icon

Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012

mucilienka
9. dec 2011

Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...

tinika
13. jan 2013

kočky aky nizkotučny syr kupujete? a kde? do kolko % musi byť?

lucka1987
13. jan 2013

@tinika ahoj, ja kupujem " Kleopatra" je to tvrdy syr, ma 20 % mam taky dojdem.. ale aj Dumbier light je super. len ten ne vzdy u nas maju. ten mal este menej. leerdamer light ma 17 % a tiez ho viem dat. takze tak rozne, hlavne aby nemal nad tych 25% , lebo vtedy uz light nie je 😀

tinika
13. jan 2013

@lucka1987 toho som sa obavala :(( u nas tazko kupit maju len v bille a ta je na druhom konci mesta a dumbier light kde kupim? ako to vyzera? je to na vahu či v boxe chladiacom? leerdamer light? to mi dačo vravi to nie je taky zlty obal a dierovany syr?

tinika
13. jan 2013

@lucka1987 hej uz som nasla, je to zlty :D a ten druhy skusim tiez kuknut na googli

tinika
13. jan 2013

tak dumbier som este nevidela v obchode mozno som si nevsimla

lucka1987
13. jan 2013

@tinika ten dumbier zvyknem v hypernove kupit. normane za pultom predavaju.. ja byvam na dedine, tu v jednote nemaju nic ani olivovy olej poriadne. a nedajboze oc nich ziadat moje oblubene bazalkove pesto. akoze fakt nic tu nemaju..
ale kazdy tyzden chodim na nakup s mm, ked ide z prace, tak nakupim vsetko co mi treba na cely tyzden

vies co ? ale mylsim si, ze ak raz za cas das nejaku klasiku 30 % tak sa nestane nic strasne

tinika
13. jan 2013

@lucka1987 sak ja tiez uz na dedine a tiez mame len jednotu ale aj dva dalsie obchody tam som este nebola :D a chodim do mesta kazdy den ale z opačnej strany mesta tam mam poruke tak kaufland a tesco a este lidl

tinika
13. jan 2013

@lucka1987 hehe ja som bola v obchode 2x a uz mi objednavali detsku kašu :D ochotne :D

lucka1987
13. jan 2013

@tinika v lidli toho kupis asi viac si myslim 🙂

lucka1987
13. jan 2013

@tinika 😉 tak to je super. ako aj tam v jednote cosi poobjednavali, ked vidia, ze je o tom zaujem. niektore veci sa im oplatia, tiez zacali detske kase predavat. ale niektore veci, ktore som zaradila do jedalnicka.. nehrozi.. niektore sa tazsie zhanaju aj celkovo v nasom tescu, napr to bazalkove pesto, ide aj do hrachovej polievky. a nemohla som ho nikde najst, kedysi davno som si ho kupila v lidli, a potom akosi nc. a teraz som ho nasla v hypernove, tak som hned tri balenia kupila

tinika
13. jan 2013

@lucka1987 no u nas jaksi furt maju tie ligt modro biele vykradnute ked tam som :( no ja som este nepočula ze do hrachovej sa dava pesto :D

lucka1987
14. jan 2013

@tinika ani ja ale v recepte v knihe to mam 😕 a je to mnam.. ja som ho zvykla davat do cestovin... ci ty ako robis tu kremovu hrachovu ?

lucka1987
14. jan 2013

@tinika no ja aktivne varim nejakch 11 rokov uz a tiez som nikdy nerobila hrachovu tak ako je v recepte v tejto knizke...

pozeram a este si asi s receptami nedosla k dnu, ked sa papa hrachova polievka, ako ja som zvykla robit kremovu hrachovu normalne aj so smotanou , alebo na mlieku... ale v recepte je len hrach do vriacej vody, pridat pesto, korenie, sol, a varim. 20 minut, rozmixujem dochutim stavou z citrona a hotovo. bez toho pesta by to bolo o nicom, kedze to vlemi dochuti tu polievku

tinika
14. jan 2013

@lucka1987 ja len rozmixujem hrach :D a nebranim sa ani novotam tak isto vyskusam čo radis :D ja dnes este len začinam mam za sebou ranajky akurat neviem či mozem orechy nahradit za ine, lebo z vlasskych sa mi zvyknu robit vyrazky v puse a taky divny pocit mam inac rano ma prehnalo ale to u mna je bezne len krce som kusa mala tka dufam ze nie zakazdymi ranajkami to bude :D:D a uz som hladna, robim obed brokolicu a zatial som malo pila musim dobehnut

tinika
14. jan 2013

inac bola som v tesku a nasla som leerdamer iny nemaju no je bombovy ja take syry milujem to kleopatra je pomaly bez chute oprotíi tomu akurat ze je taky drahy .((( par platkov vyse 2e :(

lucka1987
14. jan 2013

@tinika ako chutovo je jasne ze leerdamer vyhrava.. ale ja lubim vsetky syri.. ano aj tak sa len struhaju pre chut, a na doplnenie bielkovin.. ked nemas syr , staci dat vajicko natvrdo nakrajane.. a aj ta kleopatra mi chuti.. vzdy sa snazim kupovat v celku, lebo balene krajane su vzdy drahsie.. kupim si napr 30 dkg v celku a potom len postruham trosku po vrchu.
jaj no a to pitie, to je veeelmi dolezite. uz aj minuly rok ked som chudla po porode som pila tak 3litre denne a darilo sa.. ja mam na to taku pomocku, napustenu vodu v dvojlitrojej flasi a z nej odpijam. 😉
a tie orechy, neviem. mozno mandlami.. alebo ich uplne vynechaj, ak ti robia zle. ved nie kazdy ich moze...

