icon

Dá sa to aj bez KT?

anja27
12. feb 2022

Ahojte tak som sa dala prehovorit na tie KT predsa. Ja som ich vzdy odmietala poznam sa ze to nie je proste pre mna ale skusila som..zo zaciatku fajn zistila som ze malo jem tak som sla podla nich a dokonca sa mi zdalo aj vela co mam zjest ale prestala som mavat take chute na sladke atd. Lenze to vazenie naozaj nie je nic pre mna bola som z toho v strese miestami co kolko zjem a vsetko nahodit. Kedze varim pre viac ludi a zistila som tiez ze vsetko treba vazit zasurova nemam sancu si to ustrazit. Varit separe urcite kvoli KT nebudem.. Navyse obedy mavame aj v praci a teda neviem ako by som si toto tam nahodila vazne kedze ani poriadne neviem co do toho presne davaju. .. Dalsia vec moj problem bielkoviny. Nikdy sa mi nepodarilo naplnit na viac nez 60-70g. Mam 58kg vyska 169. Chcela som trosku zhodit par kg a cvicenim vyformovat ale nepotrebujem vyzerat ako fitneska. Tak sa chcem opytat ci sa niekomu podarilo toto dosiahnut potom uz aj bez Kt. Nejaky priblizny jedalnicke uz mam aj co zhruba by som mala jest. Dakujem vopred za nejake rady tipy.

petruldo
12. feb 2022

@anja27 ja len k tým bielkovinám, 1 g na kg hmotnosti je minimum, z toho fitneska nikdy nebudeš, a spaľujú svaly, takže ak nechceš svalovú hmotu strácať, tak treba bielkoviny doplňať ak ich nedáš v jedle, aj proteinovým nápojom

no a či sa to dá aj bez KT? z mojej skúsenosti nNIE, ja som dala najviac dole práve za ich používania, predtým som chudla bez, ale potom to ostalo stáť

anja27
autor
12. feb 2022

@petruldo dakujem viem ze by som ich mala prijat viac ale uz ani neviem z coho. Ja maso velmi nejem mne staci ryba alebo kura raz za tyzden. Strukoviny tiez velmi nie. Tak myslis ze ten napoj ako doplnok k cviceniu by bol fajn? Ja naozaj nepotrebujem vyrysovane svaly na to som aj leniva viem ze to clovek musi brat ako zivotny styl a nie je to pre mna. Proste len potrebujem kus spevnit vratit sa na tych povodnych 54kg aspon ktore som mala a pokazila som si to prezieranim a vyjedanim sladkeho a cipsov. To som uz vylucila takmer na minimum tak som zvedava 🙂

petruldo
12. feb 2022

@anja27 no ak neješ mäso, tak by si mala jesť viac strukovín. ak sa kombinujú s obilninami, tak je to plnohodnotná náhrada za živočíšne bielkoviny, sestra je vegánka, ona išla veľmi s váhou dole ako sa na to dala, jej nerobia problém sacharidy v strave.
Ja som opak, mne prospieva nízkosacharidové stravovanie, teda si musím doslova rátať koľko g sacharidov zjem, ak prekročím 100 g priberám.
Aby si mala vyrysované svaly, musíš aj silový tréning, s vlastnou váhou alebo s činkami.
tebe by prospelo kardio, spáliš tuk - rýchla chôdza /ale ozaj rýchla/, beh, korčule kolobežka, bycikel ale makať aspoň 1 hodinu denne.

selena_luna
12. feb 2022

@anja27 mna fascinuje ze ziadna nechce vyzerat ako fitneska... fitnesky roky tvrdo dru aby vyzerali ako vyzerali, takze sa vobec neboj, pokial nebudes denne zatvorena hodiny a hodiny vo fitku tak ako fitneska urcite vyzerat nebudes :D

anja27
autor
12. feb 2022

@selena_luna ja som to napisala skrz toho ze nepotrebujem zas nejake drasticke zmeny a je mi jasne ze to netrva rok dva. A presne to ze to je zivotny styl ale popravde mna to nelaka. Chodit do fitka kazdy den si vsetko vazit to urcite nie

