Do Nového roka o 10 kilogramov menej. Pridáte sa?
Ahojte dievčatá. konečne som na správnej ceste V chudnuti. Nejem pečivo ani sladkosti. Neviem či váha ide dolu lebo nemám váhu ale cítim sa lepšie. Cvičím Jill. Pridáte sa ku mne?
@snapi a prave preto som pisala ze treba spoznat svoje telo,nie kazde znesie tu a tu zarucenu dietu , potom ide ten pekelny kruh a nedajboze porusit z diety nieco a je to v prciciach 😝 Takze som rada ze sme sa zhodli ze ziadna dieta ci zaruceny jedalnicek vhodny pre kazdeho existuje.To co pasuje mne vyse 40 rokov nemusi sediet mojej susedke.
Tak dievcata som rada za dnesnu diskusiu ,budem vam drzat palce nech vam to ide dolu. No a hlavne sa nedajte zlakat na nejake tie rychle a super a neviem ake diety ,lebo tade cesta nevedie.
Dobré ráno baby. Aj u vás celé dni prší? A ako pozerám, aj víkend má byť upršaný ☹
Dnešné raňajky: biely jogurt, ovsene vločky, mandle,banan, škorica
desiata: jablko
Obed: vývar kuraci, ryža a rybie file v cestičku
Olovrant: acidko
Večera: Batátová polievka s kari(batáty+mrkva)
V nedeľu sa vážim, keby aspoň o 200g ukazovala váha menej tak som happy :D
Dobré ránko, no tak ja sa idem pochváliť - ako som už písala ja to už "mám za sebou" ale aj pri momentálnom udržiavaní kde cvičím tak 2-3x do týždňa a v strave si aj doprajem tak za 3 týždne ešte 1,5kg dole 😉.
@yakina Prepáč, nechcem ti brať ilúzie a chápem, že keď sa človek snaží, tak sa teší z každého úspechu - ale prosím ťa nepreháňaj - vážiť sa a dúfať v -200g?! To je trošku pritiahnuté za vlasy - lepšie sa vycikáš alebo vy..... 😉
Naozaj, dievčatá, radím nevážiť sa stále dookola - ja sa vážim tak raz za 2 týždne......
@evittam vážim sa raz za týžden ráno nalačno a veru po tom minulom vikende by mi aj minus 200g urobilo radosť :D Stanovila som si totiž 0,5kg za týždeň.
Obedy mám v práci a niekedy sa nedá vybrať lepšie, dnes napr vyprážany rezeň so zemiakovym šalátom, a cestoviny s orechmi(velmi sladke a mastné), takže som si vybrala tretiu možnosť 😉
Lososa som mala včera na večeru, ako príloha bolo hráškové pyré s cesnakom.
Skôr by ma zaujímalo, ako si doplním vlákninu, veľmi málo krát sa mi podarí mať dostatok vlákniny 😒
@yakina No skús si kúpiť napr.pomleté konopné semiačka - super zdroj vlákniny....No a tie obedy - ak by som chcela schudnúť, tak buď si pripravujem sama, alebo je možný dovoz alebo teda nezjem tú prílohu a aspoň nejaký šalát si vezmem z domu-to nie je taký problém - myslím si. Ja keď som chodila do práce, tak sme tiež mali obedy a ak sa nedalo moc vybrať, tak som to robila ako píšem - zjedla som to bez prílohy, ktorá mi nevyhovovala.
Jéééj, a odkiaľ si zo ZA?
@evittam vaha je nepodstatna pretoze tuky sa premienaju na svaly a tie su tazsie,takze sa necudujte ked po mesiaci cvicenia priberiete,najlepsie sa odmerat a podla toho sledovat ale vsetko s mierou dva krat za nesiac staci porovnat vysledky 😀
@evittam občas si zoberiem aj z domu obed, ale to je naozaj zriedkavo, takto mi to vyhovuje a viem, že keď si večere ustrážim tak chudnem. Večere a sladkosti 😀
Nemám dokonalý jedálniček a ani sa o to nesnažim, pretože by som ho po pár dnoch nedodržiavala, tak som si našla vlastný spôsob ktorý mi vyhovuje 🙂
Ryžu na obed zjem, nie celu porciu,ale vždy aspoň polovicu, kedže vačšinou si vyberám z jedál delenej stravy, tak raz/dva krat do týždna si jednoducho chcem dať aj ryžu alebo zemiaky.
Proste všetko s mierou a neprejedať sa, viem že niektoré baby sa musia oveľa viac obmedzovať, každý ma iný metabolizmus.
Zo závodia, bývam tam asi 7 mesiacov 😉
@competition A ja píšem niekde niečo iné? Asi si chcela toto napísať niekomu inému. Ja toto veľmi dobre viem, už mám svoj cieľ za sebou a som spokojná. Dokonca vážim omnoho viac ako vyzerám - proste svaly. A taktiež prvý mesiac váha vôbec nešla dole - iba objem... 😉 😀
Prečítaj si všetky moje príspevky....a potom reaguj - píšeš nesprávnej osobe.
