icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

hasleerka
18. sep 2014

@victory1 no ale ja sa necítim ako negativistka ... možno sa len zle vyjadrujem ... lebo ja viem že tých 80 kg raz budem mať ... len neviem kedy presne ... ale dnes idem na plaváreň, tak sa snažím a nie som až taký lajdák :D :D :D

zuzimia
18. sep 2014

@hasleerka @victory1
Dakujem vam dievcata, ved sa aj patricne vytesujem. Je to 123 namiesto 134, ale stale je to des!!!! Ale ja to dam, "ufidite" a potom budem este viac "vyhappena" - sa mi paci tento vas slovnik! A potom aka budem kocka!

hasleerka
18. sep 2014

@zuzimia my sme síce kočky aj s tými kilami ale pre lepší pocit a zdravie ich dáme preč 😵 😵 😵
ja som si hodinku odplávala a som spokojná ... takže ked ma bude kmotra voziť, môžem každý týžden chodiť...

victory1
19. sep 2014

@hasleerka No fidiiiis! Tak sa snazis, plavas, drzis sa... 😉 Vsak ty si sikovnica sikovna, tak sa zle o sebe laskavo nevyjadruj! 😝 😵
...a my to vobec nepochybujeme o to, ze to das!!!!!! 😀

victory1
19. sep 2014

@zuzimia My sa tesime s tebou!!!! Aky des? Ved, nemas sa kam ponahlat, a ide ti to fantasticky! 😵

lorela
19. sep 2014

@victory1 Victory, Victory, dlžná som ti jeden recepis, však? 🙂

Hubové fašírky.
No keďže som mala od detstva veľmi dobrú školu pozorovaciu dvoch výborných kuchárok, dodnes nevarím podľa žiadnych receptov (ale podľa vizuálnych, čuchových a chuťových vnemov 😀 😉 ), takže, prosím, nech po mne nikto nechce miery a váhy a množstvá... Poznám iba jednu - "od oka" 😕.
Do hubových fašírok idú ingrediencie veľmi podobné ako do tých mäsových. Zmes si pripravíš: predvarené/podusené huby, vajíčka, rožky, mlieko, soľ, podľa chuti koreniny (mleté čierne, príp. drvená rasca), cesnak (príp. cibuľa) a veľmi dôležitá ingrediencia: nasekaná petržlenová vňať, bez nej to nie je ono! Premiešaš, vytvaruješ, obalíš v strúhanke, vysmažíš, zbodneš! Najlepšie s varenými zemiakmi.

victory1
19. sep 2014

@lorela Jej, no dakujem..pekne, ze si si spomenula! 😵
Tak kukam, ze to je celkom jednoduchy recept, ze by som to mala zvladnut... 😀 ...len si to budem musiet trochu modifikovat, vynechat rozky a struhanku....a uz ma aj napadlo, nic nebudem tvarovat, ale zmes vylejem na plech a dam upiect...tip, ze petrzlenova vnat je super! A ak budem chciet tvarovat, mozem dat mandlovu muku... 😉

DAKOVALAAAAA! 😵

victory1
19. sep 2014

@lorela A inak, mame sa?????? Vidim, ze zijeme...a ako inak? Secko poprane? 😝 😀

...ja som dnes vynadala vahe....je uplne trapna! Ukazala ubytok 19,9 kila....a zastavila sa!
Aj som na nej poskakala a hovnajz....A ja chcem taaaak machrovat, ze mam dvacku doluuuu! 😠 😀

lorela
19. sep 2014

@victory1 Za málo, za málo 😉 Jasne, modifikuj ako hrdlo a huba ráčia 😀 🤐

lorela
19. sep 2014

@victory1 No ale aká parádička!!! 20 (bez dielika nepodstatného) dole 🙂 . A to ako, kedy, čo? Pomedzi to naše klábosenie? Cccc, perfektná si!

Ha, kdeže šecko poprané. Polovica ešte len čaká na svoj deň, hehe.

victory1
19. sep 2014

@lorela Budem musiet...psssst, ale moj chlap je blazon, nazbieral a nasusil 21 trojlitrovych poharov hribov! 😔 😎

victory1
19. sep 2014

@lorela Dielikovi som dohovarala, ze je podstatny! 😠 ...zvysoka na mna...ved vies co.... 😝

..jasne, to len tak "by the way" ... 😀 😀 😀 ..a vdaka, snazim sa...len ten "pristroj" nechce spolupracovat... 😠 😀

...sikovna, ked poprane! A drahul dufam uz eliminoval svoje nadstandartne styky s prackou? 😠

lorela
19. sep 2014

@victory1 To bude kapustnička! Juuuj, už teraz cítim tú vôňu... aaaaaa... Nedávate sušené slivky na chuť? Zo 2 - 3 slivečky, skvelá kombinácia.
21 pohárov - a koooooľko kilometrov. Viem, poznám, fandím, palec hore 😉.

