Detox podľa Mačingovej
Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.
@katty2012 dakujem zohnala som aj pesto dnes 🙂
@katty2012 iba vcera som bola hladna,ale ako som pisala maju mi prist aj moje dni takze to je u mna vzdy PMS spojeny s velkou nervozitou a hladom. Vacsinou ja ani olovrant nejem, vkastne iba rax som.mala olovrant, ostatne.dni nie som.medzi jedlami.hladna, lebo tiez ako pises tie samotne porcie obcas neviem.do seba dostat 🙂
@senselinka dakujem, budem musiet nieco teda popozerat kebo obavam sa ze bryndzu naozaj do seba nedam. Ja mam knizku najedzte sa do stihlosti 1, tak vlastne o inom detoxe som ani od nej necitala
@hajdenova18 su tri jedalnicky, vsetky od nej a jeden je bez bryndze. Len nemoze sa pocas detoxu prechadzat na iny typ, ak si uz zacala s bryndzou... Ja mam trojku, tam je bryndza asi 3x za cely cas a jeden je taky, ze bryndza je tam furt 😂 Len ja bryndzu milujem, takze mne by to vyhovovalo... Len co s tolkymi zltkami potom 😛
@senselinka Ahoj, mohla by si mi prosím poradiť? Som v 11. dni a občas sa mi nedarí pri práci a troch malých deťoch nakúpiť či pripraviť jedlo presne podľa rozpisu. Napr. si vymením raňajky.. Ale každé jedlo si dám, len sa mi už podarilo vymeniť ho v poradí. 😕 Veľmi to vadí? Je ten rozpis jedál urobený podľa vplyvu jednotlivých potravín na seba? Ja som do detoxu vhupla bez nejakého plánovania, večer som sa rozhodla a ráno začala. Prečítala som si jedalníček, recepty... Knihu som si ešte neobjednávala. 😒
Ďakujem za radu. 🙂
@hajdenova18 @katty2012
Baby, ja uz mrkvu ani vidiet nemozem. A to som si myslela, ze to mi bude najviac chutit 🙄 Cuketa mi velmi chuti, aj struky. A ta bryndza... To jeviem ako dam. S tymi bielkami si to neviem vobec predstavit 😒
@stanislava29 ta bryndza je vynikajuca, pre mna to bola tiez cudna predstava, ale chutila mi moc. z tej mrkvy si robim polievku, dam navrch syr a to celkom zvladam. i tak mi chybali tekute jedla. teraz mi najviac chutia tie slane kolace - mrkva cuketa, toho sa neviem dojest
@imanuel mozes zamenit jedla v priebehu dna, ak je to nutne... Nemalo by sa to, ale... A ak uplne ze nemas suroviny, mozes vymenit aj ranajky "vedla seba stojace", tiez obedy vzajomne a vecere, ale musia byt z rovnakej kategorie jedal, teda bud zvieratkove, alebo kytickove (rastlinne).
Skus sa tomu ale vyhybat, vynimka ano, ale nie pravidlo... Ten jedalnicek je zostaveny takto z nejakeho dovodu 😉
Inak skus mnoho jedal varit na viac dni, ja si vzdy pozriem, kolkokrat je trebars cviklovy salat a tri dni ti urcite vydrzi, dokonca je este lepsi, to iste cuketa a mrkvovy perkelt. Polievky varim len 1x vo velkom a zvysok horuce nalejem do flias, ne ham dole vieckom vychladnut, supnem do chladnicky a potom uz len vytahujem 😉
@katty2012 slane kolace? V detoxe? To su ake, si nepamatam 😂
@senselinka Ďakujem veľmi pekne za radu, mne osobne všetky jedlá veľmi chutili, nemala som problém ani s cviklou, tú milujem. 🙂 Všetko mňamka.
Skúsim variť ako radíš, určité jedlá vo väčšom množstve. Budem organizovanejšia. 😉
Boršč mám uložený, toho sa mi zadarilo uvariť dosť veľa, pri 5člennej rodine mám problém si navariť jednu porciu. Hrachovú polievku som varila dve porcie, že budem mať na ďalšiu večeru a dnes prídem a kým som bola v práci, polievku mi zjedol manžel, že si myslel, že je to preňho.😀
Inak, úplne súhlasím s tebou, na detox som sa nepodujala kvôli chudnutiu, ale očiste tela. Ak dám 3-4kg dole, budem rada, ale ak nie, nič sa nedeje, som rada, že už teraz mám taký príjemný pocit ľahkosti. Aj po detoxe by som si chcela udržať zdravo upravenú stravu a pitný režim. 🙂
@imanuel super, tesim sa. Keby si cokolvek potrebovala, pytaj sa 😉
@senselinka no, to nam nosi donaska, tak asi to tam niekde je. tvrdia, ze vsetko konzultuju s am
@senselinka ako olovrant
veľmi pekne ďakujem. 🙂
@katty2012 jaj, ja som zabudla, ze ty mas donasku 😇
Fiha, no kolace som ja nikdy nemala, ani som o nich necitala... Ale viem, ze baby velmi riesili problem s donaskou, ze uplne porusovali niektore pravidla detoxu, pisali aj AM, ona to riesila a firma to vobec nezmenila... 😨
Tak ale snad to nie je tvoj pripad, myslim, ze to bola ceska donaska 😝
Ozaj, a zlozenie tam nahodou nemas?
