icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

mo77
28. júl 2014

@lorela mozem ti napisat jedalnicek?

lorela
28. júl 2014

@mo77 Tak mi napíš, čo si včera jedla 🙂 Od rána do večera, každé sústo + približne kedy (ráno, na obed...).
Áno, aj v pitnom režime môže byť zádrhel. Mala by si vypiť cca 2 - 3 litre nesladených tekutín, najlepšie čistej vody.

mo77
28. júl 2014

@lorela rano sunka+tvrdy syr, cierny caj /cukor,citron/ + kava, obed: 2ks knedle, kysla kapusta, maso, vecera: zeleninovy salat s jogurto/uhorka, paprika, paradajka, cibula/, no a voda neviem presne kolko lebo pijem s malym z jednej flase,ked sme vonku, no este hrozno poobede asi 10 guiciek

zuzimia
28. júl 2014

@lorela
Rano: biely jogurt s vlockami, do toho nejake ovocie (alebo kusok hrozienok) alebo dva krajceky chleba so sunkou a paradajkou (alebo tvrdym syrom alebo nejakou natierkou)
Desiata: jablko alebo nieco sezonne
Obed: Maso plus malicko prilohy a vela salatu alebo napr. cestovina so zeleninou alebo syta polievka(vtedy uz nejem druhe)
Olovrant: ak som velmi hladna tak si dam hrncek mlieka (milujem mlieko, nedokazem vynechat celkom) alebo kus ovocia
Vecera: sunka (co najviac masova) a zelenina alebo mozarella alebo prazenica bez chleba

Tento zaklad v roznych obmenach. A snazimsa hodne pit, min. 2,5l denne.
Obcas nieco zmlsnem mimo plan 🙄 ale snazim sa ovladat.
To ma sere, ze prve dva mesiace to islo super, teraz sa to zhorsuje a zda sa mi to este skoro. Ja viem, ze zaciatok je najlahsi, ale este by to malo ist.

lorela
28. júl 2014

@mo77 No nie, takto by to nešlo, to chce systém 😉 .
Raňajky: kúsok celozrnného chleba (Slatinský celozrnný) alebo graham rohlík/toast, šunka len hydinová alebo králičia, syr tvrdý len nízkotučný + čo je veľká chyba, chýba ti zelenina (paprika + paradajka napríklad). Čaj bez cukru a pred raňajkami pohár (2 - 3dcl) čistej vody. Čo sa týka vody, pi ju pravidelne, trebárs každú celú hodinu. Alebo si ráno napusť 2l džbán/fľašu a do večera vypi - budeš mať prehľad a kontrolu.

DESIATA! : jeden kus alebo hrsť ovocia, najlepšie s bielym jogurtom alebo tvarohom.

Obed: Polievka zeleninová, nezahustená, alebo vývary. Príp. bez polievky. Knedľa, kapusta, mäso NIE. Mäso môžeš hydinové, zajaca alebo divinu na prírodno, resp. s minimom tuku. Ako prílohu varený zemiak, inokedy celozrnnú ryžu alebo cz. cestoviny. Príp. predávajú grahamovú knedľu 😉 keby ti za ňou veľmi srdce pišťalo.

OLOVRANT!: napr. kúsok cz. chleba/graham. rožka s acidkom a zeleninou, pár orechoch/semien natural (nepražené, nesolené), alebo cottage syr/vajíčko + chlieb + zelenina.

Večera: OK. Alebo môžeš zeleninový šalát aj s kúskami mäsa z obeda (ak sa zvýši), inokedy tuniak vo vl. šťave.

mo77
28. júl 2014

@lorela vdaka, to len vcera bol taky obed, ved nedela, inac kuracie, ryza alebo cestovina a tak, chybaju mi desiaty a olovranty,hlavne ze do maleho ich tlacim🙂 a ja nejako zabudam na seba aj s vodou je to tak, on je sidlo neskutocne tak som rada,ze donho natlacim a uz len za nim utekam🙂 skusim a uvidim🙂

lorela
28. júl 2014

@zuzimia Jedávaš málo, podľa mňa, (síce nevidím porcie 😉), to bude ledva 5000 kJ. Musíš pridať, inak sa ti spomalí metabolizmus = ty nebudeš jesť, no nebudeš ani chudnúť.
Hoc aj za cenu, že zo začiatku priberieš (nemusíš) zopár deka, no potom sa už chudnutie opäť naštartuje a všetko by malo ísť ako po masle 🙂

Raňajky: Jogurt ak je biely OK, ovsené vločky čo do množstva 2 - 3 PL, ovocie do 150g (t.j. jedno menšie jablko, alebo hrsť malín a pod), sušené ovocie pri chudnutí radšej nie, inak sú raňajky OK 🙂

