icon

Chudnutie 40 ročných žien

takyna
23. jan 2014

Ahojte viem, že je tu veľa tém o chudnutí a ešte viac bude s touto mojou.... 🙂
ale chcela by som , začať s niekým chudnúť kto je zhruba v mojom veku a bud chudne, schudol atd...
podla mna je velky rozdiel v redukcii na vahe u mladej kocky a zeny v strednom veku.
Najde sa niekto???? 🙂

victory1
2. okt 2014

@natalka13
@zuzimia Tak to, ci je nieco dietne, je velmi relativne..a aj dietne, neznamena, hned rovnicu, ze je to zdrave..nakoniec aj kopec jedal je zdravych, ale len pre niekoho . 😉 .....a to je koniec filozofickeho okienka 😀 😀 😀
Ale vsak baby, ked vam chutia, smelo do toho... 😀 ...ako @zuzimia skoro spravne poznamenala, ja som v jedle strasne rozmaznana... 😝 😀

zuzimia
2. okt 2014

@victory1
Hej, vsak aj ja som sa zucastnila vianocno-kapustnicovej diskusie. Aj dnes mam nabalene na obed, mnam-mnam.
Ked dozerem kapustu, vyskusam tie rezance a cez vikend snad upeciem nejake paleo mlsky, co budu chutit aj detom. Minulu nedelu som robila mnamozny tvaroznik bez muky, ale rovno sa priznam - isli tam dva vanilkoce pudingy, teda neuvarene - kvoli skrobu, aby to drzalo, ale nezblaznim sa preto. Ale bol fajny.

zuzimia
2. okt 2014

@victory1
Teda ze filozoficke okienko 😕 😀 😀 😀 Dam aj ja jednu filozoficku poznamku, zistila som, ze prilis koncentrovane tuky mi robia prilis velky hurhaj v crevach. Ovela lepsie je to, ked je primerane bielkovin aj primerane tukov. Zelenina je samozrejme independent a sacharidy podla moznosti na minime. Tot moj sukromny postreh. Takze postupne ladim su spravnu mieru.

victory1
2. okt 2014

@zuzimia ...piseme zas o zradle, tak som vytiahla asi polmetrove jablko...chytil ma hlad, vyzera to, ze uz je cas na ranajky... 😝
..a vies, ze ja som este ziadnu paleo mlsku nerobila? Teda raz, tie palacinky...ale nazaver som do "cesta" svihla vajco a rozsmrdel sa cely byt...letelo to vies kam a aj chut na palacinky ma na dlhu dobu presla.... 😠

Myslim, ze tymi paleo mlskami sa zacnem zaoberat, az ked sa budu blizit Vianoce...aby mi nepreplo a nepozrala som dcere medovniky... 😝

victory1
2. okt 2014

@zuzimia ...prilis koncentrovane tuky znamena co?

No, ja neviem, tiez to s tukmi myslim neprehanam, ked je mastne jedlo a chuti mi, tak sezerem...napriklad dnes vecer idem upiect bocik, mnam a zvykla som si aj na slaninu a oskvarky. Iny tuk pridavam len do salatov , ten olivac s citronom. Ale, ze dam si do kavy kokosak, tak to isto nie...
A creva si ziju v pohode, odkedy som vylucila mliecne vyrobky...zistila som, ze mi tam fakt nieco nerobi dobre, tak sa zbytocne netrapim, ze ano? 😀

zuzimia
2. okt 2014

@victory1
Ved prave nad tym premylsam, co to bolo a nevie ma napadnut, len si pamatam, ze to bolo mastne...no teda ziadny kokosac do kavy, to fakt nehrozi. Tak v norme,myslim, ze v tomto sa dokonale zhodneme. Slaninu som sa aj ja naucila, ale musi v nej byt viac masa ako masti, skvarky ma nejak netrapia.
Fu - a vraj cas na ranajky, to ja uz pomaly premyslam o obede. Dnes na veceru si asi upeciem hokkaidicu, pocet doma sa rozmnozil asi na 6 kusov z roznych zdrojov, prebyvaju zatial v garazi 😀 , este som sa k tomu furt nadostala. Ale minule som z nej varola polievku a bola prudko jedla.
A tie mnamky - snazim sa ovladat, ale sladke proste lubim. A vobec to nemusia byt sladene veci, stacia mi tak prirodzene sladke. No ale aj pre deti musim nieco poriesit, ved co som krkavcia mater?