... Drahul musel úplne prerušiť styk s mladou, teraz s ňou komunikuj výhradne len ja! 😀

victory1
19. sep 2014

@lorela Tsss, normalne si mi spravila chut na taku vianocnu.... 😀 ...my s dcerou mame radi taku "holu" bez masa, len kyblom hribov 😀
Slivky davam cca styri...na tajnasa...ked je kapustnica uvarena, tak ich vyberiem a sezerem...moji spolubyvajuci su zhrozeni uz len z pomyslenia, ze slivky a do kapustnice.... 😠 ..nevedia, co je dobre.... 😝

...no, esteze si vies doma spravit poriadok! 😝 😀

lorela
19. sep 2014

@victory1 U nás sa jedáva kapustnica počas celých sviatkov (však lebo čím viac ohrievaná tým lepšia) a na Silvestra sa varí ďalšia 🙂. Občas spravíme aj počas roka, ale nikdy nechutí tak, ako tá "vianočná", tú atmosféru, čaro Vianoc, vôňu ihličia a vianočných zákuskov tam proste dodať nevieme 😉.

... Tiež kadečo postrkám do polievok; mrkvy, paradajky, papriky, aj tie slivky, potom vyberiem a muž si stále hlavu láme, čím to, že moje polievky chutia tak báječne, keď tam nič "navyše nie je" 😝 😀.

Poriadok proste musí byť! 😀

victory1
19. sep 2014

@lorela Ano, ano, ano...presne vystihujes podstatu vianocnej kapustnice! 😔 😉 ...u nas je tradicia, ze na stedry vecer /ci skor uz noc/ mozeme byt s dcerou napraskane akokolvek, ale niekolkokrat za vecer si pritiahneme hrniec a krmime sa rovno zufankou.... 😝
Hej, hej..na Silvestra je uz kapustnica masova...tak milostivo sa s dcerou obetujeme a drahulovi tam strcim aj nejake maso a klobasu mu nakrajame rovno do taniera /hadam nebudem kazit cely hrniec kapustnice/ ... /dcera potom este do polky januara melie o tom, ze ta vianocna bola podstatne lepsia ako silvestrovska... 😝

...pocuj dievca..a nehrabe nam uz tak trochen? V polke septembra riesime vianocne menu.... 😕 😀

lorela
19. sep 2014

@victory1 Nie, nie, nemyslím, že by nám hrabalo! Pomaly koniec septembra, najvyšší ča! 😀 Veď aj naši predávajúci už čo nevidieť vystavia vianočné stromčeky a ozdoby na obdiv; kamoška je niekde v zahraničí a tam už to prepuklo! A my predsa chceme byť svetoví, no nie?
Hohooo, takže u vás dve verzie, no jak je libo, hlavne nech chutí a je na čo spomínať... 😉

victory1
19. sep 2014

@lorela Hm, takze nehrabe, my sme tu skoro ako mega Tesco! A vlastne na Slovensku sme prve!!! 😀 😀 😀

...no, tak to si ma upokojila... 😀 😉

...takze pokracujeme...co sa mna tyka, budem si musiet dat zuzit lyziarske gate...bundu mam uz u krajcirky...a vyjde ma to cez 30 eur! Beriem to z jednej strany ako nespravodlivost, ze clovek schudne a musi tolke prachy vyvalit...ale zas na druhej strane...za blbost sa plati, ze? 😠

..a ty sa teda dufam, aspon psychicky pripravujes na ten snowboard, hm??? 😉 ...si sa tusim minulu zimu vyhrazala... 😝

lorela
19. sep 2014

@victory1 Cccc, jasnačka, tento rok sme to trhli my dve, sme prvééééé! Už nás síce dobiehajú, ale nepredbehli. 😀

...Tak jest, pokračujeme... Fantastické povinnosti, aj keď nákladné, ale isto si resko vykračuješ ku krajčírke dávať zúžiť veci 😉.

...Ouuuu, ty si pamätáš moje snowborďácke sny, túžby a vízie??? Fu! 😨
Hold, ako po minulé roky, aj túto zimu tak ostane. Len pri víziách 😀. No nie je všetkým dňom koniec, s tým rátam. A tak si opäť pozriem puberťácky film Snowborďáci, ktorý milujem viac ako kultového Mrázika či Perimbabu dokopy.

victory1
19. sep 2014

@lorela No, rezko ako rezko..uz mi zuzila 3 saka a jednu bluzku, dvoje gate...padla skoro stovka... 😠
Ale tento rok som sa rozhodla, ze vsetky neoblubene veci nejdem zuzovat ani si nechavat, jednoducho ich darujem ci vyhodim. Lebo mam napriklad cierne klasicke nohavice od 38 po 46!

