icon

Chudnutie pomocou rýchlej chôdze: Aké sú výsledky?

8. jún 2024

Ahojte, pred 12 dňami som začala chudnúť pohybom. Beh neznášam, tak som sa rozhodla pre rýchlo chôdzu, ráno do práce peši 35 minút, mám to necelé 4 km. Pobede tiež peši nazad. Takže za deň cca 70 minút plus chôdza mimo to. Chodím fakt rýchlo, aj sa spotim. Chodím hore dole 11 krát v týždni,lebo aj v sobotu ráno...pobede už ma vezie priateľ. Dnes som sa vazila a schudla som len 1.4 kg. Zdá sa mi to málo, či je to ok? Stravu som neupravovala,lebo sa fakt stravujem zdravo, som vegetarián, vyprážané nejem, chlieb nejem, sladké len keď mám svoje dni, kúsok čokolády.

mamutka
8. jún 2024

@syslik81 ma to do práce takmer 4 km a da to za 35 minút. Popoludní detto. Toto naozaj bežný človek nedáva. Bezny človek neda toľko ani cez víkend na prechádzke, ona to dáva každý pracovný deň a veľmi rýchlou chôdzou.
Robila som to kedysi podobne, je to veľmi fajn pre zdravie všeobecne

evcagabi
8. jún 2024

@luccija ona ma za 33min 3.619km - 6.5km je priemerna rychlost/hodina.
@autorka ja som si pred tehotenstvom striktne sledovala kroky /kroky naviac oproti beznym krokom/ priemernu rychlost/ tak som hned pochopila, co tym chces povedat 😊😊 teraz uz tolko nevladzem ale kroky si sledujem nadalej 😅 pre mna sa z toho stala zavislost 😅😅😅

autor
8. jún 2024

@evcagabi ja som si kvôli tomu nainštalovala aplikáciu len minulý týždeň a chápem ťa 😃👍.

autor
8. jún 2024

@mamutka 👍🍀

luccija
8. jún 2024

@evcagabi aha...tak to podobne ako ja tak nie som na tom zle🙂

ivangeline
8. jún 2024

Podľa mňa veľmi dobre.

elenajezova
8. jún 2024

Ja som rýchlou chôdzou schudla za 4 mesiace 13 kilov.

mojvlk
9. jún 2024

@autor ako sa volá appka? Ďakujem

autor
9. jún 2024
mojvlk
9. jún 2024

@autor ďakujem práve včera som stiahla tu nad tým ale tá tvoja sa mi pozdáva viac

h2
9. jún 2024

@elenajezova 😯👍 To si asi chodila non stop.

autor
9. jún 2024

@elenajezova wooooow, super 👍👍

autor
9. jún 2024

@mojvlk tak uvidíš, je to moja prvá appka krokomera, neviem porovnať, ale pozdáva sa mi tiež. Nemáš začo, pa

canany
10. jún 2024

Dievcata prosim vas, cim nahradit pecivo? Syn je uplny zavislak, on dokaze zjest aj 3 suche rohliky na veceru. V jedle je velmi priebercivy a je schopny nejest obed v skole a potom sa doma dotlacit pecivom. Zemiaky nezje pokial nevyzeraju ako hranolky. Suchu ryzu a cestoviny moze jest, maso nechce, iba vysmazane. Ma histaminovu intorenaciu, ale neviem zistit, co mu vadi.
Neriesila by som to, keby mal aj vydaj energie, ale od kedy zacali chodit do skoly, viac sedia a je to zial na nich vidiet.
Autorka a vazne ti treba schudnut? Ked si napisala, ze BMI mas vcelku v norme, mozno ti treba len cvicit a spevnit. Lebo vaha nebyva smerodajna.
Ja som na tom podobne, mam 170 cm, 56 kg, nemyslim si, ze by som mala schudnut, ale potrebujem spevnit, rozhybat sa a neviem sa do tohoto dokopat, v mojom veku je aj pokozka ochabnuta a funguje gravitacia asi na vsetko na mojom tele.

iva812
Autor odpoveď zmazal
autor
10. jún 2024

@canany ahojky, no možno je bmi ok, ale ja cítim na sebe nadváhu,aj keď reálne nie je, podľa bmi. Kedysi,.pred cca 7rokmi som mala váhu 59 a vtedy som sa fakt cítila dobre. Teraz mám faldíky, no už cítim zlepšenie ☺️. Tak ty máš super 170/56 ja 172/63 necelých. Ano, kedysi som dosť cvičila, chodila do fitness, na kalanetiku. No do toho sa dako neviem dokopat už, rýchlo chôdza má fakt baví, nemusím sa do toho tlačiť, chodím väčšinu času popri rieke, ticho, relax, je to pre mňa aj taka očista mysle. Stačí mi možno ešte kilo a pol dole a budem spokojná,👍😇. Čo sa týka tvojho problému s pečivom. Hm, je to proste zlý návyk, veľa pečiva nie je vôbec dobré, skús nahradiť aspoň celozrnným, zdravším. A taká jazmínová ryža by mu nechutila? Je fakt chutná, keby si aspoň dvakrát v týždni na večeru spravila ľahké rizoto.