victory1
2. okt 2014

@zuzimia Ja som prezivala pred casom tragediu zo surovej kapusty, tu som ani neomilostila a potom z kyslej kapusty, ked som robila kare na kyslej kapuste...Ale zasteraz po klasickej kapustnici som bola ok... 😀
..keby si si spomenula, co to bolo, tak sa niekedy oplati vyskusat troska este raz, telo moze zareagovat inak A ked nie, tak zaradis do zoznamu blivajzov nevhodnych pre tvoju konzumaciu... 😀

..no, cas na ranajky..ja rano hladna nebyvam, tak sa neznasilnujem..ranajkujem okolo desiatej, obedujem okolo druhej, potom zhanam maso okolo sieste - siedmejj a ak sa vtedy nedotlacim do mrtva, este o desiatej si hodim do huby cosi.../t.j. kusok tej slaniny, sunku, zeleninu...proste na co mam chut a co sa nachadza v utrobach chladnicky../
Hokkaidica pecena s cesnakom je celkom fajn...s tatarkou 😀 😀 😀 ..u nas doma teda funguje osvedcene, ze co nam az tak nechuti, vzdy sa to da zjest s tatarkou... 😝

No, ja mam rada sladke, alebo som mala rada?....ale nemam na sladke chut..mna proste uspokoji to jablko, strapec hrozna...a kedze som hnila varit a piect, tak ani pre haved doma sa zrovna casto neprekonavam...v poslednej dobe sa krmia mascarpone s cokoladovym topingom a su vysmaaatiii... 😀 ..no a ja tiez... 😝

victory1
3. okt 2014

@zuzimia Tak hokkaidica dopadla dobre ..uz viem 😝 😀 U mna dopadol dobre aj peceny bocik a ugrilovana panenka... 😉 ..teda, az prilis dobre ☹...problem je, ze preto som toho masa tolko narobila, aby som si mohla vziat do roboty...no a nezostalo mi nicovate nic... 😠
Cize na obed mam rukolovy salat a balik lieskovcov... 😠

zuzimia
3. okt 2014

@victory1 @natalka13
Tak dievcata, dnes som otestovala shirataki rezance. Musim povedat, ze z mojej strany velka spokojnost. Nemaju ziadnu chut, takze naberu chut toho, s cim sa jedia. Ziadne piliny a nic podobne - to ta tvoja kolegyna je nejaka pomylena a nevie nic navarit. Ani rezance, ktore treba povarit vo vriacej vode cca 1 minutu a su hotove! To je ich dalsie velke plus - ta superrychla priprava. Zaradujem do zoznamu pozivatin.

victory1
6. okt 2014

@zuzimia A si predstav! 😀 ..tak chutili... 😉 .....no, ked kolegyni poviem, ze je to zrave, len ona nevie varit...asi ma tiez niekam zaradi 😀 😝 ..ona sa totiz hrdi, ze jej mama je vychyrena kucharka, vari po svadbach a inych oslavach po celej doline...no a ze ona zdedila tie geny po nej... 😝 😀 😀 😀

zuzimia
6. okt 2014

@victory1
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

silvia0310
12. okt 2014

tak žienky ,konečne som sa dostala ku mk ...celý august sme mali stres so sestrinou svadbou 😉 a zároveň 6 týždňou pn pre chrbticu...v septembri ako tak do kopy nastúpila som do roboty a hned zápal dutín po ukončení liečby o ttýždeň na to zápal priedušiek ☹ a ešte stále doberám ATB...žiadna sláva ...ale k váhe od januára kedy bolo 102,3 momentálne stojím na 82-83 kg ...stagnujem ...ale dúfam že sa to znova rozbehne 😎 som optimista 😎 držím všetkým chudnúcim palce aby vám to išlo smerom dolu 😎

nekonecna
12. okt 2014

@zuzimia na aky sposob robis shirakati

zuzimia
13. okt 2014

@nekonecna
No minule som robila prvykrat. kuracie prsia som narychlo osmazila, pridala daku zeleninovu omacku (tusim s olivami?), prehriala spolu a primiesala uvarene rezance. Mne to velmi chutilo.

