Chudnutie obéznych

zuzlicek44
21. feb 2015

Chudnutia tu je dosť...ale chudnú také, čo majú 60kg..
Zakladám temu pre nás "dvakrát také ´+ "... to už je iné chudnutie a preto je potrebná aj iná podpora🙂
Kto sa pridá, nech sa pridá,si vrelo vítaná 🙂

ragulca
21. feb 2015

@zuzlicek44 pridávam sa :D, tiež ma rozčuľujú 60 kg, že im treba schudnúť 3 kg, jaká tragédia to je :D

zuzlicek44
autor
21. feb 2015

@ragulca no ved to..potom mi je hlupe napisat napr.centimetre 🙂

zamilion
21. feb 2015

Ja som mala bmi cez 33. Pri 153 cm som vazila 78 kil. Cvicenim som za 4 mesiace schudla na 69 a teraz som v 13 tt takze uz nechudnem. Nastastie zatial ani nepriberam. Ale rada si s vami popisem.

zuzlicek44
autor
21. feb 2015

@zamilion

@ragulca
no ja mam bmi asi 45 ☹

bubu37
21. feb 2015

@zuzlicek44 ak si na facebook-u tak sa pridaj do skupiny DUKANKY NOVÝ ZAČIATOK

zuzlicek44
autor
21. feb 2015

@bubu37 och ked ta dukanova mi nreze...

bubu37
21. feb 2015

@zuzlicek44 sú tam fakt zlaté žienky,poradia a tak 😉

ragulca
21. feb 2015

@zuzlicek44 no moje bmi niekde na úrovni 33, ale idem na bielkovinovú, šak pozajtra zas pondelok, treba začať :D, nech do leta aspoň dačo zíde dole, aj keď tomu veľmi neverím

zamilion
21. feb 2015

Dievcata u mna vsetky diety mali jojo efekt casom. Uz ked silou mocou chcete nieco ako dietu ale taku co vam vydrzi, skuste norbi update. Je k tomu aj diskusia na MK. A pocitajte s tym ze bez cvicenia to nejde.

zamilion
21. feb 2015

Tu vam skopirujem jej principy:

Rada by som sa s Vami podelila o dietu , ktora skutocne zabera a pokiala neverite ako ja zo zaciatku, tak sa naozaj oplati vyskusat.Ja som schudla 10kg a moja svokra neuveritelnych 25.Mozem Vam povedat, ze uz mi liezli na nervy vsetky novinky v chudnuti.Po precitani knihy norbiho tajomstvo som pochopila , ze vlastne mozem jest vsetko, ale zalezi na tom kedy.Nizsie uvadzam priklad stravovania.Rada by som pomohla vsetkym zenam , ktore trpia nadvahou a nechcu sa v jedle obmedzovat ono to skutocne funguje BABY NA POZIADANIE UVEDIEM PRIKLAD MOJHO STRAVOVANIA POMOCOU ´KTOREHO CHUDNEM..SKUSIM NAPISAT JEDLA , KTORE SI PAMATAM RAŇAJKY:JA SA SNAZIM PRAVIDELNE CCA 8-9 HOD.VACSINOU MAM CHUT RANO NA SLADKE , TAK SI DAM MLIECNU RYZU ,ALEBO JOGURT S ROZKOM .A INOKEDY PRAžENICU Z 2 VAJEC ,ALEBO NA TVRDO UVARENE SO ZELENINKOU A CIERNYM ROZKOM.PROSTE TO JE JEDNO , ZHRUBA CO ZVYKNETE RANAJKOVAT DESIATA :JA NEPOTREBUJEM , LEBO BY MI NECHUTIL OBED ,ALE KTO CHCE TAK MOZE AJ TYCINKU, JA SI NIEKEDY DAM AJ COKOLADKU OBED:CCA 12-13 HOD ZELENINOVA POLIEVKA, MASOVY VYVAR ,PROSTE POLIEVKY AKEKOLVEK. LEčO, VARENE MASKO, GRILOVANE KURCA BEZ KOZE SO ZEMIAKMI ,RYZOU.JA ODPORUCAM KLUDNE OBEDOVAT AKO DOTERAZ . OLOVRANT :VACSINOU ZJEM NEJAKU POMAZANKU S NATIERKOU, ALE UZ LEBO PO 15:00 ZIADEN CHLIEB ANI MUKA ,ANI RYZA A NI ZEMIAKY.NAMIESTO CHLEBA SI DAVAM TIE RACIO CHLEBICKY VECERA:SALATY S KURACIM MASOM.ALEBO MASO SO ZELENINKOU ,ZAPEKANE KURACIE MASO PROSTE CO VAS LEN NAPADNE, KTORA MATE CO RADA.DOLEZITE ,ABY TAM NEBOL CUKOR,MUKA , ZEMIAKY...A KLUDNE SA MOZE JEST AJ PO 18:00..

