icon

Detox podľa Mačingovej

janielikk
24. sep 2013

Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.

laurika25
4. jan 2018

@molen2 tak nakoniec idem do toho v pondelok s vami aj ja. Zajtra náhle cestujeme na víkend a tam si veru Detox neužijem.😊

molen2
5. jan 2018

super tak v pondelok sa tesim v nedelu padne moja posledna kava a ides sa na to🙂

lenuska74
5. jan 2018

Ahojte kočky, takže ja som tu staronová a celkom ma potešilo ako sa ta téma od 2013 drží 😃 takže mne ten vtedajší detox vydržal celkom slušne do teraz, ale už musím zas. Ja som začala včera a celkom pohoda, chcela som len povedať, že nepripravujte sa na to nejak zvlášť psychický, musíte to brať len tak, že aj toto je jedlo a bude sa Vám s tým ľahšie pasovať 😉 Ak vás bolí hlavá, treba viac piť, ale nie naraz, ale po troche. Najlepšie zaberá aspoň u mňa, uvariť si ráno veľký aspoň 1l zelený čaj a ten do obedu vypiť a po obede znovu, ale už iný nejaký bylinkový, ak mám chuť na vodu tak s citrónom, ale ja prevarenú nedám, takže normálnu čerstvú s citrónom do veľkého pohára a popíjam. Tekutiny tomu pomáhajú najviac, aby ste sa čistili, o tom ten detox je. A čo sa týka kombinovanie dni, alebo jedál, podľa mňa je to jedno, nedodržiavala som to ani predtým striktne a schudla som pekne hlavne z objemu, kg niesu dôležité. Ja som jedla to na čo som mala práve chuť hlavne tu cviklu treba dodržať, ale ja ju jem čistú s chrenom a buď vajíčko, syr alebo tuniak, ja bryndzu nie, iba ak čistú alebo s haluškami, ale veľa jedál varím pre celú rodinu, ako je cuketa, mrkvový perkelt a brokolica. Korenie si tiež prispôsobujem nemám rada v teplých jedlách škoricu ako je fazuľka, tak ju tam nedávam. Verte, že nemusíte to až tak úplne podľa receptov dodržiavať, treba si to upraviť na svoju chuť, jedlo ma aj chutiť aby to malo účinok 😉 Držte sa, dá sa to zvládnuť a netreba nejak nad tým premýšľať, alebo počítať dni 😉

nikinka9
5. jan 2018

Prosim o radu...v prvy den som narobila vela toho cvikloveho salatu...teraz som treti den,obedujem ho no stale sa mi dost zvysilo...dalsi den,kedy sa tento salat je,je az siedmy...myslite ze mi v chladnicke dovtedy bez problemov postoji a mozem ho dojest aj v podstate po tyzdni od urobenia? Nechce sa mi ho mrazit...asi by mu nic nemalo byt ani na 7.den ak tam.je v podstate sterilizovana zelenina a uvarena repa,vsak?

medovka14
5. jan 2018

Baby ahojte 🙂 idem aj ja do toho od pondelka s vami 🙂

bkatarina
5. jan 2018

Ano začínam od pondelka. Uz teraz som sa zdravsej vyzive a za 4 dni som schudla 600gr. Viem nie je to vela ale ide to dolu tak ma to teší a to ma motivuje pokračovať.

zdenulka919
5. jan 2018

Aj ja zacinam od pondelka dame to☺☺☺☺☺

zdenulka919
5. jan 2018

Len musim na nakup aby som mala vsetko doma a nezhladavala☺☺☺☺

zade
6. jan 2018

Ahojte, tak ako? Ja som začala v pondelok ....je mi fajn. Problémy ustúpili, len vydržať 🙂 Na raňajky v prvom týždni si robím raňajkový koláč, ako ho uvádza pani Mačingová na svojej stránke - je to super, ušetrí kopec času aj neporiadku v kuchyni. Nachystám, a v chladničke mi vydrží aj na ďalšie dva dni.
pa,pa

saurian
6. jan 2018

Ahojte, aj ja som zacala - v piatok 😉

firstbaby
6. jan 2018

Zenicky,ja sa uz velmi tesim na pondelok, len zajtra musim este kupit zeleny caj. Trosku mam obavu ako to zvladnem bez kavy, ale verim, ze zeleny caj mi helpne 🙂

