icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

lorela
10. jún 2014

@biancaneve Nie, boli to 2 roky oddelenej stravy. Ten druhý rok sa evidentne moje telo už nenechalo zblbnúť.

victory1
10. jún 2014

@lorela ...len ja dnes moc uz nestiham... 😢
..jasne, pochopila...sice na druhy pokus, ale predsa..sak tu je 36 stupnov... 😨

victory1
10. jún 2014

@biancaneve No, len to tam niekto nepochopil princip paleo stravy...pri paleo sa je chude maso, obohatene o olivovy alebo iny zdravy tuk...
😝 😉

lorela
10. jún 2014

@victory1 My sme na tom o stupeň lepšejšieeee! 😝
Ale čo sa týka schopnosti myslieť v týchto desných tropical stupňoch, asi všetci rovnako. Zle 😀

victory1
10. jún 2014

@biancaneve Zeleninu, chude maso, ovocie, orechy...ako som na sebe zistila kyslu smotanu, nie light biely jogurt mozem, tvrde syry tiez, tak som ich opat zaradila do jedalnicka. Z mlieka mi bolo tazko...Skusila som aj Slatinsky chlieb, ale bola som nafuknuta tri dni a krce v bruchu...takze chlieb som vylucila uplne.
Moj ex je alergolog, konzultovala som to s nim, spravil mi testy a potvrdil, ze tak ako sa teraz stravujem nielen, ze mozem schudnut, ale budem mat aj organizmus v rovnovahe...
Ale je pravda, ze som si to vsetko prisposobila na seba a vychadzala som z paleo stravy...cize na mesiac som okrem zeleniny, masa robenom na olivaci, ci kokosaci vylucila vsetko. Avsak maso tvorilo asi tretinu z prijmu potravy za den. Potom som postupne zaradovala do jedalnicka rozne druhy ovocia, orechy a postupne mliecne vyrobky. Vyhovuje mi to, mam vyliecene zuby, nemam problem s travenim. Krvne testy mam uplne v poriadku...takze mienim pri tom zotrvat...
..teda, kym mi neprepne... 😀

victory1
10. jún 2014

@lorela a ja padam...mam jednanie, musim auto vyklimatizovat, aby som neprisla s prepotenym sakom... 😠

..tak snad asa aj inokedy objavis na dlhsie...dopopisania! 😎

zitaje
10. jún 2014

Docitala som posledne dve strany - celkom zabavne citanie 😀
Kazdopadne som z toho jelen, ale co ma tesi, zjavne nie som jedina 😅
No ale co som chcela - ja by som cisto na bielkovinach nemohla byt, ja som byvaly vegetarian a sladkofil, co ale dokazem, je vela ovocia a zeleniny, orechoviny plus nieco malo ineho. Aktualne som si pred dvomi dnami nasadila takuto stravu - na obed bolo to nieco malo ine raz tofu, druhy raz zemiaky, zatial uspesne odolavam zmrzlinam a spol. Mam ale taky problem - ked vylucim chleba a vlocky atd (co je v zaujme chudnutia u mna velmi ziaduce, kedze toho dokazem zjest kvanta, teda tazko sa mi zastavuje a obmedzuje) hned sa mi objavia afty. Vhodnotila som to, ako nedostatok B vitaminu. Neviete, co s tym?

hasleerka
11. jún 2014

http://prezenu.noviny.sk/c/zdravie-a-diety/s-me... takže papáme melóniky ... mňa hlavne potešilo že vraj je to kategória zelenina a môžem ho aj poobede ... lebo ja ho milujééééééééééééém ... len keby bol o kúsok lacnejší...