POSTUP PRÍPRAVY

Môžeme jesť od 6,00 do 22,00 hod.

Môžeme jesť všetko, koľko nám chutí. O 12,00 hod končíme jesť Cukry a múku.

Od 6,00 do 15,00
Môžeme jesť všetko, koľko nám chutí. O 12,00 hod končíme jesť Cukry a múku.A po 15,00 hod nejeme zemiaky a ryžu.

Od 6,00 do 22,00
Môžeme jesť všetko, koľko nám chutí. Po 12,00 bez cukru a múky, po 15,00 bez zemiakov a ryže.

V noci telo spracováva tuky uložené v tele, lebo nemá po 15,00 cukor, múku, zemiaky, ryžu. V noci chudneme najviac.
Je vhodné mať o 11,30 – 12,00 prvý obed a o 14,30- 15,00 druhý obed.
Pamätajte na: pravidelnosť, Čas, 5 x strava, vytrvalosť, nehladovať, podporiť cvičením

(6,00 - 12,00)banán, Becherovka, likér, vyprážané strúhanka, lekvár, čokoláda, zákusky, cestoviny, aj do polievky, sladké nápoje, džús, ďatle, figy, fašírky, hranolky, chipsy, ľadový čaj, koláče, ovocné jogurty sladené, kakao s cukrom, knedle, krupica, kompóty, lekvár, lasagne, ochutené mlieko, bravčová masť, husacia, med, nanuky, zmrzlina, paštéty, pomazánky, ovocné polievky, ovocná ryža, kečup, strapačky, saláma, slanina, vyprážaný syr, šľahačka, šampus, ovocné šťavy, zemiakové guľky,..

(6,00 – 15,00)ananás, marhule, broskyne, egreš, fazuľa suchá, celozrná múka, cestíčko, graham, ryža, hrušky, lahôdková klobása, kukurica, kečup nesladený, majonéza, maslo, mandarínka, melón č, ž, mandle, orechy, mango, musly, nektarinky, pukance, puding - škrob zemiakový, plnená paprika, hráškový prívarok, pomaranče, slanina údená, syry tavené, semienka, tekvicové, smotana aj do kávy, šľahačka, tlačenka, tvaroh mastný, víno biele muškát, pivo, zemiaky, umelé sladidlo...

(6,00 – 22,00) aníz, artičoky, baklažán, bazalka, brokolica, bryndza, bravčové chudé, cesnak, cesnaková smotanová omáčka, cesnakový nárez, cibuľa, citrón, minerálka, čaj, cvikla, cviklový šalát, cukina, čalamáda, černice, čučoriedky, Coca-cola light, dyňa, divina, tvaroh nízko-tučný, fazuľa, fazuľka zelená, fanta - light, grep, gulášová polievka bez múky a zemiakov, hovädzie mäso, huby, polievka, chren, jablko zelené, jahody, jogurt biely, káva, kefír, kola -light, kokos, kapusta akákoľvek, karfiol, kareláb, kel, kôpor, kapor, kačica, klobása suchá domáca, kuracia polievka, kurča dusené grilované, prsia na brokolici, na ananáse, so syrovou omáčkou, lečo, langusta, mak, malina, mrkva, mlieko, morčacie mäso, olivy, paprika, aj v octe, šalát, paradajka, patizón, petržlen, pšeničné klíčky, šrot, praženica, vajíčko, párky - bez múky, sója, polievka mäsová, zeleninová, so smotanou, pstruh, redkvička, repa, ríbezle, ringloty, rasca, ryby, šalát, syr Ementál, Eidam, Parmazán, Feta, ovčí, smotana nízko tučná, sviečková, slivky, sezam, sója, kocky, fašírky, grécky šalát s Fetou, špenát, šošovica, šunka, teľacie mäso, tekvica, tvaroh nízko tučný, tuniak, treska, Tofu, uhorky, rýchlo kvasené, voda, vajcia, višne, víno červené suché, zajac, zubáč, zelenina, želatína,...

