Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012
Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...
Ja by som sa vás ešte chcela opýtať že v akom čase ste schudli teda za kolko a či je náročná táto dieta finančne 🙂 alebo či sa vlastne dá aj zvládnuť..lebo bola som na dukanke finančne vyšla dosť aj ked som schudla 5 kíl potom som mala strašne žaludočné problémy čiže celé zle..a blíži sa leto a stále niesom zo sebou spokojná :/
@renab nie je zač. Zle som to napísala, cviklu, jablko nahrubo a zeler na jemno nastrúhať. Práve som si to urobila zo surovej cvikly a je to dobré, len tvrdšie ako z uvarenej. Ale chuťovo asi rovnako. V originál recepte je, že sa tam majú dať aj nasekané orechy, ja ich tam nedávam.
@dominika443 ja som schudla za prvý týždeň 3 kg a za druhý 1 kg. Objemovo : boky boli -8cm, pás -7 cm, prsia -4cm a pod prsiami -5 cm. Kilá išli dole len prvé 2 týždne a objem asi počas celého detoxu. Dá sa to zvládnuť, tie jedlá sú chutné, rýchle a ľahké. Hladná by si nemala byť. A finančne? Ťažko povedať, potrebuješ stále zeleninu, veľa medu a veľa pomletých orechov, mandlí. A tiež biely nízkotučný jogurt každý deň, zo začiatku som jedla 2, potom sa mi scvrkol žalúdok a stačil už len jeden.
@emanka ja som zatiaľ jogurty nepotrebovala. mám pocit, že sa mi žalúdok naťahuje, nie scvrkáva - z toľkého množstva. 😀
tým úbytkom váhy a cm si ma moc nepotešila, ja som chcela takú "rýchlokvasenú" detoxikáciu - ale žiaľ, podľa mojich predstáv to nefunguje. kilečká som naberala dlho a ešte dlhšie ich budem musieť asi zhadzovať. len či to vydržím.
ten recept určite vyskúšam.
fu jogurt nizkotučný je dosť nechutný podla mna :/
@renab ja som zo začiatku jedávala jogurty na olovrant, teraz už len občas si dám. Nooo, to by chcel každý schudnúť 10 kg za týždeň 😀 hold, tak to nefunguje, škoda, ja som už na nervy.
@dominika443 nízkotučný biely jogurt je hnusný, ale keď si tam dáš med, mleté orechy(mandle) a štipku škorice, tak je dobrý a aj zasýti 😉
neviete mi niekto napisať jedalniček alebo čo jesť a čo nejesť ?
@emanka po prvom týždni mám 2 kg dole (žeby sme sa nemali vážiť?), odmerať som sa zabudla (merala som sa pred dvomi dňami, tak to nemá význam znovu).
včera som mala kritický deň, porušila som pravidlá dokonca dva razy. v robote bol taký chaos, že som zabudla piť a doma som neodolala a keď som synovi pražila kúsky chlebíka do polievky, tak som si asi 3 zobla. ☹
nie od hladu, len mi stále chodia po rozume kadejaké maškrtky. teda pozitívum je, že na sladké moc chuť nemám (a to ja som taký horalkový typ).
Ja som schudla len počas prvých 2 týždňov (5 kg) a odvtedy mi to stojí a to si stále robím recepty podľa Mačingovej ☹ Dnes som bola u zubára lebo som v noci opuchla zo zuba, čo mi robil v pondelok a nasadil mi antibiotiká. Vyskúšam zmenu v jedálničku, či sa váha pohne nadol.... Prejdem na jogurty, tvaroh, kyslé mlieko a pod. - jednak pre tie antibiotiká a aj uvidím, čo váha. Potom napíšem, či to pomohlo 😉 Aj tak mi teraz moc nechutí, keď ma bolí polovica tváre - a to bol akože zdravý zub a ešte k tomu očný ☹
@dominika443 ono to nie je jednoduché napísať, je toho veľa. Skús si to stiahnuť niekde 😉
@renab náhodou si pekne schudla. Super by bolo, keby si každý týždeň schudla 2 kg, že? 🙂 To by sa aj mne páčilo. Ja som tiež horalkový typ, ale mne stačí jedna horálka raz za týždeň - dva. Teraz som už pekne dlho nemala 😢
@dena10 aj mne váha stojí, aj objem a stravujem sa podľa Mačingovej. Akože ale už ma to fakt nebaví, tak žerem samú zeleninu, somariny, odriekam si a nič 😠 A už to trvá pekne dlho, už by sa mohlo niečo diať. Ale keď si to tak zoberiem, tak ona v tej schodíkovej metóde, v tom grafe uvádza schudnutie len 2 kg za 3 mesiace, to je hrozne málo.
@emanka Veď to, že jem samú zeleninu, odriekam si a 3 týždne nič! Idem teraz vyskúšať zo 3 dni bielkoviny a potom to striedať ako doteraz zelenina + bielkoviny (aj tak budem pchať do seba jogurty a podobné pro bio veci keď užívam antibiotiká).
A presne - kukla som Dukanovu - je to v podstate ono. Keď sa to tak zoberie, je to aj oddelená strava 🙂 Už sa mi žiada nejaká zmena.
Potom napíšem, či váha klesla, alebo stúpla.
Nikdy som nedržala diéty a pod. ale teraz som sa na to vrhla 🙂 tých pár kíl dole ma motivuje 🙂 veď ma čaká leto, kúpanie, plná skriňa vecí. Už ma nebaví nosiť tepláky, tuniky a tehotenské veci aj po pôrode!!! Chcem byť taká, akú ma môj chlap spoznal a nie takáto buchta ☹
@emanka máš pravdu, dve kilá týždenne - to by bolo niečo 😉 za chvíľu by som nosila dcérine veci 😀
a čo sa týka horaliek, tak ja som zjedla aj dve denne - nenažranec som bola a tak mi treba. ešte aspoň 8 kg dolu potrebujem. ale keď som sa rozhodla schudnúť, tak schudnem - len sa bojím potom, aby som ich zas rýchlo nenabrala, lebo naozaj neviem, či sa takto dokážem stravovať celý život.
inak tá hrášková polievka - nič moc, práve som ju dovarila.
Dnes večer sa mi narodil synovec - presne 5 mesiacov po mojej malej 🙂
Ahoj kočky...
počula som len samú chválu na 28 dňovú detoxikačnú kúru od pani Mačingovej, bohužiaľ sa mi nedarí zohnať u nás knihu a na nete neviem nájsť jedálniček, nemáte to niektorá v el. podobe??? Alebo skopírovať sem jedálniček, či odkázať ma na stránku, kde to nájdem, bola by som vďačná.....
dievčatá, viem, že som ufrfľaná, ale odo dnes budem s láskou jesť cviklový šalát a večer hráškovú polievku. brokolica so zázvorom toto všetko zatiaľ predčila. zázvor určite poputuje do koša a nabudúce bude len povarená brokolica so soľou a cesnakom. zázvor má pre mňa chuť ako čajovníkový olej. teda pár lyžíc som do seba dostala, ale viac sa naozaj nedalo - asi naozaj schudnem - odnaučím sa jesť 😀 😀 😀
ja mám naozaj rada zeleninu, ale tieto kombinácie nie sú pre moje chuťové kanáliky.

@matamisi vidíš, u mňa je to naopak. jednoducho tá kombinácia cvikly s hráškom mi nelezie dolu krkom. na tuniaka sa teším tiež, ale to je ešte ďaleko. 😖