Detox podľa Mačingovej
Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.
Tak dnes som zacala, konecne...
Len som sa poobede neudrzala a ZOZRALA som rozok so salamou a paprikou. 🙄
Ale mala som nachystane dva a ten druhy som skovala 🙂 do chladnicky 🙂 pred sebou 😉
Ale poctivo som schrumkala jablcko, ranajky som otocila dvakrat 😲 sladke ja lubim, hlavne ked mi pridu svatky matky, co sa vcera dostavili.
Zas som cosik aj postudovala, tak idem oprasit steper, snad tych 500 krokov dam 🙂
Brusaky a podobne lakocinky asi az ked dosviatkujem 😀 aby som za sebou nemusela umyvat 😀 😀 😀
Mňa po šalátiku bolelo dosť brucho 😝 ale struky sú super 😵 nemala som ich kúpené na obed a nevedela som si predstaviť čakať, tak som si prehodila obed a večeru.. Hádam neva 😅 😅
ak sa mozem aj ja pridat, detox som mala uz 2x, dole slo 8 kil a chystam sa dat si dalsi detox, takze dajte sa do toho, ja som po chemo, a dala som sa na tuto stravu, pretoze moja krstna ma tiez zdrav.problemy a vysledky sa jej moc zlepsili. aj mna bolievala hlava, zrejme z vysokeho tlaku, ako som zacala jest "macingovu" 🙂 , hlava ma prestala boliet. ja odporucam
Pre baby, ktoré rovnako aj ja nemajú knihu
http://www.lahkechudnutie.sk/clanok/recepty
Ahojte tiež sa pridávam 🙂 ja mám časť knihy prefotenú od kolegynky ktorá to držala celé aj so semaforom a schudla asi 10kg, ale už po pár týž. bolo na nej vidieť zmenu. Ja to držím druhý týždeň, ale musím povedať, že s menšími prehreškami, lebo sme mali v piatok stretko po 20r. zo školy, ale tak dala som si všetko aj keď kus upravené iba mäso so zeleninou, ale tak zákusok celý 😕 a aj kávu so šľahačkou 😕 no po týždni aj tak bolo 2,5kg dole . Ja som sa na to dala lebo som si s antibiotikami rozhádzala úplne trávenie a bola som jak zdutá kačka 😒 a keďže som tu našla staré známe tváre maznáčik a lenkove, tak som sa pridala možno to nevzdám po tých dvoch týždňoch :D
toto som našla na českej stránke ak nevadí že je to v češtine tak snáď pomôže.
28 denní očistný program podle Antonie Mačingové.
1 .DEN Snidaně: Mrkev+jablko+ořechy+hrozinky+med
Oběd: Brokolices česnekem+strouhany nízkotučný sýr
Večeře: Salát s červené řepy + strouhaný sýr
2 .DEN Snídaně: Mrkev+ jablko+ořechy+hrozinky+med
Oběd: Fazolové luskys česnekem+strouhaný sýr
Večeře: Salát z červené řepy+vařené vajíčko
3. DEN Snídaně: Mrkev+jablko+ořechy+hrozinky+med
Oběd: Salát z červené řepy +strouhany sýr
Večeře: Mrkvový perkelt+strouhaný sýr
4. DEN Snídaně: Mrkev+jablko+ořechy+hrozinky +med
Oběd: Mrkvová perkelt+strouhaný sýr
Večeře: Prokladána cuketa
5. DEN Snídaně: Mrkrv+jablko+očechy+hrozinky+med
Obšd: Prokládaná cuketa
Večeře? Fazolové luskys česnekem+ strouhaný sýr
6. DEN Snídaně: Mrkev+jablko+očechy+hrozinky+med
Oběd: Fazolové lusky ze zázvorem
Večeře: Brokolice s česnekem+vařené vajíčko
7 .DEN Snídaně: Mrkev+jablko+ořechy+hrozinky+med
Oběd? Salát z červení řepy+vařené vajíčko
Večeře: Mrkvová perkelt+strouhaná sý
8 DEN Snidaně:BIO bílý jogurt+vlašské ořechy+med+ skořice
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnou
Večeře: Boršč