hasleerka
14. okt 2014

so mnou je to celé zle ... namiesto toho aby som chudla tak priberám ... večer padajú za vlasť čokolády ... ale ja stále nezúfam, ja sa ešte spamätám, ja to raz dám ... nechcem skončiť ako stará tučná babka..

natalka13
14. okt 2014

@nekonecna
hocijaku omacku,ktoru davas na spagety,ci ine cestoviny mozes dat na shirataki. Inak fakt pripominaju cinske ryzove rezance,takze na ten sposob su najlepsie.

nekonecna
14. okt 2014

@natalka13 uz som ich mala, len mi trocha pripominaju cerviky, mozno je to podvedomim ze ci su isto rastlinneho povodu a ci tam nieco hnusne nepridavaju.dufam ze nie.rada by som ich pouzivala
musim sa ne naucit

natalka13
14. okt 2014

@nekonecna keby sme nad vsetkym tato uvazovali -Co vsetko za svnstva sa prifava do potravin - nic by sme z obchodu nejedli.

nekonecna
14. okt 2014

@natalka13 presne tak. Je to o pocite ktorejo sa zbavim.

victory1
15. okt 2014

@silvia0310 Jeeejda, a co furt na teba cosi lezie?! 😠 ...chudaaatko! Tak, ale dufam, ze si si vsetky choroby vycerpala na sto rokov dopredu... 😉
Tvoj ubytok je uplne super a netrap sa, ze vaha stoji, pri tych vsetkych stresoch a chorobach, bud rada, ze vaha stoji a nelezie hore! Aspon ma telo cas sa stabilizovat, koža si stihne uvedomit, ze obopina stihlejsie telo a tak... 😉 A neboj, ono sa to samozrejme zas rozbehne, ked sa das do kludu a budes uplne fit! 😎

victory1
15. okt 2014

@hasleerka Pocuvaj princezna...vyzera to, ze si budes musiet na vecer vymysliet daku pracu /fuj, ake hnusne slovo!/ alebo daku prijemnu zabavu....vecer sezrat cokoladu sice je zabava, ale kontraproduktivna... 😠 ..takze vecer zamestnaj ruky, hlavu, ked budes hladna podus si zeleninu, alebo vycaruj dobry steak...a potom si umy zuby! Aj mne funguje, ze ked mam neodolatelnu pazravicu a umyjem si zuby, uz akosi nemam chut na nic... 😉 😝

zuzimia
15. okt 2014

@victory1
No nasrata som., tak som si radsej zahryzla do jazyka. Uz som dost stara na to, aby som sla hlavu proti muru a tvrdila, ze nieco je len biele alebo len cierne. Tak preto ti to pisem tu, aj ked vlastne vobec nejde o teba....

victory1
15. okt 2014

@zuzimia sak to citim, ze si nasrata...no...Ale sak nebuj..no... 😉 A myslim, ze o to nejde ist hlavou proti muru, ale o diskusiu, ako som napisala, kazdy ma nejake poznatky, kazdy ma pravo na argumentaciu a obhajobu svojich nazorov... ci je niekde inde problem? 😕 ..si nehryz do jazyka...

zuzimia
15. okt 2014

@victory1
Vsak ved nie na teba 🙂 Jane, ze kazdy ma pravo na argumentaciu a obhajobu svojich nazorov, to predsa robime vsetky a takisto sa snazime prispiet nejakymi svojimi vedomostami, ked sa riesi nejaky "problem" alebo sa hlada riesenie niecoho. Ale vacsina z nas sa netvari a netvrdi, ze mame patent na rozum na rozdiel od niektorych 😝 A na tu bezhranicnu neomylnost 😕 😕 😕 spojenu s posielanim medzi hovna kazdeho, kto si dovoli nesuhlasit, som naramne alergicka 😠 😠 😠 A nebudem mrhat energiou na hadzanie hrachu na stenu, to sa mi fakt nechce!
Takze rada s tebou pokeciam, ale kym nevychladnem, tak radsej v tejto nasej temicke 😉 .

