icon

Detox podľa Mačingovej

janielikk
24. sep 2013

Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.

adenka
3. mar 2014

ahojte,
tak sme sa s mm rozhodli ze sa na to dame tiez... ale mam taku nesmelu otazku.. co kava? ja teda bez nej nie som schopna zit 🙂))
a este jedna vec.. pouzivate sojovu smotanu a ostatne sojove zalezitosti? lebo ja sa soji vyhybam kedze vacsina je geneticky upravena a to uz mi nesedi do zdravej vyzivy...

andie25
4. mar 2014

@adenka ahoj 🙂 ja kávu nepijem vôbec, takze neporadim. Co sa týka soji, používam kvalitnú sojovu omacku organic kikkoman, neviem či dostať na SK. A co sa týka mlieka tak Alpro - to je takisto GM free.

tanitta
4. mar 2014

@adenka ja som kavu pila.... 🤐 tiez nedokazem exist.... a kezde som nicim inym v "detoxe" nezhresovala tak som si povedala ze tento prehresok telu dam 😀

geenna
4. mar 2014

Cafte babule, tak ja som v nedelu ukoncila detox. velmo som spokojna 😀 😀 😀
celkovo 3kg dole. cm: prsia -5cm, pas -3cm, boky -6cm, stehno -1cm. pokracujem v semafore a potom idem zas na detox lebo mne este treba zhodit ale citim sa super!!!!!

adenka
4. mar 2014

dakujem babulky, dnes som nakupila zasoby, od zajtra ideme na to 🙂)
a mate skusenost co potom po detoxe? ziadne jojo??? lebo zas ja neviem ci vydrzit zit na takejto strave.. aj ked kym skoncim bude uz jar, pomaly leto a to zijeme na salatoch... len aby som v zime zas nenabrala koleso okolo tela ;DD

andie25
4. mar 2014

@adenka keď zhodis to co chceš, tak potom sa stravujes podľa vzorca 5:2 , čiže 5 dni v týždni podľa semaforu a 2 dni si môžeš dopriať, co chceš 🙂 tak si budeš udržiavať hmotnosť.

adenka
4. mar 2014

@andie25 semafor to je ta cast nekombinovat zelene a cervene jedla? len som to vcera rychlo mrkla tak neviem...
ja som drzala dukanovu dietu a bola som spokojna, ale hned na to som otehotnela a bolo :D.... tak netusim ci by bolo jojo efekt.. na mne bol... ale bol na to dovod 😝

dilina
4. mar 2014

baby aj ja som dala dvakrat jeden tyzden.a fazulove struky a brokolicu nemozem ani vidiet a ked sa naozaj nezmeni zivotosprava kila su naspat🙂

andie25
4. mar 2014

@adenka áno áno, v podstate delená strava s tým, ze 5x do týždňa si na nej a 2 dni mozes jesť hocičo 🙂 ja teraz chudnem po tehu, no mne to bude trvať aspoň rok... Takze ja po detoxe idem na semafor na 2-3 mesiace a potom zase na detox a zase na semafor. Plán by bol 🙂

kamilkak
5. mar 2014

@adenka - ja som detox držala 2x a kávu som pila

kocicka99
5. mar 2014

baby ja som v nedeľu skončila a výsledky: váha -3kg, z brucha -6cm, ruka, prsia a lýtko -1cm, stehno -2cm, pás -2,5cm....chcela som hneď nabehnúť na ďalší detox, ale príšerne ma už týždeň bolí hlava, neviem či je to detoxom alebo čím a tak sa už nestravujem podľa tabuľky, ale varím si jedlá z detoxu podľa toho, na čo mám chuť....

adenka
6. mar 2014

ahojte... druhy den za mnou a som hladnaaaaa... cviklovy salat bol hnusny, dnes som skusila tu zapacenu cuketu, prve kusky fajn, potom som uz len obzierala syr... no neviem neviem... bud zacnem s receptami improvizovat, alebo presedlam na nieco ine.... zajtra skusim ten mrkvovy perkelt, mozno najdem konecne nieco co mi chuti :D
teda nieco mi chuti. jogurt s medom, skoricou a mandlami... to by som dokazala jest cely den... skoda ze len na olovrant mozem 😝

mirryb
7. mar 2014

Ahojte, tiež som sa dala na tento detox, ešte len tretí deň, ale hlava ma bolí ako nikdy v živote. Stalo sa Vám to niektorej? Tekutín pijem dosť......

