Chudneme podľa Antónie Macingovej - január 2012
Ahojte maminky, nemaminky! Hladam "partacky" ku sebe - chcem sa po dvoch tehotenstvach konecne spamatat a dostat do formy - hladam partacky, ktore by zacali spolu so mnou papat do stihlosti s Antoniou Macingovou...
Baby nechcete niektora knihu od Macingovej najedzte sa do stihlosti predat sa dobru cenu
@daducha prekladaná cuketa je zas pre mna to najlepšie, čo som z celého týždna jedla 🙂 Dnes končím 1.týžden - takže ešte nie som tak daleko ako ty , ale už za prvý týžden detoxu mám prvé výsledky - mám dole zatial 2 kg. Pre mna je zas trest mrkvový perkelt a fazulove struky - to zvládam s ťažkosťami 🙂
Ahojte,
ja sa chystam na tuto kúru od pondelka. Zatial som uz vyskusala takmer vsetky recepty, len tak, na ochutnavku, či mi budu chutit 🙂 A teda mne chutia veeeelmi. Zelerove hranolky a ta prekladana cuketa dokonca aj manzelovi velmi chuti, robim ju často 🙂 A milujem tu brokolicu so zazvorom a cesnakom 😉
Chcem sa len opýtat tých, čo uz to absolvovali, alebo prave realizuju. Budem rada za odpovede 😵
1. Niekde pise, ze jogurt s orechami a niekde s mandlami. Je to jedno? Lebo teda orechov mam dost, ale mandle su dost drahe na konzumaciu v takom mnozstve 😅 Tak či mozem len tie vlasske a sem-tam mandle?
2. je jedno či hrozienka alebo susene slivky? Lebo tiez je to v knihe raz tak, raz tak
3. Medzi jedlami mozem aj nejake ine ovocie - citrusy, jablka, kiwi alebo vzdy len doobeda orechy+hrozienka a poobede jogurt+med+orechy?
4. Mnozstvo medu si mozem davat podla chuti? Lebo teda ja si davam na jeden jogurt 1 lyzicu a je to pre mna az-az. Ona ma v recepte az 3 😲
5. Kolko tekutin je vlastne treba vypit za den? Nejako to tam neviem najst, len ze dostatok 😀 Tak kolko to je.
Dakujem vopred za odpovede 🙂
@smejka ahoj🙂 tak sa snazim aj ja jest bez priloh alebo delim stravu,centimetre mi nepribudaju,prave naopak . radsej sa nevazim,prednejsi mi je centimetrovy ubytok. momentalne necvicim. nemem cas vobec .
z pasa mi ubudli 3 cm,tiez z bokov a zo stehien po 3cm,tak sa velmi tesim. Drzim ti palce 🙂))
@millada Ahoj, skusim napisat ako som to robila ja
1. mandle som jedavala poobede s tym bielym jogurtom a medom, inak orechy ,ale podla mna je to jedno 😀
2. nejedla som ani jedno z toho.Ja totiz sledke nejem skôro vôbec a pre mna bol problem aj ten med a mala som problem zohnat susene ovocie bez konzervantov, mali iba v bio potravinach a tusim 150g sliviek stalo cez 4 e.
3. ja som nejedla ziadne ine ovocie,iba co pisala
4. pre mna aj kavova lyzicka bola vela 😝 ,ja som si viac nedavala 😝
5. asi 3 az 3 a pol l vody,ale ja som pila vela zeleneho caju.
Drzim palce nech to vydrzis, ja som teraz ten stvrty trochu flakala, ale iba v tom zmysle ze som nedodrziavala presne to striedanie jedal,napr. kuracie fasirky som jedla aj po sebe.Ja som sice schudla iba 2 kg z 57 na 55 ,ale cela som sa scvrkla,az sa ma pytaju ci som chora 😀 .Ale tak na delenej strave budem frcat dalej,niektore jedla su fakt dobre,tie si zaradim do jedalnicka 😉 .Co som zistila, vôbec nepotrebujem chlieb,iba ak sojove rohliky a taky ten lisovany z celych zrn,uz necitim ziednu kyslost v ustach po jedle a nepotrebujem sirupovu vodu a pod.