lorela
11. jún 2014

@victory1 Viktory, Viktory, ale aj sacharidy telo potrebuje. Tie, ktoré sú v zelenine alebo ovocí, to je MÁLO, minumum!
Neviem síce, ako dlho chceš vo svojom stravovaní zotrvať, ale dávaj bacha, aby si aj o 5 alebo 10 rokov mala tie krvné testy ve porádku 😉

lorela
11. jún 2014

@zitaje No viem, čo s tým. V malom množstve si naordinuj späť celozrnný chlieb, a/alebo ovsené vločky.
Na raňajky ti určite neuškodia ani v rámci chudnutia, práve naopak, podporíš si tým zdravíčko a celkovú vitalitu, psychickú pohodu a teda "zdravé" chudnutie.

lorela
11. jún 2014

@alesko2003 Ja som ešte 40 neprekročila, ale čo chvíľa sa tak stane a tiež som zvedavá, čo sa udeje - hlavne v akej miere... 😀.
Akááá mrzutosť, že sa s pribúdajúcim vekom metabolizmus nezrýchľuje, ale spomaľuje, heh.

victory1
11. jún 2014

@lorela Dnes to s tym pocasim a myslenim vyzera podobne... 😠 ..a este sa mi chce aj chrapat ako bonus... 😠 ...tak vyzieram mandle, aby som nezaspala... 😕

victory1
11. jún 2014

@lorela ..ste sa bavili o tej delenej strave...tiez som vyskusala. Moj najvacsi problem bol, ze ked som mala "kyticky", nemala som na nic chut... A asi preto som s nou schudla. No, ale vzdy ma bavila tak asi 2 mesiace a potom som sa zvrhla... 😝

victory1
11. jún 2014

@lorela Sacharidy su aj v orechoch, kesu a mandliach a teda hoooodne. Napr. kesu sacok 100g ma 33g sacharidov... 😉 ..a ten sezerem na ranajky alebo na olovrant uplne v pohode.. 😉 + sacharidy z ovocia, zeleniny... 😎

lorela
11. jún 2014

@victory1 Opäť musím nesúhlasiť. Orechy sú v prvom rade bohatým zdrojom tukov, majú vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín, a niektorých vitamínov. To, že obsahujú aj nejaké sacharidy, je opäť MÁLO, je to len polovica toho, čo si napísala. Pokiaľ zbaštíš 100g orechov na posedenie, jest to kalorická bomba; vhodná pri chudnutí je hrsť natural orechov/semien, nejakých 20g.
A čo sa týka celkového príjmu sacháčov pri chudnutí, je to približne 160g/deň.

Ale človek som mierumilovný a tolerantný, robte všetci tak, ako scete, ako uznáte za vhodné 😝 🙂.
Ja len vyňadrujem svoj názor, ku ktorému ma doviedli dlhoročné skúsenosci! 😀

lorela
11. jún 2014

@victory1 Vieš, to ako keď vegetarián povie, že strukoviny mu nahrádzajú bielkoviny. Nemožné. Strukoviny sú v prvom rade sacharidy s vyšším podielom rastlinných bielkovín. A tie nikdy nenahradia bielkoviny živočíšne. Ani množstvom a ani kvalitou.
Alebo keď niekto tvrdí, že ovocie má tuky. Áno, má. Skutočne. Ale koľko, však?!

zitaje
11. jún 2014

@lorela no s tymi strukovinami je to tak, ze vlastne ani zivocisne bielkoviny sa nezabuduju do organizmu 1:1, cize nie je to tak, ze bielkovina z masa sa po zjedeni stava mojou bielkovinou 😅 , ale sa rozkladaju na aminokyseliny a potom znova skladaju. Ked das napr. strukovinu s obilninou, su tam prave take aminokyseliny, ktore vytvoria bielkovinu, samotna strukovina to nedokaze.
Cize je velmi dolezite, co s cim jeme, a tiez ako sa co z coho da ziskat. Napr. v mlieku je sice vapnik, a celkom dost, ale aj nejaka kyselina, ktora vraj zabranuje ukaladaniu vapnika v tele. To vraj je tam len preto, ze nemam dokaz 😀 mne sa to zda logicke - napr. Cinania ktori nekonzumuju mliecne vyyrobky minimalne trpia na osteoporozu. A tiez cukor zabranuje ukaladaniu vapnika - na to si vzdy spomeniem, ked vidim v obchode tie "super zdrave" mliecne rezy pre deti 😖
Dufam ze nie som mimo temu 😉
Kazdopadne som chcela, ze si myslim, ze tie tabulkove hodnoty, kolko coho treba zjest, to vobec nesedi. Ani obsah zivin v mg.
ALe inak s tymi vlockami a celozrnnym chlebom - asi mas pravdu, asi si nepomozem, a budem musiet nieco zaradit...

