icon

Chudnutie s Orbitrekom

lucka22771
2. apr 2013

Chcela by som sa opýtať koľko krát do týždňa cvičíte doma na Orbitreku, koľko minút a koľko kalórii pri cvičení spálite. Chodím 2x do týždňa aj do posilovne, takže orbitrek je iba ako doplnkové cvičenie. Ďakujem za každú odpoveď...Lucia :D

mimikyky
2. apr 2013

@zuzanat ja milujem knihu Jedlo ako životný štýl od Petra Havlíčka 😉 a veľa receptov čerpám z fitnes časákov a časopisu Dieta 😉

zuzanat
2. apr 2013

@lucka22771 ten som tusim aj pozerala, takze ten vrzga? 😀

lucka22771
autor
2. apr 2013

@zuzanat ...nevŕzga, ale počuť ten ako sa točí ten remeň, inak som s ním spokojná. Ale možno to počuť tak preto, lebo máme plavajúce podlahy všade a minimum nábytku 🙂

mimikyky
2. apr 2013

@zuzanat tak... kardiom spaľuješ tuk... to je dôležité, ale to posilovanie treba 😉 a schudnúť len z brucha sa nedá 😝 ak nebudeš posilovať, budeš chudá, ale mľandravá 😝 😝 😝

@rossio tak leje z teba, alebo sa nepotíš? jasné že postupne si zvykneš na záťaž...

rossio
2. apr 2013

@mimikyky prve dni sa zomna lialo ale teraz to uz nieje take intenzivne, znamena to ze menej spalujem ci ako

mimikyky
2. apr 2013

my sme náš kupovali tak 2-3roky dozadu v kauflande...stál okolo 100-150 € a nevŕzga, len odpodlo počítadlo,
"samé "- keď na ňom boli decká 😀 😀

mimikyky
2. apr 2013

@rossio ak ti ubúdajú cm, tak spaľuješ tuk 😉 ono záleží od tepu, aký dosiahneš, od rýchlosti, záťaže.. laicky povedané, a toto ma naučil jeden super tréner, že ak vládzeš ešte rozprávať, nie už spievať, a potíš sa, tak ideš ok 😉 alebo inak, keď máš správnu tepovku 😝 ... dnes sa ale veľmi rozchádzajú názory na to, sú moderné metódy, výpočty, koľko minút, pri akom tepe... bla bla bla...

zuzanat
2. apr 2013

@lucka22771 my mame tiez podlahovku, ale tak ked nevrzga, asi tu kupu prehodnotim, mozno by to nebolo zle, a cena je vyborna!

@mimikyky som mala v plane najskor schudnut, az potom posilnovat. a da sa schudnut, ked budem makat len na orbitreku, ze by som vynechala to fitko?

mimikyky
2. apr 2013

@zuzanat ale ja stále nechápem,prečo chceš to fitko vynechávať...

lucka22771
autor
2. apr 2013

@zuzanat ..no cena je super 🙂 ...a my sme spokojný 🙂

zuzanat
2. apr 2013

@mimikyky koli financiam, lebo napr. ten orbitrek stoji tolko, kolko pernamentka do fitka...

@lucka22771 len pozeram, ze ten inzerat je stary tri roky..

lucka22771
autor
2. apr 2013

@zuzanat ..vážne? 🙂 Veď skús, možno je to ešte aktuálne 😉

mimikyky
2. apr 2013

@zuzanat jasné... ale som to zle napísala, myslela som posilovanie 😀

hrozienko11
2. apr 2013

ja som cvicievala na nom,tak 3-5krat do tyzdna. asi hodinku a spalila som okolo 700kcal. sla som na najnizsej zatazi,kedze som chcela schudnut a nie nabrat svaly. vzdy som si pustila nejaky film a sla som. taktiez som si dodrziavala max rychlost,myslim,ze okolo 15km za hod ci ako to bolo.

zuzanat
3. apr 2013

@mimikyky ako som pisala vyssie, lebo chcem najskor schudnut az potom spevnovat - posilnovat. hlavne mi ide o to brucho, tam potrebujem dat dole aspon 5cm...

mimikyky
3. apr 2013

@zuzanat ale aj pri posilovaní chudneš... páliš kalorie, zrýchľuje sa metabolizmus a ako vedľajší produkt spevňuješ telo

sashabb
3. apr 2013

@zuzanat ten link na ten orbitrek, taky som mala uplne prvý. Je tam hlučné to predné koleso, ale počítam že už sa také ani nevyrábajú.

