Detox podľa Mačingovej
Dievčatá, nechce niekto vyskúšať tento detox?
Ja som už dvakrát dala po 4 dni a potom skutek utek.
Keď som v tom sama, rýchlo strácam motiváciu.
Pridajte sa niekto, vycapím sem aj jedálniček.
@25daniela
mozno mas na nieco alergiu, co ti to "urdzuje" pri zivote... ak ti to nepomoze, tak ja mam k dispozicii hypoalergennu dietu (ja som ju drzala vyse roka ked som kojila Magdusku)... ta je pestrejsia ako toto, ale z hladiska potravin je ovela prisnejsia (nemozes nic mliecne, vajecne, soja, psenica, strukoviny, iste ovocie atd).. je dost prisna, ale nam sa podarilo prostrednicstvom nej zbavit ekzemu a vystopovat v com bol problem...
ja som sa neodmerala, iba odvazila.. teda merala som sa, ale tie som nikde nezapisala a uz som ich aj zabudla 🙂...
🙂
@25daniela ak budes chciet, tak mi daj vediet a viem ti tie instrukcie k tomu poslat a poradit.. viac menej princip spociva v tom ze vysadis z jedalnicka tie latky uuplne, a potom ich postupne zaradujes spat a vidis reakciu (ktora je ovela silnejsia ako ked to jes pravidelne a hned sa ti ukaze)...
@uankab no, dnes som jedla zelerove hranolky prvy krat v zivote, ale poobede som mala problem a bolesti v bruchu okolo zlcnika, zaludka, neviem co ma bolelo, tak neviem co bude zajtra, skusim ich este raz a potom uvidim.
No jo, tak uz som bola nastavena na to, ze budem nezamestnana a kludne sa budem starat o deti, kym su mensie a dnes mi zamestnavatel zavolal, ze mam nastupit... Tak uz nechcem ziadne pokusy robit okolo jedla a skusat, uz toto co teraz jedavam, sa malicko odlisuje od toho, co zvycajne jedavam, tak si nechcem pokazit travenie 🙂 s dalsou specialnou dietou...
@25daniela
a kedy nastupujes do prace? v tejto diete nemas napisany jedalanicek, len zoznam potravin ktore su dovolene (vsetky hypoallergenne, viac menej ako ked zacinas s babatkami prikrmi)... ale ano, je to odlisne od normanej stravy a musis si obedy do roboty pripravovat (co sa mi tiez vzdy nechce... )
tak na tie zelerove hranolky som zvedava, ja mam na zajtra karbonatky so zelerom, tak uvidim ako to dopadne... vcera som bola vecer taka hladna, ze som si spravila zapekanu cuketu mimo jedalnicka 🙂
@uankab no, su ako hranolky, ale sladke a makke, nevyprazili sa mi do chrumkava, respektive nechcela som ich sprazit celkom, tak boli makke. Dnes som si ich dala zas podla jedalnicka a nebolelo ma nic, tak neviem. Ale poobede som bola dost skoro hladna a dala som si jogurt so skoricou, medom a orechami.
Ja som urobila tie kuracie karbonatky z kuracich prs, a boli suche. Nabuduce si ich spravim zo stehien, iba nie vzdy maju vykostene kuracie stehna tu blizko v obchode, ja nerada vykostujem, tak budem musiet ist do tecsa, co mam trosku dalej. Ale chcem vyskusat, ake budu..
Jo a do prace sa vraciam 1.9., takze jeden den volna a potom druheho by som chcela dovolenku, ved prvy krat mi ide jedno dieta do skoly, jedno prvy krat do skolky, no radost. Uz som vsetko nastudovala, aku dohodu mam podpisat, aku nie a tak toto sa mi ani nesnivalo, ze ma zavolaju naspet, kedze moj sef bol na mna nas..ty ako ze strasne... Cakala som ze ma vyhodi ako spinave pradlo a aj ma tak privitali pred troma mesiacmi, tak v poriadku, ked som sa s tym konecne vyrovnala, tak bum, zavolali, ze mam sa vratit...
