icon

Chudnutie od 1.4.2016

ruzovykvietok
30. mar 2016

Kto sa ku mne ide pridať? 🙂 chcem zmeniť najmä stravu, pridať aj trochu cvičenia, ale strava je prvoradá 🙂 najlepšie keby sa našli aj vegetariáni (keďže ja sama som, aby sme sa inšpirovali, motivovali). A dáme si taký veselý dátum 1. apríla 🙂

mirinecka
31. mar 2016

@aankaa tvoja strava nie je vôbec OK, sa nečudujem že ti trčí brucho (nemyslím to zle) ale podľa toho čo píšeš, tvoja celodenná strava protein, obed a už iba protein, je hladovka. Pozri na somálske deti kosť a koža a brucho ako melón z čoho asi. Treba jesť viackrát vyváženú stravu.

baby žiadne hladovky len si spomalíte metabolizmus. Treba jesť vyvážene, zdravo a často. Aj večer ľahké jedlo. Jesť by sa nemalo 2-3hodiny pred spaním.
Čiže ak naposledy budete jesť o 16.00 alebo 17.00 spať pôjdete o 22.00 budete hladné, metabolizmus spomalí prestane spalovať, a začne ukladať aj z toho mála zásoby, lebo si bude pamätať že večer nič nedostane. A ráno budete mať potom chuť vyjesť všetko nezdravé od hladu.
Pekne si radšej spravte zeleninový šalát s chudým mäsom alebo rybou, či vajíčka. A žiadne sacharidy ani ovocie večer.

naja94
31. mar 2016

@misel0806
Obdivujem ta viac a viac... Ze si bola rok bez zaváhania... Klobúk dole

misel0806
31. mar 2016

@naja94 veru je to tak nic ine som nechcela len schudnut tym padom ziadna slanina klobasa ziadny veternik ziadna cokolada... Nehovorim ze teraz si nemam raz za cas no urcite nie akonptedtym dennodenne... Hlavne som stale cvicila denne trikrat kolko krat ma aj muz vyhresil ze ci ma to este bavi sa takto mordovat ze on chce zenu co ma rici aj cici a nie vychudnutu chofiacu katastrofu.. No nerobila som to pre muza jemu som sa pacila aj krf som bola tucnejsia.. Nikdy mi nepovedal ze rob zo sebou nieco. Ja som to robila pre svoj pocit pre svoje zdravie fucat jak lokomotiva nie je bohvieco😊

aankaa
31. mar 2016

@mirinecka a cim by som mala zacat ranajky? Ja si to uz bez koktalu ani neviem predstavit? Vadi ak si rano dam proteinovy koktail, v ktorom su okrem ineho aj vsetky vitaminy , zmiesam to s mliekom a ovocim. A vecer si ten koktail dam pretoze niesom hladna ale mam pocit ze nieco by som mala dat do organizmu. A prave preto ze viem ze by sa mi spomalil metbolizmus tak nechcem drzat hladovku. Ja nepocitujem cez den hlad ani nemam chute na maskrtenie ani jest tretie cez deviate. Aj ten obed mavam az okolo 14 a aj to si dam lebo nie ze by som bola hladna ale viem ze nieco zjest musim. Tk co by som podla vasich rad mala zjest. Mam jest veceru ked niesom hladna?

katarinka289
31. mar 2016

Ak mozem nieco k teme...neplanujte datum,kedy zacnete.To vas len nuti k tomu,ze este si rychli nieco foprajem,lebo potom uz nebudem moct.Ked chcete nieco robit,zacnite hned.Ja som si tak povedala po vianociach a dodnes mam dole -11kg.A to mi povodne zalezalo na 7mych poporodnych,ktore uz som nemohla volat poporodne,kedze dcera mala vo februari rok 😉 Mojim cvicenim je behanie okolo deti.Nasa mladsia je neriadena strela.Pri nej sa nezastavim.Ked dpi,tak varim,alebo upratujem,cize som stale v pohybe.Zmenila som len stravu

misel0806
31. mar 2016

@katarinka289 je to tak ziadny datum ak si clovek povie aj v tejto sekunde DOST!!! A hlavne treba vydrzat nie ze po dvoch dnoch jeme sladke lebo prisla kriza... Takto clovek nikdy neschudne... Tak isto aj vaha kila nepojdu dolu kazdy ked vaha moze ukazovat tu istu vahu aj niekolko dni.. Najlepsie to clovek zbada na obleceni...😊

katarinka289
31. mar 2016

@misel0806 ja som sa od zaciatku vazila len raz za tyzdrn.A jedla som aj sladke,ked som mala chut.Aj zdravo sa da maskrtit.Varim di recepty podla www.fitnesdguru.sk Oblubeny mam domaci cokoladovy krem.Arasidove maslo,agave sirup a hollandske kakao.Hustejsie si natriem na celozrnne pecivo ako nutellu a do redsieho si davam ovocie

aankaa
31. mar 2016

@katarinka289 a kolkokrat za den jete? Co mate na ranajky a co na veceru?