9.DEN Snídaně: Kiwi+banán+ořechy+med mletá skořice
Oběd: Brokolice na česnekuse zázvorem+nizkotučná sýr
Večeře Rychlá hrachová polevka
10 .DEN Snidaně: Mrkev+jablko+ořechy+med+hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt+nízkotučný sýr
Večeře: Salát z červené řepy+vajíčko
11.DEN Snídaně: BIO bílýjogurt+vlašské ořechy+med+skořice
Oběd: Fazolové lusky+vajíčko
Večeře: Červená řepa s ořechy a sušenámi švestkami
12 DEN Snídaně: Kiwi +banan+ošechy+med+mletá skořice
Oběd: Bezvaječní těstoviny se špenátem
Večeře: Rychlá hrachová polévka
13 .DEN Snídaně:Mrkev +jablko+ořechy+med+hrozinky
Oběd: Mrkvový perkelt+sýr
Večeře: Boršč
14 .DEN Snídaně: Vyberte si snídani ,která Vám v tomto týdni nejvíc chutnala grinning smiley
Oběd: Kuře s celerem
Večeře: Brokolice na česneku, ze zazvorema strouhaný nízkotučný sýr
15 DEN Snídaně:Štava z červeného grepu-2dcl a 2 sojové nebo grahamové rohliky.,med ,ořechy
Večeře: červená řepa s ořechy a sučenámi švestkami
16 .DEN Snídaně? Mrkev+jablko+ořechy+hrozinky +med
Oběd: Zeleninová polevka,fazolové lusky,salát s červené řepy
Večeře :Mozzarella+rajče nebo okurky
17DEN Snídaně : Vařené jáhly+ořechy+sušené švestky+med
Oběd: Zeleninová polevka,prokladaná cuketa
Večeře: Zeleninová polevka
18.DEn SNídaně: Bíly nizkotučný jogurt+očechy+med
Oběd: Vačená červená řepa+tunak+cibule
Večeře: Salát z červené řepy+smažená krutí prsa obalenav mletych vlašskych ořechach
19 .DEN Snídaně: Pohankové vločky zalité sojovým mlékem strouhané jablko +očechy+med
Oběd: Celerové hranolky+filety s mořskétresky na masle
Večeře: Mrkvový perkelt+strouhaný sýr+brokolice s česnekem
20 .DEN Snídaně:Mrkev+jablko+ořechy+hrozinky+med
Oběd: Celerové hranolky+Dušená kuřecí stehna
Večeře: Brokolice sčesnekem+tunak v konzervě.
21. DEN Snídaně:Vařené jahly+ořechy+sušené švetky+med
Oběd: Celerové hranolky,dušené horní krutí stehna,červená řepa ,okurka
Večeře: Celerové hranolky,dušená horní krutí stehna.červená řepa,okurka
22.DEN Snídanětongue sticking out smileyohankové vločky zalité sojovým mlékem,strouhané jablko, ořechy +med
Oběd: Široké bezvaječné těstoviny s kedlubnem
Večeře: Kuře s celerem
23. DEN: Snídaně:Mrkev+jablko+ořechy+hrozinky+med
Oběd: Mrkvový perkelt+strouhany sýr+brokolice s česnekem
Večeřě: Salat z červené řepy+smažená krutí prsa obalena vmletych vlašských očechách
24.DEN Snidaně : Vařené jahly+ořechy+sušené švestky+med
Oběd: Salátz červené řepy+mořská treska ma masle
Večeře: Zeleninová polevka+prokladana cuketa
25. DEN Snídaně:Mrkev+jablko+ořechy+med+hroznky
Oběd: Bezvaječné těstoviny se špenátem
Večeře: Salát z červené řepy+tunák
27. DEN Snídaně:Štava s červeného grepu,.2dcl.2 grahamové nebo sojové rohliky+med, vlašské ořechy
Oběd: Boršč
Večeře:Celerové hranolky+filety z mořské tresky na masle
28 .DEN Snédaně:Važené jahly+očechy+sušené švestky+med
Večeře: Vařená strouhaná řepa+cibule+tunak
RECEPTY
Mrkvovy salát.:: Mrkev jablka ořechy v poměru 1:1:1
Brokolice s česnekem: Brokolici povařime ve vodě do krupava. Na olivovem oleji osmažime česnek apřridame brokolice. Podavame se syrem nebo s vajičkem.
