/redkovka s olivovym olejom....
To co jes teraz je super na udrzanie vahy ked uz schudnes, ale na redukciu ti to nefunguje. Kolko mas rokov?
@iwkac nechudnes, lebo jes viac kalorii ako potrebujes ..to je vsetko. zacni cvicit a jedz menej kalorii kolko potrebujes a zacnes chudnut , kedze telo bude musiet siahnut na zasoby ci chce, ci nie .
skus veganstvo a uvidis .
ranajky banan - mango smotthie
obed salat - grilovana cuketa - avokado
vecera len salat .
vela pi 🙂
zrejme budes cistit pocit hladu ...ale urcite budes chudnut. 🙂
@lucijja dala si si vyšetriť štítnu žľazu? Inak aj stres je veľkým nepriateľom chudnutia, niekomu pri ňom kg zletia akoby nič, iný ak nepriberá, tak je stále na svojej váhe a to sa stravuje zdravo. Píšeš o depresiách, zrejme z toho, že robíš všetko preto, aby si chudla a aj tak váha stojí. Si zrejme v začarovanom kruhu, podobne ako ženy, ktoré veľmi túžia po bábätku, no nemôžu otehotnieť, aj keď zdravotne sú úplne v poriadku, je to v psychike. Otehotnejú, keď si adoptujú dieťa, alebo sa zmieria s tým, že ho mať nikdy nebudú. Zrazu neexistuje psychický blok a už to ide. Skús to podobne, stratiť nemáš čo. Vykašli sa na pol roka na akékoľvek chudnutie, jedz to, na čo máš chuť a kedy máš na to chuť (samozrejme že nie kilá čokolády, alebo slaniny), váhu skry, pol roka na ňu nestávaj, z cvičenia si ponechaj len tú rýchlu chôdzu, možno by som ešte pridala plávanie. Snaž sa zaoberať niečím úplne iným - móda, záhradka, nejaký koníček....uvidíš, či sa niečo udeje, alebo nie. Inak si myslím, že tej pohybovej aktivity je príliš, aj vtedy občas telo nepustí nadbytočné kg, aj keď je to paradox.
@prevenar pri takejto strave by som skapala od hladu za týždeň a po týždni by som zožrala na čo by som prišla. Okrem toho si neviem predstaviť, ako by som fungovala v práci a doma, keď by som spásala len zeleninu, ktorú mimochodom milujem, ale toto nie je jedálniček na chudnutie a na udržanie váhy, sorry. Okrem toho chudnúť možno bude, týždeň, dva, potom to telo vyhodnotí, ako stav ohrozenia a bude tam, kde dnes. Kde máš bielkoviny? Či už rastlinné alebo živočíšne? A sacharidy tiež nemusia byť strašiakom, ak sa s nimi narába rozumne.
@timea7
urcite neskapala 🙂 ja som nejedol nic 3 tyzdne . pil som len cistu vodu, to bolo vsetko ..a neskapal som 🙂 toto je daleko viac, ako cista voda , to ti mozem garantovat 😵
nerobil som to koli chudnutiu , to urcite nepotrebujem, ale chudnutie sa dostavilo, to ti mozem tiez garantovat.
ved si das na obed nejake strukoviny - fazula, sosovica ...cicer a pod. ovocie su sacharidy.
urobis, ako myslis, vsetko dobre a vela stastia. 🙂
@prevenar ja som si radu nepýtala, asi si si nevšimol, a ja by som takúto somarinu nikdy neskúšala, pretože ak ti váha išla dolu, tak išlo aj zo svalov a odišla aj voda, nie len tuk. Tri týždne takto funguješ a potom čo? U väčšiny ľudí by nastal jojo efekt, čiže po troch týždňoch by mali síce o nejaké kg menej, ale po ďalších troch mesiacoch ešte viac, ako pred touto kúrou. Okrem toho najlepším spôsobom na znižovanie váhy je ten, ktorý človeka obmedzuje čo najmenej a len málo sa líši (čo do množstva a zloženia) od spôsobu stravovania, ktorý človek mieni mať v &ďalšom období. Po každej jednostrannej diéte človek priberie, ak prejde na bežnú stravu. A tvoj jedálniček je totálne jednostranný. To ani nie je jedálniček, ale hladovka. V predošlom príspevku si síce strukoviny nespomínal, ale veľa to na veci nemení, lebo ich nezješ kilo. A sacharidy v ovocí Ok, ale nezasýtia, naopak a bielkoviny? To málo v strukovinách?

@timea7 volakde ten problem bude, ked nechudne, ja som tie sacharidy tak rapidne znizila, lebo som chcela vidiet vysledky, inak by ma to demotivovalo a zas by som s tym skoncila 🙂