gilmorka
10. jún 2024

Inak ten úbytok na váhe nemusí byť reálny, môže to byť viac alebo menej. Lebo treba rátať so ženským cyklom, počas ovulácie môžeš mať až o kilo viac, tak isto aj pred menzesom, zadržiava sa voda, mám to na sebe odsledované. Vážim sa tesne po menzese a potom po ovulácii, keď chcem najreálnejší obraz.

veronicka1901
10. jún 2024

Neviem, koľko máš rokov. Ale teda ti poviem, že mne sa v 41 veľmi ťažko chudne. Zhodila som najskôr rýchlo, ale ako som prestala dojčiť, tak 10 kg naspäť. Tiež praktizujem rýchlu chôdzu, upravila som už aj tak zdravú stravu a ide to dole, ale pomaly, pomaličky. A to si jedlo nahadzujem do kalorickych tabuliek. Takže buď rada, že chudnes tak, ako chudnes.

autor
10. jún 2024

@gilmorka tak to som zvedavá na ten štvrtok, aká bude váha, lebo v sobotu som akurát mala potvoru, keď som sa vazila. Nevzdávam sa, dnes peši tiež, aj keď pod dáždnikom....veď nie som z cukru 😃😃😃

autor
10. jún 2024

@veronicka1901 mám niečo po 40tke, a máš veru pravdu,pred 10 rokmi by už boli 3 kg dole, vnímam to, že to ide pomalšie,je to tak.

luccija
10. jún 2024

@canany vôbec nezje mäso na šťave sote atď..alebo len kus kuracieho a pečené zemiaky v rúre?

akvi
10. jún 2024

@luccija to ma priemernu rychlost nie ze 6,5km za pol hodku, to by musela bezat.. resp. ist chodzou, ako chodia zavodni chodci..

luccija
10. jún 2024

@akvi ok zle som to prečítala🙂

akvi
10. jún 2024

autorka - som na tom podobne , ako ty, tiez som potrebovala zhodit dake 3 kilecka a tiez mi to slo pomalsie, aj napriek pridaniu rychlej chodze. Musela som upravit stravu, zacala som si pisat do kalorickych tabuliek a tam som zistila, ze u mna su problem sacharidy, aj ked "zrdave", ale jedla som ich proste prilis. A to vidim aj u teba, mas velmi malicko bielkovin a prilis vela sacharidov. Po 40-ke to uz proste fakt zalezi aj od drobnosti, ktore clovek v 30-ke neriesil, proste pridal pohyb a kila leteli dole. Ty ako vegetarianka budes mat urcite tych bielkovin malo, ja tiez nejem dako vela masa, skor tie strukoviny a pod a ked som to spisala do tabuliek, tak bielkoviny śa mi nepodarilo asi ani raz mat na 100%, vzdy som bola pod. Zato sacharidy, tie mi pribudali tak ze som sama nechapala, pretoze realne, tiez nejem sladkosti, ani prilis peciva, prilohy minimum, napoje nesladim vobec, sladke vody ani nahodou nepijem, ale stacilo, ze som zjedla viac ovocia a zeleniny a uz to slo hore..

ouwecka
10. jún 2024

No ci aj nehladujes by som si zistila a nie je to malo toľko schudnúť za tyzden

autor
10. jún 2024

@akvi fíha, no u mňa bude problém obmedziť ovocie, teda teraz myslím dynu 😃, práve som dojedla plnú misu, ja som na dyni úplný závislák. Ficim na nej celé leto. Zelenina je pre mňa tiež droga, šaláty mám denne...no uvidím čo mi ukáže váha vo štvrtok, ak bude stáť, tak prehodnotim určite aj stravu. Ďakujem za rady👍

autor
10. jún 2024

@akvi dyňa je vlastne zelenina, vlastne áno, tak v Tom prípade sa ostatného ovocia kľudne vzdám, no problem 😀

veronicka1901
10. jún 2024

Presne, pred desiatimi rokmi by som 3 kg zhodila v kľude za aj za dva týždne, teraz mi to trvá dva a to ešte aj pohyb mám.

veronicka1901
10. jún 2024

*teraz mi to trvá dva mesiace, ospravedlňujem sa za preklepy

sisska96
10. jún 2024

Váha preto ide pomalšie lebo máš normálnu váhu, nie nadváhu. Z normálnej váhy ťažšie schudneš.