Salat z červené řepy: Tři asi větší řepy,3ccl sklenici směsi mrkev/hrášek, 4 stredně velké kyselé okurky,olivovy olej , sul, pepř a podavame bud s vajičkem nebo sýrem
Fazolové lusky s česnekem Mužou byt kupované mražené. Nasypou se do varici vody osolené .Vaří se asi 10 min. Potom se scedi a postupuje se stejně jako u brokolice S vajíčkem nebo sýrem
Mrkvový perkelt Mrkev, cibule,mlety pepč,mlety rozmarým, drcený kmín. nebo mlety koriandr, sojovou omačku. Postup:Mrkev očištěnou ,na kolečka nkrajjenou,pridam cibuli kterou jsme osmahli na olivovém oleji Potom pridame mlety pepř,korení. a 2 lžíce sojove omačky pak podliji 2dcl vody a asi 15 minut se vaří
Prokladana cuketa 2 stredně velké cukety, olivová olej koření,tvrdý sýr ,česnek,sojovou omačku .Cukety nakrajíme na platky . Do olivoveho oleje přidame sul, mletý pepř,sušenou bazalku a lžíci sojové omačkyPřidame česnek nakrajená na tenké platky.Takhle ochuceny olej vylijeme na plech pokladame cukety a nechame zapect 200 asi 15 min
Kuře s celerem:Kousky kuřete marinujeme v oleji se lžičkou kurkumy nebo kari Maso před pouzitim pomeleme a přimeleme i čtvrku celeru přidáme žloutko,sul, pepř,mlety kmín, Vypracujeme smšs a smažíme v oleji v nemž jsme maso marinadovali
Těstoviny s kedlubnou: Uvaříme si bezvaječné těstoviny. Na oleji osmahneme cibuli pridame nastrouhanou kedluben ,osolime opepříme .podlijeme troškou vody . potom přidáme těstoviny.
BORŠČ. kompotova miska- odměrka Zeleninu nakrajenou na kostičky : 1 misku mrkve 1 misku celeru 1 misku petržele,,1misku kedluben, 1misku zelené papriky a 3 misky nakrajené uvařené červené řepy Koření sul, pepř , nové kořené ,mleta paprika, 3 bobkové listy, Rajsky protlak Dva stroučky česneku, jedna cibule. Postup: Na oleji osmahneme všechnu kořenovou zeleninu, po chvili pridame koření a nakrajenou papriku přilijeme 0,5 l vody a vaříme do zmeknutí.Potom pridame řepu. Potom si zvlašt osmahneme cibuli, pridame česnek a protlakprevarit a slit do polivky
Hrachová polevka. Sšček mraženého hrášku 400g,pulku citronu,bazalkové pesto,sul, pepř, lříci masla.Do litru vrouci vody nasypeme hrašekpřidame bazalkové pestomlety pepř a vaříme 20 minutna zavšr pridame maslo.Po vychladnutí ponorným mixerem rozmixujemedo kremové konzistence
Červená řepa ze švestky a ořechy300G uvařené červené řepy,100g sušenych švestek,pred použitim je napočte do vody100g vlašských ořechu Dva stroučky česneku spetku soli , pepř 3 lžíce oleje
Bezvaječné těstoviny se špenátem:Je to stejné jako u testovin s kedlubnou
Zeleninová polivka: Na jemno nastrouhejte jednu mrkev, petržel,čtvrtku kedlubny a čtvrtku celeru . Na olivovém oleji osmažte cibulku a pak pridavejte zeleninu. Osolte opeprete, okminujte,zalijte vodou apovařte.Pridejte na kostečky nakrajenou cuketu a nechte prejit varem.
Když je moc velky hlad tak se muže dopoledne sušené švestky a odpoledne bilý jogurt s medem a skořicí. Omlouvam se za chybičky je toho hodně na psaní. Kdyby jste něčemu nerozuměli. Kdykoliv to z kniřky opišu.