dana33
3. apr 2013

@lucka22771 ano začala som na tvrdo...pon,str,piatok,orbitrek 1 hodinu a jem poobede vela zeleniny surovej,cez den som sa obmedzila v jedeni a vela pijem vodu,čaj...tak uvidim,do kedy vydržim 😀

evina111
3. apr 2013

ahoj mimikyky, chcem sa spýtať či sa dá schudnúť na orbitreku aj počas kojenia. Začala som cvičiť denne po 20 min.

lucka22771
autor
4. apr 2013

@evina111 ..myslím si, že pri každej činnosti sa dá niečo zhodiť, ale chudnutie je najmä o zmene stravovacích návykov (5x denne jesť vyváženú stravu, aby mala aj proteiny, aj bielkoviny, aj cukry a pod.)..aspoň mne len samotné cvičenie zhodiť kilá nepomohlo.

mimikyky
4. apr 2013

@evina111 samozrejme, že sa dá... lepšie by bolo tých cca 45min, ak nie, tak cvič samozrejme aj tých 20,a striedaj rýchle a pomalé temto, záťaž... ale dávaj pozor, začínaj opatrnne 😉 a samozko strava je dôležitejšia 🙂

evina111
4. apr 2013

@mimikyky... myslíš, že tých cca 45 min. neovplyvní tvorbu mliečka? Eliptical má 8 stupňov. Začínala som postupne od č.2,3, 4. Teraz cvičím na 4-ke, cca 20 min, 160kcal, 7km. 😉

mimikyky
5. apr 2013

@evina111 neviem, ako staré mám mimčo? a tie stupne, no... ja na 8ke určite necvičím 😀 ja dávam ľahšie, alebo striedam ... a tuky sa začínajú spaľovať až po nejakých cca 20-30min, preto je lepšie cvičiť dlhšie... aalebo striedať rýchlosť a záťaž, vtedy stačí tých 20min.... neskúšala si si merať pulz počas cvičenia?

evina111
6. apr 2013

@mimikyky ahoj, včera som necvičila - neboli sme doma 😅 . Dnes som cvičila 28min., 9,3km, pulz 125, 20km/h, 210cal, 4 záťaž 😝 . Maličký má zajtra 7 mesiacov.

zuzanat
7. apr 2013

ja som vcera trhla rekord na orbitreku, 60minut 😀 len skoda, ze ten crep nema funckny displey, takze neviem kolko kalorii som spalila 😖

lucka22771
autor
7. apr 2013

@zuzanat ..no super 🙂 A kúpila si orbitrek? Alebo máš doma straší?

zuzanat
7. apr 2013

@lucka22771 nie, sestra ma, asi dvojrocny, stal cca 250€ ale je strasne rozhegany, vrgza, mam pocit, ze sa podomnou rozpadne ked cvicim 😅 ja by som si chcela kupit, ale fakt sa bojim, ze kupim podobny crep. Ja chcem nieco tiche, aby som mohla cvicit vecer pred tv. Oni ho maju v jednej miestnosti - pracovni, tam sa susi pradlo a pod. takze nikoho nevyrusujem, len nie vzdy tam mozem cvicit.

lucka22771
autor
7. apr 2013

@zuzanat Neviem ozaj aký ti poradiť. Viem, že v posilovni u nás majú taký, že nepočuješ nič hučať, úplne je tichučký. Najlepšie ísť do predajne niečo kuknúť..ale keď chceš lacnejší, len z bazárikov tak neviem. Zase cez net ani nevieš v akom stave ti príde..

zuzanat
7. apr 2013

@lucka22771 tak v posilovni maju kvalitne stroje, to sa neda porovnat. aj ked napr. boli sme na skoleni, tam mali fitko, tak som si bola zacvicit, a takisto hucal strasne.
sestra ma este stacionarny bicykel, tak si asi poziciam ten, a snad sa mi podari co to aj na nom schudnut, aj ked to ma az tak nebavi

lucka22771
autor
7. apr 2013

@zuzanat ..aj ten môj počuť, ale kašlem na susedov 🙂 A ja cvičím prevažne okolo štvrtej aby som večer nikoho nerušila 🙂