icon

Chudnutie po návrate do práce z rodičovskej dovolenky

12. mar 2025

Ahojte, zaujima ma, ci sa Vam po navrate do prace z rodicaku chudlo lahsie ako na rodicaku. Predstavujem si to tak, ze pracovny stres, stres zo soferovania do a zo skolky a celkove zrychlenie tempa mi pomozu chudnut rychlejsie ako to ide na rodicaku. Teraz je to bieda, aj ked pocitam kalorie, nechudnem, maximalne sa mi podari udrzat si vahu. Mam aj malo pohybu, maly ziarli, ked robim nieco, co nesuvisi s nim, takze pohyb mam iba postavanie na ihrisku (cca 2 000 krokov denne). Aky pohyb ste mali na rodicaku?

Strana
z2
janci27
13. mar 2025

@darijja tak nie je na tom nic nepochopitelne 🙂 ja zase nechapem, ako sa niekto pri detoch nestiha najest, pripadne vypit kavu, ja som si na toto zase vzdy nasla cas 😀

danielahamar
13. mar 2025

Áno, pri každom vrátení do práce išlo dole najmenej 8kg

chillibubble
13. mar 2025

ja som navratom do prace pribrala a neviem to schudnut. stravujem sa v praci, nie je sanca ze by som po prichode z prace a vsetkych tych povinnostiach este aj varila obed na druhy den do prace. pohybu mam tiez menej, lebo chodim dost autobusom. a hoci cvicim cca 3-4 krat tyzdenne, aj tak to nejako nestaci.

darijja
13. mar 2025

@janci27 ved ja nepisem, ze sa nenajjem a nenapijem. Ale mat 2000krokov pri malom dietati? Nezmysel. Totalny. A ak to je pravda, nieco robi dotycna zle.

janci27
13. mar 2025

@darijja ja som ani nemyslela priamo teba, ze sa nenajes 🙂 len to, ze pribrat je na rodicaku praveze celkom jednoduche. Ja som napr. nepoznala to, ze by som sa nestihala najest pocas dna, takze tym padom som ani nechudla, aj ked stale nejake povinnosti doma boli, nestacilo to na schudnutie. Okrem toho ma velmi bavilo vypekat vseliake kolace a pri tom sa chudne tazko 😀 To nastalo az nastupom do prace. No kazda to mame inak

ravehami
13. mar 2025

No ja sa skor bojim ze sknedlatiem v praci 🙂…ak nechudnes tak proste nemas kaloricky deficit, ak vies na kolko si udrzis vahu tak od toho cisla este zniz prijem 🙂 nemusis o vela, nech to radsej ide pomalsie…namiesto statia na ihrisku sa chodte prejst, alebo chodne na ihrisko, ktore je dalej..my aj ked nevystrcime nos z bytu tak spravim viac krokov ako 1000..pripadne si spolu zacvicte, je to taka parodia niekdy na cvicenie ale aj to je nieco :D

andreatytler
14. mar 2025

Ja ten nedostatok pohybu vonku a na ihrisku chapem a to mam pritom velmi zive a akcne dieta co sa cely den nezastavi, ale nase prechadzky ked mal 1-3 roky boli take ze sme presli 3 kroky a potom 10 minut nieco skumal, alebo na nieco skusal vyliezt. Potom dalsich 5 krokov a dalsia 10 minutova zastavka. Na ihrisko co mame 15 minut od domu sme velmi casto nikdy nedosli a to sme boli vonku hodinu. Ja som si musela kupit oteplovacky a vetrovku do -30 aby som prezila vychadzky v kanadskej zime pri takomto slimacom tempe. Ani s kocikom to nebolo ine, lebo polku cesty ho chcel tlacit.
Autorka, ako bude dieta rast bude sa s nim dat viac akcne travit cas.

blackcat8885
14. mar 2025

Keď bol malý v škôlke alebo doma s mužom išla som behať alebo do fitka hoci aj večer o 18tej po robote. Tú hodinku snáď vydrží bez teba či? Mysli aj na seba. Teraz chodím s malým bicyklovať, prechádzky atď ale to už má 6r. Schudla som 10kh keď mal 3r a pracovala som už. A základ je strava pobyt je iba malá časť toho.

