icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

bradley15
4. feb 2014

@hora_lka ked som bola dieta, tak som sa vzdy odhodlavala, ze vypijem rano studene mlieko s makovymi lupackami ako vsetci doma, ale neslo to 🙂

lorela
4. feb 2014

@hora_lka Ale samozrejme, že si môžeš pridať pečivo. Telu je jedno, ako voláme grahamovú/celozrnnú múku, či cestovina, chlieb, pečivo, pre neho je to proste múka 😉 . Ale pozor, tmavé pečivo a chlieb nie je to isté ako celozrnné alebo grahamové. Už som to tu niekde písala; na slovenskom trhu máme len jeden jediný celozrnný chlieb, a to Slatinský chlieb, 100% celozrnnej múky. Potom ešte Bevit - originálna receptúra, 85% celozrnnej múky. Nič iné. Z pečiva môžeš len grahamový rohlík alebo ešte existuje grahamový toastový chlieb. Tieto 4 druhy sú vhodné pri chudnutí. Toť vsjo. Ešte možno ryžový polystyrén, celozrnné knackebroty a výnimočne sójový rohlík.

maria1989
4. feb 2014

skúste si toto kuknúť... neviem, či ten chlap má, či nemá pravdu, len je to iný pohľad na cereálie vs . biele pečivo 😉 http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi...

hora_lka
4. feb 2014

takze pecivo som si pridala, zjedla som ho cele, ked uz som ho mala 🙂 ale teda bolo tmave /korn/, ok nabehnem na bevit alebo graham, to mam rada .. takze vymyslance typu biekovinovy vecerny chlieb co som niekde videla, je tiez len na tahanie penazi z penazenky ludi .. a spaldovy chlieb? spalda nie je vhodna? to si aj doma sem tam upeciem, chlieb zo spaldovej muky

hora_lka
4. feb 2014

@bradley15 joj az ma striasa pri tejto predstave 🙂

hora_lka
4. feb 2014

@lorela ako dlho si ziskavala tieto znalosti? mas to odskusane na sebe? zivis sa tym? 🙂

lorela
4. feb 2014

@bradley15 Ahoj, nemáš toho veľa na chudnutie, ale práve preto môže byť chudnutie ťažšie. Totiž čím menej telesného tuku, tým neochotnejšie sa ho organizmus vzdáva.
Ale aj tak si myslím, že by stačili len menšie úpravy a zmeny v jedálničku. Možno práve biele pečivo, chlieb a cestovinu vymeniť za celozrnné, vynechať sladkosti a výrazne obmedziť živočíšne tuky v prospech rastlinných, pridať viac zeleniny a kvalitných bielkovín. Keď chceš, napíš mi zhruba čo zješ v jeden deň 🙂

lorela
4. feb 2014

@hora_lka Asi takto: Špaldový chlieb je zdravý. Nie všetko zdravé je nízkokalorické. Aj zo zdravého jedálnička sa dá slušne a rýchlo pribrať 🤐

victory1
4. feb 2014

Hm..mne sa mlieko akosi zhnusilo ...este ako dieta som nemala problem, teraz len trosku do kavy. Jedine, co mozem, je acidko alebo acidofilny cmar. Takze vitam v klube... 😉
No a ja este ako bonus nejedavam vajcia...ani bielka....to fakt do seba nenarvem... 😖

Inak pred par rokmi som schudla tak, ze som uplne vynechala sladkosti a chlieb. A ani mi nechybali, ked som si dala natierku, tak s kalerabom. Ja som bola spokojna, len lekarka odpadavala z krvneho obrazu, ze mam uplne nizke mnozstvo krvnych dosticiek a predpisala mi kvantum B vitaminov...a som zas spat, tam, kde som nechcela byt... 😖
Takze odvtedy celozrnnu kaiserku /aj ked @lorela ma poucila, ze nie je vlastne celozrnna/ alebo cerealne slane tycinky aspon na ranajky....

lorela
4. feb 2014

@hora_lka Celý život. Áno, takmer všetko o čom píšem sa zakladá aj na mojej osobnej skúsenosti. Nie, ešte sa tým neživým, ale mám v pláne 🙂

victory1
4. feb 2014

@lorela Mozes na nas robit vyzivove pokusy a potom to publikovat.... 😀 ..kludne sa zaradim do statistiky... 😉

natalka13
4. feb 2014

Mozem sa pridat? pekne som schudla po cviceni Jillian Michaels, ale v novembri prisiel uraz a je to v haji.
Bez cvicenia to uz po 40 nejde ☹

lorela
4. feb 2014

@victory1 Ďakujem za dôveru, hehe, štatistických jednotiek nie je nikdy dosť. Aj keď, túto časť mám za sebou a začala som hlavne od seba 🙂

