icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

victory1
25. sep 2014

@zabinka Urcite je to super, ze si vahu udrziavas ...keby si priberala, bola by si na seba viac nastvana... 😉 A ved toto, clovek je zahrabany v robote /nacestach byva najvacsi problem, co si zobrat na jedenie so sebou, uplne chapem, poznam/, potom skace okolo deti, nakoniec vyflusnuty padne na gauc a nema chut riesit cvicenie, chudnutie....
Ale na druhej strane treba byt aj trochen egoista a vyhradit si "chvilku" pre seba /ved rozumny chlap isto zaskoci/ a to uz je na kazdom, ako tu chvilku pre seba vyuzije...ale je mi jasne, ze sa to neda kazdy den..Ale treba zacat...
Moje chvilky "pre seba" boli zo zaciatku len v znameni toho, ze som si na hodku napustila vanu, zobrala casak a cvachtala sa...a ked ma to po case preslo, zacala som vymyslat ine aktivity /ako pol hodka rotopedu a pol hodka vo vani/ , ale pre seba 😉

zabinka
25. sep 2014

@victory1 ono ja sa na chlapa stazovat nemozem, nakolko sluzi zarovno s nami. Vies, my byvame 25 km od Nitry a kedze v NR obaja pracujeme, aj syn sem chodi do skoly a tu ma treningy, tak vlastne musime vsetci nanho cakat, kym neskonci. Obcas ide jeden z nas autobusom, ale pravidelne sa to neda, to by sme sa nedoplatili 😖 Ale tak si poviem, ze dobrovolne sme si zvolili tuto cestu odriekania (ved navzdy to nepotrva) a potom budeme mat viac casu aj pre seba (a myslim, ze to bude coskoro, predsa len, chalani uz nie su celkom mali). A zase mame take zadostucinenie za to vsetko odriekanie, ked decka vyhravaju sutaze...vtedy viem, ze to stalo za to 🙂 A na jar som zistila, ze aj popri tom vsetkom dokazem aj so sebou nieco urobit, tak uz len ten spravny cas to chce. A citat vase uspechy mi velmi pomaha, nech sa konecne rozbehnem aj ja. Moja svagrinka sa dala na tu Cambridge dietu a podarilo sa jej uz dost schudnut, tak aj to ma tak nejako zenie dopredu, ze to ide. Aj ked ja nie som zastancom ziadnej takejto diety a ani nemam na to pevnu volu, skratka v hlave mi prepne na rezim "dieta", co v preklade znamena - budem stale hladna, treba robit zasoby 😀 😀 😀 Mne vyhovuje to pravidelne jedenie a uz viem, ze to ide. 😵

victory1
25. sep 2014

@zabinka Ahaa, no to dochadzanie je na nervy, verim..tiez som 9 rokov dochadzala 100 km autom denne a to hlavne v zime bolo veeelice zabavne, ked cestari boli o siestej vecer este zaspati a ja som trcala na dialnici este o desiatej vecer... 😠
Ale je fajn, ze ste sa s muzom na tom zhodli, naladili to a uplne v pohode fungujete. A ked sa detom dari, viete obaja, ze to ma zmysel... 😵
Cambridge dietu propagovala jedna nemenovana poslankyna za SNS. Bola na obrazkoch spravne "cambridge" vyretusovana, lebo som ju casto stretavala a menej ako 150 kil asi ani nikdy nemala... 😠 Ako netvrdim, ze to nemoze fungovat, ale ja som antichemicky clovek a jednoducho praskovu polievku do seba nenarvem, ked sa zblaznim. Ja musim mat rezim, na mna nefunguje, ze doobeda sacharidy, poobede bielkoviny, lebo hlava prepne a doobeda budem mat chut len na bielkoviny a poobede sa dozabijam, aby som sezrala nejaky sacharid. Proste tu by si moje telo robilo "naschvaly".... 😝
Ani klasicka "zdrava" strava na mna nefungovala, ani malo a casto jest...to bol najvacsi problem.
Teraz mam pocit, ze sa v nicom neobmedzujem, najem sa, ked som hladna /dokonca mavam pocit hladu, co som uz davno nemavala/, zjem, co mi chuti, lebo chute sa mi zmenili a neprenasleduje ma neprekonatelna chut na sladke alebo kaiserku... 😉 ...ono, to telo si v konecnom dosledku povie, na co ma chut...beriem to tak, ze to, na co mam prave chut, moj organizmus proste potrebuje, uz je tak vycviceny... 😉
Ono, kazdy si najde ten svoj styl stravovania, resp. zivotny styl, pri ktorom sa citi dobre, ked chce schudnut, schudne a nestresuje... 😎