molen2
6. jan 2018

ja tiez a tiez sa bojim kavu🙂)) zeleny caj mi nerobi dobre tak bylinkovy🙂) musime vydrzat pre mna to bude tazke ale ked vydrzim tak budem na seba hrda🙂))

tulipka23
6. jan 2018

Prave som si uvedomila, ze je dnes sviatok... zatvorene obchody. No nic, aspon som sa presla 😉
Tak zajtra nakup a od pondelka zaciname. Tiez mam obavy, ako bez kavicky 🙂

zdenulka919
7. jan 2018

Od zajtra zacinam☺☺

zade
8. jan 2018

Tak ako? Koľko nás je? .... a prečo vlastne nie káva? Síce ju nepijem, ale..?

laurika25
8. jan 2018

@lenuska74
Dakujem za radu😉Ako to je s gramážou , či porciami? Nenašla som nikde koľko mrkvy, brokolice atd...

sabusik321
8. jan 2018

Ak sa niekomu hodí :
Macingova
Mrkvovy salát.:: Mrkev jablka ořechy v poměru 1:1:1
Brokolice s česnekem: Brokolici povařime ve vodě do krupava. Na olivovem oleji osmažime česnek apřridame brokolice. Podavame se syrem nebo s vajičkem.
Salat z červené řepy: Tři asi větší řepy,3ccl sklenici směsi mrkev/hrášek, 4 stredně velké kyselé okurky,olivovy olej , sul, pepř a podavame bud s vajičkem nebo sýrem
Fazolové lusky s česnekem Mužou byt kupované mražené. Nasypou se do varici vody osolené .Vaří se asi 10 min. Potom se scedi a postupuje se stejně jako u brokolice S vajíčkem nebo sýrem
Mrkvový perkelt Mrkev, cibule,mlety pepč,mlety rozmarým, drcený kmín. nebo mlety koriandr, sojovou omačku. Postup:Mrkev očištěnou ,na kolečka nkrajjenou,pridam cibuli kterou jsme osmahli na olivovém oleji Potom pridame mlety pepř,korení. a 2 lžíce sojove omačky pak podliji 2dcl vody a asi 15 minut se vaří
Prokladana cuketa 2 stredně velké cukety, olivová olej koření,tvrdý sýr ,česnek,sojovou omačku .Cukety nakrajíme na platky . Do olivoveho oleje přidame sul, mletý pepř,sušenou bazalku a lžíci sojové omačkyPřidame česnek nakrajená na tenké platky.Takhle ochuceny olej vylijeme na plech pokladame cukety a nechame zapect 200 asi 15 min
Kuře s celerem:Kousky kuřete marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari Maso před pouzitim pomeleme a přimeleme i čtvrku celeru přidáme žloutko,sul, pepř,mlety kmín, Vypracujeme smšs a smažíme v oleji v nemž jsme maso marinadovali
Těstoviny s kedlubnou: Uvaříme si bezvaječné těstoviny. Na oleji osmahneme cibuli pridame nastrouhanou kedluben ,osolime opepříme .podlijeme troškou vody . potom přidáme těstoviny.
BORŠČ. kompotova miska- odměrka Zeleninu nakrajenou na kostičky : 1 misku mrkve 1 misku celeru 1 misku petržele,,1misku kedluben, 1misku zelené papriky a 3 misky nakrajené uvařené červené řepy Koření sul, pepř , nové kořené ,mleta paprika, 3 bobkové listy, Rajsky protlak Dva stroučky česneku, jedna cibule. Postup: Na oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu, po chvili pridame koření a nakrajenou papriku přilijeme 0,5 l vody a vaříme do zmeknutí.Potom pridame řepu. Potom si zvlašt osmahneme cibuli, pridame česnek a protlakprevarit a slit do polivky
Hrachová polevka. Sšček mraženého hrášku 400g,pulku citronu,bazalkové pesto,sul, pepř, lříci masla.Do litru vrouci vody nasypeme hrašekpřidame bazalkové pestomlety pepř a vaříme 20 minutna zavšr pridame maslo.Po vychladnutí ponorným mixerem rozmixujemedo kremové konzistence
Červená řepa ze švestky a ořechy300G uvařené červené řepy,100g sušenych švestek,pred použitim je napočte do vody100g vlašských ořechu Dva stroučky česneku spetku soli , pepř 3 lžíce oleje
Bezvaječné těstoviny se špenátem:Je to stejné jako u testovin s kedlubnou
Zeleninová polivka: Na jemno nastrouhejte jednu mrkev, petržel,čtvrtku kedlubny a čtvrtku celeru . Na olivovém oleji osmažte cibulku a pak pridavejte zeleninu. Osolte opeprete, okminujte,zalijte vodou apovařte.Pridejte na kostečky nakrajenou cuketu a nechte prejit varem.