@25daniela a ako ich odporucas teda spravit?
ja inak aj cuketu peciem dlhsie ako tych 10-15 min, viac mi chuti ked je upecena poriadne..
ja som robila karbonatky vcera, chutovo boli dobre ale dost suche, .. dala som si k tomu salat s rajcinami a paprikou, tak to celkom chudilo 🙂
dnes by som mala mat bryndzu, ale poprve ju nenam kde kupit a podruhe to bolo az moc slane na mna, tak zrejme skoncim pri zeleninovej polievke co si budem varit zajtra na obed...
a co sa stalo v robote, ked si myslela ze ta nebudu chciet spat?
aj moja dcerka zacina skolu, nastupuje 8meho septembra, tak kupujem skolsku uniformu a pripravujem vsetko... to bude zabava! nastastie tym ze je septembrova tak ma rok k dobru a budem tam najstarsia, lebo tu v UK zacinaju skolu v 4 rokoch, velmi skoro :(
@uankab no, ja ich neviem urobit inak, klasicky som ich vyprazila na olivovom oleji, ako zemiakove, rodine som robila zemiakove a mne tie divne z zeleru, ale dalo sa zjest...
No, ja som sa vratila po dvoch materskych, po pet a tristvrte roka z rodicovskej dovolenky, to nemal problem, nadseni ma vitali a to som ale rok a pol nevedela otehotniet, potom som potratila v lete, par mesiacov pred navratom, tak som sa uz zmierila s tym, ze tretie dieta mat nebudem.. No, lenze zaucinkovala zmena prostredia a stravy, plus pomohlo cvicenie na zenske veci a co cert nechcel, otehotnela som potom hned v ten mesiac, ako som nastupila do prace... No ja ked som veducemu v stvrtom mesiaci povedala, ze idem znova na matersku, tak som myslela, ze ma normalne zbije, penil ja pena do kupela, hroza... A ja som od 26tyzdna nepouzitelna, proste som musela lezat, takze potom som este pred materskou mesiac a pol zobrala dovolenku a on musel latat, platat, lebo ja robim na mieste, kde clovek chybat nemoze, lebo potom maju stazenu pracu vsetci a je to na figu. Mne bolo jasne, ze ma uz nebude chciet naspet... a ani nechcel, ale ekonomika nepovoli, vybral si vyhodenie niekoho, kto je tam kratsie a nevude mu musiet zaplatit take vysoke odstupne, ako by musel mne...
@uankab no, ano, cuketu ked som prvy krat urobila iba tych 15 minut, nikto mi nechcel jest, ani ja... chrumkava nechutila.. Potom som si uvedomila, ze je to nedopecene... Peciem aspon 30 minut a potom zasypem syrom. Manzel ked to ochutnal, tak mi to skoro vsetko zjedol... Teraz to pyta, aby som mu to uvarila 🙂
Inak vcera sme boli na celodennom vylete, ale to som mala este navarene z predvcera, tak som si zbalila moje jedlo a rodina jedla hluposti, kakaovnik, pagace, sladkosti. Ale manzel ma dovolenku a to vtedy nasleduju celodenne vylety za sebou, takze nemam kedy varit... Takze som skoncila s dietou a sem tam nieco uvarim, co nasleduje.. Ked som iba s detmi, tak pohoda, naplanujem, uvarim, mam na to cas... S muzickom sa neda, lebo on pocas dovolenky nechce byt doma..
Vysledok taky, ze som spoznala nove jedla 🙂 mrkvovy perkelt budem varit, cviklovy salat v pohode a tu cuketu a ranajky vsetky.
Dnes som mala na obed spekacky a slaninu s chlebom a opecenou cibulou 😀 😀 😀 opekacka na vylete..
@kwetinnka ako robis tie celerove hranolky? tej vete som nerozumela, prepac 🙂
Magduske sa vylial ekzem na rucke, tak bud to bude z vajicka alebo z toho zeleru v karbonatkach (tych zjedla celkom dost a doteraz som jej dala iba stopkovy zeler)...