hasleerka
25. sep 2014

@victory1 no ved ja sa budem snažiť aj čo to pocvičiť

victory1
25. sep 2014

@hasleerka dobreeeee! Tak to urcite pojde! 😵

vandijan
30. sep 2014

ahojte ..dlhšie som tu nebola váha mi ostala visieť na 70 tke.........v podstate v pohode ked sio uvedomim že som mala na jar 84..........ale ešte chcem mať okolo 60... a tak som zas začala viac makať.........ked povolím v strave aj ked cvičím, nepriberám a ani nechudnem , ale ak chcem, do budúceho leta mať 60 resp. 58 musím sa snažiť.....teraz som začala viac cvičiť s Jillian Michaels Body Revolution, je to pol hodka takže ak nemám čas na fitko, doma za pol hodku je to fajn, lepšie ako nič...držim vám palce a všetko čo mám aj sebe nech sa nám darí

victory1
30. sep 2014

@vandijan No ved parada! Gratulujem! 😉 ...ono sa to zas pohne, niekedy sa telo musi opamatat a zastabilizovat vahu... 😉 ...do buduceho leta to mas casu a casu a urcite to zvladnes! Ja sa tiez pohravam, ze tych 58 kil by bolo pre mna vcelku postacujuce aj pri mojej "nizke"... 😝 ..ale ci to bude za pol roka, za rok, je mi vcelku jedno, uz teraz som fakt spokojna... 😉

zuzimia
30. sep 2014

Caute baby! Citam vas priebezne a na vsetkych miestach (vsak @victory1), ale nemala som sil pisat. Ale vcera a dnes mi je uz konecne lepsie - zviechavam sa z ukrutnej anginy, fuj a este raz fuj. Tusim si tie krepe mandle dam naozaj vybrat, ked budu toto so mnou robit. Jedinu vyhodu to malo, ze je dalsie kilo dole, lebo nic mi nechutilo a ani sa mi poriadne jest nedalo.
Takze bilancia je momentalne -12kg. Tesim, tesim!

vandijan
30. sep 2014

@victory1 ďakujem tak to je aj môj ciel do leta...........aj ked bližšie ako predtým, kolko meriaš? ja 165
@zuzimia super 12 kg, je bomba

zuzimia
30. sep 2014

@vandijan
Dakujem, len ja mam este pred sebou dlhu cestu. Ale tentoraz to uz musim zmaknut. A zda sa, ze taka "moja" verzia paleo, ale samozrejme s dodrzanim zakladnych principov mi vyhovuje.

vandijan
30. sep 2014

@zuzimia to je super, najlepšie je ak si nájdeš niečo čo ti vyhovuje, lebo to je do konca života ...takmer...ja som vlastne len vylúčila prílohy a sladkosti a alkohol a doplnila cvičenia v posilke.....akurát ráno si dávam ovocný jogurt a doobeda ak mám chuť ovocie

victory1
30. sep 2014

@zuzimia No chuuda, co za svinu ta to chytilo.... 😠 ..sice kilo dolu potesi, ale je to dost debilny sposob diety, nechcela by som... 😠
Dufam, ze ti je lepsie, rozkukavas sa po svete a uz rozmyslas, co dobre by si si uvarila... 😉
Gratulujem k ubytku, si macherkaaaaaa! 😎

victory1
30. sep 2014

@vandijan ...ja som krpan, len 158 cm, ale chcem si par kil navyse nechat..ono podla BMI to uz aj tak nebude par kil kil navyse, ale to je skor o tom, ze nemienim mat prsia ako psie usi a ako tu uz nemenovana mudra prispievatelka napisala..po urcitom veku si treba vybrat medzi ritou a xichtom... 😉 A teda u mna je to hlavne o handrach a 38-ky mi budu bohate stacit... 😉

victory1
30. sep 2014

@zuzimia ...dlha cesta...ja ti neviem, vraj aku dlhu dobu clovek priberal, tak taku dlhu dobu by mal aj chudnut...ale to by ma asi porazilo... 😠 ..nemyslim, ze to chudnutie ide predsa len rychlejsie? 😉

zuzimia
30. sep 2014

@victory1
Ha, to ja som yvladla dost rzchlo pribrat, potom som to uz viac-menej len "udrziavala". Ale tiez dufam, ze to pojde rychlejsie, podstatne vsak je nech to ide.
No ta angina teda bola na skapanie, nezelam nikomu. Zozrala som aspon kilo liekov od teploty a este stale beriem penicilin, ale uz je to neporovnatelne lepsie.

victory1
30. sep 2014

@zuzimia Jej, tak ty si sikovna, aj co sa priberania tyka.... 😀 ..mne to trvalo asi rok a potom som si to udrziavala ako ty, +- 5 6 kil... 😠 ..no a vcul uz ani pribrat nemozem, vyhadzala som vsetky velke veci po 40-ku! A uz len dufam, ze mi v tej hlave uz naspat "neprestukne" na sposob, ze mam v pazi a opatovne sa idem zamilovat do puncovych kolacov... 😠

