Detox podľa Mačingovej
Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.
@senselinka
Ahoj, aj ja Ti dakujem za Tvoje rady a postrehy 🙏, držíme s manželom AM druhy krat, prvy krat sme dali iba dva týždne.
Mam sice trosku mimo otázku ale prosím Ta, aky mas struhac na zeleninu? Ten co som kúpila ja vydržal prave tie dva týždne kedze siel pri tom množstve ovo/zel takmer cely den 😅
@kasssiopea ja mam tento, ficim na nom uz dlho, struham zeleninu, ovocie, meliem maso, odstavujem, popri tom robim cesto... A drzi, som velmi spokojna
https://www.alza.sk/moulinex-masterchef-gourmet...
@senselinka
Dakujem pekne za bleskurýchlu odpoved 👍
Systém je podobný, ako na tom nasom, netlačia sa Ti velke kusy zeleniny alebo šupy medzi krájaci nôž a ten plast okolo neho? Ja som musela často prerušiť krájanie, vyčistiť to, povyberať a až potom pokračovať.. 😖
@senselinka
Písala si jednej kočke, že sa môže pýtať na čokoľvek, tak skúsim aj ja, snáď mi pomôžeš 🤗
Jedlá sa môžu ochutiť čímkoľvek? Znamená možem použiť mletú papriku, sušený cesnak, hocijaké bylinky aj keď to nie je uvedené v recepte?
Čím "dokysliť" napríklad taký cviklový šalát, môžem použiť citrón alebo jablkový ocot? 🤔
Tiež píšeš že doobeda ovocie, nie len sušené slivky, môže sa hocijaké alebo je niečo nevhodné?
Možem dať manželovi aj vrámci 28ky poobede tvaroh so zeleninou alebo avokádovú nátierku so zeleninou namiesto jogurtu? Je to predsa takmer 2m chlap a jogurt sa mi zdá malo na to množstvo svalov.. 😳
Posledná otázka mojej vyčerpávajúcej správy - v rámci 28ky toto zrejme nie, keďže je v recepte majonéza 😋 ale po nej, pri delenej, sa smie cviklový šalát urobit aj takto? ⬇️
VOPRED MOC ĎAKUJEM 🙏
@kasssiopea jasne, pokusim sa 😉
Koreniny mozes pouzit rozne, cervenu papriku nepouziva nikde, ale mleta rasca, cierne korenie a bylinky su zaklad, ostatne neviem. Ja pouzivam suseny cesnak, ked sa mi nechce cistit normalny 😇
Do cvikloveho salatu idu kysle uhorky, aj tak je to malo kysle? Ak ano, ocot urcite nie, citron v pohode, davaj lubovolne kdekolvek.
Ovocie sa dava podla krvnych skupin, takze si zisti, ktore je pre vas vhodne. Ak je bielkovinovy obed, medzi ovocim a obedom musi byt tri hodiny pauza. Ja osobne desistujem hlavne jablka, hrozno, kivi, mandarinky, grepy, nedavam si nikdy banan, ten len na ranajky podla rozpisu.
Avokado ani tvaroh v ziadnom pripade do 28 nepatria, ak je muz hladny, nech zje dva jogurty a da si orechy a med, tuky dobre zasytia. Ja si davam polovicu nizkotucnej mozarelly a zeleninu, tu mu daj celu so zeleninou, prip.este mozes nizkotucny neochuteny cottage so zeleninou.
A ano, salat je vhodny do delenky po detoxe 😉
A este ten mixer - obcas sa mi nieco zachyti medzi struhak, ale minimalne, dnes som struhala 4nasobnu davku na zeleninovu polievku a asi 2 vacsie kusy tam boli a bolo toho fakt vela, asi 4 litre polievky a krasne mi to nastruhalo
Ahojte baby,tak detox končím zajtra,ale ráno nebudem stíhať,lebo letím s malou do škôlky a potom do práce,tak už dnes som sa odvážila a pomerala.A tu sú moje výsledky po detoxe.Váha -8,9kg,cez prsia -4cm,pás-3cm,spodné brucho-8cm,boky-4cm,stehno-2cm,ruka-2cm..čiže čo dodať?maximalna spokojnosť,cítim sa úplne super,určite si detox zopakujem ešte...možno aj v apríli 🙂..držte sa kočky 🙂
Ahojte zienky no rada by som to vyskusala aj ked uz na pohlad podla jedalnicka to vyzera velmi narocne s vodou nemam problem tu vypijem kazdy den minimalne 2litre..skor mi bude robit problem ranajky to ja niesom zvyknuta uz roky neranajkujem ..jedna otazka mozno ste to uz pisali ale som prehliadla ..kava sa smie pit?a som fajciarka ..nefajcila som 4mesiace a 6kil islo hore len tak fuklo tak by som to chcela dat do maja dole..moja vyska 170cm a momentalna vaha 69kg..ciel 60kg..
Budem rada ak sa niekto podeli o skusenosti 🙂
@senselinka
Ďakujem pekne za vyčerpávajúcu odpoveď. Nahodou nevieš, ako je to s chilli? Ja ho mám veľmi rada, u nás ide na kilá.. samozrejme sušené, nie omáčky s rôznymi ďalšími prísadami..
@jakyra
To je krásny výsledok, klobúk dole..
