Chudnutie 40 ročných žien
Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂
@biancaneve No, len to tam niekto nepochopil princip paleo stravy...pri paleo sa je chude maso, obohatene o olivovy alebo iny zdravy tuk...
😝 😉
@biancaneve Zeleninu, chude maso, ovocie, orechy...ako som na sebe zistila kyslu smotanu, nie light biely jogurt mozem, tvrde syry tiez, tak som ich opat zaradila do jedalnicka. Z mlieka mi bolo tazko...Skusila som aj Slatinsky chlieb, ale bola som nafuknuta tri dni a krce v bruchu...takze chlieb som vylucila uplne.
Moj ex je alergolog, konzultovala som to s nim, spravil mi testy a potvrdil, ze tak ako sa teraz stravujem nielen, ze mozem schudnut, ale budem mat aj organizmus v rovnovahe...
Ale je pravda, ze som si to vsetko prisposobila na seba a vychadzala som z paleo stravy...cize na mesiac som okrem zeleniny, masa robenom na olivaci, ci kokosaci vylucila vsetko. Avsak maso tvorilo asi tretinu z prijmu potravy za den. Potom som postupne zaradovala do jedalnicka rozne druhy ovocia, orechy a postupne mliecne vyrobky. Vyhovuje mi to, mam vyliecene zuby, nemam problem s travenim. Krvne testy mam uplne v poriadku...takze mienim pri tom zotrvat...
..teda, kym mi neprepne... 😀
Docitala som posledne dve strany - celkom zabavne citanie 😀
Kazdopadne som z toho jelen, ale co ma tesi, zjavne nie som jedina 😅
No ale co som chcela - ja by som cisto na bielkovinach nemohla byt, ja som byvaly vegetarian a sladkofil, co ale dokazem, je vela ovocia a zeleniny, orechoviny plus nieco malo ineho. Aktualne som si pred dvomi dnami nasadila takuto stravu - na obed bolo to nieco malo ine raz tofu, druhy raz zemiaky, zatial uspesne odolavam zmrzlinam a spol. Mam ale taky problem - ked vylucim chleba a vlocky atd (co je v zaujme chudnutia u mna velmi ziaduce, kedze toho dokazem zjest kvanta, teda tazko sa mi zastavuje a obmedzuje) hned sa mi objavia afty. Vhodnotila som to, ako nedostatok B vitaminu. Neviete, co s tym?
http://prezenu.noviny.sk/c/zdravie-a-diety/s-me... takže papáme melóniky ... mňa hlavne potešilo že vraj je to kategória zelenina a môžem ho aj poobede ... lebo ja ho milujééééééééééééém ... len keby bol o kúsok lacnejší...
@alesko2003 Ja som ešte 40 neprekročila, ale čo chvíľa sa tak stane a tiež som zvedavá, čo sa udeje - hlavne v akej miere... 😀.
Akááá mrzutosť, že sa s pribúdajúcim vekom metabolizmus nezrýchľuje, ale spomaľuje, heh.
@victory1 Opäť musím nesúhlasiť. Orechy sú v prvom rade bohatým zdrojom tukov, majú vysoký podiel nenasýtených mastných kyselín, a niektorých vitamínov. To, že obsahujú aj nejaké sacharidy, je opäť MÁLO, je to len polovica toho, čo si napísala. Pokiaľ zbaštíš 100g orechov na posedenie, jest to kalorická bomba; vhodná pri chudnutí je hrsť natural orechov/semien, nejakých 20g.
A čo sa týka celkového príjmu sacháčov pri chudnutí, je to približne 160g/deň.
Ale človek som mierumilovný a tolerantný, robte všetci tak, ako scete, ako uznáte za vhodné 😝 🙂.
Ja len vyňadrujem svoj názor, ku ktorému ma doviedli dlhoročné skúsenosci! 😀
@victory1 Vieš, to ako keď vegetarián povie, že strukoviny mu nahrádzajú bielkoviny. Nemožné. Strukoviny sú v prvom rade sacharidy s vyšším podielom rastlinných bielkovín. A tie nikdy nenahradia bielkoviny živočíšne. Ani množstvom a ani kvalitou.
