Dojčím a napriek tomu nechudnem. Je to normálne?
Ahojte dievčata. Takže som na tom asi tak že som počas tehu pribrala 17 kg... Všetci mi hovorili neboj budeš kojiť schudneš raz dva. No ja som porodila v porodnici som nechala len 5kg a ešte stale mam 8 navyše.. Všetky kočky okolo mna sa chvalia ako chudnu napriek tomu že jedia čo vidia a ja akosi nie a nie schudnuť. JEm tak normalne, ale vaha nejde dolu.. Je to normalne???? Ste tu ešte nejake čo su na tom podobne ako ja? Rada by som prišla na pričinu a tiež či nou nahodou nemože byť paradoxne prave dojčenie a či mam ešte nejaku nadej že niekedy schudnem
@hildred podľa môjho názoru máš veľmi málo bielkovín a tie sú pre chudnutie dôležité. Ráno nemáš žiadne, do vločiek by som pridala jogurt, nepíšeš, koľko je syra, ale určite nestačí pokryť tvoju potrebu bielkovín, ktorá je ešte zvýšená, lebo kojíš. Nespomínaš mäso, ryby, len zeleninu, podľa mňa prijímaš aj celkovo málo, preto ani chudnúť nebudeš, telo to berie ako obmedzovanie. Mrkni na tú stránku, je tam kopa ľudí, ktorí začali chudnúť paradoxne až keď pridali na strave. Väčšina ľudí má totiž zafixované -ak uberiem na strave, začnem chudnúť. No neplatí to vždy. Držím palce.

@timea7 Ďakujem za odpoveď aj za tip. Len opravím, že nejem o polovicu menej ako pred tehotenstvom, ale o polovicu menej, ako bol ten výživový plán. A jasné, nebrala som ho ani vážne, to bola len nejaká mailová služba, dala som si to poslať len zo zaujímavosti, ako zas niekto podvádza naivných ľudí 🙂 Čo sa mňa týka, len som sa vrátila k mojmu osvedčenému zdravému stravovaciemu štýlu, čo som počas tehotenstva dosť porušovala. Nejedla som nezdravo, len veľa a tiež neobvykle veľa sladkostí. Môj jedálniček teraz vyzerá takto: ráno nesladené ovsené vločky s ovocím a medom, desiata celozrnný chlebík so syrom a zeleninou, obed väčšinou nejaké dobré domáce jedlo (varíme doma väčšinou bez mäsa, racionálne, zo zeleniny a zdravých surovín), olovrant to isté ako desiata a na večeru o 18.00 si dám ešte čo ostane z obeda. Potom nejem, lebo mi to tak vyhovuje viac, cítim sa lepšie, aj mám pravidelnejšie trávenie. No a za normálnych okolností aj chudnem alebo sa udržiavam štíhla. No napríklad po včerajšku, čo som si ešte večer okrem prechádzky aj zacvičila, je moja váha zas o pol kila vyššia 🙂 Čiže som definitívne vzdala nejaké snahy, proste budem tučná, čo už. Kojiť chcem čo najdlhšie, takže mi neostáva nič iné iba sa s tým zmieriť a aspoň sa pokúsiť si rozhýbať a spevniť s 10 kilami navyše. A pripraviť sa na nákupy nového šatníka...