@yakina bolo to myslene vseobecne pre vsetky zeny co sa rano na obed a vecer stavaju na vahu a strseuju za kazdy gram 😀
@competition Takže, ako píšem - nebolo to pre mňa - vždy poriadne pozri komu odpisuješ alebo reaguj samostatne. 😉
@competition to platí ak človek začne viac cvičiť. Kedysi som naozaj pravidelne a riadne makala, behavala atd, lenže ja som potom aj žrala ako slon 😀 😀 😀 čiže telo pevné svalnate váha ešte trochu aj narástla, aj keď na objeme to nebolo vidieť.
Raz som videla premenu jednej kočky, schudla iba 2kg!!! Ale vyzerala ako keby schudla 10!!! Takže sánka dole 😎
@evittam chcela som reagovat na to ci si pisala a vypalilo to hlupo 😀 a gratulujem 😀 ja sa potrebujem zbavit bokov uz x rokov a stale to nejde,moja najvacsia depka zivota 😀
@competition Ďakujem. No s bokmi to mám podobne - a viac sa ich už nezbavím - nakoľko lonové kosti už nepustia. 😀
@competition
@evittam
Boky, zadok, stehná!!!! Moja svätá trojica, ktorá so mnou kráča už od puberty 😠 jednoducho si vrch kupujem o číslo dve menší ako spodok 🙄
@evittam vies co ja som videla jednu babu nevravim ze bola tucna ale bola plna teraz sice vyzera ako anorekticka ale tie boky absolutne nema ako keby sa jej aj kostra zmensila
Tuky sa nepremieňajú na svaly - to sa len tak obrazne hovorí, aby to niekto nebral doslova 🙂.
Nechcem nikomu brať ilúzie, ale naberať svalovú hmotu je pomerne ťažké, a najmä u žien, pretože nemajú také gennetické predispozície ako muži. Preto po mesiaci cvičenia nemožno očakávať nárast svalovej hmoty do tej miery, že by sa odzrkadlil aj na váhe. Na to je, mimochodom, potrebný aj vhodný jedálniček, najmä kvalitné bielkoviny, a aj ten spomínaný banán po tréningu práve na ochranu svalov. Svaly predsa musia "z niečoho rásť".
Ale v každom prípade je vhodné sa pri chudnutí nielen vážiť, ale aj merať.
Inak, keď už sa tu píše o cvičení vs. postava, v posilňovni sa dá krááásne postava formovať.
Nielen spevňovať, ale aj opticky zosúmerniť. Každý máme geneticky dané, kde sa nám tuk prednostne ukladá a aj stavba kostry hrá svoju úlohu (napr. spomínaná širšia panva). Typ postavy hruška bude mať aj pri ideálnej normálnej váhe viac uloženého tuku práve v spodnej časti tela a jablko okolo pása aj pri hmotnosti 50 kg. Pre typ postavy hruška je preto prínosom nielen spevňovať posilňovacími cvikmi celé telo, ale tiež snažiť sa o mierny nárast svalovej hmoty práve v hornej polovici tela, aby postava pôsobila viac súmerne.
@yakina Aby sa diali zmeny je potrebná dlhodobá pravidelnosť a v týždni odcvičené aspoň 3 - 4 dni, na veľké zmeny až 5 dní 🙂. Ale to určite vieš.
Akýkoľvek pohyb je vynikajúci. No keby si chcela vyslovene také aktivity, pri ktorých sa rýchlejšie chudne, je dobré zamerať sa na aeróbne. To sú také aktivity, pri ktorých sa prednostne spaľuje tuk a hlavne všetky musia byť vykonávané v miernom tempe. Akonáhle sa pri cvičení zadýchaš do takej miery, že lapeš po dychu, tuky sa spaľujú v menšej miere, pretože telo ide na kyslíkový dlh. Suma sumárum 🙂 ak behať, tak v miernom tempe, ak rýchla chôdza, bicykel, stacionár, tak len do momentu zadýchania.
Prípadne ešte intervalové tréningy/cvičenie (striedanie vysokej tepovej frekvencie s nízkou) pripadajú do úvahy - niekto si ich pochvaľuje.

@snapi v dietetike platí fixne iba jedno pravidlo: všetko je individuálne tak, ako sme každý jeden originál.
Každý, kto ťa bude presviedčať o tom, že má nejaký patent na tú jedinú správnu metódu, ti chce buď niečo predať, alebo pozná iba túto jednu metódu a robí sa zaujímavý 😉 Ale každý, kto sa tomu trochu vážnejšie venuje vie, že na priberanie a chudnutie vplýva celý rad faktorov, ktoré nevieme na prvý pohľad vyhodnotiť a nedozvieme sa ich iba meraním BMI.