victory1
11. jún 2014

@lorela Ano, uznavam, nahradzam energiu zo sacharidov energiou z tukov...cize jem podstatne viac tukov ako sacharidov...inak organizmus si vie na sacharidy lubovolne premienat rozne latky, napr. tuky, aj velku cast aminokyselin..
Vyhody vidim v tom, ze mi nelieta inzulin, cize minimalizujem chute na "dobrotky"....ked si dam kolacik, kaiserku, tak o chvilu si dam dalsi a dalsi..ked si dam kuracie prso so zeleninou, tak mam vystarane, som najedena a nemam chut sa dalsie prso... 😝 😉

Ved my sa nevadime, polemizujeme...ty mi normalne vysvetlujes, preco to nie je dobre a ja sa branim... 😀 😀 😀

lorela
11. jún 2014

@zitaje No a to je presne to, o čom píšem 🙂 (sa mi aspoň zdá, v tomto teple 🙂).

Treba jesť všetko (podľa možnosti zdravé alebo voliť menšie zlo), lebo len pestrá strava je vyvážená a pre organizmus prepotrebná.
Prečo jesť strukoviny samostatne? Veď si urobím polievku s koreňovou zeleninou, zemiakmi, šošovicou, čľupnem do taniera lyžičku extra panenského, bylinky, na druhý tanier naložím morčacie na šampiňónoch a póre, zemiak, šalát, no obed ako lusk! 😀 Nie je o čom, a s primeranými porciami aj na diétu vhodný.

victory1
11. jún 2014

@lorela Sak pome na to logicky.... 😀 ..sacharidy su hlavne ako zdroj energie...ale aj tuk je zdrojom energie..tak bud mas energiu zo sacharidov alebo z tukov...nie? 😉 x-
...btw. vegetariani mavaju zvycajne psychicke zabrany nejest maso, ale bielkoviny maju aj z mliecnych vyrobkov, nie? 😕

lorela
11. jún 2014

@victory1 Je lákavé vysadiť sacháče, uznávam, lebo telo si nedrží vodu a váha sa tak krásne prejavuje pozitívnymi číslami.
Keď som intenzívne posilňovala, mesiac, alebo necelé 2 som držala sacharidové vlny. Ten psychický stav, ktorý nebudem popisovať, nestojí za to, aby som komukoľvek, vrátane svojich nepriateľov, odporúčala nejesť sacharidy. A to som pola pod dohľadom skúsenejších... No nebol to spôsob ako chudnúť, pochopiteľne, len výnimočné obdobie v procese cvičenia.
Avšak, verím, že ty nefrčíš na minimálnom príjme sacháčov a tiež verím, že čoskoro nejaké, plnohodnotné, opäť prinavrátiš sebe si 😉

lorela
11. jún 2014

@victory1 Vegetariáni sú často chudokrvní práve preto, že nejedávajú mäso, viacerí ani ryby. Železo z iných zdrojov je opäť v malom nedostačujúcom množstve.

