icon

Chudnutie obéznych

zuzlicek44
21. feb 2015

Chudnutia tu je dosť...ale chudnú také, čo majú 60kg..
Zakladám temu pre nás "dvakrát také ´+ "... to už je iné chudnutie a preto je potrebná aj iná podpora🙂
Kto sa pridá, nech sa pridá,si vrelo vítaná 🙂

22beba
4. mar 2015

@radopp ja si robím po svojom... vyhovuje mi to takto .. tak človek sa teší a ty ho takto zrušíš ... je to moja vec

nynyky
4. mar 2015

@22beba super. Ja som nahradila bielu muku dpaldovou ked nieco robim. A prilohy papas k jedlam? Inac drzim ti palce super

mimiq
4. mar 2015

Baby idem vás tu trochu motivovať,,,,začiatočná váha 105 kg ,,,momentálne 74 kg,,,,

nynyky
4. mar 2015

@mimiq wooow kocka. Ako sa ti to podatilo a za aky cas?

mimiq
4. mar 2015

@nynyky moj fotoblog 🙂

22beba
4. mar 2015

@nynyky to aj ja 🙂 ja si dám väčšinou zeleninu alebo zeleninový šalát 🙂 alebo tie špaldové cestoviny alebo hnedú ryžu 🙂

dana_l
11. mar 2015

@22beba musim sa trochu zastat @radopp to s tou mukou je pravda. vies si predstavit ze cely zivot sa budes vyhybat pecivu a vsetkemu co ma muku? to sa neda. a diety su vlastne "programy" kde vylucis nieco z jedalnicka, schudnes, potom to zacnes jest a priberies. takze jojo efekt. uz to vela ludi povedalo ale vela ludi nechce pocuvat. mozes jest co chces ale zalezi na tebe ze kolko toho zjes. takze kludne mozes mat vyprazany rezen. ale urob si ho zdravsie a nezjedz 3-4 rezne ale len jeden mensi. niekto pekne povedal - ludia si myslia ze ked jedia vecer tak priberaju. a to nie je pravda. pravda je ze oni uz pocas dna "zjedli" svoje kalorie a vecer uz "nadhadzuju" dalsie a tym padom priberaju. takze ak niekto pocas dna zje malo a potom ten zvysok vecer tak to neznamena ze bude priberat a priberat. (k tomuto by som povedala ze urcite nie je dobre zjest vsetky "jedla" len v jeden cas. potom sa natahuje zaludok a clovek bude skor hladny. skor som za to jedenie pocas dna ale nesuhlasim ze po 4-5 hodine poobede uz by sa nemalo nic jest). a druhe zakladne pravidlo je - sport. su baby ktore schudli tym ze zmenili jedalnicek. ano, nepopieram. ale sport ti spevnuje svalstvo a rychlejsie spaluje tuky. nepisem to ako utok na teba a tvoj sposob akym chces chudnut. len si nemyslim ze to bude dlhodoba zmena ked prestanes s tym stylom stravovania ako to robis teraz.

22beba
11. mar 2015

@dana_l ja už som si na to zvykla a biela muka mi veru že už teraz nerobí dobre.. ja jedávam omáčky zahustené mukou to hádam stačí 🙂 a dakujem za vysvetlenie 🙂

dana_l
11. mar 2015

@22beba drzim palce a nech ta vaha vydrzi tam kde ju chces mat

radopp
11. mar 2015

@dana_l Súhlasím a doplním, že šport by mal človeka baviť. Môže to byť záhradka, stavba domu, turistika po hradoch... Monotónne cviky vo fitku odradia veľa ľudí. Ďalejs si myslím že netreba jesť menej rezňov, netreba ich jesť vôbec. Dá sa žiť na čisto rastlinnej strave, je to zdravšie a v princípe aj lacnejšie. Akurát že si treba variť doma, lebo v reštaurácii také pokrmy nemajú.

radopp
11. mar 2015

@dana_l Skúsenosti ľudí, ktorí prešli na čisto rastlinnú stravu je ten že behom pár týždňov rýchlo schudli, a cítia sa zdravšie. Spomínam to v súvislosti s chudnutím a diétami.

zuzka741989
11. mar 2015

@p_etrisha ahoj pridala by si ma tiez k vam do skupinky? Dakujem Zuzka 🙂

phillippa
11. mar 2015

poprosim pridat moaj velkost XXL takze pravidla isto splnam dakujem krasne 🙂

p_etrisha
11. mar 2015

@mimiq sledujem ta! Uzasne 🙂 Snad sa mi to tiez podari...

dana_l
11. mar 2015

@radopp ja by som tiez vydrzala na strave bez masa. ale ked mi urobia krvny obraz a je taky aky je 😝 😝 😝 tak radsej si dam ten jeden rezen ako pchat do seba tabletky 😉

mimiq
11. mar 2015

@p_etrisha ďakujem 🙂

p_etrisha
11. mar 2015

@mimiq mne? A za co? Vsetko tvoja zasluha a ja dakujem tebe za motivaciu a dokaz, ze to ide...Aj ked tazko (mne veeeeeelmi)

mimiq
11. mar 2015

@p_etrisha neboj pre mňa to tiež nebolo lahké,,,tolko čo som si preplakala a pretrápila,,,ale vidíš ide to 🙂

p_etrisha
11. mar 2015

@mimiq ja sa neviem cez krizy preniest...raz "zhresim" a uz sa na to vybodnem 😔

radopp
12. mar 2015

@dana_l Neviem čo je to krvný obraz ale ľudia bývajú bez mäsa zdravší.

