icon

Detox podľa Mačingovej

janielikk
24. sep 2013

Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.

uankab
29. júl 2014

@25daniela , ako sa ti dari druhy den? ;)

mne manzel vcera povedal, ze nakupil plnu chladnicku a mrazak a ja mu teraz hovorim ze to nebudem jest.. no asi pockam do pondelka, snad dovtedy nieco pojeme 🙂

25daniela
29. júl 2014

@uankab si mila, ze sa zaujimas.. ja som v pohode, uz som absolvovala prvych 5 dni na zaciatku mesiaca, len som prerusila koli dovolenke.. Mne tie jedla prvy tyzden chutia a potom uvidim co bude dalej. Ja sa najem do prasknutia, ale no nepotrebujem chudnut, aj ked manzel by bol radsej keby som mala dve tri kila menej... Stale mu vravim ze nepotrebujem chudnut 😀
Nemam problem s chutou na nieco ine ako je v tom jedalnicku, syra si nastruham dost, nech je to jedlo syte...
Detom som robila na obed palacinky, ale najprv som sa sama najedla a uz potom mozu okolo mna aj torty lietat a ja na to chut nemam...

uankab
30. júl 2014

@25daniela ahoj, tak ja zacnem od buduceho pondelka.. v sobotu este budeme robit grilovacku 😀
ja tiez nechcem velmi schudnut, nejake 2-3 kila by boli dobre, ale skor na sformovanie postavy.. aj ked mi akurat kamoska pisala ze ona ju drzala mesiac a pol po porode a neschudla ani deko ci cm... tak ja neviem, dufam ze budeme mat lepsie vysledky 🙂

janka_by
30. júl 2014

@uankab U kazdeho to je asi individualne. Ja som drzala detox a schudla som tak 5 kg. Po porode mi zostala vaha 66kg a moja povodna bola 54kg. Celkovo som schudla doposial za dva mesiace 10kg. Po detoxe sa stravujem formou delenej stravy tak ako to ona odporuca, drzat semafor. Doteraz si varim vela veci z jej detoxu. Mne osobne to vsetko velmi chutilo, nie som velmi masozrava, staci mat maso tak 1-2x do tyzdna, kedze som krvna skupina A, tak ho asi velmi ani nepotrebujem, kedze A-cku maso robi zle. Tak drzim palce, nech das dole to co potrebujes 🙂

arwent
30. júl 2014

@uankab ja som tento detox poctivo mesiac mala pred svadbou, som chcela schudnut...podarilo sa 6kg dať dole a cm tiež krasa....sice sa nedžim semaforu...ale velmi veľa jedál si robím stále - chutia mi...a po tehu sa nato dám znovu...citila som sa perfetne, pleť, vlasy aj nechty uplne krasne zdrave...

25daniela
31. júl 2014

@uankab mne ide o zdravie, zacala som mavat dost casro zapaly mocovych ciest a s pletou sa trpim snad od decka. Co sa na seba pametam, stale mam mastnu, vyrazkovu a ugrovitu plet a vlasy. Katastrofa, tak som chcela vyskusat nieco zmenit. Ked este schudnem, nebude to katastrofa, ale nemusim, lebo ja ked schudnem, tak som velmi slaba potom.

uankab
31. júl 2014

@janka_by
@arwent
Suoer som rada ze to u vas fungovalo.... A drzi sa vam vaha dole ci nie ked ste prestali? A krasa samozrejme 🙂
@25daniela ja som drzala detox len 2 tyzdne v juni a citila som sa pri tom skvele... U mna je to skor unavenost, boleniemhlavy atd.... Akmsom v pohode tak kavu vobec nepijem, teraz takmer kazdy den.. Tak potrebujem smtym nieco spravit.... Snad sa to podari. Manzel isiel akurat na nakup, tak,som mu nakazala kupit nekjake veci aby som od pondelka mohla zacat...

Baby a vy struhate jablka a mrkvu kazdy den, ci sa to dampripravit aj na viac dni dopredu? Mozem to pomixovat ci posekat namiesto struhania?

25daniela
31. júl 2014

@uankab ja struham raz za dva dni, najlepsie by bolo vzdy na cerstvo, ale ked si to rano najdem v chladnicke 😀 😀 😀 tak to je radost.

