Chudnutie po schudnutí veľkej váhy
Ahojte . Snáď mi budete vedieť poradiť.
Poprosím hlavne tie, ktoré majú reálnu skúsenosť. Ďakujem
3-4 roky dozadu som schudla 30kg za jeden rok(KT plus pohyb )
Samozrejme stravu som si naštudovala, vedela som čo kedy jesť ako chudnut atd. Hlavu som neriešila- čiže pri prvej (dosť väčšej negatívnej situácii) - som sa začala prejedať atd, vytvoril sa znovu zvyk a pomaly pribrala nazad..Ďalej nepokračujem prejdem k veci…
Dlho som na sebe pracovala, tak som prešla znovu k chudnutiu- nechcem nič drastické atd. Proste upravila som si stravu, pridala pohyb, myslím že je strava veľmi vhodná, kaloricky tiež v poriadku( riadim sa znovu KT pri miernom režime), zapisujem poctivo nič mimo( tieto veci už sú dosť známe, som v tom zabehnutá. )
Váha sa ale nehýbe.Tri týždne si to poctivo riešim, ( mám deň po MS) a váha rovnaká.
Pri inej situácii by som povedala , že sú asi vysoko kalórie lebo veď vydaj - príjem atd… Ale sú podľa mňa akurát, takže neviem kde je chyba 🤷♀️
Pýtam sa teda vás- ktoré máte s tým skúsenosti…
Treba si dávať na niečo pozor pri chudnutí po schudnuti veľkej váhy, alebo proste pokračovať takto ? Znížiť príjem alebo nechápem..
samozrejme predtým som po 3 týždňoch mala cca 4 kg dole- teraz mám rovnaké kilá a nič dole- takže je to trošku smutný fakt pre mňa 😅
Každopádne ďakujem za váš čas, a snáď sa teda dozviem niečo nové.
@laurita285 tak toto som nečakala, že si niekto aj uzná 🙂 👍
Ale vôbec nemusí byť autorka hlúpa. Ak má vysokú nadváhu, pokojne by mohla chudnúť na príjme 1900 kcal. Ja som chudla zo 70 kg a mala som príjem okolo 1700 kcal a to som ani necvičila a váha mi išla dole.
@anita6666 lenze ak ma 30kg na schudnutie asi nevazi teraz 60kg aby jedla 1500 a menej. to sa ubera postupne. pri 118 kg som chudla na 2200. pri 100 na 1800-1900. pri 90 na 1650.... atd. ak ma nalr teraz 100kg a zacne 1500 jest co bude jest pri 80kg? menej ako batola co ma zjest 1200 kalorii denne? to sa proste neda takto ked clovek chudne fakt velke cisla...
Mne sa toto stalo. Vyše mesiaca to telo nechcelo pustiť nič. Len vydrž v tomto režime. Ak by sa po mesiaci nič nepohlo tak potom trošku uber prijem. No mne to po mesiaci behom dvoch dní spravilo skok o 4 kg dole. Toto malé váhy nepochopia. Tiež som všetko nabrala späť. A tiež to bolo 30 kg. Snáď sa po pôrode pridám k tvojmu úspešnému začiatku. Držím prsty.
V prvom rade gratulujem k odhodlaniu, je to super. Prečítala som si všetky komentáre. Áno, slané zadržuje vodu v tele, MS zadržuje vodu v tele, preto ani po 3t nemusíš vidieť žiadne výsledky na váhe. Viem, aký je to pocit bojovať s PPP, ak si už ale vyrovnaná v hlave, zostáva ti len vytrvať, ak sa po mesiaci nič neudeje, skús ubrať po troške kalórie. Napríklad na 1850, žiadne extrémy, hlavne nebyť na seba prísna. Váha môže stáť, podstatné je ako sa cítiš a vidíš ty. 🙂
Ja mám 165cm,59.5 kg chcem zísť ešte toto leto na 55-57 a mám nastavené KT na 5100kj s tým že Musím Ísť do kal deficitu 15-20% akonáhle toto porušil váha stojí. A úplne mi to stačí len musím rozmýšľať čo zjesť aby som mohla jesť aj večeru🙈napíš výšku váhu mne sa tie kalórie tiež zdajú moc k tomu že sa veľmi aktívne nehybes
Ja som pri 1800 kcal napriek pohybu nechudla. Musela som ísť dole na 1650. Ja mám pocit, že tie tabuľky akosi ten príjem nadhodnocuju.

@juliet86 ďakujem, škoda len, že som si vtedy neriešila aj PPP. Zamerala som sa len na chudnutie, a to najdôležitejšie som dala úplne bokom 🙂
Moje telo si uz toho zažilo teda fakt moc, a preto k tomu pristupujeme opatrne. Viem zo skúsenosti, ze pokiaľ pri tejto svojej váhe znížim istú hranicu kcal, stratí sa znovu MS, viac mi padajú vlasy atd.. tak skusam všetko 🙂
Len hlavne prosím neporovnávajte seba, ktoré celý život pri možno 50-60? Kg máte príjem 1300-1500 kcal, s človekom čo celý život rieši PPP a fázy chudnutia a priberania. Je to veľmi individuálne, a pokiaľ ste si neprechádzalo anorexiou, bulímiou a zachvatovym prejedanim, so všetkými ťažkosťami okolo toho- je velmi ťažko radiť 🙂 vidím ze s veľkým chudnutím veľké skúsenosti nemáte ( čomu sa velmi teším a obdivujem vás ❤️) ale verte mi, človek môže jesť kľudne aj 1900-2000kcal( nie žrať- ako to bolo spomínané) a môže chudnut 🙂
Ešte raz píšem- zlezi výška, váha, aktivít, beh a vela iných faktorov. Čiže pokiaľ s tým konkrétne nemáte skúsenosti, tak teda ( ako som písala ak v úvodnej vete) nemusíte sa zapájať - ale ďakujem vám 🥰