icon

Čo jedávate, aby ste nepriberali?

strasko
11. feb 2023

Baby, čo jedávate? 😁 musím sa takto blbo opýtaþ, lebo dnes som si zo zvedavosti zapisovala všetko jedlo do kalorických tabuliek a som v šoku 😯 chcela by som aj schudnúť ( takých 20-30kg by mi trebal) a mám pocit, že už sa nikdy poriadne nenajem... máte tipy na nejaké nízkokalorické jedlá? A nepíšte mi, že šaláty 😁 mám ich rada ale len na zelenine fungovať si neviem predstaviť. A popravde ani na menších porciách asi. Teraz som sa najedla do "poloplna" rrlatívne veľkou porciou jedla a ešte by som si niečo zobla 🙈 či myslíte, že mám taký roztiahnutý žalúdok? Celý čas som si myslela, že jedávam tak +- normálne a že mi treba obmedziť sladkosti ale teda asi je potrebná oveľa väčšia zmena...
Hocijaké tipy sú vítané!!!

Strana
z3
majamat
12. feb 2023

napr teraz pre hodinou som uz bola akasi hladna a potrebovala som nieco hodit do ust. neikedy mi staci malo na zasytenie. len proste dat do zaludka neico, co ma urcitu konzistenciu ( ovocie nezasyti, iba ma vyhladuje ). inak doobeda vacsinou nedesiatujem.

podla mna je aj dolezite robit medzi jedlami pauzu, lebo ked ti nestihne vytravit predchadzajuce jedlo a hned jes dalsie, traviace organy sa ti zaplnuju a travenie sa zhorsuje, uz davno neplati, ze jest malo a casto. klduen mozes jest aj 2x denne a viac. dokonca je dolezite mat obcas prazdny zaludok, lebo ma schopnost sa "precistovat" no musi byt prazdny, cize sem tam v prieberhu dna by sme mali mat prazdny zaludok. samozrejme pokial mame velmi neprijemny a neznesitelny hlad, je dobre neico zjest.

ja som si teda pred hodinou dala syr kleopatru - dorazila som zvysok, bolo to 44g a aby som ho suchy nejedla, k tomu som dala omacku Hellmans avokadovu. a kavu so sojovym mliekom a steviou.
toto malo 185kcal a hoci tuky stale vedu ( paradoxne najviac mi tuky zdvihlo musli ), tak mam uz aj viac bielkovin. tuky mam casto problem udrzat na uzde, zda sa mi, ze su vsade, ale viem redukovat sacharidy, takze zatial je to celkom prijatelne.

majamat
12. feb 2023

a teraz obed
trochu ryze 50, cast ryze som nahradila kukuricou 50g, kuracie prsia so zeleninou ( hrach+kukurica+mrkva ) 200g.
okrem toho bude urcite kava.
spolu 437kcal, momentalne mam vyrovnane mnozstvo tukov a sacharidov (okolo 45%), skoro 2-nasobok bielkovin (priblizne 75%) a skoro splnenu vlakninu (95%). spolu mam dnes 950kcal.

a teda samotny obed bol zlozeny zo surovin, ktore su syte a vazilo to cele 310g, co je dost dobra porcia, 38g bielkovin, sacharidov 48g, tukov 5,5g, vlaknina 8g a spolu len cisty obed asi 410kcal. moj denny prijem je 1630kcal.

simona082
16. feb 2023

@strasko zhodiť 30kg je úplne jednoduché..možno to teraz znie blbo ale ked sa vám to podarí a budete chcieť zhodiť posledných 5 to bude ešte len výzva 😀 pre začiatok stačí vyradiť sladkosti, sladké vody, mastné a vyprážané zaradiť každý deň dlhú prechádzku stačí na začiatok 5km a skúste sa odvážiť za 3 týždne. Som trénerka viem čo hovorím 😉 potom spraviť jedálniček a začať postupne cvičiť. Nájsť si trénera aspoň na 3 mesiace aby vás naučil základy techniky cvikov a strava. Držím päste 😉

Strana
z3