icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

hasleerka
18. jún 2014

@victory1 to som už veru niekedy počula o tej márie terézii ... a veru tvoj papa mal pravdu...

victory1
18. jún 2014

@hasleerka 😀 😀 😀 ...tak mozno s papom mali rovnaky zdroj... 😉 ..aaalebo to bude pravda! 😝 😉

...tak a prosim pekne, jahody nechcem vidiet do buducej sezony...som total prezrata... 😔

lorela
18. jún 2014

@victory1 No a ja sa jahôd neviem dojesť, hoc by som ich jedla celé dni 😉. Len horšie je, že toho roku som na dobré ešte šťastie nemala. Z trhu som si doniesla akési bez chuti, hoci voňali sladko a dokonale jahôdkovo. Ďalšie boli kyslé, až trpké. Ešte jedny skúsim a pak se vzdááávam! 😀

victory1
18. jún 2014

@lorela Mne chlap doniesol z Ostratic a tie boli fantasticke...potom cestou z BA sme zastavili kdesi pri stanku v dakej dedine a babizna nam predala uplne humusne, este aj na spodok hnile prihodila... 😠 ..ale som si sama na vine, lebo som ju nekontrolovala...
Vcera mi drahy volal, ze zas predavaju tie z Ostratic, tak nenazrata som mu povedala, nech kupi tri kila...on nechcel zjest ziadnu, dcera zjedla asi 5 a zvysok zostal na mne...vcera padlo asi kilo, dnes mozno aj kilo a pol a este je cosi doma...ale z toho spravim asi koktail, zajtra by uz dobre neboli a myslim, ze vcelku ich do seba uz netlacim....Ale po pravde, nie su take dobre ako prvy krat... 😠 .ale napriek tomu zerem a zerem a zerem... 😔 ..a presviecam sa, ake su len zdrave... 😀 😀 😀

victory1
19. jún 2014

Jahody sezrane...3 kila... 😕 ...prechadzam na maliny.... 😎

victory1
20. jún 2014

Na vahe trochen stojim, ale v pase mam uz o 10 cm menej... 😎 ..a tie nove nohavice, co som si kupila, su mi trochen volne cez stehna...ale to zas nemam zachvat radosti, mozno ich staci len oprat, aby sa stiahli.. 😝 😉
@lorela Je to tak, ze ked ti ubudaju cm v pase, tak sa ti znizuje vnutorny tuk, ci? 😕

lorela
20. jún 2014

@victory1 Ja som, zatiaľ, bola jahôd prejedená len 2 krát v živote; keď som chodievala na prázdniny ku starkej (kde aj tie nedozreté - zelenočervené jahody chutili báječne), pásla som sa na nich každé ráno 🙂 a v čase, keď som bola tehotná som jedla jahody na kilá. Toho roku, veru, zase slabota 😢 . Ale keď nie je dobrý zdroj...
Zajtra sa chystám na trh, snáď sa mi niečo dobré ujde 😝 , zálusk mám na maliny, černice, ríbezle, egreše...

Nuž, to máš tak: Tuk tiež niečo váži, a dosť, takže keď ubúdajú centimetre (teda tuk) - zákonite musí aj z váhy čo - to zísť dole.
Jedine v prípade, keď intenzívne cvičíš - môžu ubúdať cm a váha takmer stáť alebo klesať pomaly. Preto, lebo tuk je ľahší ako svaly. Pri intenzívnom cvičení svaly pribúdajú (váha stojí), no tuk mizne (ubúdajú cm). Ale to sa týka naozaj poctivého silového alebo kondičného pravidelného cvičenia (3 - 5x týždenne po 1 hodine).
Keď som chudla; cvičila aj aerobik, aj posilku, stále ubúdali rovnako centimetre ako váha 🙂. Takže žiadne "zázraky", že síce váha stojí ale cm klesajú sa nediali. Dokonca u mňa to bolo takmer presne čo 1 cm to 1 kg 🙂.

victory1
20. jún 2014

@lorela No, mne drahy dokonca vcera doniesol trochu lesnych jahod, ale kedze som tych zahradnych bola prezrata, az take nadsenie vo mne nevzbudili... 😕

No, je mi jasne, ze aj tuk nieco vazi..intenzivne cvicenie...3x do tyzdna som cca 45 minut na rotopede - 20 km, potom 300 kalanetikovych brusakov, dake cviky na zadok + strecing. Cele to trva cca hodinu a pol...fakt neviem, ale myslim, ze to sa neda nazvat intenzivnym cvicenim...