Ja som sa chcela pytat, ci jablka struhate lupane, lebo ja supky olupem, pise sa nieco o tom v knihe?

janka_by
1. aug 2014

@uankab myslim si, ze ked clovek chce aby nepriberal a drzal si vahu, nemoze sa prejedat a jest nezdravo. Vela ludi na macingovu nadavalo, ze sa im vsetko vratilo, ale niet cudu, ked sa vratili k starym zvykom. Ja momentalne si vela veci varim podla nej, ale najem sa v pohode aj v restike s tym, ze jem podla zasad delenej stravy, popritom cvicim 2x fitko za tyzden. Ale tiez zhresim, dam si aj zmrzku, aj kolacik, ale vsetko s mierou. Napr. mlieko som nepila uz dva mesiace, ale jogurty tie papam casto, mam ich rada, teda s orieskami a s medom. Ono macingova je o zmene celkového pristupu k jedlu, ako nieco z toho dodrziavam a aj zhresim. Myslim, ze system delenej stravy sa da dodrziavat celkom dobre. Maso si ja teda s ryžou ci zemiakmi nedam, normalne to je po detoxe pre mna tazke a clovek sa citi neskutocne prejedene, bude si dam ryzu so zeleninou alebo opacne. Tak drzim prsty 🙂

arwent
1. aug 2014

@uankab ja som pribrala trochu späť nakoľko som nevedla odolať pečivu, ale váha sa celkom drží....teraz začnem priberať kôli miminku v brušu, ale stále si robím recepty kt. boli v knihe. Hlava bolievala zozačiatku aj mňa ale po tých 2 týždňoch to prešlo...Ja som si nasekala jablka a mrkvu každý deň v práci - tam bolo času :D Strúhala som si len doma cez víkendy....a jablčko bez šupky nakoľko nemám žlčník a moje bruško neznesie akúkoľvek šupku z ovocia či zeleniny...

uankab
3. aug 2014

@25daniela
@janka_by
@arwent dakujem baby... a syr ste aky davali? ona pise nizkotucny a ja tu v UK taky nemam.. teda co pisu ze su light syry, stale maju kopec tuku.. myslite ze by som mohla namiesto toho pouzit taky ako na grecky salat? lebo ten obsahuje polovicu tuku...
ja si dnes varim na prve dva dni, uvidim ako dlho ma to bude drzat 🙂
inak ja som pri malej kvoli ekzemom bola asi rok a pol na diete (v postate ziadnu psenicu - namiesto nej som jedla spaldu, uplne som vysadila mliecne a vajecne) a krasne som schudla po porode na svoju vahu a aj vaha sa mi drzala... cize fakt to bude asi tym ze mliecne a psenica nam az tak dobre nerobia... zacala som priberat az ked som zacala chodit do roboty a cele dni sediet 😖...

janka_by
4. aug 2014

@uankab ak nemas inu moznost, daj si taky syr, ktory obsahuje co najmenej tuku. V zdravej strave ako takej je myslim v pohode mat tuk okolo 20 %, tak nieco urcite najdes.... 😉 A urcite nieco na tej psenici a mlieku bude, hlavne moja krvna skupina pribera z mlieka a psenice, mne robi dobre napr. razna muka a znej vyrobky....

babo78
4. aug 2014

Ahojte babky, idem sa s Vami poradit ako to robite. Ja som presla 28 dnovym detoxom, dalsi mesiac som si robila podla semaforu tie recepty z knihy a teraz zacinam dalsi mesiac. Mam obmienat potraviny v receptoch podla toho co mozem a co nie podla krvnej skupiny?

uankab
4. aug 2014

@janka_by
a aka si krvna skupina? inak tam sa vobec nepise o spalde, ktovie ako sa ta radi...
razny chlieb mam rada, ale ked je zmiesany so psenicnym, inak je dost tazky....

25daniela
4. aug 2014

@uankab ja pouzivam klasicky eidam, ten ma okolo 45%tuku, ale tebe ide o schudnutie, tak by som nasla fakt neaky nizkotucny, mala som aj ja rozne syry, aj 20% ale ten iba pre mna a detom davam riadny.
Mam za sebou prvy tyzden, zhresila som raz 😀 , boli sme na zmrzline so slahackou v nedelu a ladovej cokolade, tak nebudem na deti kukat ako puk, tak som si dala...
Dnes obed nevysiel, tak som si aspon dala salat so syrom a dala som obed o piatej 🙂
Teraz idem nakupovat zeleninu na borzc a idem varit na veceru, asi o desiatej v noci to budem jest kym mi vytravia cestoviny s kalerabom.
Konecne som kupila knihu, myslela som ze je lacnejsia...