tinika
14. jan 2013

len zatial som nasla len platky .( a ja mam sice intoleranciu laktozy ale syrov sa nevzdam ani za svet :D no kleopatru maju tehlu ale leerdamer som tehlu nenasla a zatial ani dumbier uvidime

tinika
14. jan 2013

a pitny rezim je pre mna smrt heh ja chodim na wcko furt často aj ked nepijem ta neviem jak zvladnem tolko litrov ja v zivote raz vypila 3 litre :(

tinika
14. jan 2013

ta brokolica s tym syrom je rozpravkova, len mi bolo malo :(( čo jete medzi jedlami? bo ja asi umrem do večere od hladu :D a brokolicu uz nemam doma

tinika
14. jan 2013

a čo je cuketova priloha? ma byt na obed v sobotu to je dačo ine ako prekladana cuketa?

samada
14. jan 2013

ahojte žienky, tak ja som sa zase ku vám dnes pripojila. Na jeseň som mala celú 28-dňovku, schudla som 4,5 kg, aj centimetre išli dolu, ale tie blbé sviatky. Na váhe sa mi vrátili 3 kg. Uvidíme, čo dorobím teraz, držím vám všetkým palce vydržať čo najdlhšie, lebo iba 28 dní podľa mńa nestačí. Alebo nech zrušia sviatky 😀

lucka1987
14. jan 2013

@tinika leerdamer maju podla mna v kazdom vacsom obchode. nie je to tehla, je to taky okruhly bochnika z neho za pultom odkrajuju . a dumbier je tehla.. staci ak dojdes k pultu a opytas sa na nizkotucne tvrde syry v celku. ako Pb nie je velke mesto a toto tam kupim vzdy v pohode..

lucka1987
14. jan 2013

@tinika no treba jest velke porcie. musis sa najest tej brokolice, kym vladzes a neutisis hlad... poobede si mozes dat biely jogirt s medom a skoricou

dadika1977
14. jan 2013

Baby tak ja som objavila v Carrefoure syr ementaler PIERKO -tak sa vola a ma 3%. Normalne tehla. A nahodou je celkom dobry, davam si ho na prekladanu cukinu.

tinika
14. jan 2013

@lucka1987 pytala som sa ale za pultom mali len ten normalny nie light a pytala som sa na syr do 25% a ziadny nemali. musim inde kuknut. a tak presne pierko maju v bille a kleopatru v kauflande u nas myslim. brokolice som zjedla cely saček hehe a uz začinam byt teraz hladna a do večera daleko hehe

lucka1987
14. jan 2013

@tinika tak si otvor toho jogurtu.. 😉 ono ak si pozorne citala knihu, tak prve dni s amozu dostavit pocity hladu, a vtedy je dobre ked si nieco das, nehc sa netrapis zbytocne, ale celkovo, kolko schudnes zalezi len na tebe ako k tomu zodpovedne pristupis... ja som si dnes dala len pol hodinku cvicenia, lebo uz som cvicila 6 dni + vcerajsie lyzovanie, sankovanie.. a tak mam akesi unavene telo.. dnes som akasi leniva...

samada
14. jan 2013

ja používam syr borina, tá má tiež 20%. A ke´d som hladná, zobnem jednu lyž. medu

tinika
14. jan 2013

@lucka1987 som si zabudla kupit bo som čitala ze tak akurat orechy medzi jedlami som nevedela ze mozem jogurt vydrzala asom uz sa dzgam cviklovym salatom :D
co sa cvičenia tyka chodila som pravidelne makat ale teraz to nestiham, vela prace a sme sa prestahovali tak ani časovo to nevychadza a doma sa neprinutim, cez den pri malom sa neoplati nedovoli mi a večer makam tak snad to dam aspon stravou a po danovej sezone začnem aj cvičiť

martinka1981
14. jan 2013

Tak baby ,,tym že som dnes 2x zhrnala sneh som zhrešilaaaaa 🤐 🤐 🤐 proste som bola nenormalne hladna tak šup kuštik pletenky a kuštik makovnika a kuštik čokyny 🤐 🤐 no dovideniaaaa 😔 😝 😝 😝

tinika
14. jan 2013

@samada o takom som este nepočula kde sa da kupit?