victory1
4. feb 2014

@lorela Tak ja som vecna dietarka, tzv. emocna.... 😀 Ked mam nervy, stresy, nenapcham nic do seba a chudnem...no a ked som v pohode, tak si veselo zerem a samo, ze tie najnezdravsie veci...
No a teraz mam noveho super chlapa, tak som sa rozozrala...ale kedze je o 5 rokov mladsi, musim sa spamatat, aby som starsia aspon nevyzerala... 😀 ..tie kila fakt pridavaju na veku... 😠

victory1
4. feb 2014

@lorela Sportovat zacinam vo stvrtok, ideme na predlzeny vikend na lyzovacku... 😀 ..sa tesikujem...a po navrate s cvicenim pokracujem. Potrebujem len prekopat stravu..pomozes mi, prosim?

Ja som v podstate od osmej do siedmej v praci a na prdeli..kedze mavam klientov, tak sa krmim klasika pri PC a najviac mi vyhovuje studena strava. Teda, mne cez den nevyhovuje ziadna strava, do jedla sa vyslovene musim dokopat..pri robote si ani nespomeniem, musim mat pipak nacasovany... 😠 Hladna byvam az tak o siestej vecer☹ Varim len vecere...
Takze na rano: actimel, desiata: jogurt s tou kaiserkou, alebo cerealnymi tycinkami, obed: acidko + 200 g sunky, +daka zelenina, olovrant: orechy, mandle, proste dake semienka a vecera: mozarella /moja zavislost/ s dusenou zeleninou, brokolicou, alebo dake maso len tak na grile si zeleninou...

No a vcul odbornicka, co ty na to? 😕 😉

hora_lka
4. feb 2014

@lorela je to hotova veda ☹ a momentalne priznavam som z toho vsetkeho jelen ☹

lorela
4. feb 2014

@victory1 Večná dietárka, hm, hmmm, tak to máme nad slnko jasnejšie 🙂 to bude asi trošku spomalený metabolizmus a organizmus vycvičený na dtétky aj nediétky, primerane odolný voči tvojim chudnúcim počinom.
A súdiac podľa toho, že čo do kalórii a množstva neješ veľa. Správne si odhalila a naznačila, že problém tkvie v tom, že cez deň nepotrebuješ veľa jesť. Rada č.1 znie otrepane ale je to pravda pravdúca; pravidelná strava 5x denne, 3 väčšie jedlá a 2 menšie. Prvé vyvážené jedlo najneskôr do hodiny od zobudenia (naštartuje metabolizmus, ktorý bude pekne pracovať počas dňa) a posledné ľahké jedlo 2 - 3 hodiny pred spaním. Ale neboj, všetko je len otázka zvyku.

Raňajky: Actimel je málo, Actimel je zle. Obsahuje veľa cukru. Aby to bolo na začiatok bezbolestné a zhruba podľa tvojej chuti, čo keby si skúsila vlastný mliečny nápoj z mlieka a čerstvého ovocia? A kúsok celozrnného chleba k tomu. Alebo jogurt s ovsenými vločkami. Jogurt, teda myslím biely, s orechmi a semenami.
Desiata: Kaiserka aj cereálne tyčinky sú biela múka zafarbená (buď praženým sladom alebo rovno karamelom) + pre potešenie oka posyp z pár semiačok a zrniek. Stredne veľké jablko + kúsok tvrdého syra do 30% t.v.s. (Kleopatra - 9% t.v.s.).
Obed: Porcia čerstvej zeleniny, z domu donesenej, napr. rozdriapaný 🙂 ľadový šalát so cherry paradajkami a paprikou + cottage syr, alebo vajíčko alebo osmahnuté kocočky chudého mäsa. Alebo obložený graham rohlík: ľadový šalát, paradajky, syr alebo vajíčko a nééé že 200g hydinovej šunky, ale 2 - 3 kolieska. Alebo zapekaná či varená zelenina (môže byť mrazená) s vajíčkom a strúhaným syrom. Alebo celozrnné cestoviny s varenou zeleninou a syrom. Na prípravu olivový, kokosový olej, na šalát panenský olej (olivový, avokádový a pod.)
Olovrant: Acidko + zelenina + polovica rožka. Alebo jogurt a orechy a semienka (nesolené, nepražené, v množstve - menšia hrsť.
Večera: Je fajn!
A športu zdar!