@25daniela ake cvicenie na zenske veci si robila? my sa snazime o druhe vyse 3rokov (tiez sme o jedno medzitym prisli) a odvtedy sa nedari, vobec...
aj si sa merala po diete, kolko si schudla a stratila cm?
co sa tyka roboty, tak nakoniec si mala stastie, ci si sa nechcela vratit? a co vlastne robis ak sa smiem spytat?
Ja som dnes zacala,ale neviem ci vydrzim ...strasne by som chcela..inac uz som to drzala ale niektore jedla mi nechutia ako napr.zelerove hranolky ani cviklovy salat. 🙂 kto sa prida? Deny
@denygo ja som tiež začala 1.9. takže sme na tom rovnako 🙂
u mňa zatiaľ v pohodke, len mi vadí, že neviem niekedy odhadnúť množstvá. buď toho urobím veľa alebo málo.... takisto neviem, či si nedávam moc veľa strúhaného syra na zeleninu- čo som videla video na youtube, tak tie lusky boli len zľahka poprášené syrom... zato pod mojím nastrúhaným syrom sa tá zelenina doslova stráca :D neviem či to má nejaký zásadný vplyv..vie niekto poradiť?
@abeceda_zjedla_deda ja si davam podobne vacsie mnozstvo syru aj ked som to robila prvykrat tak som yak robila a vysledky boli pekne ;)
@denygo @abeceda_zjedla_deda aj ja som v pondelok zacala. Ako vam to ide?
Inak citali ste niekde v jej knihe ci sa to moze robit pocas kojenia? Vraj to tam je len ja som to nejak nikde nevycitala plus ci kojene deticky nenaduva z tolkej zeleniny.
Mne sa nejak nechce vyvarat tak volim surovu zeleninu na obed ci veceru. 😎 taka somleniva,ze ani rannu mrkvu nestruham len chytro osupem a mnamky mnamky..celkom sa mi dari s vahou od pondelka ale kolko dni este vydrzim sama neviem..ale co urcite viem ze cez vikend si poctivo navarim.. 🙂
@denygo ale vraj je lepšie strúhať, kvôli enzýmom..zrejme to má nejaký dôvod 🙂 tak neeebuď leniva a večer si to pekne nachystaj🙂 mne už to ide clekom rýchlo, prípadne to nahádž do nejakého ručného krájača.
ja som zatiaľ spokojná, strašne mi chutili tie fazuľové lusky s cibuľkou, tá škorica mi tam veľmi šmakuje🙂
zapriahla som do tohoto detoxu aj môjho priateľa, vo dvojici to ide lepšie, i keď tažko niekedy odhadnem množstvo pri našich dvojnásobných dávkach, viac sa namakám, nastrúham, on dostane všetko pripravené rovno pod nos, ale vôbec mi to nevadí, som rada, že bol vôbec ochotný do toho so mnou ísť....
najviac som nadšená z toho, že keď vidím jesť kolegyňu hamburger, alebo čokoládu tak to so mnou nič nerobí...pevne verím, že sa mi moje chute týmto spôsobom postupne dostávajú pod kontrolu a nebudem musieť tak ako doteraz stále rozmýšľať, že čo by som schrúmala...
andy: AM tvrdi ze tato strava je fajn aj pre tehotne a kojace..musíš si to nejak usledovať...
no ako to ide dámy?
dneska brokolica, uff..to je jediné jedlo ktoré mi zatiaľ ide ťažšie dolu krkom 🙂
inak mne tá príprava receptov (aj tých jednoduchších trvá dosť dlho) tak sa "teším" na tretí týždeň, keď pribudnú zložitejšie recepty :D
a konečne mi spľaslo brucho 🙂
je tu niekto kto zacina detox?
baby co mate skusenosti chcem sa vas opytat..
ranajky prve dni... to ovocie s orechami atd..kolko mozem toho ovocia? aj viac aby som bola zasytena?
plus detto ta brokolica, repa atd...ake mnozstva si davate?
neboli ste hladne?
da sa to vyzdrzat?