Ale odhliadnuc od toho, suvisi vnutorny tuk /tuk, ktorym su obalene vnutorne organy, teda, ak su 🙂/ s objemom pasu?

biancaneve
20. jún 2014

@lorela tento úkaz, že váha stojí a cm idú dole sa mi stal pred 10 rokmi, keď som išla o 2 konfekčné veľkosti dole ale váha išla len o 1 kg...pani v krajčírstve čo mi zužovala veci sa ma so strachom pýtala či som chorá....kiežby mi túto otázku položila aj teraz 😀 škoda, nemá dôvod....Cvičila som aj 5x týždenne 1, 5 hodinu vo fitku. Dievčatá, mne váha dole nejde a cm tiež stoja....už ma to ale ani nes...rie. Nosím veci tie čo som nosila pred teho t.j. spred 4-5 rokov a neriešim už....cvičenie som od minulého týždňa čo bolo tak horko prerušila a od pondelka sa púšťam opäť do toho . No nie som vzorová 🙂

lorela
20. jún 2014

@victory1 Och, koľká romantika... Keď ti muž donesie LESNÉÉÉ jahôdky 😉

Telesný tuk sa delí na esenciálny a vnútorný. Esenciálny je potrebný a zdravý, uložený v malých množstvách v kostnej dreni, orgánoch, svaloch a pod.
Vnútorný telesný tuk sa ďalej delí na podkožný a viscerálny. Pokiaľ je tuku nadbytok, ukladá sa pod kožu (viditeľný hmatateľný podkožný tuk).
Viscerálny tuk, alebo aj orgánový, ukladá sa v cievach a okolo orgánov. Vidieť ho nie je (vnútorný brušný tuk).
Áno, odpoveď na tvoju otázku, podkožný tuk aj orgánový tuk súvisí s obvodom pásu. U žien nad 81 cm predstavuje značné riziko.

saskarisko
20. jún 2014

Ahojte,
sice 40 este nemam,ale nejako som sem nakukla
@lorela - velky palec hore k prispevku o 11.39, idem si ho velkym vycapit na chladnicku (to, ked zase zadepkujem, ze vaha neklesa 🙂). cvicim uz vyse 2 mesiacov, a vaha nie a nie dole, zato cm idu dole. a praktizujem prave to kondicne cvicenie od 2-5 dni v tyzdni (podla chuti a sily), po 1 hodine. tot dakujem 🙂

victory1
23. jún 2014

@biancaneve Ked nosis veci spred 4 rokov, tak vzorova budes...no, moja kdesi sa ti cosi musi menit...A ked cvicis, postava sa ti spevnila a si stihlajsia... 😉
Ja som robila dcere "modnu prehliadku"...veci, ktore su tiez par rokov zabudnute v skrini..a len som pocuvala, to ti je velke, to ti je velke, to si daj zuzit...az som dosla k oblubenemu saku /ale to som nosila pred asi 10-mi rokmi/ a tu pocula som, ze tak tu musis zhodit aspon 100 kil, kym ho zapnes... 😀

victory1
23. jún 2014

@lorela Ano, on je milacik..dcere nosi hrasok a mne lesne jahodky... 😉 ...minulu sobotu som sa zobudila a mala som na ranajky nachystane cierne ribezle, lesne jahodky a aj trochu hrasku... 😎
..ved si zasluzim... 😉
..jj, presne to som sa pytala a uz viem, ze je to visceralny tuk..ja viem, ked mam este kybel podkozneho, tak naco riesim visceralny..ale tesi ma, ze uz mam z 87 v pase 77 a teda riziko je kusok mensie... 😎
..tak diky ti kamo... 😉 😀