ovocie
skupina č. 3, všetky druhy ovocia.
skupina č. 2, ananás, marhule kyslé, broskyne, egreš, hrušky, mandarínka, melón žltý, červený, mango, nektarinky, pomaranče. Ak sú sladké, radšej jesť do 12,00.
skupina č. 1, zelené jablko kyslé, jahody, citrón, černice, čučoriedky, grep, kokos, malina, olivy, ríbezle, ringloty, slivky, višne.

Teda čo môžeme jesť večer

Zeleninová polievka bez zemiakov, múky, bez cestoviny. Môžeme ju zahustiť smotanou.
Mäsodusené, varené, na prírodno, zapečené so syrom tvrdým, s akoukoľvek zeleninou, bez hrášku a kukurice, so syrovou omáčkou, smotanou,
Ryby- na akýkoľvek spôsob,
Mäsová polievka, bez cestoviny, so zeleninou a mäskom, prípadne tvrdý syr,
Jogurty biele, ako príloha ku šalátom,
Pomazánky, bryndzová, tvarohová so smotanou, smotana, zeleninové, vajíčková,
Mlieko, acidofilné, kefír, sójové mlieko,
Víno červené suché, Pšeničný polystyrén ako náhrada chleba.
Tvrdý syr, šunka, klobása suchá, párky bez múky, sardinky, tuniak, šunka v aspiku,tlačenka, slanina,
Šaláty,zelenina, kapusta, cibuľa, grécky šalát, uhorkový so smotanou, šalát s tuniakom,
Vajcia, na mäkko, na tvrdo, plnené pomazánkou, praženica,
Falošná tatárska omáčka: smotana, 50 ml olej,2-3 malé lyžičky horčice, malá cibuľka na jemnučko, soľ, korenie – peper.

Večera:
- zeleninová polievka s kapustou a paradajkovým pretlakom,(ako Boršč) zahustená smotanou.
- V alobale zapečené mäso s paprikou, paradajkou, cibuľkou, olej, soľ, korenie
- Kuracie prsia na prírodno, zeleninový šalát, jogurt,
- Karfiol ako mozoček, smotana s horčicou, zelenina,
- Polystyrénový chlebík, bryndzová pomazánka s pažítkou, olivy,
- Kura zapečené na kyslej kapuste (pod aj nad kurčaťom - naporciované, nasolené, urobíme vrstvu kapusty, keď je napol hotové, polejeme smotanou s vajíčkom, soľ, korenie)
- Zeleninový šalát s tuniakom- Grilované kurča, obloha,
- Varené mäso na cibuľke a na červenej paprike,
- Paprikáš so smotanou,
- Prsia na ananáse
- Zapečené mäso na prírodno so syrom (tvrdým),
- Mäso na hríboch, na smotane,
- Mäso na prírodno so syrovou omáčkou,
- Grécky šalát, tvrdý syr,
- Mäsový vývar so zeleninou a mäsom z polievky,
- Vajcia na tvrdo plnené pomazánkou, zelenina, tuniak
- Kapustnica bez zemiakov
- Syrová roláda
- Ryby
- Hríby, /nie vyprážané