@senselinka zlozenie tam pisu, ale ja som uz vyhodila do smeti. myslim, ze nastruhana mrkva, cuketa, sol, korenie, asi vajicko, neviem cim inym by to mohlo drzat pokope. ja mam cesku donasku, zatial citam na nich len dobre rezenzie. nabuduce pozriem presne to zlozenie, napisem
@katty2012 aha, jasne. Ono lebo ak je to olovrant, vajicko tam nemoze byt... Mozno tak syr, kedze ako olovrant je bud syr so zeleninou, alebo ten jogurt s orechami, ale to vies a to je mimo tohto problemu 😉
Ja len aby si si zbytocne neskodila a nebrzdila chudnutie 😊
Ale verim, ze to maju riadne skonzultovane a papas dobry a spravny olovrant, mnam 😇
@senselinka ahojte 🙂 vas citam obcas,mi mala ochorela,takze boli nicne a vcera som pomixovala a upustila od rezimu,fnes sa to na vahe prejavilo ale nevadi 😉 prisla som na to,ze viac mi telo spracuva xivocisny fen hlavbe hodne hodne zeleniny...a urobila som fitness kinder mliecny rez 🙂 bez muky a cukru 😉
@katty2012 ahoj 🙂 pisem az teraz 😀 chori sme boli...no zavislost na cokolade poznam,i ked sa mivzda ze viac soom sa na nu namotala ked som otehotnela a pocas kojenia...teraz si robim svoju cokoladu...
Uz som bola so sladkym ako tak v pohode,ale stale mam chute a riesim to roznymi dobrotami s medom teraz a pokial chcem schydnut,viem ze by som asi aj toto mala brzdit 🙂
A ty ako? Stale ta to bavi? 🙂
@senselinka inak,ofkedy som zacala,stale by som pila...a to som predtym mala priblem vypit pol litra vody...
Coho to je nasledok? Nedrzim detox...je to tym vysadenim cukru? Ten kolac je dufam ok v zivocisny den 🙂 len nabudice fakt nusim z nizkotucneho tvarohu..lebo je to mnamka
@gabuchah kolacik si dopraj, neboj nic 😉 A ano, je vyborny do zivocisneho dna.
S tou vodou... Tazko povedat. Mozno aj tym, ze sa ti telo trochu cisti, potrebuje viac vody, aby mohlo vyplavit, co treba
@gabuchah no drzim vsetko co mam, bavi ma to asi tak, ze sa tesim, ked uz skoncim detox. tie jedla mi fakt zacinaju liezt hore krkom, aj ked su chutne. ale od zajtra mame uz kuracie karbonatky, tak nieco nove bude. lenze pozerala som posledny tyzden detoxu a tam je kazdy den mrkva jablko, mrkva prekelt, brokoli a to sa opakuje 6 poslednych dni to iste, tak z toho mam dost hrozu. unava zmizla a citim sa velmi dobre. ale uz sa neviem docakt semaforu. mala som v plane 2x detox za sebou, ale to teda urcite nedam. pls aku cokoladu, so sojovym mliekom, alebo?
@senselinka prosim ta a preco nemoze byt na olovrant vajicko? to neviem... myslela som, ze je neutralne, ci?
@katty2012 vajicko sa nemoze hocikedy, len k predpisanym jedlam... Dokonca aj tam, kde je viac jedal v jeden den (fazulky, perkelt, zeleninova polievka), tak tam, kde ide bezne bielkovina, vtedy sa nedava. Ono ja som v prvom detoxe tiez urobila tolko chyb...
A vajicko vobec nie je neutral, iba cisty zltok je neutral, ale aj to nie v detoxe.
@senselinka no tak uz som z toho dopletena. nasla som ten kolac v knihe, ale neviem ci je to ten isty, lebo je az v trojke: mrkva, cuketa, cibula, vajicka, mlieko, oregano, bazalka, hore posypat chia. porovnam to s krabickou ked pride. a k fazulkam nosia tiez niekedy vajco. mne sa zda, ze bolo aj v knihe v recepte.
@senselinka mozem sa ta prosim opytat? Je velky problem, ak budem pouzivat 45%tny syr? Uz som obehala niekolko potravin a nikde neviem zohnat. Asi vsetky detoxikuju a su vypredane 😀
@katty2012 a nasla si ho ako recept vramci detoxu, alebo semaforu? Lebo to je rozdiel...
@simonka18 No pozri... Dat si ho mozes, ale... Vysledky nemusia byt take, ako by boli, ak syr bude nizkotucny. Ale ja som napriklad musela v jednom detoxe vymenit kravsky syr za kozi a ovci a ten teda pod 45% nie je a vysledky boli aj tak 😉
Skus este light mozarellu alebo tvaruzky, tie su naj.
A inak v Bille mavaju v tomto smere najlepsi vyber nizkotucnych syrov
@senselinka v poslednej knihe, cize mimo detox. ale neviem, ci to bolo presne to, co som jedla. tie prve dve knihy som pozicala a este mi ich nevratili.

Bola som len vcera nejaka hladna, olovrant som nestihala akosi a obed som mala uz o 12 tej a verte baby ze som mala veeelmi vela perkeltu na obed az sa mi cez usi tlacil 🙂 ale vecera bola az okolo 7mej, lebo moja dcera je trosku zavislacka na mne a muz prisiel neskoro z prace tak trosku taky depka den som malla. Dnes som uz vpohode,dokonca som musela jest veceru nasilu, obednajsie struky ma totalne zasytili. Ale pre dodrzanie postupu som aj tu cuketu na veceru fo seba napchala. A okrem cvikloveho salatu tiex sa tesim na vsetky jedla 🙂