victory1
23. jún 2014

Maliny sezrane /otec ma mlade maliny, tak ich az tak moc nebolo...a teda nemozem mu vyplienit celu zahradu/, prechadzam na ribezle...cervene su uz mnam, cierne, tak kazda desiata... 😝 😎

anka912
23. jún 2014

Ahojte, pripojím sa, ak môžem, s váhou bojujem už 20 rokov, ale zatiaľ stále víťazí ona 😝 O pár mesiacov budem mať 45, takže sem patrím tiež. Už pred dvomi rokmi, keď som mala cca 85 kíl /163cm, som sa pridala do skupiny Chcem schudnúť 20kg bez diét, ale po pár týždňoch som to nevydržala a vzdala to.
Ale pred dvomi mesiacmi som zistila, že už mám 90- od určitého obdobia som sa prestala radšej vážiť ☹ a tak to dopadlo. Po Veľkej noci som mala zdr. problémy, myslela som, že so srdcom, tak som sa vystrašila. Dlhšiu dobu už beriem lieky na tlak, aj dosť vysoké dávky na štítnu žľazu. Šla som k lekárovi a ten mi zistil, že mám ten tlak aj tak vysoký a ešte aj veľmi vysoký cholesterol.....
Toto všetko ma nejako naštartovalo a začala som si dávať pozor na jedlo a snažím sa hýbať- ale hlavne chôdza, cvičiť sa neviem prinútiť. A podarilo sa mi za dva mesiace od Veľkej noci 8 kíl a cítim sa aj zdravotne o dosť lepšie. Ale stále mám 82 kg, takže musím pokračoavť, môj reálny cieľ je 75kg. Chudnutie ide teraz trocha ťažšie, zo začaitku som chudla rýchlejšie,posledné týždne tak 0.8 kila za týždeň. Som odhodlaná to vydržať, konečne chcem aj ja vyzerať dobre 😉

lorela
24. jún 2014

@saskarisko Za máličko 😉
A jedálniček si ako upravila?

lorela
24. jún 2014

@victory1 Kráááááása, 10 cm! 🙂

O mesiac cestujeme vyvenčiť sa z veľkého mesta, prídeme akurát na dozreté černice, egreše, čierne ríbezle. Neviem sa dočkať! 🙂

lorela
24. jún 2014

@anka912 Krásne odhodlanie a držím ti prsty do ďalšieho chudnutia! 😉
Cvičením sa trápiť nemusíš, aj pravidelná rýchla chôdza robí zázraky... Dokonca si dovolím tvrdiť, že dôležitejšia je úprava stravy, aj keď pohyb chudnutie urýchli a skvalitní.
Momentálne chudneš ukážkovo a hlavne zdravo - 0,8 kg za týždeň je optimálnych 😉

victory1
24. jún 2014

@lorela Oooo, dakujem... 😀 ..este pomachrujem...7cm z lavej nohy, 7cm z pravej nohy...a aj 8 cm cez prdel... 😀 😀 😀

..tak ale my uz egrese a cierne ribezle budeme moct vyzierat cca o tyzden... 😝 😉 ..no, iny kraj, iny nemrav... 😀 Ty si tiez taka zatazena na vsetky tie zahradne bobule? Ja som uplny cvok, toho sa neviem dozrat...mala som tu na ranajky jostu a cervene ribezle..no, kybel..a teda aj zo slusnosti ponukam okolie a nik to nema rad... 😎

victory1
24. jún 2014

@anka912 Tak vitaj medzi nami, detiskami.... 😀 ..no, no...zdravotne problemy vedia nastartovat... 😠 ..ale neboj, to vsetko sa da upravit, aj vysoky tlak, aj cholesterol...
A 0,8 kg za tyzden je naozaj super! 😉

lorela
24. jún 2014

@victory1 7 - 8 cm, hodila som očkom na pravítko, no krááása parádna🙂.