Desiata: Keď si mala na raňajky ovocko, teraz si daj chlieb (alebo naopak). Chlieb a pečivo, na Slovensku máme slabí výber, celozrnný chlieb je len Slatinský, celozrnné pečivo nemáme žiadne. Do úvahy pripadajú iba grahamové rožky a toasty. Šunky 2 plátky, tvrdý syr len nízkotučný a chýba tu kopec zeleniny. Okrem toho, že zelenina výborne zasýti a je zdravá, obsahuje aj cennú vlákninu, ktorá, o.i. čiastočne zabraňuje vstrebávaniu tuku zo stravy. Taktiež nie je jedno, aké nátierky; odporúčam len vlastné, napr. zo strukovín alebo nízkotučného tvarohu (v opačnom prípade, kupovaná nátierka môže mať cenu "jedného poriadneho falatu salámy 🙂)

Obed: Diétna polievka môže byť stále - nezahustená zápražkou, zahustená PL ovsenými vločkami, alebo zemiakom, samotnou zeleninou. Prílohy jeden kopček (celozrnnej ryže alebo cestovín), alebo 1 varený zemiak. Mäsko chudé na prírodno, kopec šalátu (s pár kvapkami extra panenského oleja).

Olovrant: Len pohár mlieka nestačí, keď, tak aj s kúskom cz. chleba al. pečiva + šunka a zelenina, inokedy ovocko s jogurtom alebo tvarohom. Vajíčkom/cottage syrom...

Večera: môže byť ale zase chýba kooopec zeleniny (napr. zeleninový šalát; ľadový + paradajka + paprika + uhorka + šunka 2 - 3 plátky na kocky, zaliate trochou jogurtového vlastného drezingu.

silvia0310
28. júl 2014

žienky ,ked chcete schudnúť jesť musíte a pravidelne ....a bez vody čistej to nepôjde ,ked nejete len si škodíte ,viem to podla seba ,aj mne to ide pomalšie ako na začiatku ,a tiež ešte mám z čoho ...ale nevadí ,pomaly dalej zajdeš ,ale ale bez jedla len budete stáť na váhe možno zhodíte dáke kilo ,ktoré ked začnete jesť priberiete a na miesto príloh si doprajte viac zeleniny ,a ovocie viac doobeda ako poobede...ako píše lorela

stresmenka
28. júl 2014

@lorela dakujeeeem si zlata napisem ti vecer 🙂 musim makat v praci 😀

lorela
28. júl 2014

@stresmenka A mne už padla, odchádzam 🙂

lorela
28. júl 2014

@stresmenka A zamálo 🙂 . Tak zajtra.

anka912
28. júl 2014

Ozývam sa asi po 5 týždňoch, dnes ráno váha 78.8, takže za tri mesiace úbytok 11 kíl. Chudnúť som začala po veľkej noci s váhou 90 kg. Cítim sa super, viac toho zvládnem aj ľahšie sa mi chodí a zohýba. Prvy mesiac som schudla 4 kg za mesiac, potom to uz boli len po 3 kg, ale nevadí, neponáhľam sa a tiež sa mi určite nechce týrať, keď mam chuť, tak si dá M nieco malé, ale nie na večer. Len s pitím mam problém, nie som schopná vypiť 2.5-3 L ako všade kážu.

stresmenka
29. júl 2014

@lorela Tak môj jedálníček
Ráno 7,00 -7,30 chlieb alebo rožok , maslo, syr zelenina alebo jogurt ovs.vločky
Desiata nie je
Obed 11,15 menu v jedálni ☹
Olovrant 15,00 – 16,00 ovocie
Večera 18,00 chlieb alebo rožok , salama syr, hrianka ( načo mám chuť ) zelenina
Biele pečivo moc nejem sem tam si dám buchtičku takú malú ked nič iné nemáme doma
Nizkotučné výrobky jedávam, ale nie sú pravidelnosťou a chlieb len tmavý alebo graham. Rožky toto si neviem odoprieť kancelarska robota a cvičenie nula bodov ☹
Včera som bola pozerať ten Slatinský chlieb v Tescu tak s tým je vraj u nás problém, lebo dostavajú málo kusou a poobede už nie je mi vysvetlila teta predavačka ☹ tak som sa poďakovala a odišla .
Vody, alebo čaju nesladeného vypijem tak 2l denne a sladké nejem vôbec nemám rada 🙂

😠

victory1
29. júl 2014

@silvia0310 waaaw! To jw paraaada! Gratulujem sikovnica!

