Dojčím a napriek tomu nechudnem. Je to normálne?
Ahojte dievčata. Takže som na tom asi tak že som počas tehu pribrala 17 kg... Všetci mi hovorili neboj budeš kojiť schudneš raz dva. No ja som porodila v porodnici som nechala len 5kg a ešte stale mam 8 navyše.. Všetky kočky okolo mna sa chvalia ako chudnu napriek tomu že jedia čo vidia a ja akosi nie a nie schudnuť. JEm tak normalne, ale vaha nejde dolu.. Je to normalne???? Ste tu ešte nejake čo su na tom podobne ako ja? Rada by som prišla na pričinu a tiež či nou nahodou nemože byť paradoxne prave dojčenie a či mam ešte nejaku nadej že niekedy schudnem
@bosoriak no ja som bola pred tehu chuda ale bruško som mala vždy-genetika... no ale tiež som mala pod 50kg
@briketa vdaka za vysvetlenie asi to tak bude, len je zvlaštne že u niektorych žien dojčenie vyvolava chudnutie a u druhych naopak chudnutiu brani... Ale asi to ma nejaky zmysel 😉
@fopardi jasne vidiš ma nenapadlo. A teraz už so šž nemaš problemy? 6e ked stale priberaš, podla mna to može byť aj tou žlazou, či?
dievcata nestraste zbytocne so stitnou zlazou, to je trochu usmevne, ved to je uplne normalne, ze niekto pri kojeni nechudne.
zase nekombinujte len tak pre nic za nic nahanate strach.
zmeny funkcie stitnej zlazy clovek pozoruje aj inak ako chutnutim-priberanim, to by uz pozorovala.
inač prave som zožrala velke balenie sušienok v čokolade, ale vyčitky nemam, take boli dobre 😀 a ked vidim že aj tak nema zmysel sa teraz sledovať takani nemam motivaciu... KEd dokojim tak sa sdo toho vrhnem 😝
Len pre pobavenie: uz som sa zmierila s tym, ze do tej 36 sa uz nezmestim, vyhodila som vacsinu veci, kupila nove 38-40. Po roku a pol od porodu a po osmich mesiacoch od skoncenia kojenia boli v priebehu jedineho mesiaca boli kila zrazu prec. Nechapem ako, nic som nerobila inak. Takze su mi vsetky veci velke :D
Naozaj staci pockat podla mna, u kazdeho sa hormony a tuk odburavaju inak. A hlavne sa treba tesit zo zdravych deti ;)
@bosoriak jeeej takže ideš znova nakupovať... ale tak to je ten lepši pripad ked ideš kupovať menšie ako ked sa musiš preorientovať z menšich čisiel na velke... Tak ja teda pre istotu veci nejdme vyhadzovať 😉
@22miska22 vdaka ja sa snažim ale akosi mi nejde nejesť medzi jedlami 😅 maš asi lepšie sebazaprenie, ja som taky slaboch
skus medzi jedlami,nedasa vzdy,ist na prechadzku.mne aj to velmi pomohlo
hm,kazdy ma iny organizmus.ja som od Topolcian,chcem zacat chodit na plavaren,lebo aj ja mam este 10 kg navyse,ale som rada,ze mam co mam,ale vsetko postupne.ja mam trosku boky,cvicit?hm ma byt u nas ZUMBA,ale neviem kedy,tak aspon plavaren
@lenocka84 jaj leni ved on už teraz mi dava zabrať... Ono ja až tak nestresujem ako ma zaujima že prečo iektore ženy chudnu pri kojeni a niektore naopak nemožu schudnuť... No zrejme patrim k tej druhej skupine 😅 ale neva najprv pokojim potom pochudnem... Dokopy mi to proste nejde, a už sa s tym začinam zmierovať 😅 😉 Inač chybate nam LEni už by som si dala stretko 😉
@22miska22 ja som začala chodiť na zumbu ale pri malom je to o držku... Je ešte maličky a asi začinaju zubky takže je aj nervozny, no takže sm so zumbou na určity čs sekla uvidim kedy ma maly opať pusti cvičiť... Vieš čo ja mam hlavne brucho zadok nohy a samozrejme prsa ale to neratam kedže kojim tak musia byť väčšie
ja som s vahou mala problemy este pred tehu, tak som sa vytesovala, ze som pribrala iba 8 kg, co som teda fakt cakala viac, este viac som sa vytesovala, ked som 10 kg nechala v porodnici, takze celkova bilancia bola minus dve kila, som sa smiala, ze dobry sposob ako schudnut bez obmedzovania sa v jedle je mat babo... 😉
no smiech ma presiel, kojim a za tri mesiace sa na mna nalepilo 5 kil a nezda sa, ze by sa to chcelo zastavit... skripem zubami, ze priberam viac, nez pred rokom, ked som bola tehotna... 😒
...myslím počas tehotenstva 🙂
@hori vitaj 😅 no ja som teiž čakala že kojenim to pojde dolu a hups, realita je trošku ina... a navyše ma nasral moj mm teraz... Sa mi rehoce že som zjedla všetky sušienky, ale ked som mala taku chuť 😅 ale pripadam si teraz jak nejaky žrut, nemam rada ked sa mi smeje ked niečo zjem, a to on robi velmi rad 😠 hlavne že ked on pride z nejakeho žuru kde len nepili (ak chapete) tak zožere všetky zasoby sladkeho čo su v skrinke... Alôe na tom sa nesmeje to je ok
@hori no presne tak, ale u neho je to ok a u na je to obrovska sranda ako vyžieram a potom sa čuduje ked sa urazim... No ja moc dobre viem že som pribrata a že možno trochu viac jem, ale čo zabijem sa? Ved živim nie len seba teraz ale aj Dominička. Neviem čo bhy povedal keby musle kupovať UM. To by mu už asi take smiešne nebolo 😝
ozaj baby a kedˇ ma môj muž pripomienky že zase jem tak mu hovorím,že to ja len Ninke "FILTRUJEM"lebo ona také ľúbi 😎
zo mna to tiez islo dost pomaly po porode dole. Ale tak okolo roku po som bola na svojej povodnej vahe (pribrala som asi 26kg do porodu). Tiez som zavidela maminam, ktore chodili s 3mesacnymi dietkami uplne chuducke. Esteze ich v Irsku moc nebolo 😀
Uz mi ostava iba to brucho zhodit, ale na to treba cvicit a to sa mi teraz nechce 😝
Ahojte nechudnuce no milujuce maminky 🙂
moj priklad: prve dve deti som mala okolo 20ky, obidve som vtedy kojila cca 6 mesiacov a po polroku bez cvicenia a diet sa mi vratila vaha na 55 kil pri 165 vyske.
teraz: tretie vytuzene dieta tesne pred 40kou, maly ma 10mesiacov a ja vahu stale ako tesne po porode 70kg.
Vsetci ma presviedcaju-ze mi kila svedcia,ze som bola predtym vyziabnuta (aki mili) 😀 ale mna najviac stve plna skrina nepouzitel.satstva. Niektori dobroprajnici, ze to je vekom, ja si myslim, ze hormonmi 😅
Po kazdom kojeni mam vlci hlad a tych smotanovych jogurtov co pojem - na kila 🤐
Ale co sa organizmu ziada, to si pyta. Dietou by sme teraz ohrozili nielen babatko, ale i seba. Urcite by som prisla o zuby, ak by som nemala taku pestru stravu, bohatu na vapnik 😀 😀 😀
Tak sa ozvem ked prestanem kojit, ci to bolo hormonmi, alebo mojim alibizmom 😵

@vejula šž je štitna žlaza 😉