lenuska74
7. mar 2014

@mirryb toto ma asi skoro každý keď začína 1x, mňa bolela 3dni potom to prešlo, ono to bude asi tým prechodom na detox, že telo už nedostáva všetko, ale upraví sa to, ja si zvyknem pri bolesti hlavy urobiť taký svoj koktail šumák magnézium celú tabletku a štvrtinku z paralén šumivý a bezpečne zaberie,ak to nieje silné tak stačí aj magnézium do vody 🙂 @adenka ja som kávu pila len bez mlieka a ak som mala potrebu zmeniť ju z čiernej na svetlu tak som dala zajac sojove mlieko ale skúšala som dodržiavať iba to že čistá káva a ak tak s medom.

lenuska74
7. mar 2014

@adenka inak ak ti veci nechutia tak ich nerob striktne podľa receptu mne napr. nechutia niektoré použité bylinky tak si to nahrádzam podľa svojho a varím tradične, ako normálne bežne len z tých surovín ktoré sú tam použité len postup si upravujem, mne napr- ani ta cvikla nechutila prvý krát som ju jedla len tak ako ju bežne doma robíme uvariť nastrúhať dať soľ, rascu, korenie ak je veľmi sladká tak trošku citrónu ale ja iba čistú s tuniakom mi nechutila a ani ten šalát aj keď druhý krát som si ho robila a celkom sa dal jesť ale nezabijem sa a nim 🙂 tu cuketu vyskúšaj dať len na olivový olej a bazalku, cesnak /ja rozpučím nekrájam/ soľ a vynechaj sójovu či worčestrovu omáčku neviem teraz ktorá tam ide, ale tiež už to s tým nerobím, nechutí mi to a ja to poriadne poobaľujem v tom oleji tak to dám zapiecť, ale syra veľa ten je najlepší

mirryb
7. mar 2014

ďakujem, vyskúšam, lebo by som rada vydržala, aspoň 2 týždne 🙂

adenka
7. mar 2014

@lenuska74 dakujem. Dnes si robim mrkvovy perkelt. Dufan ze nie je dolezite dodrziavat presne jedla v ten den ako je pisane. A ta mrkva je celkom fajn, pohravam sa s myslienkou ze dam na nu parmezan... Myslite ze mozem?
A este, nemozem skombinovat aj viac zeleniny? Napriklad brokolicu s mrkvou, alebo fazulkou... Hm?

andie25
8. mar 2014

@adenka sorry ze ti do toho skacem, no keď chces aby ten detox mal nejaký účinok, tak by trebalo dodržať to stravovanie počas 28 dni v tom poradí ako je písané. Ono určite to ma zmysel prečo to tak je, to poradie myslím. Len do toho 🙂 ja pomaly koncim 3ti týždeň a čaká my posledný 🙂

lenkad26
11. mar 2014

Ahojte dievčata 🙂) tak akoo? držítee? vydržali ste? tak ja som tiez začala,dnes mam druhý den, zeleniny jem tak ci tak bezne a cuketa,zelena fazulka a brokolica su moje top 🙂 cuketu robim bezne aj dvakrat do tyzdna..jedine vcera ten salat mi vobec nechutil cviklovy) a to mam cviklu tiež velmi rada 😀 ale premohla som sa, hlava ma neboli zatial,ani nie som hladna,len lietam na wcko 😀 mala očista začala 😀 ale inak v pohod e zatial,lenže je to este len druhy den :-O tak si držme palce 🙂

soniatko
11. mar 2014

Ahojte, ja som tu pred 2mesiacmi tiez prispievala, drzala som tento detox. Myslela som, ze budem pokracovat podla Macingovej aj dalej, ale zistila som, ze na takom jedalnicku nemoze clovek dlho fungovat, kaloricky prijem je tam velmi nizky.
Zacala som sa zdravo stravovat, niektorymi receptami sa inspirujem aj z M. knizky, napr. cuketovy gulas alebo karbose z masa a zeleru. za 2 mesiace mam dole cez 7 kil...a urcite pokracujem dalej, snazim sa zdrave jedla ponukat aj dcerke a muzovi. 😉

denkaajejdeti
11. mar 2014

Ahojte,
všade vo vzduchu cítiť jar (nie tú na umývanie riadu 😀 ) a tak som sa rozhodla pre rozumný detox podľa Mačingovej. Myslím, že po zime a najmä pred plavkovou sezónou, ktorá nás čaká v lete je to viac ako žiadúce 🙂 .
Všetkým prajem veľa úspechov a chuti zmeniť veci k lepšiemu.
Denisa