laurika25
8. jan 2018

@sabusik321 dakujem😉

lenuska74
8. jan 2018

@laurika25 vsetko mozes jest kolko zvladnes, ale ono sa toho vela neda zjest aj tak. A ja kavu pijem dalej, akurat cistu bez mlieka a cukor nepouzivam ani do caju, ani do kavy, ak mam chut na sladku tak s medom, alebo javorovy sirup, ale to malokedy. Ja si aj ranajky robim na 2dni a v pohode a v podstate to co jem na veceru, mam na druhy den na obed s malou upravou, ak mam na veceru s vajickom, tak na obed si dam so syrom. Je to jednoduchsie 😉

molen2
9. jan 2018

vcera som zacala zatial v pohode

medovka14
9. jan 2018

Ja som začala dnes, včera mi to nevyšlo, polovica nákupu ostala v aute a muž s nim šiel do prace 😂😂😂
Len mne nechutia tie raňajky 😭 samostatne to zjem v pohode, ale pomiešané nieeee 😂

medovka14
9. jan 2018

Baby nebolo vám po niektorom jedle zle? Ja som mala o pol jednej tu brokolicu a ešte stále mi je blbo :(

molen2
9. jan 2018

bolo mne je po cvikli....celkovo sa necitim dobre an zaludok , unavena a hlava boli (mam gastritidu ) a kamoska tie co to ma tak hovorila ze jej bolo stale s macingovej zle ze sito uplne rozhadzala....takneviem ci bude pokracovat povedalasom si dokoncatyzdna s tym ze dnes som zoblaaj hroznoa jahodu....dievcata nie som dobry priklad vydrze tak saospravedlnujemze velminemotivujem ......
drzte sa

medovka14
9. jan 2018

@molen2 ja to asi vzdam, radšej pôjdem cestou, ktorú mam už osvedčenú 🙂

laurika25
9. jan 2018

@molen2 mne bolo zle hneď v 1. deň ráno po mrkve, asi rak 5 min, myslela som, ze odpadnem v práci, nezvyk. Sok pre telo po vianočnom sa prejedani🙃
Ta tvoja kamoska si rozhádzala čo žalúdok, či metabolizmus? Ja som zvyknutá malo jesť, ja frčim od septembra na šalátoch zelených, nie za trest ale som na nich závislá, tak uvidím ako vydržím ja na tomto Detoxe.

molen2
9. jan 2018

povedala mi ze vsetko si rozhadzala..... mne tiez neni mocdobre..... ale do konca tyzdna idem s tym ze sem tam cosi si zobnem okolo tak uvidim....ale tiez si myslim ze budem tak ako som zacala kedysi salatiky, neprejedat sa, cvicit a hadam to pojde🙂)

tulipka23
9. jan 2018

Ja sa priznam, zatial dobre. Prave som si urobila lusky s cesnakom, nechcela som v praci "vonat" 😉
Jedine, s cim bojujem, je kavicka. Aspon jednu malu po praci potrebujem.. zatial. A pridala som chodzu. Denne hofinu, musiiim. To dame ;-D

molen2
9. jan 2018

jasne myslim ze akokolvek to doklepne ci uz presne podla macingovej ci uz z obmenami. hmavne ze sa snazime nieco robit pre nase zdravie🙂)

tamisi
9. jan 2018

Dnes som 6.ty deň a ťažko mi je stále. Je to vždy po cvikle. Inak cviklu jedávam bežne a problém mi nerobí. Takže si myslím, že to bude kombináciu... no pokračujem tak snáď to prejde. A ak by aj nie ešte vydržím. No držím nám palce... dáme to😉

ivkabianka
9. jan 2018

Ahojte tiež som včera s týmto začala...včera ma večer prehnalo ale dnes až na únavu a trochu bolesť hlavy sa cítim už dobré...
@medovka14 s tými raňajkami mám problém aj ja...ja celé orechy zjem ale pomleté bleee...tak rozmýšľam žedam len mrkvu a jablká a orechy v celku zajedat budem