nika501
14. mar 2025

Ja som nástupom do práce ešte pribrala 🙈😁

lauriik
14. mar 2025

Mne sa doma na RD teda lepsie chudlo. Varila som si zdravo, denne prechadzka minimalne 5-7km s kocikom a ked boli vacsie tak zase bicykel alebo som ich nahanala ked jazdili na odrazadle. Ja som s nimi bola stale v pohybe. Teraz 8h sedim na riti v praci, obedy si varit nestiham ani sa mi to nevyplati takze jem to co tu navaria. Kym pridem domov tak pol 4. Potom rychlo domace ulohy a rozviest na kruzky a kym prideme uz je vecer. Takze cas na nejake cvicenie, prechadzky a podobne skoro nemam 😏

katuskamala1
14. mar 2025

Ja som sa na rrodicaku nezastavila, vzala som kocik a rychlejsou chodzou som stale niekam sla, dieta pospi v kociku a ty robis kroky,ziadna prechadzka.. Ak spi doma, tak cvicis doma. Alebo bike, cyklosedacka, dieta stastne a ja som sla dusu vyplut :D Jedina vyhoda v praci je, ze nevyjedavam kazdu chvilku nieco ako doma... Ale stresom zo soferovania urcite neschudnes ;)

bielasovicka
14. mar 2025

Pre boha, to je co nejaká nová móda rátať svoje kroky, koľko urobím denne? To je načo dobré? Véd to je choré... 🤔

silvike
14. mar 2025

No, ja tiez veru patrim do tej skupiny zien, ktora navratom po RD do prace ( 99% sedave zamestnanie) zial pribrala :/

nafka0483
14. mar 2025

Na ihrisku nepostsvaj, ale urob 20 drepov. Predychaj a zas 20 drepov. Postupne si to navysuj, pridavaj pocet opakovani. Zober si svihadlo a skac. Maly sa moze pridat. Kup si odporovu gumu a rob ukroky do stran.
Pocas toho co dozeras na neho kym sa hra mozes robit plno veci. Hrajtr sa na nahanacku, dajte si preteky kto prvy dobehne k stromu a naspat... mas plno moznosti ;)

janababana
14. mar 2025

Ja si myslim, ze ti to pojde dole. Jednak pre to, ze v praci nebudes mat cas dzobnut si kedy chces a aj preto, ze po praci budes v rychlejsom kolotoci ako na RD. Ja si kroky nepocitam, ale tiez mi pride, ze ti appka meria menej krokov, ved 2k krokov je asi 1,5km. To len doma nabehas viac 😀

veronikakos
14. mar 2025

Moja skúsenosť je práve opačná. Po pôrodoch na rodičovskej som vždy schudla 20 a viac kíl. Aj teraz som na rodičovskej a mam od januára 10 kíl dolu. Teraz som to skúsila s fastingom a je to paráda. Kalórie som nikdy nerátala. Na Rodičovskej keď som doma si viem naplánovať stravu. V práci som mala tendenciu priberať nakoľko nebolo času pripravovať si jedlo a tak som jedla čo prišlo a navyše kedykoľvek. Takže určite najlepšie je chudnúť kým si doma a máš čas minimálne pripravovať si stravu, ktorá tvorí 80% úspešnosti pri chudnutí

nadjam
14. mar 2025

Úprimne ta obdivujem za túto otazku na MK...musíš mat zo seba teraz hrozný pocit. Počuj, s nikým sa neporovnavaj, to je absolútne šialené. Každá žena tu je iný typ osobnosti, ina genetická výbava, iný mindset, ina výchova,ine podmienky na zivot, ine dieta... Keď chceš rady, určite nie tu. Nejako to pôjde, uvidíš, hlavne ziadny stres.

sidicek
14. mar 2025

@darijja ja som 2000 krokov mala s členkom v sadrovom obvaze, kedy som sa vyslovene nútila nechodit. Tiež nerozumiem co ta žena robi.

sidicek
14. mar 2025

@janci27 ale ak chcem schudnúť ,tak hádam nevypekam koláče,ale aktívne fungujem .Pravda je ,že väčšina mamiciek co takto priberu len vysedava a k tomu vedú aj deti .

chillibubble
14. mar 2025

@janababana ak pracuje tak, ze sa stale niekam presuva, tak cas mozno nebude. pri sedavom zamestnani je casu dzobat blbosti habadej... ja skor ked som cez vikend doma nemam chut nieco si davat medzi jedlami. ked som v praci, tak sa musim krotit...