...hm, tak tebe aspon zabera penicilin, ja som alergicka na vsetky antibiotika penicilinovej rady..uz len ked dcere davam, musim v rukaviciach, inak mam pluzgiere...A tie ostatne antibiotika mi vcelku aj tak nezaberaju...cize, mna ked sklati nieco take, tak mam na dva mesiace "zabavy" vystarane... 😠 😖

..a som rada, ze ti je lepsie! 😉 😎

zuzimia
30. sep 2014

@victory1
No hej, ja som sikovna v kazdom smere. Ale zas to mnozstvo kil som nepribrala za jeden rok, asi ani za dna - to je fakt.
Ty brdo, ze pluzgiere! To som este ani nepocula, ze az tak. No mne nastastie na tieto anginy (lebo to je moja klasika) penicilin zabera uplne super, takze vzdy zhanam len ten. Horsie je, ze uz ho pomaly ani v lekarnach nedrzia, ked dnes su uz skoro vsetky pliagy rezistentne. A toto by som bez ATB nedala, lebo nie ze biele bodky na mandliach som mala, ale cele mandle a cele hrdlo kompletka na bielo. Za dake 2-3 dni budem dufam, uz celkom fit.
A objednala som si na vyskusanie aj shirataki rezance a mandlovu muku, tak snad potom nieco aj navarim.

victory1
30. sep 2014

@zuzimia Jej, no chuda...tak to si mala teda ukazkove mandle... 😠 ☹ No, penicilin mne proste svedci...tie pluzgiere este aj hnusne svrbia... 😀 Nuz, to je tak, ked zvierata sa krmia antibiotikami, aby lepsie prospievali, rychlejsie rastli, tak nachcipany clovek ma potom problem, ze mu nic nezaberie...a ty asi moc kureniec nepapas, ked fungujes na penicilin... 😀

...a si predstav! Tak uz je fakt lepsie, ked spekulujes, co dobre navaris... 😉 ...daj vediet, ci ti shiratali chutili ako piliny,ci nie... 😉

zuzimia
30. sep 2014

@victory1
Tebe ako piliny?! 😕 No dufam, ze vymyslim daku fintu na ne, ked uz su vaj take najsamlepsie a najsamzdravsie! Musim nakopnut zavity, nech sa posnazia....

victory1
30. sep 2014

@zuzimia Doniesla ich raz kolegyna, co tlaci Dukanovu dietu...napriek masu na tom nalepenom, boli mi hnusne, pilinove, akoby som daku muku zula...no, bleeee.
Ale mozno je len ona lava jak turecka sabla a ty vykuzlis nieco mnamkove... 😉 ..ja som to po tom ochutnani vylucila zo zoznamu pozivatin... 😝 😀

zuzimia
30. sep 2014

@victory1 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no uvidime!

natalka13
30. sep 2014

@victory1
shirataki chutia ako cinske ryzove rezance, uz su vlastne kupene hotove,len sa minutku povaria-tam nema co chutit ako piliny. Boli to isto shirataki co navarila 😀 ktovie co kupila.

victory1
1. okt 2014

@zuzimia no, vela stastia, dievcatko... 😉 😀 ...teda mna by odradilo uz to, ze su take najsamzdravsie... 😝 😀

victory1
1. okt 2014

@natalka13 no, boli akoby prasku obalene... 😖 ..no cele zle, fuj a bleee.... 😠 ..a boli to ony, doniesla ukazat vsetkym aj obal z cestovin do roboty, lebo tu vsetkym z Dukanky hrabalo... 😝

zuzimia
1. okt 2014

@victory1
Tak tomu hovorim "pozitivny" pristup! No ved pockaj, budes mi este shirataki zavidiet 😀 Zato vcera som si na dnes navarila kyslu kapustnicu s klobasou a masom udenym, lebo uz mi isla teda znacne na chut. Este som tam nahadzala cesnaku tolko, ze by mohla posluzit aj ako protiupirska, ale teda som sa dnes naobed z nej aj natlacila.

zuzimia
1. okt 2014

@victory1
Jediny dovod, ze ti bude odpostene, je to rozkosne oslovenie, ze "dievcatko" 😀

natalka13
1. okt 2014

@zuzimia
@victory1

Mne chutia, a hlavne je ze su velmi dietne.

zuzimia
1. okt 2014

@natalka13
Ja verim, ze aj mne budu. To len tot nasa @victory1 ma taky mlsny jazycek 😀

natalka13
1. okt 2014

@zuzimia - ony chutia ako cinske ryzove ,takze ak ti chutia tie budu aj tieto.

victory1
2. okt 2014

@zuzimia Uz teraz ti ich zavidiiim 😀 😀 😀
Kapustnica frcala na tejto diskusii minuly tyzden...a teda aj v mnohych kuchyniach vratane mojej, ale ty si ospravedlnena, ze varis oeskorene, kedze si nakapane chuda...no... 😉

Hej, hej, aj ja mam take cesnakove obdobie, ci zachvat...vcera som mala chut na nieco s cesnakom...tak som zabila to avokado... 😝 😀