Včul ty čo na to? 😵 🙂

lorela
4. feb 2014

@hora_lka A z čoho konkrétne?

hora_lka
4. feb 2014

@lorela napriklad z toho, ze ako mam dosiahnut 5000 kJ a pritom jest male porcie .. neviem vobec ci jem tie spravne veci

lorela
4. feb 2014

@hora_lka Kalórie sa ti vyšplhajú vďaka ovociu, v deň, kedy máš málo tých kalórií, dožeň ich práve ovockom na desiatu, na olovrant, k tomu kúsok syra alebo tvarohu. Rozmixuj si ovocie s jemným nízkotučným tvarohom. Pridaj hrsť orechov natural.
Pridáš na obed (na prípravu mäsa napríklad) a večeru (do šalátu) lyžičku olivového oleja a hneď máš pár kalórií k dobru.
Prípadne zväčši o niečo porcie.

rebeka_
4. feb 2014

Prvým krokom k úspešnému a trvalému chudnutie je sa začať trocha vzdelávať v oblasti stravovania. A potom to už ide v pohode 🙂

victory1
4. feb 2014

@lorela Ja na to vcul, ze dakujemky peknulinko.. 😀 ..trochu si ma zabila vajciami, lebo take toto one nesezerem, ked ma zabijes, uz od dvoch rokov veku. /moji rodicia preferovali, ze na "kazdy den jednovajce" a kedze som sa im vymykala z priemeru, tak ma nasilim donutili k jednej prazenici a odvtedy sa vajciam vyhybam ...a ony mne 😔 /
Nuz tak aktimel nie...bolo to jedine, co som dokazala do sebe do tej hodiny po zobudeni napchat...tak bude dake acidko trebars s malinami. Desiata jablko a syr super, vdaka. Na obed si doniest salat zvladnem a teda nezozerem celu sunku, aj ked kupujem tu 98% masovu z Lidla. A na olovrant teda k semenam este jogurt...fuuu, to budem prezrata... 😀
Tak teda papaaaa kaiserky a papaaa celozrnne tycky...
😔

A tebe este raz dakujem...a padam na skolenie a svrtok via Hohe Tatra... 😀 Ak vsetky kosti prezije, hlasim sa v pondelok!

...mi tu zatial nezvlcte.... 😝 😀

lorela
4. feb 2014

@victory1 Za malulienko 😀

Keď inak nedáš, ba čo viac, hlboký odpor ty máš k vajíčkam našim mileným, čo by studnici naplnenej biotínom, železom a kvalitným proteínom, tak nech! Ja ti ich teda odpúšťam! hi. Čo také tofu, mozzarella light, tuniak a sardinky vo vlastnej šťave, olomoucké syrečky? Mimo pracoviska tie odvážne posledné dve poživatiny. Áno, tiež pracujem s ľuďmi a dochádza medzi nami k blízkym stretnutiam neviemakého druhu.
Acidko s malinami, no číra fantázia! Tento tip si beriem od teba ako protihodnotu 😀
Tuším, ten 98% zázrak je bravčový? Potom je tam veľa tuku a platí čo platilo pred tým. Navyše, poznáme potravinové kódexy, v ktorých sa slovom čiernym na bielom píše, že za mäso sa považujú všetky jedlé časti jatočných zvierat (inak povedané; mäso je mäso, ale mäso je aj krv, mäso je loj, mäso sú uši, mäso sú vnútronosti... a du blejt, velebnosti!) 😅

Prajem ti krásny víkend, veľa snehu a Hohe Tatry ticho aj nahlas závidím!

P.S .: Kľudne si daj dezert, a porádný v tých Tatroch 🙂 pretože občasné plánované prežratie, ehm navýšenie kalórií pekne znovunaštartuje metabolizmus pri diéte.

ajka20
4. feb 2014

@lorela , hora_lka dievčence v lidli som našla celozrnný knackenbrot so sezamom mňam na ranajky . alebo olovrant s niečim super. 😀

jabadaba
4. feb 2014

Baby drahe, nie je to o veku. Ale najma o skladbe stravy a zivotnom style. Ak prijem prevysuje vydaj, tak sa to lepi kadetade. Vek vnimam skor ako vyhovorku. Nebavim sa o urcitych zmenach po porodoch a tehotenstvach. A ze je to tak ako pisem mam vyskusane. Staci zvysit vydaj, mne uz len chodza intenzivnejsia a letim dolu vahou. Klasicka slovenska kuchyna tiez nie je zrovna vyhra voci nasmu telu. Keby som sa mala stravovat u svokry tak som metrakova za dva tyzdne. Upustite od klasiky, aj skladbou stravy aj velkostou porcii. 😉