anja27
autor
12. feb 2022

@petruldo no je pravda ze v zime je toho pohybu menej aj ked chodim peso do prace tam sa hybem. Za den dam tak 200 schodov urcite napr. Ale sportujem malo. Potom ked je teplejsie chodime na tury atd toho pohybu je viac. Aj dake kilo dve ide dole ale nie je to ono. A viem ze zaklad je strava no na tych bielkovinach budem musiet popracovat predsa tym strukovinam by som mala dat sancu

xromix
12. feb 2022

Ahoj. keď chceš spevňovať (jedine cvičením) na to KT nepotrebuješ. Myslím, že na svoju výšku je ta váha v pohode. Otázka je s čím si nespokojná - váha? Vizuál? Lebo keď spevnis, budeš vyzerať napr. chudsia, ale na váhe sa to vôbec nemusí prejaviť, pripadne moze ísť vyššie. Ja používam KT priebežne, varím pre všetkých doma, nie je problém. Rovnako v restike, veľkosť porcie máš väčšinou napísanú a úplne detaily koľko lyžičiek muky alebo smotany niekde dali, zasadne nepotrebuješ. Je chyba sa upnut na každý gram jedla. Ja KT používam len orientačne, a za 7m som schudla 13kg. Rovnako doma, “recept” zapíses do KT a potom už len zapises porciu nabudúce. Ale chápem že každý na to nie je. Číslo na váhe úplne nie je podľa mna podstatne. Začni cvičiť, a po spevnení uvidis či ta budú matat ešte nejaké kilá. 🙂

katie253
12. feb 2022

@anja27 bielkoviny môžeš doplniť tvarohom nízkotučným, jogurt skyr, skyr nátierky, grécky jogurt milko (nie jogurt gréckeho typu)

anja27
autor
12. feb 2022

@xromix vaha ma az tak netrapi to mas pravdu ze to nie je az take podstatne aj ked viem ze pri mensej som vyzerala lepsie skor mi ide o to ze som sa kus rozkysla a nevyzera to moc dobre. Tak ako pises ty ze priebezne nahodit nieco to by mi az tak nevadilo asi to skusim. Lebo som myslela ze to musi byt uplne striktne a mala som z toho len stres

xromix
12. feb 2022

@anja27 Vôbec, ako vravím ja som sa stravovala doma aj v restike, doma som si znacila napr. varím 200g ryže a z toho polovicu dávam na tanier, tak to už hotové nevážim, len od oka. Keď som varila halušky, tak som si recept nahodila do KT + koľko porcii z toho bolo a na další raz už varím podľa toho. Zvyknem variť každý deň takze to nie je plný hrniec, kde by sa ťažšie odhadovali porcie. Pripadne ked robím polievku, alebo niečo čo sa mi nechce nahradzovať ako “moje jedlo”odvážim si len koľko si naložím a nájdem “hotové” jedlo a neriešim či to čo tam je nahodene, je varené podľa “môjho varenia” - rovnaký princíp restika. S týmto postupom mi používanie KT vydržalo najdlhšie a aj s výsledkami, predtým som to vždy zabalila presne kvôli tomu, že som nevedela niečo presne zaznamenať. A hlavne netreba sa opustiť, ked presvihnes kalorický príjem, aj take dni budú, ale dôležité je vydržať. Či už v strave alebo cvičení/pravidelnom pohybe.

anja27
autor
13. feb 2022

@xromix ved prave preto si to chcem nastavit tak aby mi to uz vydrzalo nastalo. Nie ako ro robia noektore baby ze zo dna na den uplne zmenia stravu a nevydrzia dlho..ja to budem robit teda asi podobne ako ty ak ostanem pri KT. U mna bol vzdy skor problem zjest kolko som mala nie ze by som to presvihla 🙈 cize aj doteraz som jedla malicko a preto som mavala vecer velke chute a pojedla kadeco to bol problem. Ako som zacala viacej jest nemavam uz ani chute na sladke alebo nejake somariny ako predtym..uz len troska doladit tu stravu postupne a snad to pojde 🙂 dakujem