andie25
12. mar 2014

Tak včera som začala posledný týždeň 🙂 všetko v pohode, zelerove hranolky sú top, a este aj moja 15 mesačná ich paše ako diva 🙂 v pondelok koncim, som zvedava ako bude 🙂

soniatko
12. mar 2014

@andie25 ja zeler nemam rada od detstva...tie zelerove hranolky mi prvykrat nechutili, ale potom som si ich oblubila a robievam si aj teraz po skonceni k rybke. a uz som si zvykla aj celkovo na zeler, dokonca si aj z neho robievam na desiatu fresh 😉 mne zasa mala kradla tie fazulove struky a aj cviklovy salat jej velmi chutil... 😀 😀 😀

mondulka
13. mar 2014

Ahojte doevčatá môžte mi vysvetlič čo je to stravovanie semafor po tomto detoxe?

vivianaba
14. mar 2014

ahojte, aj ja som na tomto detoxe, dnes 12. den. Citim sa vyborne, vsetky jedla mi veeelmi chutia, snazim sa vela pit a vobec nebyvam hladna. Predtym som mala pocit ze musim stale do seba nieco tlacit, dojedat po detoch, dat si s nimi desiatu/olovrant aj ked som nebola hladna. Ono je to dost aj v nasich hlavach, ked sa spravne niekto namotivuje a robi mu to radost tak mu to chuti, nie je hladny a tesi sa z vysledkov. Za mna len a len velka spokojnost a uz sa tesim na dalsie jedla. Este nie som ani v polovici a dnes som sa vazila, zatial -3kg, miery som si nemerala ale citim ze su mi volne nohavice.
@mondulka semafor je v podstate delena strava, ide o spravne a nespravne kombinacie jedal. Macingova to vola semafor, kde mas jedla rozdelene do kategorii cervena, zlta, zelena. Nesmies kombinovat cervene a zelene, mozes kombinovat cervene so zltym a zelene so zltym. Inak povedane, mozes jest sacharidy (ryza, cestovina, vlocky, pecivo) len so zeleninou ale nie s bielkovinami (syry, maso, mliecne vyrobky). A to iste aj pre bielkoviny - kombinujes len so zeleninou. Ovocie a zelenina sa tiez nemaju kombinovat, vynimka je mrkva s jablkom. V klasickej delenej dodrzujes tieto kombinacie na cely den (bud mas "bielkovinovy" alebo "sacharidovy" den, u Macingovej je princip ze v jednom jedle ich nekombinujes, ale mozes si dat napr. sacharidovy obed a bielkovinovu veceru. Sacharidy by sa vecer aj tak nemali jest, len rano a na obed.
Ja som drzala aj delenu stravu a tento Macingovej semafor je podla mna odlisny od klasickej delenej aj v tom ze su tu lahsie jedla, dietnejsie, striedmejsi jedalnicek (ked mas zeleninu so syrom uz k tomu masko nie, alebo naopak). Ziadne maska zapekane s plnotucnou smotanou a syrom. Radsej nizkotucny syr a kludne aj veeela. 😎

lucka023
16. mar 2014

ahojte,tak ja od zajtra začinam....kto sa prida?raz som už držala a citila som sa super,tak dufam,že to vydržím aj druhykrát🙂

syla
16. mar 2014

@mirryb bolela ma hlava prvé štyri dni a potom to prešlo

syla
16. mar 2014

@lucka023 chcela by som aj ja začať, ale akosi sa neviem k tomu dokopať. Prvý krát bez problémov som to zvládla minulú jar, aj som pekne schudla, začala som znovu v novembri s detoxom, ale vydržala som len týždeň

bejbinka
16. mar 2014

@lucka023 ja sa pridavam, od zajtra idem na to...prvykrat, tak snad to zvladnem zjest..napr. tu cviklu a zeler... 😅

petrabalaz
17. mar 2014

Ahojte dievcata, ja by som sa tiez rada pridala. musim si urobit nakup a idem na to. len prosim vas, potrebujem pomoc ohladne cvikli. ja ju jednoducho nezjem. cim by som ju mohla nahradit. niekde na nete som citala, ze kalerab ma podobne ucinky. myslite, ze by som ju nim mohla naradit. alebo kafiolom? dakujem