icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

zuzka4444
31. jan 2014

@tykat Ja som sa s nimi stravovala, mierne to fungovalo, len sa to fakt nicim nesmie porusit. Aj zo zaciatku chutilo. Len po mesiaci som uz mala z vela jedal silnu kyselinu - hlavne tie tokane a paprikase mi nerobili dobre, aj ked najviac chutili - a zacalo sa to jedlo hrozne opakovat. Tiez do vsetkeho davaju kopec cibule a mne ta dobre nerobi, tak som s tym prestala. kolegyne sa zasa vratili, lebo hned ako prestali, vaha isla hrozne hore. A tiez je v tom strasne vela soje (oni ju davaju aj namiesto muky), ktora vraj nie ja celkom vhodna na stravovanie, len fermentovana je zdrava, ale taku tam nedavali. Tiez mi vadili tie margariny - mne byva z margarinu velmi zle a je to aj nezdrave - zdravsie je prave maslo.
@takyna

tykat
31. jan 2014

@zuzka4444 momentálne som odhodlaná schudnúť a konečne je niečo čo ma zasýti, neprejedám sa a váha ide dolu. Uvidím ako dlho vydržím, tiež mi táto strava ktovieako nechutí, ja najradšej čisté mäsko a zeleninu na pare ale potom mi vždy tak vyhladne že sa neudržím ☹ podľa dr. mám nejakú poruchu metabolizmu sacharidov, tj. Aj keď zjem veľa nezasýti ma to tj hladina cukru v krvi nestúpne a telo si tie sacharidy premení na tuk. Musím sa im vyhýbať ako sa dá ☹ . Dozvedela som sa to len nedávno. Mám v krvi niekoľkonásobne väčšiu hladinu tukov ako je norma a príčinou je práve ten zlý metabolizmus sacharidov.

lorela
31. jan 2014

@hora_lka Zatiaľ o tom neuvažujem, ale zvážim... 😉

K tvojmu jedálničku: Tiež jedávaš málo, zbytočne málo. Pridať by si mala hlavne bielkoviny, zeleninu a zdravé tuky. Zhruba by malo mať každé jedlo cca 1100 kJ, príklad; desiatu a ovocie máš možno 300 - 400 kJ.
Raňajky: Knackenbroty sú celozrnné? Môžeš aj celozrnný chlieb alebo grahamové pečivo. Pridaj bielkoviny; buď pohár nízkotučného mlieka alebo kúsok tvrdého nízkotučného syra. Desiata: k ovociu si daj ešte biely jogurt, lyžicu ovsených vločiek, zopár orechov (obmieňaj - niečo z toho môžeš vynechať). Obed: Môžeš jedávať polievky, ale nie zahustené zápražkou. Rizoto nie je vhodné z toho dôvodu, že je v ňom zlý pomer surovín pre chudnúceho. Veľa ryže, aj to by mala byť celozrnná, málo zeleniny. Lepšie by bolo doma urobené, veľa zeleniny, menej mäsa a najmenej ryže, ktorá sa tam priam stráca 🙂 + lyžička olivového oleja. Olovrant: pridaj krajec chleba alebo pečiva, tvarohovú domácu pomazánku a kaleráb, alebo chlieb + acidko + kaleráb. Verčera a tekutiny: fajn 😉

gudulo
31. jan 2014

Co sa tyka nizkotucnych - light vyrobkov odporucam pozriet si nasledujuce video
http://www.stream.cz/peklonataliri/10000929-nel...