25daniela
4. aug 2014

@uankab myslim, ze spalda je psenica, tak sa tak k nej treba spravat...

janka_by
4. aug 2014

@uankab Ja som krvna skupina A. Preto drzat detox bolo pre mna uplne nic, ja som nemala pocit hladu, maso mi vôbec nechybalo, pretoze mojej krvnej skupine skodia vsetky druhy masa, jedine, ktore mi neskodi je morka a kurca. A fakt na tom nieco bude, nie som velmi masova, ale samozrejme obcas chut na maso mam a dam si aj hovadzie aj bravcove, ked su dobre urobene. Moja svagrina je napríklad krvna skupina 0 a povedala, ze je maso prve dva tyzdne detoxu chybali sialene. Ked si pozries, tak pri nulke je velmi vela masa, ktore je pre tuto krvnu skupinu lieciveho a neskodliveho. Ty si aka krvna skupina?

uankab
4. aug 2014

@janka_by , ja som nulka a maso mi veru nechyba... ale moja dcerka sa za nim ide zblaznit (a tiez je nulka) 😀

@25daniela spalda je predchodca psenice a ma trosku ine vlastnosti.. moja dcerka je alergicka na psenicu, ale spaldu moze.. preto som prekvapena ze ju vobec v tej knihe nespomina...
inak aj ja som zhresila 😀 .. ohrievala som malej veceru a dala som si kusok maska aby som zistila ci je teple, az potom ma to napadlo 😀 .. no ale ako hovoris, nebudes sa na ne pozerat ako puk... ja to tiez nerobim velmi kvoli vahe, skor sa chcem citit lepsie, lebo som v poslednom case strasne unavena, hlava ma boli atd.. ked som drzala detox predtym, tak mi to velmi pomohlo.. normalne rozmyslam ze asi aj mne nieco nerobi dobre (dcerka nemoze nic mliecne, vajecne, psenicne) a ked som drzala taku dietu, tak som sa citila velmi dobre...
inak mne na obed bolo z tej brokolice s cesnakom dost tazko, asi ten cesnak mi nesadol dobre...

25daniela
4. aug 2014

@uankab no, ja som si az po tyzdni uvedomila, ze jem samu zeleninu 🙂
Mne zase zacal uz liezt na nervy tvrdy syr...
No, asi nieco na tych krvnych skupinach bude, ja som A, a po tyzdnovom jedeni zeleniny mi je dobre, niesom hladna a sice som nakupila na borzc vsetko, ale uz som nevarila, nabuduce.
Normalne nestiham jest vsetky tie jedla... Obed o piatej, veceru netreba... A niesom hladna ani teraz este.
Zistujem, ze mi meso ani nechyba a ze mi robilo aj zle...

No a teraz po tyzdni jedenia ranajok som si precitala v knihe, ze aj skoricu som si mala davat, skoda ze to nebolo napisane v jedalnicku na tretej strane, podla ktoreho som sa riadila. Tak to teraz dozeniem, zacala som pit aj skoricovy caj. Normalne pijem iba vodu s citronom, to som pila uz davnejsie, teraz si sem tam dam do nej aj med.

Ja brokolicu skoro vzdy rozvarim, cize chrumkavu nikdy nemam a deti chcu iba mekku a naozaj je cesnak dost tazky, ja som davam iba jeden strucik a ten roztlacim a oprazim a potom polejem brokolicu. Teraz ked mam knihu, som precitala ze viac malo byt cesnaku.

uankab
4. aug 2014

@25daniela , ja som si akurat teraz spravila teplu vodu s citronom, skoricom a medom a chutne to je.. ale teple, studene mi to nechutilo 🙂.. vodu s citronom pijem uz dlhsie, tu si davam rano a je to velmi osviezujuce...
ja som si teda dala aj par sliviek s orechami pred obedom a trosku jogurtu s mandlami poobede... mozno by som mala jest vacsie porcie, neviem... dnes som mala na vecer cviklovy salat a zostala mi este aj porcia na zajtra...
som nevedela ze nemas knihu, mne ju jedna baba poslala mejlom.. skoda, nemusela si kupovat...

7slavka7
5. aug 2014

Ja som zacala s detoxom v pondelok, citila som sa nejako divne, asi preto, ze v piatok sme mali grilovacku a zatazilo mi to zaludok. Na moje prekvapenie je jedalnicek chutny, mala som obavy, ze mi to nebude chutit ale je to v pohode. Tie 4 litre vody su ozaj dost, prvy den som dokazala vypit 2,5 l a druhy den 3 l vody. Ja som prvy den mala trosku problemy s travenim, stale ma prehanalo a nafukovalo, teraz je to uz v pohode. Ale v knizke sa tieto tazkosti aj spominaju.
Obavala som sa aj toho, ze nebudem stihat varit, kedze mama 1 a 3 rocne deticky, ale je to v pohode a na moje prekvapenie jedla zachutili mojmu 3 rocnemu synovi a manzelovi. Ostala som zaskocena, ked mojmu syncekovi zachutila brokolica a fazulkove struky.
Tento detox som sa rozhodla absolvovat koli tomu, aby sa mi zlepsila pokozka, mam nadmernu suchost pokozky a dufam ze mi to pomoze.
tak drzim palce vsetky zucastnenym a vela pevnej vole 🙂