@lenuska74 Diki, usetrila si mi kus zivota s prepisovaním 🙂
ja to mam len v pdf a to mi sem skopirovat neslo 😠 ani ako foto 🙄
Vcera som dala este jeden prehresok vecer, kupila som uzasne vonavy, chrumkavy, este teply chlebik a ZOZRALA som oba opatky s maslom a riadne posolene. 😉 Mnam, chut bola silnejsia nez vycitky, ale pre istotu som to este prelozila salatikom riadnou porciou a dnes chodim ako prdiaci balonik 😀
Teraz sa snazim este dohnat pitny rezim, bo som bola so svokrou na nakupe, tak pre zmenu budem chodit ako odistena cisterna 😖
A teraz som taka naliata, ze na obed nemam ani chut, ale to sa za chvilku spravi 🙂 🙂 🙂
No ale dnes uz ziadne kafco, od 9 do 11 som mala dve, pana jeho, taka som naspeedovana, ze snad rozbijem stepper 😀 😀 😀
@janielikk nemáš za čo ja som to tiež vysnorila, keď som to nechcela opisovať kámoške 😉 ja som prišla na to že najviac schudnem, keď si nič nevyčítam 😀 a kávu pijem tiež a inak pitný režim môj.... 2x si robím do pivového politráka zelený čaj /rsp. jeden zelený a druhý aký mám chuť / a vždy si ráno nalejem do 1,6l džbánu vodu a aspoň viem koľko vypijem a čudujem sa že mi viac chutí taká čo postojí, ako čista z vodovodu a filtračnej kanvice ani vidieť nemôžem jak mi nechutí a zvyšok si spravím napr. so šumivým magnéziom alebo inou lakocinkou vitamínovou prípadne vlákninou do vody
Ja lubim hlavne cistu a s citronovou stavou. Na prvom mieste je sice sirupova, ale uz som si skoro ruku odtrhla, aby som ho nechala na pokoji 🙂 no a zabralo 😀 😀 😀
Tiez pijem z krigla 😀 cloveku to leccos prijemne pripomenie 😀 😀 😀 letny radlerik 😝 ten by som si dalaaaaaaaaaa
ahh, o 26 dni si z neho zagrgam vitaznu hymnu 😀 😀 😀
Baby, ja som slepá bola.. Opäť som si vymenila obed a večeru... 😅 😅
🙂 Tak chod spat a ked sa zobudis, daj si ranajky 😀 😀 😀
@janielikk ahoj, dakujem, dobre...Nastastie mi tie jedla chutia, takze sa da... ale po tych fazuliach som bola za hod. a pol hladna, tak som si svihla zostatok z ranajok 🙂 A uz som spokojna... Ja pijem tu prevarenu vodu, do nej si dam skoricu mletu, citron a ked vychladne tak med... Toto mi chutim je to ako caj 🙂 Inak ja sa zdravo stravujem od aprila, pekne som schudla... Keby som tymto detoxom mala len zacat, tak to asi nezvladnem... 😀 Ale toto dam v pohode, len keby som nemusela varit pre ostatnu rodinu vselijake spaciality... Nuz ale nejak sa musim udrzat, pokusenia budu stale...
No sak toto... manzel chce masko, deti cestoviny s makom, potom cukriky... a ja slintam jak bernardin, tak si idem radsej pozehlit, kym oni domaskrtia... len vydrzat!!!
Ale taka lyzica medu zatoci aj s chutou na sladke 🙂 🙂 🙂
Len si musim rozsirit zasobu 😀 😀 😀
Malo mi je...
ja mam v ulicke vcelara, aj orechy tu predavaju...len su to dost palky za to...a rychlo sa mina, to je pravda 😉 Tak ale zase usetrime na Horalkach 😀
no rodina...... 🙂 naša mala si zavelila že dnes chce špagety tak som kukla do receptov a vysnorila tam špagety s cuketou jooooj ta to dobrota ja síce len tu omáčku so syrom /som vymenila dnes brokolicu so syrom 😀 / jedla ale tak aby som bola presná, upravená dobrota, ale mala úspech. ja som popražila na olivovom oleji cibuľku dala do toho tu nie nastrúhaná ale rozmixovanú /všetko mixujem v tom malom mixeriku a je to celkom na hrubo nie na kašu / cuketu dala som lyžičku bazalky , čierne korenie, soľ, cesnak podľa postupu + piza korenie a mala som otvorený ten krabičkový pretlak asi polovicu, tak som ho tam dala a takááááá mňamka, že som len kukala jak myš z muky no a teraz po tej pikantérii môžem piť vody do prasknutia 🙂 a robila som na večeru (pre ostatných na zajtra s opraženým rožkom ) tú hráškovu polievku a vylepšená s jedným cesnakom /ktorý ani necítiť / a keďže netuším čo je bazalkové pesto tak som dala lyžičku bazalky sušenej ale tiež je fajnová 🙂
@kikusa8 ja som u nas kupila kilo vlasakov za 6 eur, tak si tiez mlskam, aj mala to lubi, ale ona celkovo lubi papat 🙂
inak ked si po tej fazuli hladna, daj si tam viac syra, ja ho struham najemno, premiesam, pomaly papam vidlickou, keby nie slusna vychova z domu, aj tanier vylizem 😀 😀 a napchata som na 3 - 4 hodky.