victory1
29. júl 2014

@lorela si sa nam konecne objavila a rozkecala 😉 ..a ako? Uz po dovolenke? My sme presunuli na september ☹...no,len sa obavam,aby sme pri tychto vykyvoch pocasia neskoncili rovno v lyziarkach 😀 ...

victory1
29. júl 2014

@zuzimia prestan depkovatiet,lebo ta vytrieskam 😀 ...neboj,vaha sa zas pusti..a zmeraj sa,mozno cm sa zmensili...no...

hevi
30. júl 2014

@takyna ahojte žienky pridám sa ak poradíte ako 🙂 ,ja mám dosť divoký denný program 🙂 a predsa nič zo mňa dole nepadne a ani slniečko tuky nechce vyškvariť 🙂 .
Navrhnite niečo a skúsime spol,očne veď aj mi 40-ničky chceme byť hezkééé 🙂

biancaneve
30. júl 2014

@victory1
@lorela aostatné🙂 čaute baby, včera sme sa vrátili teda z Talianska, tento rok sme nevymákli počasie, veľmi nestále počasie s búrkami, zamračené , proste čudne...ohľadom váhy, neviem, nevážila som sa, a predpokladám, že som ani neschudla a dúfam, že ani nepribrala 😀 Mali sme polpenziu, raňajky s obedom, cestoviny ako primo a ryby ako secondo, plno šalátov. Zmrzlina asi len 2x za týždeň...Za 3 týždne odchádzame znovu na Sardíniu takže sa dám opäť do cvičenia II. level Jillian 6 week. Ináč Nemky čo tam boli sú tak tučné až hrúúúza, fakt. No a o ich chlapoch ani nehovorím, a to nie som zaujatá 😀

anka912
30. júl 2014

@hevi ja som schudla aj preto, ze som prestala piť všetky sladene minerálky a sladkosti, vecer je dobre jesť čím menej a hlavne bielkoviny a zeleninu. A nečakaj, že to pôjde nejako rýchlo, stačí ak pôjde dole kilo za týžden, rýchlo chudnúť sa neoplatí.

victory1
30. júl 2014

@biancaneve Ach ty cestovatel! 😎 ...a ach ja zavistlivec! 😝 😀 Pocasie neovplyvnis, ale aspon si vypadla z domu, zmenila prostredie...a to je super! Ja som uz nastavila letny rezim a kedze sa dovolenka odklada, chodime kazdy vikend aspon na chalupu...v sobotu na hriby, alebo cosi porobime a v nedelu sa opalujem...ale len v jednej polohe, lezat na bruchu je pre na utrpenie. Cize zpredu vyzeram ako od mora a zo zadu ako z vapenky... 😝 😀

Tak nemky su tucne? ...sa nedivim, minuly rok v Chorvatsku boli tiez tucne, ale oni tam nejedli ryby, zeleninu a prisery, iba hranolky, pljeskavice a pizze... No, ved si aspon vynikala! 😝 😀

zuzimia
30. júl 2014

@victory1
No posledne dni travim s malou na chirurgickej ambulancii a traumatologii, minuly tyzden na nieco slapila na luke a je z toho problem. Dnes jej ranu otvarali a cistili, no des! Takze teraz ine neriesim.

Ale nevedela som, ze si na paleo. Ten cholesterol podla mna s tym suvisi. Nechcem byt mudra, nemam to velmi nastudovane, aj ked ma to zaujima, ale nieco mi na tom paleo nesedi. Ale zivim sa biochemiou uz skoro 20 rokov, a teda o metabolizme co-to viem. To mnozstvo tukov je podla mna nadmieru pri takomto stravovani. No proste nepasuje mi tam nieco, ale zatial neviem co. Lebo tiez som rozmyslala, ze skusit paleo,ale nie som o tom zatial presvedcena.
Telo si totiz cholesterol vyraba v podstate bez ohladu na mnozstvo tuku v strave a potom sa to moze hromadit, no neviem. Cvivenie tuky ovplyvnuje jedine pozitivne a to aj znacna namaha a zataz. Ak sa zvysia, tak len kratkodobo triglyceridy. Ja ked som bicyklovala 50 km denne a viac, tak som mala cholesterol 3,9 a tagy pod 1 (teraz mam 5,2 a 2 a to aj s mojou vahou).
No a stres je obrovsky spustac hyperlipidemii.
Cez 8 je v kazdom pripade vela, treba sa nad tym zamysliet, nemyslim tym, ze statiny su dobre riesenie. Bolo by treba vysetrit aj ostatne tuky a tiez C-peptid, prip. hormony stitnej zlazy, hlavne TSH.
Len teraz som ja v strese, neviem, ci nas hospitalizacia neminie, tak velmi nevladzem rozumne uvazovat.