davita
31. jan 2014

@zuzka4444 ahoj/ahojte

sorry baby vsetky, ze sa nezapajam a neriesim tabulku, menim svojho deduska lenovo za nieco, s cim sa musim trochu skamosit, predsa len som "vynikajuci", uz nie mlady rocnik 😀

ale uz to hadam bude okacko ... ked uz konik ide 😉

ajka20
1. feb 2014

@gudulo super ,stále niečo nové sa človek dozvie 🙂

ajka20
1. feb 2014

@lorela juchu 1,5 kg dole moja nastavila si ma !!! dík tak toto som čakala už dávno a to LEN treba jesť !!! 😀

takyna
autor
1. feb 2014

@gudulo super dakujem poucila som sa 🙂

gudulo
1. feb 2014

@ajka20
@takyna tych videi tykajucich sa stravy je tam vela, hlavne tato relacia Peklo na taliri je super, tie videa su kratke - tak do 10min. takze sa to da pozriet kedykolvek, este na tej stranke je relacia A dost a tam su tiez tykajuce sa stravy kratke videa

ajka20
1. feb 2014

@lorela mám otázočku ,či si možem robiť drinky ako napr cvikla s jabkom do kopy ,kedže je to ovocie a zelenina na desiatu?

silvia0310
2. feb 2014

@ajka20 ja sa snažím ovocie len doobeda a poobede zeleninu ,ovocie ma cukry ktoré po obede nie sú vhodné 🙂 a či miešať do kopy tak to netuším 🙂 snád niekto poradí 😀

lorela
3. feb 2014

@ajka20 Tešíííím sa s tebou! Len tak ďalej 🙂 Presne tak, paradoxne stačí LEN jesť, a to pravidelne. A trošku si vyberať ČO zjem 🙂.
Šťavy si robiť môžeš, len pozor na kalórie a keď tak rozmýšľam, neviem, či sa vyplatia. No v každom prípade, raz za čas určite môžeš.
Keď si dáš dve jabĺčka, je v nich naraz veľa kalórií zo sacharidov. Predsa len, ovocie je sladkosť. Preto radšej viac šťavy zo zeleniny. Ďalšia nevýhoda štiav môže spočívať v tom, že ťa nemusia dostatočne zasýtiť a budeš hladná. A nie je v nej vláknina, čo je pri chudnutí tiež "škoda".

takyna
autor
3. feb 2014

BABY ak sa nejaká nová kocka chce pridat k nám a chudnúť v kolektíve 🙂 , napisete mi, pridame vas do Sukromnej skupinky 😉 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

victory1
3. feb 2014

@takyna Ahoj kocky....som mlada duchom, velka telom...cize nad 40 a nad 80... 😠 ...mozem sa pridat? 😕

sabina897
3. feb 2014

@takyna Ahoj, ja by som sa k Vám tiež rada pridala, aj keď mi ešte do 40-tky chýba pár rôčkov (doslova) 🙂

takyna
autor
3. feb 2014

@sabina897 ked tato temicka je pre take nacrocne 40tnicky 🙂 , ak baby nebudu proti , ja ta rada pridam.. 🙂

victory1
3. feb 2014

@takyna Dakujem za pridanie so sukromnej skupiny... 😉 ..no a teraz neviem, kde mam pisat od radosti... 😔
Takze ja len cosi o sebe...chudnem od 7.1.2014...zatial len upravou stravy a obcasnym lyzovanim. Snazim sa jest podla takeho upraveneho Norbi-ho...cize dodrziavam len tie zakladne pravidla..na veceru bielkoviny + zelenina. Mala som v umysle striktne Norbi dietu dodrziavat, ale zabilo ma to, ze v kazdej knihe je to inak rozdelene a jedny tvrdia, ze je lepsie kodovanie v prvej knihe, dalsie baby, ze v druhej knihe...a na to fakt nemam nervy! Zatial z 87,4 to zliezlo na 84,2...teda uz bolo aj 83,8..ale to ma zabili "cudzie dni" a neskutocny dvojdnovy hlad... 😠
Tento vikend idem opat na lyze a potom sa chcem venovat rotopedu a kalanetike... 😉

takyna
autor
3. feb 2014

@victory1 sem treba si najst skupinu sukromnu nazov je: Chudnutie 40-tničiek +++++

silvia0310
4. feb 2014

dobré ránko žienky ako to ide ??? ja som spokojná od 11.januara mám mínus 5,5 kg 😀 😀 😀 😀 poháňa ma to dopredu ,len nech to tak dalej ide smerom nadol 😀

victory1
4. feb 2014

@silvia0310 😉 waw! Super! Ja len tri kila...inak rozmyslam, ze dako musim este dako prekopat jedalnicek...Rano mavam actimel, na desiatu nejaky ovocny tvaroh, alebo jeden - dva kusy ovocia, obed zvycajne mozarella + kaiserka, zelenina, olovrant orechy alebo semienka, a vecera zelenina + ryba alebo kuraci steak...

