icon

Čím to je, že niekto je chudý a niekto plnší?

21. sep 2023

Píšem zbytočnú tému ale v zufalosti. Som až nezdravo chudá, vždy som zavidela ženám ktoré majú plnšie tvary. Je to také ženské, pekné. Čím to je že niekto priberá rýchlo a ani nechudne a niekto nepriberie za x rokov ani kilo. Je to skôr taká moja rečnícka otázka. Prípadne je tu niekto kto bol celý život poriadne chudý a vekom pribral? Alebo väčšinou takíto ľudia jednoducho ostanú chudí už Dokonca života? Vždy som sa tešila že žena po pôrode priberie ale tak vidím tak veľa chudych žien ostanu po porode také isté, ba dokonca chudšie.

Strana
z2
daja07
21. sep 2023

@autorka ak ta to velmi skrie tak poziadaj lekara o konzultaciu a daj si spravit pripadne nejake vysetrenia.
Moja mama ma vysku cca 160 cm. Predtym ako mala deti mala do 60 kil. Potom mal brat zdravotne problemy, neskor jej rodicia, s ktorymi sme byvali. Mala kopu stresu okolo toho plus svoje zdravotne problemy takze mala do 50kg cele roky. Smiala sa niekedy aki su niektori tlsti. Ze ona je a nepriberie. No my deti sme sli z domu, jej rodicia umreli (s mamou mala komplikovany vztah, stale sa vadili) a po tom co zomrela babka (o ktoru sa predtym aj starala), kvoli klbom prestala chodit so prace a brutalne nabrala vahu. Za asi 2r 15-20 kg. Pred ocami nam ”rastla”. Teraz pinda ze je tlsta , myslela si ze bude cely zivot chuda asi. Obmedzuje pecivo, vecer mala vecera, sladkosti pojeda jedna radost a o vyvazenej strave by sme mohli polemizovat. Plus prechod, osteoporoza. Ma zlozvyky v jedle, pracuje na dvore a zahrade ale inak ziaden pohyb.
Naproti tomu moja babka z druhej strany bola cely zivot chuda ako palica. Spokojna v skromnych podmienkach, aj ked jedla mucne jedla, tak nic nevyprazala, pila vodu alebo caj, spracovane potraviny ci sladkosti mala fakt vynimocne. Sama zila cele roky, pracovala na zahrade a chodila do lesa. Uplne iny zivotny styl.

vulka
21. sep 2023

A koľko čoho ješ počas dňa?

buberova
21. sep 2023

Tiež sa prikláňam k otázke že čo ješ.. môj chlap bol dosť chudý, po svadbe keď sme mali pravidelne spolu raňajky, obedy a večere pribral fajne.. ale vidím to na ňom že keď je do niečoho zažratý tak neje a keď ho nikto nejak extra nevolá jesť tak on nemá takú potrebu alebo je lenivý.. takže môj názor je že väčšina chudých ľudí proste málo je a aj keď majú pocit že veľa alebo že sú plní asi to tak úplne pravda nebude.. určite sú aj výnimky.. ale kalorický príjem a výdaj nepustí

luccija
21. sep 2023

Štítnu žľazu máš v poriadku?niekto je taký typ môže jesť a je chudý môj otec je vysoký a celý život chudý veľmi veľa zje aj večer, mama detto len ja som sa na nich nepodala🙂aspoň 10 kg musím schudnúť od covidu plus mám 45 r som sa zaoblila viac ako je nutné.

joannita
21. sep 2023

Ja predpokladam ze ked ked je autorka tak nestastna z toho a pyta radu, tak ona bude ten typ co ja, co moze zjest aj kona a nepriberie. Ved ak by bola chuda z toho ze malo zje, tak by jej zo doslo v com je problem.
Ja napriklad jem extremne vela, kolegovia aj manzel nechapu kam to davam a....nic. Na veceru si dam napriklad 3 rozky so sunkou, syrom, kopec zeleniny a potom este 2 palacinky s dzemom a slahackou. Alebo sladkosti. Som uplne zdrava, aj co sa tyka stitnej zlazy a mam po 40tke....niektori ludia to nedokazu ovplyvnit.