victory1
31. júl 2014

@zuzimia Jejda! Chudak mala a chudak ty! 😢 ..tak to verim, ze mas problem aj cokolvek ine riesit...ja len drzim palce, nech sa jej to zacne cim skor hojit a neskoncite v tom spitali...ach jaj... ☹

Pozri, ja som sa stravovala furt nizkotucne, cerealne a kuraco-masovo...bez tukov, na vode a tak. A zvyseny cholesterol cosi cez 5 som mala tiez. A rotopedila som nie 50 km ako ty /teda to by som isto zdochla/ ale 20 km 5x do tyzdna. A co sa tyka vahy , tak to bolo +- 2 kila...Kardiolog zalamoval rukami, ze ako je to mozne, ked nic mastne nejem, ze co mi ma zakazat..odporucil mi vyhladat si diety na nete a vyzivove poradkyne...no, ale nezakazal nic ,ale aktivne predpisal statiny. Tie som vsak nebrala.../ved v 1982 hodnoty pre celkovy cholesterol bolo do 6,2, ze?/
A hladala som na nete info o chudnuti, o cholesterole a tak. A nadabila som na stranku MUDr. Smiskovej, myslim, je interna lekarka aj na dake rozhovory s nou a zacalo cele paleo mat pre mna logiku. Dokonca, ze paleo znizuje tlak a cholesterol, odstranuje zapaly, alergie, migreny. Tak som to od marca skusila. Prvy bonus uz po mesiaci je ten, ze som si zachranila zuby, ktore liecim uz 2roky, zapalene dasna, zdedena paradentoza, dokonca ubytok celustnej kosti. Po mesiaci zubar aj s dentalnou hygienickou odpadavali, dasna ruzove, zuby upevnene, zubny kamen ziadny...A nahoda to nebola, alebo spravna konstelacia, tie zuby su super stale..a strasne sa tomu tesim! Ako bonus, zacala som chudnut, mala som spustu energie. A ako anibonus, po schudnuti 18,6 kila sa mi teda fakt dost znizil tlak, cize kavickujem o sto sest! A to predtym som mala taky hranicny tlak, ze lekar stale spekuloval, ci mi opat nasadi lieky, ci nie /kedze este pred 2 rokmi som bola este na liekoch na znizenie tlaku.../
Ano, mas pravdu, treba vysetrit aj ostatne tuky..a neberiem to na lahku vahu, chcem si do stravy doplnit omega 3 a B-vitaminy...a pockat, kym sa mi vaha stabilizuje, a opatovne dat vysetrit cholesterol. Jedna zlata kocka mi overi, ci je naozaj pravda ako som sa docitala, ze ked rychlo a dost schudnes, tuk sa ti z buniek dostane do krvneho obehu a preto hodnoty vychadzaju vysoke...vychadza mi to logicky...
😉
..a co sa tyka stresu...drahy uz od marca rozbieha biznis, ide to komplikovane, ale ja verim, ze sa to rozbehne...no, ale prezivam to vsetko s nim..no... 😠

A som rada, ze si napisala...kludne sa necham poucit niekym, kto ma 20rocne biochemicke skusenosti...popripade mozeme o tom polemizovat....

...no, myslim na teba a drzim ti palce s tou tvoou babulkou, nech to dobre a dopadne... 😵

biancaneve
31. júl 2014

@victory1 zlatinko, ďakujem ti za kompliment !! 😀 boli tam aj chudšie odo mňa.... 😀 máš pravdu, jedli len hranolky, čo z duše neznášam!!!, pili cappuccino xkrát za deň + pivá k tomu 😢 proste fuj. Ale asi ich tí Herbertovia a Raplhovia také milujú....Pekne si zhodila, počúvaj, aj keď na paleo mám svoj názor ( nie súhlasný s tvojím) ale keď sa ti to osvedčilo ....len by ma zaujímalo čo za pár rokov, či sa tak chceš stravovať doživotne.

victory1
31. júl 2014

@biancaneve Ja ich kazdeho zas volam Helmut! 😀 😀 😀 ..no, holt klasise nemeckise strava.... 😝 😀 ...hranolky mam rada , ale zelerove... 😝 ...btw. neverim, ze tam bola co i len jedna nemka chudsia! 😠 😉