mana85
21. feb 2015

Ahojte môžem sa k vám pridať ? BMI mám 34 ☹ už od 70 kg sa stále snažím schudnúť teraz mam 95 aj sa sem tam podarilo schudnúť no kg sa stále vracajú ... Mám chladničku polepenú rôznymi návodmi na zdravé stravovanie kedy jesť čo jesť ale nedokážem to dodržiavať a pitný režim 😔 je u mňa 3 kávy denne s kávou ešte aj lieky zapíjam vodu nepijem ako je rok dlhý cez leto si sem tam kúpim do roboty minerálku a tu mám aj na týždeň 😔 Ja všetkému rozumiem viem čo jesť a kedy to jesť , čo je zdravé , čo škodí viem koľko vody by som mala vypiť denne tiež mám kopu dvd cvičenia a viem aj to že chudnutie začína v hlave , ale keď mne to do tej hlavy vôbec nejde 🤐 Mám aj rôzne motivácie od malého ( nového ) oblečenia cez dovolenku pri vode v dvojdielnych plavkách a pod. no nič nepomáha žiadna pevná vôla 😔

zamilion
21. feb 2015

@mana85 mna nakopli az zdravotne problemy z nadvahy. Takze to bola vynutena zmena zivotneho stylu. A drzim sa ho aj v tehotenstve.
Len skoda ze som najkrajsie roky zeny prezila s nadvahou

bambicka
21. feb 2015

mne sa podarilo schudnut, sice az teraz, ked mam 34, ale podarilo https://www.facebook.com/pages/Moja-premena/608...

ragulca
21. feb 2015

@mana85 som na tom podobne, po prvom som schudla 17 kg za dva a pol mesiaca, ale po druhom sa už nedarí, a to bude mať čo chvíľa 8 rokov. Presne ako hovoríš, všetko je o hlave.

mana85
21. feb 2015

@zamilion No mňa nenakopli ani zdravotné problémy dokonca som ešte viac pribrala keď mi doktor kázal schudnúť 🤐 A aj keď sa nedarilo otehotnieť tiež kázali schudnúť o nešlo mi to vôbec hoci túžba po dieťatku bola veľmi silná ...

zuzlicek44
autor
21. feb 2015

Idem skúsiť od zajtra menej pečiva(tmavé) a viac zeleniny..

nekonecna
21. feb 2015

@zamilion poprosim ta link na norbi up date tuna mk, u nas v prievidzi neni, skoda, ale dufam ze casom bude

nekonecna
21. feb 2015

@zamilion uz som to tu nasla, a jenejake forum aj inde?nevies?dik

radoslava25
21. feb 2015

@zamilion vyzerá to zaujímavo snažila som sa stravovat podobne a zdalo sa mi ze na objeme som schudla aj ked kila velmi dole neisli ...... asi sa zas do toho pustím 🙂 , ak sa smiem spýtať za akú dlhu dobu si schudla 10 kg a svokra 25 ?ja mam momentálne pri výške 161 cm 85-87 kg a potrebujem sa dostať aspoň pod 70

ragulca
22. feb 2015

@radoslava25 som na tom podobne ako ty, trošičku šom vyššia, ale mám zhruba rovnaký cieľ

bejbika
22. feb 2015

no ja by som potrebovala tiež schudnúť. ale ako tu už bolo povedané, všetko viem ako na to, ..... ale nejde to .... neviem, ako si na to nastaviť "hlavu" ... lebo naozaj, chudnutie je v hlave. čím viac chcem schudnúť, čím viac na to myslím, tým viac jem a myslím na jedlo ... no ako sa donútiť??,,

bambicka
22. feb 2015

@bejbika na zaciatok zacni pit vela vody, nic ine...prvy krok k uspechu 🙂

zuzlicek44
autor
22. feb 2015

@bejbika ja to mam rovnako....:'( nie a nie...závislosť na jedle...

zuzlicek44
autor
22. feb 2015

@bambicka kolko to je vela? Tie 2litre denne vypijem...