silvia0310
11. jún 2014

baby mojím cieľom na začiatku chudnutia bolo na moje narodky na konci júla mať 85kg ,do narodením ešte pomaly 2 mesiace a ja mám svoj cieľ splnený ,a dokonca som krásne pod tou hranicou ,no dnes som po ceste a pred svojími dňami ,ale nevadí zajtra sa aj tak odvážim a to je aj 5 mesiacou čo som sa na to dala ,tak urobíme malú bilanciu 😎

lorela
11. jún 2014

@victory1 A do tretice, toť moja úvaha:
V konečnom dôsledku sa, pri vylúčení sacharidov, spomaľuje metabolizmus a telo sa dostane do stavu, kedy si bude vo zvýšenej miere ukladať kalórie. Prečo?
Tak pekne od začiatku; svaly sú akýmsi kotlom organizmu na spaľovanie energie/kalórií. Sacharidy pomáhajú vpraviť do svalov bielkoviny (bielkoviny = základná stavebná látka svalovej hmoty).
Svalom teda nemá "čo" dodať bielkoviny, a tak sa svalová hmota začne štiepiť - rozpadať (bežný jav pri rapídnom chudnutí a nezdravých iracionálnych diétach). Dochádza teda k strate svalovej hmoty, vďaka čomu sa spomalí metabolizmus a výsledkom je ukladanie prijatej, hoci len malej energie vo zvýšenej miere do tukových zásob.

Na druhej strane, prebytok čohokoľvek, či sacharidov, bielkovín alebo tukov, je to, čo spôsobuje priberanie.

lorela
11. jún 2014

@silvia0310 Úžasnééé, gratulujem! 🙂

victory1
11. jún 2014

@lorela btw. telo mi vodu zadrziava, lebo zerem tie hormony... 😠 ..ale nie je to az take ako kedysi...
...sacharidov prijimam okolo 120 g denne, parkrat som si to kuk v tabulke...
...zmeny nalad som postrehla, po vyradeni cukru ..trvalo to cca 2 tyzdne..
...ano, v buducnosti mam v umysle nieco nepsenicne, s co najmensim obsahom E-ciek konzumovat... 😉

victory1
11. jún 2014

@silvia0310 Super, gratulujem! Jaaa ti to rikala, ze budes mat este menej.... 😉 😀

victory1
11. jún 2014

@lorela Chapem, nedostatocny prijem sacharidov moze sposobit ubytok svalovej hmoty...Ale tiez je individualne, ktory clovek kolko sacharidov potrebuje na optimalne fungovanie... 😉
Ja sedim na zadku v praci takmer cely den, pohyb tak maximalne v ramci presunu, aj to musim autom, kedze musim setrit cas tak, aby som tu neskysla do desiatej do vecera...preto myslim, ze okolo 100g sacharidov mi bohate staci. Ked sa mi 2-3x do tyzdna podari posaskovat na rotopede + este cosi, snazim sa tych sacharidov trochu pridat, ale ovocim.

Btw. Ale do nicoho sa nenutim, proste ja uz na chlieb, pecivo, nemam chut, strukoviny a cestoviny mi ani predtym nechutili, ale bola som zavisla na sladkom - kolace, zakusky, cokolada..teraz mi na ne pride chut, len, ked ich zavoniam...
😉

lorela
11. jún 2014

@victory1 V tých cca 150g S na deň som už zohľadnila vek aj sedavé zamestnanie aj to, že sa snažíš schudnúť.
Chlieb, pečivo, cestoviny, budiš, ale čo také zemiaky, ryža, ovsené vločky? V malom množstve, nemyslím pól taniera 🙂

Napokon, každý si vie vypočuť signály vlastného tela, potom už zostáva len zareagovať a včas 😉.

biancaneve
11. jún 2014

@lorela
@victory1 babenky, vy ste dnes aké aktívne 😀 obdivujem vašu chuť, ja mám úplný útlm...

@silvia0310 hovorila som ti, resp. písala, že budeš mať menej a tak ako

@victory1 budete tu omylom v tejto téme,zostanem už len ja a poradkyňa lorela 😀 😢
horalka sa odmlčala....