icon

Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012

mucilienka
9. dec 2011

Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...

kviotecek
24. apr 2012

no tie struky sami zdali s tou skoricou lepsie ako bez raz som ich tam nedala ale aj tak to nie je moje oblubene jedlo radsej brokolicu a perkelt je mnam zatial mi chutilo vsetko okrem tych strukov 🙂

kika58
24. apr 2012

@limoncino skus kludne aj zo surovej cvikle ja to tak robim a je to vyborne dam jednu vacsiu cviklu 3 jablka a kusok zeleru postruhat zeler na mensom a ostatne na vacsom uvidis ze ti to bude chutit

emanka
24. apr 2012

@renab prečítaj si tú knihu, dozvieš sa mnoho vecí. Neviem už presne, ale kyslú kapustu neodporúča, lebo že niektorím ľuďom nerobí dobre. Preto sú aj tie cestoviny s kalerábom a pritom chutia ako s kapustou, skoro.

emanka
24. apr 2012

@kika58 ja som to raz robila aj zo surovej cvikle, ale to bolo dosť tvrdé, ale bolo to tiež dobré. No ale viac mi to chutí z uvarenej cvikle.

limoncino
24. apr 2012

ja mám rada odšťavenú cviklu, s jablkom a mrkvou, a dať na chvíľu do chladničky, toho by som vypila litre. Asi si to dnes dám fakt s jablkami, idem si uvariť ten strukový zázrak 😀

aj vám tak vzdulo brucho?? Vyzerám ako tehotná 😠 😠 😠 😠

limoncino
24. apr 2012

ten luskový zázrak je náhodou veľmi dobrý, aj s tou škoricou 😀 😀 😀

emanka
24. apr 2012

Ja si ten luskový zázrak už robím inak. Osmažím na panvici cibuľu a pridám tam struky. Za stáleho miešania ich restujem, pridám aj rozmarín alebo č. korenie. Keď už sú mäkké, pridám jedno vajco a miešam, dokým nie je urobené, čo je v podstate hneď. Je to takto lepšie, aspoň mne to chutí viac a aj menej riadu zašpiním 😉

tiffanka
24. apr 2012

@limoncino ...nepodvádzam len som zachraňovala situáciu...lebo som nezohnala cviklu... 🙂 Ale dnes som si uvarila až 3ks, že na dvax... ale nabudúce ju už nebudem variť v šupke dve hodky..ale normálne na kocky alebo nastrúhanú...bude skôr...ale asi sa z nej to zdravé vyvarí trošku...
No a struky dnešné...tak to mi zase nechutilo..ja to akože všetko jem nasilu...omieľam to v puse...a dolu krkom mi to asi nechce ísť 😀 ...ja mám struky rada, ale tak po svojom: normálne na cibuli opraženej podusiť, trošku papriky, korenia... to som normálne jedávala... mali sme v záhrade, ale nie takejto divokej zelenej farby, ako mám teraz kúpené, ale žltučké... mňaaaaaaam... a olivový olej som tiež nepoužívala.
Neviem, či s tým neseknem ☹ . Ja osobne akože keď treba, tak sa viem zaťať a vydržať, ale toto mi akosi nevyhovuje... ...dopíšem pozdejšie...došiel drahý s malým..tak idem..

emanka
24. apr 2012

@tiffanka ja som zo začiatku tiež jedla všetko nasilu, premáhala som sa, premielala v ústach a horko-ťažko prehltla, ale neskôr som si zvykla a už to bolo v pohode, už mi to dokonca chutí a urobím si to hocikedy. Olivový olej používam normálny, extra panenský mi nechutí a aj mi smrdí. A už ani do tých strukov a nikde nedávam veľa oleja, ale tak akurát. Neboj, nevzdávaj to, za chvíľu si zvykneš a hlavne ti bude lepšie a aj cm pôjdu dole.

