Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012
Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...
Ahojte baby som tu po sto rokoch zas 🙂 ja si stale vahu drzim,nepriberam,no zeriem 😝 a chceme si s mm este ten detox zopakovat,lebo ja mam tiez problem dodrzat,ked nemam predpis 😒 stale porusim a napcham sa niecim....vcera som mala domace buchty lekvarove a orechove...ale mm sa neciti dobre,vravi ze mu bolo lepsie,ked jedol podla macingovej,tak ideme znova do toho 😉
@emanka no, akurát som "dotlačila" cviklu - teda naozaj nič moc. asi si musím urobiť len takú klasickú, lenže neviem, či môžem použiť ocot a chren. alebo ju budem jesť úplne samú, ten hrášok s mrkvou sa mi tam nehodí. Fazuľové struky sa dali a pitie mi ide čoraz lepšie, len tá voda musí byť citrónová. lenže keď sa nalejem tou vodou s citrónom, nemám vôbec chuť jesť. takže nejaké veľké porcie nehrozia. som dnes povedala, že pani Antónia ma postupne odučí jesť. ☹ ale idem pokračovať, stále som odhodlaná.
@veverina tak môjho muža by som na toto určite nenahovorila. zišlo by sa mi, keby bola doma dcéra, tá má tiež rada zeleninu, tak by sme boli dve, len neviem, z čoho by ona chudla 🙂 - asi už by vychudla na kosť.
Takže zatiaľ sa držím a hlad vôbec nepociťujem. Ale myseľ je stále pri nejakých maškrtkách (pre mňa je maškrtka aj obsušený chlieb) a to je najhoršie oddolávať.
A ešte som zabudla, že som aj včera aj dnes večer nafúknutá ako balón. Mám brucho ako minimálne v siedmom mesiaci tehotenstva. Ale zo včera do rána to spľaslo. Tak neviem, aj vy máte takýto problém, že sa večer skoro nezmestíte do nohavíc?
@veverina no vitaaaaj 🙂 A čo budete s mužom jesť namiesto tej cvikli? 😅 Ja som cez sviatky zhrešila a tiež som sa necítila dobre.
@renab , aj veverina si tam dávala ocot, či sa smie, neviem, no ale asi dôležité je, aby ti to chutilo. Tá cvikla je dôležitá. Vidíš, aj s vodou sa lepšíš, bude to ok 🙂
Môj muž zjedol pár jedál so mnou, na začiatku, no vždy ho prehnalo, tak to už odmieta.
A pre mňa je tiež chlieb maškrta, aspoň teraz, už vyše 2 mesiacov som ho nejedla, ani rožky ☹ Až po detoxe som mala párkrát sojový rožok, tak aspoň tak.
@emanka caf,si rada ze som spat ? 😀 mne ta cvikla aj celkom ide na chut,neviem co si da mm,on lubi brokolicu,alebo mozno nejaky zeleninovy salat si da...jaj ale najhorsie je zacat,musim sa psychicky na to pripravit 😀 zase som dojedla termix 😅 tak sa mi dobre o cvikle pise 😀 Inak dnes som mala zdravy obed pangasiusa (ci ako sa ten vol pise 😅 ) a zemiacky + nastruhanu mrkvu...tie zemiaky som tam asi nemala mat,ale zas tak vela som nezjedla...
ahojte dievčatá, môžem sa k vám pridať? ja som skúšala tento detox ale vydrzala som asi 8 dní potom sa to pomalicky zvrhlo a za tych 8 dní som schudla 3 kila a dokonca aj dnes si to este drzim aj ked hlcem veci ktoré by som vobec nemala najme vela vela cokolady 😠 chcem znovu zacat s tymto detoxom a to hned od zajtra
tak ako tu mnohe pisete, ze sa vam zhnusila cvikla v tejto podobe tak to je aj moj pripad 😕
hladala som preto ine recepty a nasla som taky zo surovej cvikly s jablkom a zelerom a je to naozaj neporovnatelne ten mi ohromne chuti a aj mojej 2 rocnej dcere 😀 ja som to len skusala dala som jednu cviklu jedno jablko a kusok zeleru to som vsetko postruhala nic viac takze ja budem robit cviklu takymto sposobom
takze zajtra idem na novo aj ked na rie ranajku nemam ani najmensiu 😝
@veverina jasné, že som rada, že si späť 🙂 Ja som tu tiež dlhšie nebola a predtým len sporadicky.
@kika58 vitaj a držím palce, nech ti to dlhšie vydrží teraz 😉 Ja som si robila cviklu tak isto ako ty, len som ju aj trošku povarila a pokvapkala citrónom (ak som ho mala doma). A píšu, že sa tam majú dať aj posekané orechy, ale tie som nedávala. A tiež mi takto ten šalát chutil.
No neviem teda cim to je, ale ja som stale viac a viac hladna 😀 . Momentalne som v tretom tyzdni detoxu, ale mam pocit, ze viacej som bola syta hned na zaciatku, ked sa jedla iba sama zelenina. Nechapem to.
@monikapalo To je aj môj prípad 😉, prvý týždeň som nebola vôbec hladná a aj kilá išli dole.... teraz to ide pomaly, sem tam sa to zastaví....