Alebo keď niekto tvrdí, že ovocie má tuky. Áno, má. Skutočne. Ale koľko, však?!
@lorela no s tymi strukovinami je to tak, ze vlastne ani zivocisne bielkoviny sa nezabuduju do organizmu 1:1, cize nie je to tak, ze bielkovina z masa sa po zjedeni stava mojou bielkovinou 😅 , ale sa rozkladaju na aminokyseliny a potom znova skladaju. Ked das napr. strukovinu s obilninou, su tam prave take aminokyseliny, ktore vytvoria bielkovinu, samotna strukovina to nedokaze.
Cize je velmi dolezite, co s cim jeme, a tiez ako sa co z coho da ziskat. Napr. v mlieku je sice vapnik, a celkom dost, ale aj nejaka kyselina, ktora vraj zabranuje ukaladaniu vapnika v tele. To vraj je tam len preto, ze nemam dokaz 😀 mne sa to zda logicke - napr. Cinania ktori nekonzumuju mliecne vyyrobky minimalne trpia na osteoporozu. A tiez cukor zabranuje ukaladaniu vapnika - na to si vzdy spomeniem, ked vidim v obchode tie "super zdrave" mliecne rezy pre deti 😖
Dufam ze nie som mimo temu 😉
Kazdopadne som chcela, ze si myslim, ze tie tabulkove hodnoty, kolko coho treba zjest, to vobec nesedi. Ani obsah zivin v mg.
ALe inak s tymi vlockami a celozrnnym chlebom - asi mas pravdu, asi si nepomozem, a budem musiet nieco zaradit...
@lorela Ano, uznavam, nahradzam energiu zo sacharidov energiou z tukov...cize jem podstatne viac tukov ako sacharidov...inak organizmus si vie na sacharidy lubovolne premienat rozne latky, napr. tuky, aj velku cast aminokyselin..
Vyhody vidim v tom, ze mi nelieta inzulin, cize minimalizujem chute na "dobrotky"....ked si dam kolacik, kaiserku, tak o chvilu si dam dalsi a dalsi..ked si dam kuracie prso so zeleninou, tak mam vystarane, som najedena a nemam chut sa dalsie prso... 😝 😉
Ved my sa nevadime, polemizujeme...ty mi normalne vysvetlujes, preco to nie je dobre a ja sa branim... 😀 😀 😀
@zitaje No a to je presne to, o čom píšem 🙂 (sa mi aspoň zdá, v tomto teple 🙂).
Treba jesť všetko (podľa možnosti zdravé alebo voliť menšie zlo), lebo len pestrá strava je vyvážená a pre organizmus prepotrebná.
Prečo jesť strukoviny samostatne? Veď si urobím polievku s koreňovou zeleninou, zemiakmi, šošovicou, čľupnem do taniera lyžičku extra panenského, bylinky, na druhý tanier naložím morčacie na šampiňónoch a póre, zemiak, šalát, no obed ako lusk! 😀 Nie je o čom, a s primeranými porciami aj na diétu vhodný.
@lorela Sak pome na to logicky.... 😀 ..sacharidy su hlavne ako zdroj energie...ale aj tuk je zdrojom energie..tak bud mas energiu zo sacharidov alebo z tukov...nie? 😉 x-
...btw. vegetariani mavaju zvycajne psychicke zabrany nejest maso, ale bielkoviny maju aj z mliecnych vyrobkov, nie? 😕
@victory1 Je lákavé vysadiť sacháče, uznávam, lebo telo si nedrží vodu a váha sa tak krásne prejavuje pozitívnymi číslami.
Keď som intenzívne posilňovala, mesiac, alebo necelé 2 som držala sacharidové vlny. Ten psychický stav, ktorý nebudem popisovať, nestojí za to, aby som komukoľvek, vrátane svojich nepriateľov, odporúčala nejesť sacharidy. A to som pola pod dohľadom skúsenejších... No nebol to spôsob ako chudnúť, pochopiteľne, len výnimočné obdobie v procese cvičenia.