katarinka289
31. mar 2016

@misel0806 ja som sa od zaciatku vazila len raz za tyzdrn.A jedla som aj sladke,ked som mala chut.Aj zdravo sa da maskrtit.Varim di recepty podla www.fitnessguru.sk Oblubeny mam domaci cokoladovy krem.Arasidove maslo,agave sirup a hollandske kakao.Hustejsie si natriem na celozrnne pecivo ako nutellu a do redsieho si davam ovocie

misel0806
31. mar 2016

@katarinka289 da sa aj zfravo maskrtit hlavne s rozumom.. Mrknem na tu stranku nieco si ukuchtim aj ja. Dik za inspiraciu😀

misel0806
31. mar 2016

@aankaa clovek ma jesy petkrat mensie porcie. No ja jem len tri krat.. Rano zacinam velkym poharom mrkvovej stavy bielym jogurtom to mi staci nejak moc rano mi nebere jest😊

helenanovakova
31. mar 2016

@ruzovykvietok dodržať pitný režim je problém, keď človek necíti smäd. mne pomáha dať si vodu do džbána, tak vidím ako mi ubúda a koľko som vypila. a ešte tip, ideálna je prevarená voda, tú organizmus spracováva hodinu, čistú štyri

aankaa
31. mar 2016

@misel0806 a vecer?

helenanovakova
31. mar 2016

@mateson prečítaj si zloženie, to ťa odradí. ak mám chuť na sladké, dám si lyžičku medu

helenanovakova
31. mar 2016

@naja94 môj plán sú obilniny, strukoviny, ovocie, zelenina, orechy, semená a v prípade sladkého med

eliska13
31. mar 2016

@aankaa fiha ty tak malo jes🙂 rano urcite graham rozok ci celozrnny paradajku sunku nieco "normalne" doobeda malickost jablko paradajku so syrom obed maso bez prilohy salat, olovrant aspon jogurt a vecer salat, omeletu, salat s tuniakom...ja som mala jedalnicek od trenera za 3 m som schudla 11kg ani neviem ako.len som stale jedla co som predtym nebola zvyknuta🙂)zalezi aj z akej vahy ides ja som mala 79 kg:((
Cvicenie bolo 2x tyzdenne
Prvy mesiac ziadne sacharidy ryxa cestoviny a malo ovocia ziadny banan hrozno. Az, ked sa mi nastartoval metabolizmus a vela tekutin

eliska13
31. mar 2016

@aankaa a huste polievku kapustova kelova cesnakova...to som mala niekedy na veceru.losos so salatom, leco bez chlebu a vela vela roznych salatov so syrom masom

misel0806
31. mar 2016

@aankaa vecer si dam tmave celozrrne pevico trebars s rybacou natierkou ktomu si spravim cibulku rajcinu papriku zmiesam pokavapkam octom atak
Neskor uz iba ovocicko😊

majusjurisophi
31. mar 2016

Ahojte baby ... ja sa tiez snazim znizit hmotnost.uz sa mi to aj vyrazne podarilo...mam 168 cm a po druhom porode sa mi vaha zastavila na 67 kg😕 pred tehotenstvom som mala 60... bolo to na mna moc pretoze som nikdy taku vahu nemala.tak som mesiac po sekcii zacala- januar... vymazala som biele pecivo,sladene napoje,mastne a vyprazane jedla,sladkosti(aj ked vela krat som si dala) ... zacala som s rychlou chodzou a pekne kazdy den,baby oddychovali a ja som makala.kazdy den cca 40 min.drzim sa dodnes,treningy uz vyzeraju inak +beh,hiit trening,skoky,drepy a vaha je 58 kg... drzim vam palce.ak nieco velmi chcete tak to date☺