victory1
15. okt 2014

@zuzimia hm, hm...tak ja som zas totok taktok na tvrdo az nevycitila...ono myslim, ze je aj problem, ked sa nieco napise, ze to castokrat vyznie inak, ako tak per hubu a z voka do voka... 😔

..ale ok, teda vsak vyfucat sa da aj tu.... 😉 😀

..no a otocme list...babulka tvoja ma uz nozicku uplne ok?

zuzimia
15. okt 2014

@victory1
Joj, ano. To sa zahojilo zazracne rychlo, akonahle bolo drevo vonku! Boli sme to este potom ukazat nasmu chirurgovi, ale len tak z auta, aby videl, kade to vyslo.

A perla....buduci tyzden idem do Blavy do skoly. Dobre citas! Zase si na nas vymysleli habaduru, hodili ju do zakona a teraz musime skakat ako niekto chce! Slak ma ide z toho trafit! Jediny svetly bod je, ze po sto rokoc si zase pojdem popast zrak do Ikey.

A mam posledne dno riadnu zravku, som zufala. Ale ked sa vsetko zas ukludni, idem dalej.

victory1
15. okt 2014

@zuzimia Tak super, ked si vytiahla to poleno z nozicky, uz sa nemalo co zapalovat, tak sa jej vsetko zahojilo..parada! 😎
Faaakt? To ze normalne sa ides ucit, aj daka skuska a tak? 😕 aj si tam trufnes odsoferovat? 😉
No a moja aktualna perla...zerem cherry rajciny, samozrejme mi jedna vystrekla na oblubene bledomodre rifle...kokos, som zvedava, ci to vyperiem... 😠 ☹ 😢 ..nevies cim????

...na pazravicu som vyzrela, teda aspon si myslim...prestala som si robit moje klasicke rukolove salaty, ale zacala som si robit dusenu zeleninu...je tepla, zahreje a aj lepsie zasyti... 😉

hasleerka
15. okt 2014

@victory1 no moja , však ruky mám riadne zamestnané, pletiem šaty o dušu ... len ked tá moja papuľa furt vymýšľa ... ja ani hladná nie som ale mlsná ... ale dnes sa držím ... inak to umývanie zúbkov na mňa aj zaberalo kedysi ... ale čo ked sa mi v poslednej dobe nechce ani vstať a ísť umyť zuby...

victory1
16. okt 2014

@hasleerka Tak dufam, ze si sa vcera aj udrzala 😉 ...a co tak nekupovat cokolady, keksiky, mlsnotky? Nemas doma, nesezeres...teda dufam, ze nie si taka aktivna, ze vecer o deviatej kvoli coko poletis do obchodu... 😝
A ak kupujes, ze "kvoli detom", tak nekupuj, deti tiez coko nepotrebuju...
/ja som teda kupovala keksiky kvoli dcere, ale potom som jej ich aj tak zozrala... 😠 /

zuzimia
16. okt 2014

@victory1
Myslim, ze paradajku vyperies bezne.

No ta skola --des! Teraz idem na prvy kurz, potom este budu dalsie tri v pribehu cca roka a konci to zaverecnou pracou a skuskou, ktora stoji 600 evri. Radost na predstava! A je mi to uuuuplne na figu! A navyse neviem, co bude od noveho rika, lebo nas prebera ina firma. Takze este to moze vselijako dopadnut. No proste je mi z celeho tohto statu na grc 😝 😝 😝 lebo to uz ani o peniazoch pomaly nie je, ale doslova o moci a fungovani "statu v state". A idem teda busom 😀 😀 😀 po Blavu by som si v pohode trufla, ale do mesta ani nahodou! Dnes ma hned rano u nas stihli nasrat dvaja kokoti, ktori nevedia, na co je smerovka 😠 alebo mozno nezistili, ze taku packu v aute maju. Na jedneho som nalezite aj trubila, lebo ten ma nasral do bezvedomia! A potom som sa ponahlala a pred Pincinou asi merali, tak mi asi namerali, tak mi mozno pride pozdrav...a mozno budem mat stastie! No dnes to cele zacalo nejak zle 😕