..tak, ale ved ludia musia mat sny..co by to bolo za zivot bez snov?! 😉 ..jasne, ze tie tvoje snowbordacke si pamatam, na koni len ty si so mnou komunikovala o lyzovani, ostatne myslim, ze len nadavali, aka je zima... 😝

bronia13
19. sep 2014

ked pisete o kapustnici (inac uz tu zacin Vianocna vyzdoba - tuk tuk) tak mi tu Vianocnu robime len na Vianoce aby to bolo nieco take specialne, aj u nas sa davali slivky,zabudam na to musim tohto roku dat a my to zahustujeme kyslou smotanou (myslim ze to starka prebrala od starkeho z Polska), plno hub, aj nejake to meso ale to jeme az na druhy den.... a na Sylvestra robime taku "obycajnu" co robievame pocas roka ale vsetko ostatne je ako na Vianoce len nie darceky - takto si predlzujeme Vianoce - ja to zboznujem!!!!

lorela
19. sep 2014

@victory1 Bóóóžinku, ako v mojom šatníku 😀 😝. Pestrosť v každom smere s jedným hlúpym zlozvykom; nerada čokoľvek, ani po rokoch rokúcich, vyhadzujem. Ale tiež pravdou je, že na veci si dávam pozor, takže u mňa sa nejaké "obnosence" nenachádzajú 🙂. Až na topánky, to sú jasné okopance! Tam poriadky robiť treba! 😀
....Zlatá 🙂. Ja nič proti zime, ja zimu, hádam, ešte radšej ako leto. No užime si obe obdobia poriadne, bo čochvíľa, a ešte dožijeme, úplne vymiznú. A budeme mať všetko už len priemerné... 😅

lorela
19. sep 2014

@bronia13 Že, hovorím... Vianočný biznis už započal (a čochvíľa dorazí aj k nám do SR 😀). Minulý rok, ak si dobre pamätám, bolo prvé Tesco asi v polovici októbra.

Naša kapustnica je zase plná mäsa. Dávame variť zvlášť, takisto aj klobásu, aby kapustnica nebola prisilná/prislaná/primastná. Dávame údenú šunku a mäso väčšinou od známych zo zabíjačky. Časť z mäsového vývaru potom putuje aj do kapustnice a na pred dovarením aj mäso. Veľa sušených dubákov (Ale čo je to veľa? Keď ich nikdy nie je dosť? chichi). Sušené slivky, to som spomínala, a aaach, skoro by som zabudla, drobné krúpy. Kapustnicu varíme dllllho, určite nie menej ako 2 - 3 hodiny. A kyslá kapusta musí byť naozaj dobrá, inak má moc všetko pokaziť 🙂. Posledné roky nám mamka kazí tradíciu, lebo si tiež odniekiaľ dotiahla nápad črpnúť za lyžicu kyslej smotany do taniera 🙂.
Tak to je zhruba tá naša...

bodka70
19. sep 2014

no super baby, ja tu chodím čítať na podporu v chudnutí a vy tu recepty na kapustnicu dávate 😕 😵 😵 😀 😀 😀

bronia13
19. sep 2014

@lorela ja davam tiez vela hub - ake mam take dam,krupy nedavame to je myslim "dolniacka" tradicia nie? ci vyhocniarska - neviem, u nas ta Vianocna by nebola Vianocna bez kyslej smotany 😎 - ale ked robime pocas roka taku obycajnu tak my davame napriklad rezance (co vela ludi nedava) a robime "slepu kuru" co viem ze na vychode to robia do slepacej polievky a volaju to plnka 😉 ja som z Liptova tak my davame aj "svabku" 😀 😎 ta musi byt aj v tej Vianocnej - mnam mnam, oh a este my mame taky Polsky zvyk do Vianocnej, povarieme svabku, potom cibulku s cervenou paprikou spenime a popucime a dame na spodok taniera a na to tu Vianocnu kapustnicu - mnaaaaaaaaaaam, inac my sme jedavali popucenu svabku na spodok taniera aj do nedelnych polievok - Poliaci vsade davaju zemiaky (starky bol Poliak 😵 )

@bodka70 ja som tu tiez prisla po inspiraciu ohladom chudnutia a takto sa to zvrtlo 😒 😀

lorela
19. sep 2014

@bodka70 Na Vianoce by nikto strádať ani slintať, nebodaj hladuvať nemau 😀.
... alebo... Táto debatka môže byť práve tým svetlým bodom na konci tunela 😀

lorela
19. sep 2014

@bronia13 Krúpy = Gemer 😉
A čo je to tá "svabka"?

bronia13
19. sep 2014

@lorela Svabka-zemiaky-grule 😉 😀 na Orave a Liptove je to svabka 😵

lorela
19. sep 2014

@bronia13 Grúle, bandurky, krumple, erteple... 😀 Ale švábky som ešte nepočula 😀 Človek sa stále učí.

bronia13
19. sep 2014

@lorela hej hej to je vsetko zemiaky - svabka jednotne cislo, svabky mnozne 😉 kazdy den sa nieco nove naucime no nie? vela ludi to slovo nepozna, raz som stretla jednu Bratislavcanku a poznala to - vravela ze mala kamosku z Liptova 😉