ypsilonko
13. mar 2015
jazminn
14. mar 2015

No ja neviem, kde robím chybu. Päť dní jem len zeleninu s mäsom a bielkoviny t.j. syry, kyslé mlieko 1%, žiadna múka, žiadné prílohy, 5 x denne. A dnes sa postavím na váhu a ani deko dole...
Ale cítim sa ľahšie, prekvapilo má, že na váhe nič...

jazminn
14. mar 2015

@mimiq ako sa Ti to podarilo? Ja mám 90, tiež som pred dvoma rokm i schudla asi z 85 na 77 kg, ale jojo efekt sa zastavil na 90 a neviem sa z toho pohnúť...

silvia0310
15. mar 2015

@jazminn sme na tom podobne ja som minulého roku mala v januari 102,3 v auguste 81..išlo to perfektne potom ale prišiel stres v práci a doma pribrala som na 90 a teraz sa z toho neviem pohnuť ,viem že veľa robí voda asi malo pijem a to bez toho nepojde 😎

lalida
15. mar 2015

zdravím baby, zatial som vaše príspevky este nestihla prečítať, ale viem o čom to je. Ja som mala pred x rokmi 95kíl, a nakoniec som silou vole, pravidelným režimom a cvičením stiahla váhu na 68kg. Bolo mi strašne fajn. psychika robí svoje. Dlho som sa držala okolo 70, a za minulý rok som to opat dotiahla na krásnych 85kg. Mozem to nazvat jojo efektom, ale nebolo to po roku ani po dvoch. Minulého roku sme prišli o bábatko koncom prvého trimestra a mne sa vobec nic nechcelo.. Takže som tu.. Kedze som skúšala rozne diéty, a po čase ma to prestalo bavit, nakoniec som sa rozhodla pre návštevu odborníka. Našla som si paní doktorku, s ktorou zatial spolupracujem iba krátko. Dovodom mojho rozhodnutia je aj to, že sa s priatelom snažíme o babátko, po roku, a keby že som otehotnela, nechcela by som sa dostať na este vyššiu váhu. V stredu idem na kontrolu po 14 dnoch. Moj jedálniček pozostáva v pravidelnosti, a zatial aj trošku v odriekaní roznych oblubených, no dosť tučných jedál. Podla merania, mám hodne tuku nejakých 43%. Uvidíme ako to pojde.. stredu vám to nahlásim. Priznávam, že sa to dá, a hlavně ja som bola vo štvrtok na jednej akcii, takže piatok bol pre mna katastrofou 🙄 Prikladám Vám moj doporučený jedálniček prvých 14 dní.
Takže ráno do hodiny po prebudení chlebík (obyč krajec, alebo knackbrot 3x alebo toust 2x) s tvarohom 60g/3plátky šunky plus malá porcia zeleniny + čaj, káva, za 2,5-3hod
Desiata jeden kus ovocia /alebo dva kusy mensieho ovocia/, k tomu može byť a nemusí 1/2 jogurtu /alebo celý - NIE banány, hrozno, avokádo, olivy, kokos. za 2,5-3hod
Obed - 150g masa (kuracie, morčacie, hovadzie) alebo 250g ryby + 250-300g zeleniny (čerstvá alebo varená, dusená, grilovaná ochutená olivovým olejom, vinným alebo balsamico octom) - 2x do týždna aj s prílohou 120g zemiaky varené v šupke, alebo ryža, kuskus, bulgur, pohanka, cestoviny 50g v suchom stave). za 2,5-3hod
Olovrant detto desiata za 2,5-3hod
Večera - 150g masa (kuracie, morčacie, hovadzie) alebo 250g ryby, tvaroh 100g, vajíčko (uvarené, miešané, omeleta), 4 plátky šunky, alebo 1konzerva tuniaka + 250-300g zeleniny (čerstvá alebo varená, dusená)
Za chyby v príspevku sa ospravedlňujem 😉

lalida
15. mar 2015

@ragulca mohla by som tiež do súkromnej? ďakujem

lalida
15. mar 2015

@p_etrisha ahoj žiadala som ragulca, ale vidím, že aj ty pridávaš do súkromky - 168/85kg

ragulca
15. mar 2015

@lalida ahoj, v podstate ťa nebudem mať problém pridať, ale, nie všetkým babám vyhovovalo, že sa raz za dva týždne vážime, raz za mesiac meriame, tie údaje dávame do tabuliek. Pokiaľ s tým nemáš problém, tak ok.

lalida
15. mar 2015

@ragulca urcite ok, ja si vezmem povodne miery v stredu kedy som zacala pred cca 10 dnami

decuso
15. mar 2015

aj ja si prosim pridat. 176/ 93