monami_amy
14. mar 2025

Nečítam komenty predomnou.. Ale naozaj chceš chudnúť zo stresu? A kde máš zrovna istotu že ty si ten typ ktorému stres zovrie žalúdok a nemôže sa najesť? Toto sa môže ešte veľmi zmeniť, a ty môžeš začať stres zajedať a tým pádom budeš priberať.
To čo píšeš o malom úplne chápem, niektoré detičky sú fakt na palicu:( Kebyže začneš už teraz? Prechádzky, turistika? Možno korčule ak máš kde, a máte k dispozicii ten športový kočík. Mne to tak fungovalo, ja som síce pribrala žalostne málo, ale takýto druh športu mi pomohol sa dostať rýchlejšie do formy a aj dieťa bolo spokojnejšie.
Určite by som sa nespoliehala na chudnutie zo stresu, tým si môžeš ešte zarobiť na rôzne ochorenia ba aj rakovinu.

alesto
14. mar 2025

@nadjam Konečne normálny názor, ďakujem, že si to napísala ❤️ To čo čítam je až neuveriteľné. Mám dve malé deti, každé iné, jedno by prešlo pol sveta, druhé radšej stojí a objavuje svet. Jeden deň mám "iba" 5000 krokov prejdem celú dedinu, 4 ihriská, a iný deň nejdeme von vôbec. (áno, to už som adept na trest smrti). A nepotrebujem si nič dokazovať, ani dávať 15 kg dieťa na chrbát a prejsť peši do najbližšieho krajského mesta, len aby som mala 100 000 krokov denne. 🙏🤦 Po byte si kroky dokonca nepočítam vôbec. Myslím si, že tak ako sa dá na rodičáku pribrať/schudnúť, tak to bude aj popri práci.

angela85
14. mar 2025

Ja som na materskej schudla 32 kg, jasné že aj tehotenských,ale na váhu,ktorú som dlho nemala. A od kedy som v praxi cca 3,5 roka tak som pribrala veeeela určite aj 15 kg,ale od určitej váhy sa už nevážime. Skúšala som všeličo,ale rok po nástupe do roboty som začala aj školu a je to neustála naháňačka. Zajedam únavu,stres, dojedam po detoch,na mňa už neostáva čas,koľkokrát ani neviem koľko som toho zjedla. Ale tento rok som si už dala obmedzenia,ale váha vôbec nie a nie dole...
Akoze na materskej som mala veľa pohybu,vedela som sa zamerať na stravu. Ale po materskej do všetkých tých povinnosti robota a škola. No nemám čas na seba. Ale už som si dala záväzky 🤩

bu1bu
14. mar 2025

Ja som pri navrate do prace pribrala, sedave zamestnanie, cvicit chodim len 2x tyzdenne, najhorsie je ze stres zajedam, velmi vela sladkosti dokazem zjest, nikdy som tolko hluposti nejedla ako teraz 🤦‍♀️😤

jablkovastrudla
14. mar 2025

Ja som po navrate do prace praveze schudla. Ale ja mam fyzicky pracu, som assistant manager v restavracii tak tam sa naozaj nabeham.

luccija
14. mar 2025

Práve naopak, keď som išla do práce nemala som čas si variť ako chcem, menej pohybu, menej času na vsetko atď..pribrala som asi 6 kg

nadjam
Autor odpoveď zmazal
autor
14. mar 2025

@nadjam dakujem Vam za tento komentar. Aspon jedna ma rovno neodsudite za to, ze zle pocitam kroky, som leniva, mozem si za to sama a blabla.

lilke
14. mar 2025

Pri nástupe do práce som bola hmotnostnej rovnako ako na rodičovskej. Ale po 2 rokoch som sa začala presúvať autom, nie MHD, a kilá sa začali lepiť. Nemala som už pohyb, pešo max. s deťmi na neďaleké ihrisko, všetky ostatné presuny autom (krúžky, škôlka, škola, práca, obchod, návštevy,...) Občas si teraz kúpim mesačný lístok na MHD, a už len tie presuny mi vždy pomôžu dať 2kg dolu.

nadjam
15. mar 2025

Nie si leniva, ani nemožná...si skvela mama! To len naša spoločnosť má vysoké nároky a hlavne rovnaké na všetkých. Ja si vždy poviem, že to spravím podla svojich možností. Výčitky nepomáhajú ani trocha. Držím Ti palce!

Strana
z2