ja som akurat spratala tanier salatu, len mi vcera usla ruka s korenim, tak piiiise, juj, ale ja take lubim a aspon mi to moji nevyzeru 😀 😀 😀
snad sa ten hrasok neprihlasi o slovo dnes na rodicovskom... 😉
zeny vas je radost citat! 😀 😀 😀
ja mam teraz 13den a celkom pohoda. len borsc neznasam uz od malicka 😝 tak som ho nahradila cuketou. inak stravu dorziavam do bodky. iba tu teplu citronovu vodu som este nedala. nejako sa mi do nej nechce.... 😅
ja pijem normálnu vodu - čistú a ak s citrónom tak bez medu, nejak som asi prehliadla že ma byť prevarená tak u mňa prevarený jedine čaj a káva 😀
Heskyyyyyyy, ja som si prehodila obed s vecerou... no nic, idem varit fazulu... ci? zbastim zas ten salat? hm, salat je rychlejsie - mam ho odvcera 🙂
motam to ako LENKOVE... a to som sa jej smiala, hanba mi!!! 😎
no mi povedz či ten tvoj žalúdok vie či je obed alebo večeru 😀 podľa mňa je mu to fuk
zeny, tak ja som dnes ten detox uspesne skoncila a rozmyslam co budem jest dalej, lebo ta strava mi normalne chuti 🙂 zo zaciatku to bolo tazke, ale da sa to v pohode vydrzat do konca. vysledkom je dole cca 2-3 kg ale v cm je to lepsie 🙂 ale co je najdolezitejsie ja sa citim super, odnaucila som sa jest sladke, pit kavu a naucila sa pit vela vody, tak rozhodne v tom chcem pokracovat dalej 🙂
@janielikk
@lenuska74
ahojte, kto by mal záujem predám knihu Najedzte sa do štíhlosti od Mačingovej
@janielikk 😎 ha, kto druhému jamu kope
Baby, ja som sa taaak musela premáhať, aby som dnes raňajkovala to jablko s mrkvou.. Mne sa žiada chlieb, alebo aspoň vločky.. Bodaj by sa pri tom nechudlo, keď sa chlieb neje a to je moja najväčšia láska.. A to si ani potom už nebudem môcť dať chlebík? /Jedávam obvykle slatinský celozrnný, aby ste si nemysleli.. No a biele rožky občas, to je môj hriech../ Ja neviem či to vydržím 😠
@chjulia predam novu knihu aj s DVD receptami
@lenkove aj ja som rožková ale teraz mi nejak nechýba ja som tie rožky skôr hlušila večer keď mužík priniesol nákup ja som fičala skôr na jogurtoch, ráno ale aj tak som pribrala, bo zas môj hriech je čokolááááda 😵 ale mne celkom to jablko s mrkvou chutí ale nedávam do toho med len škoricu a hrozienka a tiež mi nechutia v tom orechy tie skôr v jogurte. Ale tak nezhnusím si to tak jem len tak ako mi to chutí čo mi nechutí tak to tam netrepem. A ja som si už aj piekla celozrný chlieb ale bol taký fajnový že by som ho bola schopná na 3x zjesť ale nedá sa zješ kúsok a máš pocit že praskneš. Idem pohľadať recept a hodím ho tu, môžeš to použiť namiesto celozrného pečiva v ďalších týždňoch 😉

@tessa to sice hej, ale napr. ja mam doma nedotknutu zavarenu cviklu od vlanajska, tak som konzumovala tu, lebo vyhodit je to skoda a ucinok kakaci 🙂 bol vynikajuci 🙂 🙂 🙂