@daducha , jeeej dakujem 😵
Ja sladke milujem, ale teda hlavne horku čokoladu nastastie, take kadejake maslove plnene keksiky nejedavam. A milujem sladke ranajky aj zeleninove jedla, takze aj preto by mi tato kura mala vyhovovat 🙂 A hlavne som tie jedla vyskusala a chutia mi.
A teda super, ze si takto ubrala na objeme 🙂 Presne ako tam ona pise, ze na kg mozno nie vela, ale na objem, lebo to ide dole z tukov. Tak som zvedava, či to vydrzim.
Ja neuznavam velmi diety, viem najlepšie, čo musim vynechat a čo robit, aby som schudla. Ale občas si dam nejaku očistnu. Naposledy som mala ryzovu - ta prirodna ryza a to boli teda oproti tomu galeje 😝 Prvy tyzden len sucha ryza bez soli, tuku a NIC ine. Ani ovocie, zelenina, no hrôza. Aj ked sa mohlo jest do prasknutia, vela som toho nedokazala zjest. Druhy tyzden dusena zelenina k ryzi, treti strukoviny a stvrty aj surova zelenina. Vydrzala som to, ale teda bolo to velmi tazke, chybalo mi ovocie, jogurty, sladké... Ku koncu som uz tiez zhresila horkou čokoladou a aj trochu soli som si davala od začiatku 😀
ahoj 🙂 v detoxe som momentálne 2. týždeň a cítim sa fajn. Zatiaľ sú dole 2 kg a aj z centimetrov čo - to ubudlo 🙂.Ten 1. týžden bol dosť náročný aspoň pre mňa (možno ty to zvládneš úplne v pohode) - asi 2 dni v kuse ma bolela hlava a bola mi stále zima. K tvojim otázkam:
1. ten výber je na tebe - ja si to prestriedam (napr. ak si dám ráno vlašské orechy, tak poobede si do jogurtu dám mandle alebo naopak)
2.detto
3.ja idem presne podľa Mačingovej, čiže žiadne iné ovocie - ona to tam v knihe aj odporúča dodržiavať v 28-čke tento jej rozpis
4.tiež si myslím, že je to podľa chuti - takisto mi na 1 jogurt bohate stačí 1 lyžica medu
5. 3 až 3,5 litra vody - najlepšie teplej alebo takej vlažnej, ale toto je asi jediná vec, ktorú ja nedodržujem 🙂
Držím palce 🙂
ahojte
od zajta idem na to aj ja tak som zvdava ako to dopadne
ja mam akurat problem s horzienkami ktore neznasam tak si ich nahradim slivkami,ale pisete ze nemusia byt tak budem to asi stiredat
hor sa do boja
prvy den usesne zamnou..ide sa dalej
asi si tu popisem sama nevadi...
ako tak citam tak zacala som zle
vypila som sice 3 litre vody ale nebola tepla ale studena a nejedla som normalnu cviklu ale zavaranu...normalnu som nezohnala ☹ ☹ ☹ no nic ideme dalej budem sa snazit to nejak napravit
@fazulka1512 Ahoj, ja som vodu pila studenú a schudla som aj tak. Cviklu kúpiš v tescu, kauflande ... Držím ti palce
Dobry den,mam za sebou dva dni a chcem sa opytat ci pijete kavu,ozaj ten mrkvovy perkel nemozeeem
ahojte, ja som dnes na tretom dni a teda repovy salat je pre mna des..... nechuti mi to a jem ho "cez zuby". na veceru budem mat mrkvovy perkelt, tak som zvedava, ako bude chutit, ale mrkvu mam rada, tak snad zjem. no najhorsie su pre mna vone z kuchyne. aaaaaaaaa. ale snad vydrzim, chcem vydrzat. baby, ktore ste uz ku koncu alebo ste skoncili, napiste nejake motivujuce ubudajuce cm 🙂 😀 ten prvy tyzden asi fakt najhorsi podla receptov. uz sa tesim na dalsi tyzden, aspon cestoviny a potom uz aj masko 🙂
@sumo5 ja kavu pijem so sojovym susenym mliekom.