uankab
5. aug 2014

@7slavka7 ahoj, ja som tiez zacala vcera.. akurat mi velmi chyba ovocie! hlavne teraz v lete, ked je ho kopec...a rajciny...

7slavka7
6. aug 2014

@uankab ovocie chyba aj mne, uz sa tesim na dalsi tyzden, tam bude aj ine ovocie ako jablko a sus. slivky 🙂, dnes som si prvy krat robila mrkvovy perkelt a bolo to super, nevedela som sa dojest, tazko sa mi zvyka na cviklovy sala,t ale da sa, tiez mi ostavaju porcie, ale dojem to dalsi den, ak sa to vyskytne v jedalnicku.

uankab
7. aug 2014

@7slavka7 napriek tomu ze ja mam cviklu celkom rada, cviklovy salat nemusi ani ja vidiet 🙂
ten mrkvovy perkelt bol ok, robila som ho takmer z takmer kila mrkvy (okolo 800g), rozdelila na dve porcie... a nejako mi z neho rychlo vytravilo, lebo som bola vecer hladna..neviem si predstavit ze ona vari z kila pre celu rodinu 🙂

@25daniela tebe sa ako dari v druhom tyzdni? ja som napisala dnes manzelovi zoznam, co vsetko ma kupit 🙂

25daniela
7. aug 2014

@uankab no, prave mam taky nedobry pocit totalneho plna koli bielkam s bryndzou. To som zjedla o pol siedmej a totalne mi to nesadlo, toto jedlo uz asi nikdy nebudem robit a jest, aj ked bude v jedalnicku. Brutalne ma rozbolela hlava a je mi na vracanie..
Inak doteraz vsetko bolo pre mna jeditelne a aj chutne.
A ty ako? Cviklovy salat je v pohode, ja som ho mala vcera na veceru, este zvladam, este sa mi neprejedol...

25daniela
7. aug 2014

@7slavka7 vidis, ty suchost pokozky a ja zase nenormalne premastenie 🙂 kazdy sa snazi riesit svoje problemy... Uvidim, ci nieco z toho bude, zatial nevidim rozdiely ked sa stravujem s lepkom a bez.

uankab
7. aug 2014

@25daniela ja som mala mrkvovy perkelt na obed a som hladna ! Cakam pokial manzel donesie cuketu, aby som si mohla spravit veceru... Inak mam dilemu, je lepsie mat vacsi obed a nedat si jogurt s mandlami poobede, ci je to jedno? A davate plnotucny ci nizkotucny?
Ja sa citim dobre, hlava ma cely tyzden nebolela a aj mam viac energie,... Predtym som bola strasne vypluvnuta, aj ked som mala tazky tyzden v robote...
Tie bielka s bryndzou ani mne nevonaju, radsej by som si dala mozarelu s paradajkou 🙂

25daniela
7. aug 2014

@uankab ja davam jogurt obycajny biely z billy, je celkom chutny a ja neriesim bio nebio, lebo by som sa zblaznila asi. Zatial som si poobede dala jogurt iba dva krat, ked sa dobre najem na obed, nemam potrebu...
Na tu mozarelu s paradajkou sa tesim aj ja. To budem musiet naraz kupit aspon 3, lebo deti to zboznuju. Zvykneme sa ale podelit na jednej a potom nikomu nieje tazko, ako nieco ku chlebiku s maslom a zeleninou.
Uvidim co to bude, mne nerobi mlieko a mliecne vyrobky dobre. Jedavam to iba vynimocme a teraz som uz prejedena syra a bryndzu tak skoro asi tiez jest nebudem.

25daniela
7. aug 2014

@uankab aby som skor este nepribrala z tolkych mliecnyh vyrobkov, akorat som to citala, ze z toho moja krvna skupina pribera 🙂 Zatial som neschudla urcite, nevazim sa ale podla siat citim ze nie.

7slavka7
9. aug 2014

@25daniela Ja som zbadala trošku zmenu, vecer som sa sprchovala, nekremovala a rano pokozka bola sucha ale nesvrbela, uvidim ako sa to bude vyvijat dalej 🙂