Ak to nie je tajné ☺️, pri akej váhe si začínala?
@tinushik
@iva0905
Dievčatá v prvom rade ide o detox a k tomu fajčenie, samozrejme, moc nejde. Na druhej strane si myslím, že by to bol priveľký šok pre organizmus (aj pre vás 😁) tak radikálne zmeniť jedálniček a zároveň prestať fajčiť a myslím, že by ste veľmi rýchlo skončili.. myslím, že ideálne by bolo obmedziť fajčenie na taku mierku, ako zvládnete bez nervozity..
Kávu môžu iba tí s krvnou skupinou A, doobeda kľudne so sójovým mliekom a medom, poobede iba s medom..
Ak Vám možem poradiť, skúste si recepty pripravovať s obmenami. Ja som prvý krát všetko robila rovnako a preto som to nedokončila, bolo mi z tých navlas rovnakých jedál už zle.. takže napríklad keď je cviklový šalát s vajíčkom, jeden deň ho uvarim na tvrdo. Ďalší ho vyšlaham a pridám soľ, tymián a sušený cesnak upečiem ako omeletu, mrkvový perkelt si dam so struhaným syrom a na druhý deň dam syr prigrilovať atď..
V každom prípade odporúčam na začiatok prečítať aspoň túto knihu, tam napísane všetko základne ⬇️
Ahojte baby, od dnes sa pridavam k vam I ja. Ja by som chcela dat dole cca 10 kg. Snad to do leta dam 🙂 Uz som sa raz do programu pustila, ale kedze som dost nepila, tak som bola v kuse hladna. Tak dnes som mala ranajky uz o 6, pijem vela a zatial hladna nie som.
@ccaro cili urcite mozes 😉
Ja napriklad teraz davam miesto normalneho medvedi cesnak, akurat je jeho sezona, skoda to nevyuzit. Ma skvele detoxikacne ucinky
@kasssiopea dakujem no cigaretka bude problem mozno obnedzim..a knizku mi akurat vcera kamoska dala tu istu tak sa ide citat po praci..a co s tou kavou???mozem pit ci nie
@iva0905
Podľa Tvojej krvnej skupiny. Kávu by mala iba krvná skupina A pit.
@senselinka
To s chilli patrilo asi mne 😊
Dakujem, to si ma velmi potešila..
Po medveďom cesnaku "poskulujem" uz dávno ale vobec netusim, kde tu v okoli TN rastie. 😒
@kasssiopea ano, prepac, cele to bolo tebe 😂 zle som klikla na odpoved 😇
Inak medvedi cesnak predavaju v tomto case aj v Lidli. Ja som z neho prave spravila pesto, je vynikajuce!!! A mam vybavene na cely rok...
@ccaro prepac, ten moj prispevok nebol tebe, zle som klikla 😇
@senselinka
Videla som ho dnes v Lidli ale bol tam asi dlhšie, podľa jeho kondície 😂
V každom prípade, neposleš recept na to vinikajúce pesto? 🤗
@kasssiopea aha ja som krvna skupina 0minus..musim poriadne prestudovat tu knihu len casu malo..mozte mi poradit ja som dnes zacala ..prvy den v pohode len neviem kedy mozno vecerat ten cviklovy salat myslim hodinovo..pretoze este len cviklu varim kurnik..
@kasssiopea paci sa, stipe ako slak, ale je VYBORNE!!!
https://www.tinkinerecepty.sk/pesto-medvedieho-...
@iva0905 vecerat mozes hocikedy, idealne max dve hodiny pred spankom. Odporucam kupovat uvarenu, vakuovo balenu v Lidli, pol kilova stoji 80 centov a usetri ti to kopu casu. Jedno balenie je akurat na dve porcie salatu.
A ak si nulka, kava je vyslovene zakazana 😭
@senselinka no ja zijem mimo slovenska a tuna som nevidela este vakuovo balenu..no ja a bez kavy tak to bude asi najtazsi oriesok pre mna ...
Zienky cim mizem nahradit bryndzu..tuna ju nemam sancu zohnat..😢
@iva0905 aha, tak to je horsie... Tak potom uz len varit do omdletia 😂
Bryndzu mozes nahradit ovcim alebo kozim syrom.
@iva0905 alebo este mozes ist uplne prvy jedalnicek, ten je bez bryndze
@senselinka no tak sa da to zvladam navarit nieje to narocne haha..no tak ja to nahradim kozim syrom tu ho mame habadej veru..no mne sa to pozdava ten detox len par veci upravim spenat nemam rada a v zivote som nejedla varene pseno tak som zvedava..inac vsetky recepty vyzeraju fakt vhutne a hlavne zdravo hlavne..
Tebe sa podarilo ist s vahou dole ?
@iva0905 ano, ja mam detox stvrtykrat, takze pomalicky to ide.
Spenat nicim nenahradis, ale ja ho robim tak, ze ho prehrejem na oelji s cibulkou a cesnakom a potom dobre rozmixujem na hladku omacku, je to vyborne, fakt.
A pseno hlavne uvar poriadne domakka, kludne aj trochu rozvar, lebo bude suche. Pripadne aj to mozes skusit rozmixovat s trochou vody na kasu

A zajtra mäsko 😀 už sa marinuje 👏 tešim sa 👏👏👏