limoncino
24. apr 2012

@emanka ja som si presne kúpila olivový olej, mám rada panenský, ale tak na šaláty, akonáhle sa zahreje smrdí a zhorkne. Ale v Bille mali akciu, olivový olej za necelé dve eurá, no nekúp to, hoci keď som videla tú plastovú fľašu, váhala som 😀 😀
mňa popadol hlad, tak som si dala biely jogurt s hrozienkami, orechami a medom a zasýtilo ma to a nehoní ma mlsná 😀
@tiffanka keĎ s tým sekneš, tak Ti seknem ja, takto sa vzdať po prvom dni, to si žena??? 😠 😠 (dúfam, že som Ťa povzbudila 😀 )

emanka
24. apr 2012

@limoncino ja si do jogurtu nedávam hrozienka, ale štipku škorice. A veľa pomletých orechov, respektíve mandlí.

limoncino
24. apr 2012

@emanka nechcelo sa mi strúhať orechy, tak som to tam len nasekala, a na tú škoricu som zase zabudla, ale v tých luskoch bola vynikajúca... 🙂 🙂 A normálne mi ten biely jogurt s medom chutí, trochu som sa toho bála, med mi veľmi nechutí, ale toto mi chutí, aj na raňajky. Syn si čítal jedálniček, mám ho na chladničke a hovorí mi no maminka, to sú ale lahôdky 😀 ešte že tam máš ten zázvor, to je na Teba 😀 😀

tiffanka
24. apr 2012

@emanka ...presne! Ten olej smrdí aj mne 😠 ...dnes som dávala voňať drahému...bleeeeee...
Baby? Je tu niektorá z vás aj dojčiaca? 🙂
@limoncino ...tak ja s tým asi trošku seknem 😀 ...lebo dnes si môj výkyv nálady odniesli domáci predvečerom, že som sa okrem včerajších a dnešných raňajok nenajedla...bola som mierne zúrivá 😠 😀 ..a to mi nechýba. Možno je to tým kojením ešte , ja neviem. Aj keď mi p. Mačingová písala, že to môžu praktizovať aj dojčiace maminky. Som sa na ňu obrátila ohľadom tých vyplavujúcich sa toxínov.
Ináč ja mám pevnú vôľu, @martinka1981 vie, o čom hovorím, však? 😀 Od júla minulého roka, do konca októbra sa mi podarilo zhodiť 11 kíl istou metódou a to oveľa šetrnejšou. Jasné, to sa nemôže porovnávať s detoxom, ale chcela som ho vyskúšať, v tom zmysle, trošku prečistiť organizmus... o nejaké kilá mi ani nejde. Z tohto mi však vyplynulo, že asi spravím kompromis 😅 , nebude to očisťujúca kúra, ale to jemne prepojím. Raňajky zostávajú mačingovské, obed čo varím ostatným / samozrejme žiadne extra porcie 🙂 /, no, a večera sa bude tiež niesť v mačingovej štýle.
@limoncino ...ináč som sa normálne musela zasmiať 😀 😀 😀 na tom tvojom povzbudení...díky si zlatááá 😲 ...keď to tebe vyhovuje, tak len pokračuj...budeš mať zo seba skvelý pocit. 🙂 Možno, keby som aj ja veeeeeeľmi chcela, tak sa to dá...ale asi to až tak veľmi nechcem, čo je mne na škodu, ja viem... držkaj sa...možno sem-tam ešte k vám zavítam.... pa, pááá zatiaľ

emanka
26. apr 2012

A tu čo, už sa nedetoxikuje???

zgurkaa
26. apr 2012

😀 😀 😀 😀 macinguje 😉

emanka
26. apr 2012

@zgurkaa no aspoň voľakto 😅

zgurkaa
26. apr 2012

@emanka chcela som napisat, macingujem 🙂 ako sa drzis?

emanka
26. apr 2012

@zgurkaa pochopila som 😉 Ja sa už stravujem normálne. Teda, snažím sa zdravo. Napríklad dnes : raňajky - celozrnný chlieb, šunka, veľa rajčín a veľa uhoriek. Desiata - biely nízkotučný jogurt. Obed - grilované kur. prsia, zeleninový šalát. Olovrant - uhorka, rajčina, mozzarella. Večera - sojové mlieko, pohánkové vločky. Tak v takomto duchu sa stravujem od pondelka, kašlem na krv. skupiny, to je veľké obmedzenie. A teraz mám omnoho menšie brucho, nie som vôbec nafúknutá, je mi dobre. A už som mala aj zemiaky, ryžu. A veľa vody pijem, veľa zeleniny počas dňa.