@zibi zvladla som to...a som na seba za to hrda 🙂 ja som na to sla striktne, takze kavu som na tych 28 dni uplne vylucila, vlastne vsetko okrem cistej vody (+ potom tu grepovu stavu)..vody myslim pise okolo 4l.. ja som proste pila vela, ale ja bezne pijem pomerne dost, ale striktne som to nemerala. Napriklad po prvych dvoch dnoch sa mi obracal zaludok z ranajok mrkva jablko orechy med...takze to jedine som "podvadzala" a jedla som rano biely neochuteny jogurt, lepsie jogurt ako sa povracat ;)
No a po skonceni 28micky som bola myslim -5kg a cm sli tiez trosku dole, rozhodne som sa ale lepsie citila, tak lahsie, kedze telo sa ocistilo od tych beznych "hnusov". Nasadila som potom kavu naspat, jednu denne a so sojovym mliekom.. skusala som sa stravovat podla nej aj nadalej ale flakam to 🙂 teraz sa opat chystam na 28micku - v lete mi to bolo luto, ked bolo vsade kopec cerstveho ovocia a zeleniny
@me_to_you rozmyslam ze keby som to zvladla dala by som sa aj na ten semafor ..v podsate je to take podobne..ja si chcem telo precistit pred ivf..a v podstate je to taka bezlaktozova a bezlepkova strava kedze nejaku predlohu na stravovanie potrebujem ... tak som uvazovala co zacat drzat a vsetko mam rada okrem strukov ..polievku zjem ale ciste struky asi do seba nedostatnem 🙂
a jedla si vsetko aj viac a nebola si hladna??
inak keby ze idem dakde von a dam si napr. jablko tak to nie je nejaky problem doobeda..alebo keby ze som vecer hladna tak moezm dojset napr. este z vecere napr. ten salat alebo brokolicu? propadne si na vecer spravit struhanu mrkvu s jablkom?
a kolko z cm si sla dole?
inak ani mne az tak uzasne nechutila ta mrkva a jablko..myslela som ze mi to bude viac chutit ..rozmysla som ze ci by som si nemohla na troche vody to jablko udunstovat s mrkvou a spravit taku ako kvazy vyzivu ..?? a dam tam vsetko co mam ..?
rozmyslam ze prejdem na kavu bezkofeinovu ..ako kofeinovu ..
a ano teraz je to uz lepsie ...sice zeelnina a ovocie este je ale uz pomaly vsetko letne odchadza cize je cas na detox 😀
@zibi jedla som kolko som vladala a nebola som hladna; ak si hladna medzi jedlami tak radi susene slivky jest alebo ten biely jogurt tusim... ine by som si nedavala, teda ine som si ani nedavala pomimo 🙂 a kava - ked uz kofeinovu vylucis, vyluc uplne...a pi len tu cistu vodu, to je na ocistu najlepsie..(aj ta bezkofeinova je vsakovaka "chemia")... fazulove lusky mne chutili, na cesnaku a oliv oleji so syrom to bolo fajn. zato brokolicu odvtedy nemozem ani citit 🙂))
a neviem - to dusenie jablka a mrkvy, ci tym neprides o ziviny nejake....to uz je na tebe
alebo si vygugli macingovej stranku a spytaj sa jej...
a vecerny hlad, veceru mozes jest na dvakrat... takze v pohode..
asi buduci tyzden sa na to znovu dame s muzom ...tento tyzden idemeeste na pecenu husu a vinobranie 🙂)))
jedine co mi liezlo na nervy je struhanie mrkvy :D :D nemam robota co by nastruhal hentak najemno.. a strasne ma to otravovalo...
takze uz si zacala? kolkaty si den?
mne tie jedla chutili, napriklad bryndzu som si dnes kupila a spravim si veceru podla macingovej "len tak" pre chut 🙂
jo a cm.. nepamatam... musela by som papiere hladat kam som si to pisala, ale tusim -2 az - 5 cm slo dole..plet sa mi upravila, a prestala som mat chut na sladke

@uankab s tym struhanim je to fakt o drzku, ale oplati sa..