Avšak, verím, že ty nefrčíš na minimálnom príjme sacháčov a tiež verím, že čoskoro nejaké, plnohodnotné, opäť prinavrátiš sebe si 😉
baby mojím cieľom na začiatku chudnutia bolo na moje narodky na konci júla mať 85kg ,do narodením ešte pomaly 2 mesiace a ja mám svoj cieľ splnený ,a dokonca som krásne pod tou hranicou ,no dnes som po ceste a pred svojími dňami ,ale nevadí zajtra sa aj tak odvážim a to je aj 5 mesiacou čo som sa na to dala ,tak urobíme malú bilanciu 😎
@victory1 A do tretice, toť moja úvaha:
V konečnom dôsledku sa, pri vylúčení sacharidov, spomaľuje metabolizmus a telo sa dostane do stavu, kedy si bude vo zvýšenej miere ukladať kalórie. Prečo?
Tak pekne od začiatku; svaly sú akýmsi kotlom organizmu na spaľovanie energie/kalórií. Sacharidy pomáhajú vpraviť do svalov bielkoviny (bielkoviny = základná stavebná látka svalovej hmoty).
Svalom teda nemá "čo" dodať bielkoviny, a tak sa svalová hmota začne štiepiť - rozpadať (bežný jav pri rapídnom chudnutí a nezdravých iracionálnych diétach). Dochádza teda k strate svalovej hmoty, vďaka čomu sa spomalí metabolizmus a výsledkom je ukladanie prijatej, hoci len malej energie vo zvýšenej miere do tukových zásob.
Na druhej strane, prebytok čohokoľvek, či sacharidov, bielkovín alebo tukov, je to, čo spôsobuje priberanie.
@silvia0310 Úžasnééé, gratulujem! 🙂
@lorela btw. telo mi vodu zadrziava, lebo zerem tie hormony... 😠 ..ale nie je to az take ako kedysi...
...sacharidov prijimam okolo 120 g denne, parkrat som si to kuk v tabulke...
...zmeny nalad som postrehla, po vyradeni cukru ..trvalo to cca 2 tyzdne..
...ano, v buducnosti mam v umysle nieco nepsenicne, s co najmensim obsahom E-ciek konzumovat... 😉
@silvia0310 Super, gratulujem! Jaaa ti to rikala, ze budes mat este menej.... 😉 😀
@lorela Chapem, nedostatocny prijem sacharidov moze sposobit ubytok svalovej hmoty...Ale tiez je individualne, ktory clovek kolko sacharidov potrebuje na optimalne fungovanie... 😉
Ja sedim na zadku v praci takmer cely den, pohyb tak maximalne v ramci presunu, aj to musim autom, kedze musim setrit cas tak, aby som tu neskysla do desiatej do vecera...preto myslim, ze okolo 100g sacharidov mi bohate staci. Ked sa mi 2-3x do tyzdna podari posaskovat na rotopede + este cosi, snazim sa tych sacharidov trochu pridat, ale ovocim.
Btw. Ale do nicoho sa nenutim, proste ja uz na chlieb, pecivo, nemam chut, strukoviny a cestoviny mi ani predtym nechutili, ale bola som zavisla na sladkom - kolace, zakusky, cokolada..teraz mi na ne pride chut, len, ked ich zavoniam...
😉
@victory1 V tých cca 150g S na deň som už zohľadnila vek aj sedavé zamestnanie aj to, že sa snažíš schudnúť.
Chlieb, pečivo, cestoviny, budiš, ale čo také zemiaky, ryža, ovsené vločky? V malom množstve, nemyslím pól taniera 🙂
Napokon, každý si vie vypočuť signály vlastného tela, potom už zostáva len zareagovať a včas 😉.
@lorela
@victory1 babenky, vy ste dnes aké aktívne 😀 obdivujem vašu chuť, ja mám úplný útlm...
@silvia0310 hovorila som ti, resp. písala, že budeš mať menej a tak ako
@victory1 budete tu omylom v tejto téme,zostanem už len ja a poradkyňa lorela 😀 😢
horalka sa odmlčala....

@biancaneve Nie, boli to 2 roky oddelenej stravy. Ten druhý rok sa evidentne moje telo už nenechalo zblbnúť.