zgurkaa
27. apr 2012

@emanka ja som sa dnes postavila na vahu a uz potrebujem len 0,5 kg dat dole. Mne ide vaha najviac dole, ked veceriam borsc, ked si dam nieco ide som rano tazsia. Ale ani ja tu delenu uplne nedodrziavam, mala som aj langos a ine veci co by som nemala podla krvnej skupiny. 🙂

emanka
27. apr 2012

@zgurkaa no super, za chvíľu máš dobojované 🙂 Mňa čaká ešte dlhý boj 😝 Najhoršie je, že musím ísť na jeden zákrok, po ktorom sa nemôžem 3 mesiace fyzicky namáhať 😖 Takže, skončila som s bicyklovaním, korčuľovaním a asi aj plávaním v lete. Musím ešte zistiť, čo všetko môžem. Ale nebude toho veľa, keďže mi povedali, že ani ťažký nákup nemôžem 3 mesiace nosiť. Porazí ma. Neviem, ako schudnem, teda, hlavne kedy. Stravujem sa zdravo a kg už nejdú dole, chce to pohyb. No a na jeseň asi len do posilky, čo moc nemusím.
aaaaaaaaa, nervy mám 😠

zgurkaa
29. apr 2012

@emanka len keby to brucho vyzeralo inak ☹

zgurkaa
29. apr 2012

mne pomaha delena strava, ked nekombinujem sacharidy s bielkovinami, uz raz som s nou schudla dost vyrazne, hlavne ze sa nemusim obmedzovat v jedlo, to nie je pre mna 😉

zgurkaa
5. máj 2012

Ahojte baby ako pokracujete? 🙂 😉

matamisi
5. máj 2012

ahojte...ja som uz druhy tyzden u rodicov...takze dieta je v prdely ,ale v nedelu idem uz koncne domov,tak od pondelka zacinam od znova... 😉 a dufam,ze sa mi podari tak stravovat... 🙂

kviotecek
11. máj 2012

ahojte tak ja mam uz posledny tyzden a 5kg dolu.-)

dominika443
12. máj 2012

Ahojte som tu zas mám jednu otázku dá sa vdaka tejto diete schudnuť už za mesiac?

zgurkaa
13. máj 2012

@dominika443 Da od 2-6 kg ako kto 😉

avanka
21. máj 2012

ahojte, pridavam sa k vam, dnes koncim 11 den a mam dolu 4 kila aj volaake drobne 😉 cm neviem, nemerala som sa...
jedla mi chutia, akurat teda med skoro vobec nepouzivam, jablka s mrkvou mi ppridu sladke dost...a jem len ranajky, obed a vecera..ziadne orechy ani jogurty, nepotrebujem to
dnes som mala na veceru bryndzu, akurat teda som si zle precitala rozpis, tak som zjedla 250 g s cibulkou a troskou mlieka...bez bielkov, tak snad to nevadi

zgurkaa
26. máj 2012

@avanka Ahoj, 4 kg za 11 dni, to je pekne, ja som mala 3,5 kg za cely detox. Ja 18.6. zacinam druhy detox,
@emanka @veverina a zvysok nepridate sa?

avanka
26. máj 2012

@zgurkaa stale mam 4 kila dolu, aj nejake drobne, len teda uz to flakam v tom zmysle, ze sa nedrzim uplne jej predpisov, akosi nestiham teraz v lete varit...ale stale mam 3 jedla denne, priznam sa, niekedy aj menej, lebo necitim hlad 😅 viacmenej striedam brokolicu, mrkvovy perkelt a fazulky, to mi chuti + na veceru mavam rajciny s cibulkou a cottage, tak kazdy 3 den