Mozem sa pridat aj ja? Mam za sebou uz 28 ocistny program, krasne sa mi vyrysovalo telo.. z pasu -10cm, z bokov -8, stehno som si nemerala. Potom som otehotnela tak som prestala sa takto stravovat,ale teraz nabehujem zasa.. cez vikend ideme na svadbu tak este "poriadne" zhresim a tak uz len ocistny progam 🙂
Ja som jedla cviklu raz s hraskom a mrkvou,ale po case sa mi to zhnusilo tak som jedla cviklu s chrenom a octom.. mne to tak lepsie sadlo 😉
@emanka Ahoj, ano pokracujem, vyhovuje mi toto jedlo. Dnes mam nejake maso nakrajene na rezance a zeleninu, manzel pripravoval, este som nechutnala a k tomu rajciny cerstve 🙂 . Cez sviatky ako sme boli na navsteve tak som delila ostoset 😀 Jedla som aj kacku len s kapustou, alebo ine maso bez prilohy, na ranajky chlieb celozrnny so sojovou omackou, na veceru ako kedy, bud nejaka lahka polievka alebo nejaka zelenina so syrom 😉
ahojte máte na predaj ešte tu knihu?
@zgurkaa ahoj, aj ja som cez sviatky delila - mäso s vajíčkom, mäso s mozzarellou....a potom mäso so šalátom 😝 Ale ja mäso nemôžem, len hydinu - výnimočne. Tebe je dobre, ty môžeš mäso od rána do večera. Ale zas si neviem predstaviť, že by som stále jedla mäso, ale to je asi o zvyku.
Aká je to sojová omáčka? To si robíš či kupuješ? A ješ to s chlebom??? A čo je zelerová kaša? Prosím postup.
Sojové mäso s ryžou asi môžeš, sacharidy. Ja sojové mäso nelúbim.
@laura268 vitaj, pekne si schudla pri prvom detoxe 🙂 Snáď sa to podarí aj teraz.
@dominika443 ahoj, neviem o nikom, kto by tu predával tú knihu, ale možno sa niekto ozve. Ja sa podľa toho aj naďalej stravujem, takže si ju nechávam.
Ale vraj sa to dá stiahnuť na www.ulozto.sk a ak nie, tak si to skús niekde inde stiahnuť 😉
@emanka ahoj sojova natierka od alfa bio, chuti ako karicka, je v bielom obale, potom existuju este aj ine natierky zo soje....franczska, mexicka ale tie mne uz tak moc nechutia, jem to s chlebom, zelerova kasa, je v receptoch, kde je pisane o zeleri na rozne sposoby. uvaris zeler nakrajany na stvrtky asi 15 minut a potom po vychladnuti ho nakrajas na velkom struhadle, usmazis cibulu a pridas zeler nastruhany a osmazis to. Mnamka 🙂
ahojte dievcata, tak dnes zacinam treti den vcelku je to v pohode len tie ranajky mi nejdu dole krkom, akoze nie je to zle ale vzdy rano pri predstave ako to zase do seba tlacim brrrrrrrrr 😝 s ostatnym zatial nema ziaden problem
tak vela zdaru nech nam to vsetkym ide
tak je neviem, v knihe sa píše, že môžem mať hnačku. ale mňa práve naopak zapeká. žeby málo tekutín? mali ste tiež takýto problém?
Tak moje výsledky: -5,5 kg (čakala som viac - lebo prvý týždeň som schudla 3 kg, ďalší dva a potom sa to akoby zastavilo) aj cm išli dole najmä ten prvý týždeň (zišli 2-3 cm)...
@renab tak som to v knihe vyhľadala a je to sk. B. A píše tam, citujem:
Preto ak trpíte zápchou (pri nepravidelnej stolici alebo častých a dlhotrvajúcich zápchach dochádza k zamoreniu organizmu toxínmi, metabolitmi chemických procesov neustále prebiehajúcich v našom tele), nastrúhajte si večer tri jablká (v tomto prípade môžete porušiť zákaz konzumácie ovocia na večer) a nechajte ich zhnednúť. Zjedzte ich, a ráno by ste spomínaný problém už nemali mať. Alebo vyskúšajte iný spôsob - večer si v trojdecovom pohári zalejte vodou tak 6-7 umytých sušených sliviek. Ráno vodu vypite a slivky zjedzte. Doporučujem vyskúšať v deň, keď budete v domácom pohodlí.
dnes som sa rozhodla, že urobím výnimku a zajtra miesto cviklového šalátu budem jesť boršč. lebo ten šalát už asi nezvládnem. dúfam, že to nebude veľká chyba.
tak boršč je už uvarený a dovolila som si ochutnať. bude to oveľa lepšie ako šalát. len to množstvo - zas ako pre regiment.

@renab ako zvládaš druhý deň?
@zgurkaa tak predsa ešte pokračuješ? čo jedávaš? Ja už som nevedela, čo mám jesť, tak som sa hodila na detox, teraz mám aspoň presný rozpis....no ale nedržím sa ho tak presne ako pri prvom. Cviklu nemôžem do seba dostať, zjedla som trochu, ale musela som sa premáhať. Nakoniec som si urobila mrkvový perkelt.
Tá Mačingová nám skoro všetkým zhnusila cviklu 😠