Co s paleo za par rokov? Pozri, zeleninu domacu a maso nie z velkochovu a cerstve bez antibiotik a inych bordelov ,budem jest urcite nadalej. Varit na kokosaci a zalievat salaty olivovym olejom asi neprestanem. Ovocie a orechy mam u otca a u draheho takmer celorocne v zahrade a co sa tyka smotany, mascarpone , mam kamosa priamo v prevadzke nemenovanej mliekarne. Ked schudnem tak, aby sa BMI tvarilo, ze som na hranici normalnej vahy a nadvahy a handry mi povedia, ze 38 a hlavne /!/ sa budem citit dobre, mozem si regulovat prijem a tym aj vahu pomocou mnozstva sacharidov, cize sezerem v pohode pol bednicky broskyn a obcas si dam trebars rizoto .../zemiaky osobne vobec nemusim/. A samozrejme, ked moja dcera upecie kolacik, tak si dam.
Ale co sa tyka muky, chleba, peciva....toto mi fakt nechyba a mam uz otestovane na sebe, ze ked ich nejem /a bolo jedno, ci celozrnne, ci graham, vlocky, musli/, nemam nafuknute brucho ako balon....
A keby sa mi "prebriezdilo", ze mam daky chlebovy zachvat, vzdy sa da upiect z madlovej, amarantovej ci kokosevej muky paleo verzia chleba. Ale s tym fakt do buducna nepocitam...som od prirody hnily clovek...

Ja neviem, nechcem sa tvarit, ze to dovediem do dokonalosti a uz v zivote si nic nepaleo nedam do huby. Dam, ale urcite to nebudem vyhladavat...A myslim, ze je to dost pestry jedalnicek, aby sa dal dodrziavat dlhodobo... 😉 ..ale, nemusis so mnou suhlasit... 😉 😀

..a este..nemienim prestat cvicit..okrem telesnych benefitov, pocitujem hlavne benefity psychicke a to pri svojej robote potrebujem, aby som nasledne doma nevyvrazdila celu rodinu... 😝 😀

katia77
31. júl 2014

@victory1 Ale uz musim napisat "Paci sa mi to" mi nestaci, Viki, ty si proste jednicka 😉
Vzdy sa tak zasmejem nad niektorymi tvojimi vetami a vyhlaseniami, si super!!!
A ako vies, paleo nie je dieta ale zivotny styl z viacerych dovodov, takze skutocne si mozes zaradit do jedalnicka co chces a kedy chces, len pointa je v tom, ci sa po konzumacii toho ci onoho budes citit fajn 😉

victory1
31. júl 2014

@katia77 Jej dakujem, si zlata! 😉 To my tak v Trencine zvykneme, ze co na aorte, to na monitore.... 😀

Tak to mas uplne pravdu, ide o to , pocuvat svoje telo, ked sa necitim ok, treba zistit pricinu, trebars aj preverenim jedalnicka z predchadzajuceho dna.... 😉 A navyse, ja som ten sibnuty clovek, ktoremu, ked je z nejakeho jedla jeden krat zle, tak to uz dozivotne neda do huby...vid vajcia, ktore nejem od 2 rokov, slahacku od asi 15-ich rokov a pivo od 20-ky.... 😝 😀 /ale to posledne bol skor mnozstevny problem... 😔 /

Vcera som si dala s drahym v krcme pred domom 3 deci kofoly /nic rozumnejsie nemali/...mala som zalepenu hubu az do vecera...nebolo mi zle, ale bola pre mna strasne sladka a vcelku hnusna...no, neviem, ci ju niekedy omilostim.... 😕 ..a to som bola pred pol rokom vyse litra schopna vychlontat za vecer...

katia77
31. júl 2014

@victory1 V krcme si musis dat sifon jak bolek polivka 😀 Ale aby to nevyzeralo blbo, lepsia volba je biele suche vino, pripadne kvalitna tequilla, ale to uz vies 😀

franck12
Odpoveď bola odstránená
victory1
31. júl 2014

@katia77 ...sak som chcela sifon... 😀 ..ale pripity krcmar nemal.... 😠 ..teda, mozno mal, ale uz to nebol schopny vyslovit... 😠
No, vino si v krcme z tych "rozlievanych " urcite nedam...ved, ktovie, co to tam vlastne rozlieva a v ktorom storoci otvorili flasu. Uz som rozmaznana, aj co sa vina tyka...ked, tak kvalitne,najlepsie z moravskeho sklipku /ved aj na pekle ides na dobrom koni... 😝 😉 /...a z tvrdeho pijem len otcovu marhulovicu /bez cukru a vonia super, ako dzem.../, alebo finsku vodku. A ako spravny extremista, nevidim ziadnu schodnu cestu, ktora by ma zviedla od zauzivanych chlastov... 😝 😀

victory1
31. júl 2014

@franck12 ...ved vidim, vidim...google prekladac je svina... 😠 😝 😀