davita
4. feb 2014

@lorela @hora_lka ....... k tomu chlebovemu pokecu, pozrite o knizky zivot bez psenice ... moj nazor, chleboviny ano, ale na chudnutie pohankove napr, cestoviny prirodzene bezlepkove a mal by to pomoct ´vyhybat sa prazdnym kaloriam ... 🙂
@lorela ja som sa nedocitala odpoved, ci som len nepozorna??? zivis sa tym??? 😉

vieraz
4. feb 2014

Ahojte, tak sa s vami podelim o svoju skusenost. Tiez som si povedala, ze by bolo nacim nieco spravit s vahou. Kondicka kdesi za kopcom. Tak som si zaplatila fito, tam mi poradili aj stravu. Tu som trocha upravila, viac nemienim. Cvicim 3x tyzdenne cca 1 hod. A po 3 mesiacoch som zatial spokojna. Centimetre idu dole.
Hlavne sa neprejedat. Moja strava:
rano - nejake pecivo ( rozky radsej nie), pomazanka, sunka , zelenina alebo ovsene vlocky s jogurtom.
desiata- nieco male - cottage, ovocie, zelenina
obed - klasika, ale obmedzujem zemiaky, ziadne vyprazane, hranolky,
olovrat - jogurt, alebo co stihnem
vecera - ryby, cottage, zelenina, tofu,oriesky nesolene, nie pecivo, vlocky,
a hlavne pit, ja sa priznam sladim aj caj, kabu s cukrom a mliekom Toho sa nedokazem vzdat
Z tejto stravy nie som hladna a v pohode to zasyti.
Drzim palce vsetkym, kto sa odhodla cvicit a chudnut.
A este jedno povzbudenie. Do fitka kde chodim, chodia zeny vacsinou od 40 hore, a to by ste videli ako makaju a maju aj vysledky ! 🙂 🙂 🙂

hora_lka
5. feb 2014

@lorela dobre ranko, no dnes som si zvacsila porciu 😀 vlocky, jablko, skorica, med, hrozienka, susene slivky, kokos, z kazdeho samozrejme stipku, a aj tak sa mi to vysplhalo na 1994 kJ .. tym padom desiatu zmensim, obed mam salat s kuskami kurata, potom sa uvidi ...

@davita o tej knihe som pocula, odporucala mi ju lekarka, ked som bola na sone stitnej zlazy, chcem si ju prelistovat .. tiez mi vtedy odporucila aj medziinym, ze by som nemala maso a mliecne vyrobky, ved "kam by sme prisli, keby sme bliznych svojich jedli" bola vegetarianka

hora_lka
5. feb 2014

@jabadaba svata pravda, klasika kuchyna je zabijak .. nastastie moja mama uz upusta od tychto praktik, ze cim viac oleja, tym je to lepsie, uz aj ona sa preorientovava na zdravu strava

jabadaba
5. feb 2014

@hora_lka no je, ta nasa kuchyna nie je najlepsim prikladom zdraveho stravovania plus iste zazite moresy okolo hostenia a pod. Jednak kombinacie su pre vraha - napr. ryza na jednom tanieri s hranolkami. Uz toto samo o sebe je mix riadnej kalorickej bomby. K tomu maso a je vymalovane. A takto sa stravuju ti co od klasiky ani bohovi upustit. Za dalsie, aj priebeh navstev v klasika domacnosti je na sposob sedim hodiny na gauci a tlacim co hostitelka nosi na stol. Toto ja desne trpim napr. u tej mojej svokry. Neznasam tento styl navstev. Ona si mysli aka je uzasna hostitelka a mna ide slahnut lebo ma vkuse vynukuje, najprv vydatny obed ako vyssie uvedeny priklad, potom tucna torta, kava a sedime cele hodiny. No a potom, ze cloveku rastie prdel a brucho. U nas sa stravuje lahko, prevazne cestoviny, masa minimum a to uz napr. taky klasik ma problem . je to pre neho prilis hladove, vraj sa nezasiti a podobne hefty. Nuz, ked je to o tom, ze od stola sa gulam v mdlobach.... A potom ten vydaj energie k tomu. Ja to vnimam na sebe. Akonahle som zvolnila tempo na materskej v stadiu kedy dieta pobehovalo po ihrisku tak som pekne aj naberala. 😠 Chybala mi moja rezka chodza, co sa s batolatom na peso nedalo. Akonahle som zacala opat zintenzivnovat pohyb, staci uplne obycajna chodza ale denne, tak idem vahou dolu. Kedysi som prebehala cele mesto peso, nemala som najmensi problem .Mohla som pojest sekery a nepribrala som. Ale tento usedavy styl matky na rodicovskej je des. K tomu nevhodna sttava a je zadelano na pneumatiky. Preto netreba za tym hladat vek, ale zmenu zivotneho stylu.