Dlhodobé chudnutie
Ahojte. Rozhodla som sa, že začínam pracovať na chudnutí. Nie krátkodobo, ale s cieľom urobiť zmenu, ktorá bude dlhodobo udržateľná. Nechcem ísť cestou extrémov, ale skôr si nastaviť fungujúci režim, ktorý sa dá dodržiavať aj v bežnom živote. Chcela by som schudnúť 25/30kg.
Budem rada, ak mi napíšete svoje skúsenosti alebo tipy, ktoré vám pomohli schudnúť a hlavne si váhu udržať. Čo vám fungovalo v strave, pohybe alebo v nastavení hlavy a čomu by ste sa naopak vyhli.
Vopred ďakujem za každú radu.
@biba_18 zeleniny jem dosť a aj športujem. Mne sa nedarí zhodiť dlhšie.
@anonym_autor tak evidentne mas vyssi prijem ako vydaj. Tiez som si myslela, ze sa hybem dost a stravujem zdravo - to sice bola pravda, ale az KT potvrdili, ze musim zmensit porcie. A telu trvalo dost dlho, kym som zacala chudnut. Niekomu to ide rychlejsie, niekomu pomalsie. Dolezite je vydrzat.
A koľko vážiš? možno na tvoju výšku je to v poriadku.
@anonym_autor zjavne niečo robíš zle. lebo keď dosť športuješ, zjavne aj dosť ješ 🤷♀️
@anonym_autor ja by som sa na tvojom mieste isla dat zmerat na nejaky lepsi inbody pristroj, kde ti ukaze bazalny metabolizmus podla stavby tela a toto nahodila do kaloriclych tabuliek, zvysok ti vypocitaju. A neprehanaj to hned od zaciatku s cvicenima nesnaz sa ist na 100% hlavne ak si doteraz necvicila a jedla vsetko bez rozmyslu. Ak nechces riesit kaloricke tabulky, tak sa sustred hlavne na zvyseny prijem bielkovin a straz si tuky pri priprave jedla.
Mat motivaciu je super, ale bude ti treba hlavne trpezlivost. Vzdy si povedz, kolko ti trvalo pribrat do aktualnej vahy a preto nemozes cakat, ze za mesiac dva sa stane zazrak a budes stihla. Konzistentnost, trpezlivost, pevna vola a najdi si pohyb kt ta bude bavit (ak napriklad nenavidis beh, tak nemusis nasilu behat iba preto, ze niekto iny tak schudol), snaz sa o prirodzeny pohyb cjodit viac peso/po schodoch.
Drzim ti velmi palce, lebo nikto by nemal mat v hlave myslienky, ze nenavidi seba alebo svoje telo.

@anonym_autor takže úprimne - bude ťa tešiť jesť viac zeleniny? bude ťa tešiť dvihnúť zadok a namiesto sedenia ísť skákať 10 minút na švihadle? namiesto 4 koláčikov len 1 alebo ani ten, lebo to úprimne nebudeš chcieť?
ty chceš byť chudá. opakujem sa - návody si dostala. je ich plný internet. ak by si chcela byť chudá, už dávno si chudá. áno, je mi jasné že nechápeš. absolutne nerozmýšľaš nie že nad sebou, ale ani nad tým čo píšem…
@biba_18 zeleniny jem dosť a aj športujem. Mne sa nedarí zhodiť dlhšie.