Áno, priznávam, som na bobule záhradné a dary lesné. O to viac, o čo menej mám rokmi túto možnosť vyžierať ich a doslova sa na nich pásť. Tak jest.

biancaneve
24. jún 2014

@victory1 počúvaj šak túto zimu si obuješ aj dlho sárové čižmy čo si tak dlho neobula!!!!! ( to odpoveď na ten úbytok v nohách....)

victory1
25. jún 2014

@lorela ..na dary lesne pozor...brum-brum... 😀

Fuuu, som total dnes ochrapana...mam pocit, ze kava ako zivotabudic na mna v poslednej dobe prestava fungovat... 😠 ..a to uz mam dva za sebou...

victory1
25. jún 2014

@biancaneve Nieze dlho neobula dlho sarove cizmy, ale v zivote neobula! 😠 ...mam pocit, ze uz som sa narodila s futbalistickymi lytkami s objemom 39 cm... 😠

..no, neviem, neviem..az tak ruzovo to zas nevidim...schudla som z najtucnejsej casti stehna, myslim, ze lytko si to vcelku ani nevsimlo... 😕 😉

..a mmj, dako stagnujem...kilo hore, kilo dolu...a je mi jasne, ze mi telo zadrziava vodu...zacala som pit detoxikacny caj, tak uvidim...no ale podla vsetkeho niekedy v auguste pojdem na gyndu a oplieskam doktorke tie hormony o hlavu... 😠 😝

zuzimia
25. jún 2014

Zdravim vas,baby!. Patrim do vasej vekovej kategorie a chodim vas sem citat, taaaak ma to bavi. Vasu hmotnostnu kategoriu som uz prekonala, bohuzial 😢 a uz par rokov sa snazim neuspesne zabojovat.. Ale: moja starsia dcera sa v jesen zacala ucit jazdit na koni a kedze pred rokmi som sa tomu aj ja venovala - s nedavno som po rokoch na kona opat sadla (nastastie maju aj takeho pre mna, lebo bezneho by som zlomila v "drieku")...a to bola posledna kvapka.Kondicka 0-0-0, no des. Nasrala som sa prinajmensom znacne a odvtedy som dala dole 7 kil (za dva mesiace), tak mi drzte palce, prosim. Nech si casom mozem sadnut bez ujmy aj na takeho priemerneho.

lorela
25. jún 2014

@victory1 Teraz výpravy za lesnými plodmi ráno na svitaní nehrozia 😉. Iba ak s naslovovzatým lesným "sprievodcom". To onehdá brumkovia bývali ešte kúsok nad nami, ako sme my maliny, borievky zbierali. A hlavne, bola všetka zver placháááá 🙂, chacháááá.

lorela
25. jún 2014

@zuzimia Zdravíme aj my teba! 🙂 Vitaj v našom klube a cíť sa aj pri zhadzovaní kilečiek s nami aj bez nás čo najpríjemnejšie.
Keby si potrebovala s niečím poradiť... Viac hláv, viac rozumu 😉

zuzimia
25. jún 2014

@lorela
Dakujem za prijatie. Jasne, ze sa budem pytat, ked ma napadne. Ale priznam sa, teoreticky to mam pomerne dobre zmaknute, len prax nejako pokrivkava 😔 ....ale tentoraz to dam, aj keby co bolo. Lebo z vlastnej skusenosti viem ako vyborne sa chudne do 30-ky, potom je to stale tazsie. takze najvyssi cas pre mna. Budem sem chodit aj na motivaciu a dufam, ze aj sa pochvalit vysledkami.

lorela
25. jún 2014

@zuzimia Teória veru zvykne prevyšovať prax... 😉, nič to, tentokrát verím, že "to dáš" podľa svojich predstáv, odhodlanie je veľké, však?
A na koľko kilečiek sa chystáš?

zuzimia
25. jún 2014

@lorela
Hej, hej velakrat teoria prevysuje prax. 😀
No chystam sa na velky vykon, snivam o 80kg, mam 175cm, velku a tazku kostru (to objektivne, nie polahcujuca okolnost). Absolutne minimum bolo 70kil, ale to je uz nerealne a nedosiahnutelne, vtedy som obliekala 40 (nieco aj 38). Ale tych 80 by bola fantazia. Len som sa postupne vyzrala na vysoko trojciferne cislo, aj sa ho hanbim napisat. Takze nebude to ziadna sranda!