bambicka
22. feb 2015

@zuzlicek44 skus pridat dalsi liter

p_etrisha
22. feb 2015

Ahojte, ja by som sa tiez rada pridala, ale ako pisete
@bejbika
@zuzlicek44 dako sa neviem nastavit...Aj zacnem, aj vydrzim (tyzden-dva) ale akonahle na sebe sama nevidim "riadne" vysledky, ide to dole vodou.. A tak začínam a krachujem stale dookola...☹

p_etrisha
22. feb 2015

@mana85 Akoby o mne pises...Zásady, tipy, triky, pravidla, vsetko ovladam, ale do praxe 0 bodov...Voda tiez viac-menej az ked ma zacne hlava bolet, ze ahaaa, nepila som, tak si dam...Ale ziadna pevna vola (dlhodoba)

sense
22. feb 2015

tiez chudnem z vahy takmer 87 kilov, zatial som dole len na 83 ide to pomaly ale ide...cm idu dole rychlejsie...ziadna dieta vam nepomoze schudnut natrvalo, treba zmenit jedalnicek tak aby vam chutil, aby ste nehladovali ale aby bol zdravy, pit vela tekutin cca 3litre - voda a nesladene caje najlepsie bylinkove, pridat pohyb - rata sa aj rezka prechadzka s dietatom...a urcite sa vam to podari...

gabinka279
22. feb 2015

Ahojte dievčatá. Moja váha sa vyšplhala na 95 kíl pri výške 174 cm. Začala som držať diétu zaujímavá týždňová diéta sa volá. drží sa dva týždne prestávka je týžden a potom zase dva týždne diéta. Schudla som 6 kíl. Je to dobre vidieť. Od zajtra začínam dalšie dva týždne moja váha je 88,3. A chcem sa dostať na na 83. Zvyšok doklepem zdravou stravou :D Ale cítim sa fajn za tento týždeň mi tá strava chýbala. Treba si len zvyknúť. Nevcičila som lebo som bola chorá ale tento týžden budem makať . Tak ak chcete skúste určite je to dobrý štart ja za seba možem len odporúčať. Peknú nedeľu 🙂

sardinka333
22. feb 2015

@zuzlicek44 neprelievaj sa vodou! Kočky....poznáte knihu ,,Vysoká škola chudnutia,, od žial už nebohej Edity Sipeky? To je jediná ,,normálna,, zmena stravovania, ktoru som kedy čitala! Ako nechcem sa nikoho dotknuť, ale sledovať keby možem tuky, cukry, blbiny.....ok, kolko to vydržíš? Celý život? A potom raz pojdeš niekde a budeš sa musieť ovladať lebo ,,,hups...nie je čas,, nemožem si dať hoci mám chuť!!! Dáš si iné a telo to vobec nechcelo, nepotrebovalo a uloží ako tuk . Ja si dám aj večer o 18:30 výrez torty v cukrárni a kavu....prišla som si predsa pokecať po robote s kamoškou a nie prehltať sliny nad vykladom v cukroške a popíjať bublinkovu vodu. Ved ešte budem hore do 22:00 tak neexistuje, že to nespalim! Hovorím jeden zakusok nie 7 veterníkov! Ked si budete furt odopierať tak budete len frustrované a znechutené, že sa obmedzujete. Celkom ma zaujala aj ta ,,škola chudnutia,, s tými Hofmanovcami. Niektoré veci beriem s rezervou, ale v niečom maju pravdu. Proste žiadna z nás nie je tučná lebo hladuje...sme tučné lebo sa prežierame!!!! Kolko krát ste sedeli za stolom pri obede a už ste citíli že mate dost?? ALe ešte zemiačik na tanieri, no tak chudačik nebude tam sám - priložím lyžku mäsa..Alebo vidím, že dcera nechala na tanieri jednu lyzicu, kusok mäsa, zemiak....a čo my urobíme? Dojeme! Ved je to škoda vyhadzovať....Proste chýba nám STOPka....štáhla žena sa nebojí nájazdov na chladničku ani kolačika na tanieri, ked vie že je sýta tak je sýta a počká kým vyhladne, ale nás kvááári....Držím palce, inak mám 175 cm a 83 kg 😀 aby ste si nemysleli že vás ,,poučuje,, nejaká vyziablina čo sa schová za kábel od žehličky!!!!