suzitok
21. sep 2023

@joannita presne ako u mna..kolkokrat muz na mna pozera, ze kolko toho zjem, ze jemu by uz bolo zle....proste metabolizmus...

omg1992
Odpoveď bola odstránená
veronykacs
21. sep 2023

jasneže priberieš, jednoducho prijem musi byť väčší ako výdaj, funguje to vždy 🙂 ja som mala vždy 42kg, vychudnutá a myslela som si, ako strašne vela jem.. no až ked som si začala važiť jedlo, nahadzovať do kalorických tabuliek som zistila, že som ledva v rovnovahe, nie tak ešte v pluse.. skús zaradiť kalorickejšie jedla, oriešky, syry, pre mna bolo najlahšie prijať kalorie ked som si robila všelijake drinky - tvaroh, banan, arašidove maslo,zmixovať a vypiť, lebo kym by som to zjedla, by som sa trápila pol dňa. Kľudne aj vyhľadaj nejakeho DOBREHO trenera, nech ti spraví jedálniček, aspoň ťa trošku usmerní, navedie a potom už sa do toho dostaneš a budeš vedieť čo robiť aj sama.

autor
21. sep 2023

@buberova ďakujem všetkým čo prispievate, všetko čítam. No ja som vždy zvykla byť taký jedlík, milovala som jesť, hlavne čo sa týka tučných jedál a syrov (už sa snažím zdravšie). Raňajky nikdy u mňa nechýbali a pred spaním som sa musela poriadne najesť, inak by som s prázdnym žalúdkom nezaspala. Koľkokrát som aj vstala počas noci a opäť šla do chladničky. Viem že to není telu prospešné ale páčilo sa mi to tak. No a nepribrala som nikdy. Ani keď som začala zdravšie a viac jesť. Teraz už jem menej, možno to bude stresmi ktoré mám momentálne z určitých vecí ale paradoxne nechudnem. Váha sa mi drží už roky čiže nechudnem ani nepriberam

joannita
21. sep 2023

@veronykacs nefunguje to vzdy...

katuskamala1
21. sep 2023

Juj ja ta chapem.. cely zivot sama urazky ze anorexia,bulimia a preco nejem a pod,pritom som jedla normalne.. Toto si inak veeelmi malo ludi uvedomi,ze chudym ludom priamo do oci povedia xx krat viac urazky na postavu nez tucnym..
Kolko mas rokov? Rodila si uz?

Ja som mala 170cm a 54kg ked som sa vydavala,len taka trieska som bola. (Inak tazko porovnavat kila ked stavba tela moze byt rovnaka a hmotnost rozdielna xhapes). Pred tehu 56 a V tehu som pribrala asi 16kg a do 2m po porode som schudla 26kg. Nie naschval. Az po 2 rokoch ked som dokojila som opat pribrala na povodnu vahu pred tehu.. A od vtedy si musim davat pozor,aby som udrzala 60tku na vahe a postavu mam fajnu (i ked nie pevnu).

A ano. Genetika. Nic ine za tym u mna nebolo,ziadne vyyrazne zdrave jedla,i ked nezdravo aom nejedla lebo mi to nechutilo,sladene vody neoblubujem a necvicila som extra,ale som aktivnej povahy.

lily246
21. sep 2023

Fu 175 cm a 44 kg je ťažká podvýživa, to nie je bežná chudosť. 😞 Toto určite rieš s lekármi, nielen tu pls.

oli18
21. sep 2023

Netes sa, ze v menopauze priberies. Nemusi to tak byt. Aj ja som na to cakala a nepribrala som. Som cely zivot stihla a vahu mam skoro idealnu k vyske. Co pamatam 2 generacie rodin oboch rodicov, vsetci boli stihli. Mam to ja ale stastie 😄

Strana
z2