@fazulka1512 ja som repu kupila v tescu.
@fazulka1512 myslím, že tú teplú vodu len odporúča - v tomto ani ja nie som dôsledná - dnes končím 2. týždeň 28-čky, ale inak idem presne podľa Mačingovej.
@sumo5 Mrkvový perkelt mi tiež prišiel 1x hnusný, ale vylúčila som odtiaľ ten rozmarín a už v pohode - zjem celú porciu 🙂 Najhoršie sú pre mňa tie fazuľové struky - nikdy mi nechutili a ani nebudú, tie papám horko-ťažko 🙂 . K tej káve - záleží aká si krvná skupina - ja som B, čiže kávu nemôžem, tak si dávam 1-2x denne Caro.
@lenitta007 držím palce 🙂 ja dnes končím 2. týžden - som v 28-čke. Ten prvý týždeň bol pre mna dosť náročný - 2 dni v kuse ma bolela hlava a bolo mi stále zima, ale už je to OK. Hneď po 1. týždni detoxu ubudli 2 kg a aj nejaké tie centimetre - najviac pod prsiami a v páse. Dnes som sa vážila po 2. týždnoch detoxu a na váhe sa vôbec nič nezmenilo - tak som zostala docela paf - dufala som, že aspon 1 kilečko - som trošku sklamaná, ale bojujem dalej 🙂 Asi je najlepšie sa nevážiť - ako píše Mačingová 🙂
Ahoj kočky, nezačne niekto so mnou v utorok? 😉
ahojte
no repu som si dnes kupila.. ja viem ze ju maju vo velkych obchodoch ale ja byvam na dedine...ale uz som si ju zohnala ked sa chce vsetko sa da
chcela by som sa opytat ze ci su predpisane aj nejake gramaze.. lebo ked som dobre pochopila tak sa treba najest do syta...no zjedla som celu brokolicu tak mi chutila, fazulka bola tiez ok ale ta predstava ze manzel na obed rezen plneny so sunkou a syyrom 😠 😠 😠
zajtra 3 den som rada ze mam vikend za sebou...
@fazulka1512 no ja tak dve cvikle na jednu porciu jedna,asi tak 3kysle uhorky a tu 3dl mrkvu z hraskom,a troska syru len na posipanie.To mi uplne staci,je toho dost.
ja si do salatu davam uvarenu mrkvu a mrazen hrasok pekne to zohrejem aj s tou cviklou a potom dam syr ten sa rozpusti..mne to tak chuti viac lebo ja mam radsej teplu stravu ako studenu

Ahojte, zacala som s detoxom pred tromi tyzdnami a moje skusenosti : za dva tyzdne som sa scvrkla tak ze muz povedal ze ak okamzite nezacnem jest, tak s kostrou nebude ziadne tutu mutu 😀 .Ja som zacala na vahe 58 kg, teraz mam 55,5 ale vsetko zo mna pada.Ja uz aj zapnute rifle stiahnem zo seba dole 😀 .Musim povedat, ze prekladanu cuketu nedokazem zjest aj keby ma vrazdili a zase kuracie karbonatky so zelerom a borsc by som jedla cele dni.Tym ze aj 4X do tyzdna cvicim a plavem tak som v druhom tyzdni musela 2x zjest sojovy rohlik, lebo odpadnut od hladu nie je moc prijemne,proste mi to pri vydaji energie iba zelenina nestacila.A velmi som si oblubila biely jogurt s mandlami a medom,mnaam .. Musim priznat,ze teraz v tom tretom tyzdni to nedodrziavam uplne presne, teda jedla ano, len ked to zvyknem vymenit,napr, veceru za obed a pod.Ale celkovo som spokojna,myslim ze k pôvodnej nedelenej strave sa uz nevratim 😉