Mojim problemom bola vzdy strava, cez den ani mi nic nechuti ani nie som hladna, tak sa musim do jedla nutit....zvycajne som si len svihla dake jogurtove mlieko cez den a potom som az vecerala...od siestej...az kym som nesla spat..
😠 😀

silvia0310
4. feb 2014

@victory1 ja sa teším každému kilu ,teda aj tvoje tri sú super ,my čo sa snažíme zhodiť vieme koľko driny je za tým 😀 držím prsty nech ti to vyjde 😎

ninarigova
4. feb 2014

Ahojte dievcence skusila ste niektora tu moju dietu?Ak ano mate vysledok? 😉

ninarigova
4. feb 2014

@ivinka77 Zabrala?

takyna
autor
4. feb 2014

@ninarigova ako dieta?

hora_lka
4. feb 2014

@lorela dakujem za rady, viem, ze musim viac jest .. nasla som si stranku kde si pocitam zjedene kJ a mam pocit, ze strasne vela jem, ale stale som sa nedostala na 5000 kJ za den, chyba mi okolo 500 kJ, ale pracujem na tom 🙂 u mna je problem, ze nevypijem mlieko, acidko, nejem jogurty, nic take, syry jem, snazim sa tie nizkotucne .. dufam, ze to pojde .. este raz vdaka 🙂

lorela
4. feb 2014

@hora_lka Tých 5500 kJ ale ber ako minimum 😉.
A prečo nejedávaš mliečne výrobky? Nechutia ti? Nemôžeš sa nejako premôcť? Bielkoviny majú pri chudnutí veľký význam. Jednak dobre zasýtia a po ďalšie, ochraňujú svalovú hmotu, vďaka ktorej máme rýchlejší metabolizmus/spaľovanie. Čím viac svalov - tým viac spálenej energie 😎.
A čo tak rybie konzervy vo vlastnej šťave, tvaroh ako domácu pomazánku, alebo na "sladko"? Tiež bohatý zdroj bielkovín. Rovnako ako vajíčka, prednostne bielka.
Tak držím palce!... A za málo 😉

victory1
4. feb 2014

@silvia0310 Dakujem...nech nam to vsetkym vyjde! 😉

hora_lka
4. feb 2014

mliecne nejem od detstva, nevypijem mlieko, nezjem maslo, jogurty, omacky, pudingy, jedine co zjem bielej farby su syry a tvaroh ale len na slano, ten mozem ... neviem preco to tak je, uz som par krat skusala jest jogurt, ale proste to nejde .. ryby milujem, snazim sa aspon 2 krat do tyzdna si urobit rybu, pangasa, tilapiu, tuniaka, lososa .. ryby z konzervy mam rada tiez ...najvacsi problem mam naplnit desiatu a olovrant, ale nejako sa s tym pasujem 🙂 len musim prist na ten princip co pridat .. dnes mam na obed dusenu kapustu s mrkvou, paprikou a tofu, ak si k tomu dam 1/2 tmaveho peciva, vysplham sa na 1176 kj .. asi by nebolo celkom ok, keby som si pridala pecivo, ci?

bradley15
4. feb 2014

@lorela ja by som sa tiez chcela pridat, ak mozem 47 (26 r. syn), 171 cm, 70 kg. chcela by som ta poprosit o nejake tipy na jedalny listok, avsak ja mam tiez ten problem, ze nevypijem mlieko, jogurty, tvaroh, mna z toho hned napne. dokazem zjest tvrde syry a uz som zvladla aj srvatkovy, ostatne veci v podstate zjem. doma bicyklujem 30-40 min 3x tyzdenne. no a rada by som sa dostala na 60 kg.

hora_lka
4. feb 2014

@bradley15 vidim, ze nie som sama, co nepije mlieko a neje jogurty 🙂