mirinecka
31. mar 2016

@aankaa na raňajky (netreba hneď ako vstaneš, to stačí len pohár vody napr. s citronom na naštartovanie sa) potom po polhodine naprv. vločky ( na rôzne spôsoby, alebo domáce musli, dosladím medom, agave, alebo datlový sirup, či pridám len jogurt, pridám ovocie), smoothies, celozrnné pečivo (so šunkou, syrom, lososom, maslom, vajíčkom, arašidovým maslom), olovrant ovocie alebo zdravý doma robený koláčik občas. Obed mám čo ma napadne aj s prílohami ale tie v malom množstvo, väčšiu časť tvorí mäso a zelenina. (nič mastné ani smažené), olovrant niekedy nestíham, alebo narýchlo lyžičku arašidového masla, alebo jogurt, tvaroh. Večeru mám zeleninu s grilovaným hermelínom, alebo šalát so syrom, omeletu ale tanier šunky syra zeleniny. Kľudne aj čo bolo na obed ale už bez prílohy.
Riadim sa sacharidy a ovocie do obeda, poobede už len zelenina a bielkoviny. Protein neni zlý ja si ho dávam občas po silovom cvičení alebo keď cvičím neskoro o ôsmej tak o deviatej po cvičení si ho dám.
Ale určite neni nato aby si s ním nahrádzala dve hlavné jedlá.
Aj tu na MK má veľa báb albumov so zdravým stravovaním, aj kopec kníh je stačí si len vybrať a popozerať čo ťa osloví.

aankaa
31. mar 2016

OK tak som zacala, necakam do zajtra 😉 rano moja klasika to si myslim ze nerobim zle, fungujem tak uz vyse 10 rokov a ten koktail mi rano max.vyhovuje, takze ale teda dam na vase rady. Dala som si prave na desiatu taku celozrnu bagetku tu malicku (v lidli ju kupujem je plna vseliakych semiacok) natrela som si nan francuzku natierku od alfa bio - sojova, k tomu orandzova paprika. Obed bude bors ale kedze som mala o 11 desiatu tak predpokladam ze skor ako o 14 ho jest nebudem a uvidim co bude do vecera 🙂 ... no a cvicit ach mala by som tak teda urobim aspon 20 brusakov a par vypadov na zadok. A idem este povysavat a pozmyvat dom tak snad aj to sa rata 😀

misel0806
31. mar 2016

@aankaa jasne ze sa to rata. Ja pri uptatovani pustim muziku a vtrim sa jak kolotoc. Tak na dobry start nech ti to vyjde tvoje telo ti zato podakuje😊

mateson
31. mar 2016

@helenanovakova ja med vobec nemožem. Mám naň strašnu alergiu, raz som skončila na pohotovosti pretože v kréme, ktorým som sa natrela bola včelia kašička. Vyzerala som ako príšera, ani oči mi nebolo vidieť.

njonja
31. mar 2016

@naja94 ja mam sacharidy minimale 3 razy do dna. Mala by som mat 5 raz. Perd par rokmi som bola u Bukowskeho a on povedal, ze 5 raz do dna sacharidy - samozrejme tie spravne (teda nie biela muka a biely cukor). No a isla som dole brutalne... vobec som nehladovala, jedla vela zeleniny a ovocia. Teraz som zacala v podstate to iste, len bez zivocisnych vyrobkov. A uz si to budem drzat cely zivot. 😝 😀 😀

qyxina
31. mar 2016

Slavnostne hlasim, ze vcera navareny perkelt so smotanou bol na obed uspesne zneskodneny 🙂
Inac, ja zacinam Dukanovou dietou - skusila som ju pred dvomi rokmi a pekne to islo, na zaciatok urcite potrebujem vidiet nejake motivacne znizovanie vahy. Zaroven je to podla mna dobry start na to, ako prejst na zdravsi zivotny styl 🙂

aankaa
31. mar 2016

@njonja a ktore su tie spravne sacharidy? Neviem ako by som ich 5x do dna zaradila do jedalnicka? Prosim typy 😉 Dakujem 😉

ishkaa
31. mar 2016

Baby ja už žiadnu diétu neskusam, mám vždy parádne jo-jo...dnes som nakúpila ovocie,zeleninu,kura,raw chlieb,jogurty,l carnitine a proto sejky a akonáhle ustúpi črevná viróza idem na to

helenanovakova
31. mar 2016

@mateson tak ked nie med, tak sú rôzne iné alternatívy sladkých jedál, kedy môžeš biely cukor nahradiť javorovým sirupom, stéviou, agáve sirupom, trstinovým cukrom...

njonja
31. mar 2016

@aankaa napriklad rano vlocky alebo celozrnny chlieb, desista knackebrot plus nieco, obed celozrnna ryza, celozrnne cestoviny v polievke, celozrnny chlieb. Celozrnna muka a z nej vyrobky. Pravdaze nie na kila, ale s rozumom. A ro potom obmienat aj na olovrant, pripadne veceru. K tomu koooopa zeleniny.

njonja
31. mar 2016

@aankaa nemyslela som len cisto sacharidy jest, ale mat ich ku kazdemu zdrsvemu jedlu.