icon

Dojčím a napriek tomu nechudnem. Je to normálne?

vejula
25. sep 2010

Ahojte dievčata. Takže som na tom asi tak že som počas tehu pribrala 17 kg... Všetci mi hovorili neboj budeš kojiť schudneš raz dva. No ja som porodila v porodnici som nechala len 5kg a ešte stale mam 8 navyše.. Všetky kočky okolo mna sa chvalia ako chudnu napriek tomu že jedia čo vidia a ja akosi nie a nie schudnuť. JEm tak normalne, ale vaha nejde dolu.. Je to normalne???? Ste tu ešte nejake čo su na tom podobne ako ja? Rada by som prišla na pričinu a tiež či nou nahodou nemože byť paradoxne prave dojčenie a či mam ešte nejaku nadej že niekedy schudnem

ivetkab.
2. okt 2010

Aha, lebo my by sme aj chceli a neviem no ... pripisujeme to kojeniu ... tak hádam.

Koľko sa Ti podarilo pribrať počas tehotenstiev?

marika1977
2. okt 2010

@ivetkab. tak to je ptova situacia ale hadam nejake riesenie vymyslite 🙂 apytas sa o priberani 😀 ja som s babami 24kg a sdruhou 22kg 😅 no teraz asi menej..dufam 😅 😅 zatial mam na sebe 12tak pevne verim ze uz nejake giganticke rozmery nedosiahnem 😀

janka1874
2. okt 2010

no pri prvej som pribrala 14kg a pri druhej 12kg ale tých 12 som nechala rovno v nemocke no veď sama malá mala 4250g 😀 😀 😀 😀 😀

ivetkab.
2. okt 2010

@marika1977 jej, ty máš aj dvojičky? To je super. Tak to si podľa mňa pribrala tak normálne. Ja som pri drobcovi pribrala 20kg. Cítila som sa ako slon. Si neviem predstaviť, že zase niekedy budem taká. Aj keď každý rozpráva o celom tehotenstve ako o niečom super, tak ja som as niekedy cítila až strašne ... ale stálo to za to... len tie moje zostávajúce kilá...

marika1977
2. okt 2010

@ivetkab. nemam dvojicky 😀 mam 14rocnu a 5rocnu kofu 😀 aj ked na zaciatku druheho tehu to vyzeralo na jednovajecne dvojcata..vsetko som mala raz tak velke aj stielku,placentu aj pupocnu snuru jak povraz 😅

ivetkab.
2. okt 2010

Juj, tak to poriadne velké deti ... teda tu 14 ročnú "kofu" myslím ... tak aspon ti bude mat kto pomáhať s bábom. Budes mat pestúnku... si neviem predstaviť, že by som mala mať dvojčatá ...

ivetkab.
2. okt 2010

@janka1874 och, tak to bolo riadne veľké bábo. Aspoň si nemala ten probém, že si ju nevedela nájsť v perinke. Mne sa malý narodil v 36 týždni a mal 3600g. Ale to bol taký akurát. teraz to už na ňom nie je vidieť, že sa skôr narodil... ma už cez 9kíl...

ivetkab.
2. okt 2010

@janka1874 jej... 3300g som chcela napísať...

marika1977
2. okt 2010

@ivetkab. tak to ani ja 😅 malu mam jak 100certov a neviem co by som robila ak by boli dve take iste.... 😒 ..starsia pomaha to je hotova pestunka uz s malou mi vela pomaha,teraz ako ja mam kludovi rezim chodi mi pre nu do skolky aj mi dokonci varenie uprace riady umyje...no bez frflania to casto nejde ale som rada ze mi tak pomaha 😀

ivetkab.
2. okt 2010

@marika1977 tak to je asi jedna z tých výhod staršieho súrodenca. Môj malý ani nie je, že zlý, ale on je veľmi zvedavý. Dnes sme zistili, že on vie stáť keď s oniečo drží. Takmer som z neho odpadla. Všetko chce vidieť, všade chce ísť. Keď nejdem, tak ma začne capať po pleci. Hovoríme tomu, že ma poháňa ...

marika1977
2. okt 2010

@ivetkab. ja mam fakt stastie...som velmi rada ze mam tu starsiu taku aka je,da sa s nou aj pochopi 🙂 poznam matkzy co maju zle vztahy zo svojimi dievcencami,aj na vlastne oci usi som pocula ako sa bavia zo svojimi matkami,tak povysenecky drzo a povazuju mami za blbe... ☹ to je smutne...ved kukni moj fotoalbum 😀

ivetkab.
2. okt 2010

@marika1977 hej, ja mám 17 ročnú sestru, tak presne viem o čom hovoríš. My so staršou sestrou sme ako pubertiačky a aj keď sme boli staršie mali dobrý vzťah s mamkou. No a ta moja mladšia sestra, majú až kamarátsky. A ja niekedy odpadávam ako rozprávajú a čo robia tie jej spolužiačky a kámošky ... Tvoj album som raz videla ... uplne náhodou som si ich prezerala. To som si uvedomila až teraz, keď som si ho teraz opäť prešla. 😉

marika1977
2. okt 2010

@ivetkab. to vseto svedci o inteligencii tych dievcat a asi aj ich rodicov 😉 ale vo vseobecnosti su deti take...daj ale uzaj,a chcem,a sprav...myslia si ze ich rodicia su povinny...ale co s nich vyrastie?neschopny bez vlastneho nazoru bez sebestacnosti 😒 😒 😒

vejula
autor
2. okt 2010

@marika1977
@ivetkab. jeeej ste sa rozkecali. No o tych rozhovoroch s mamou 😅 ja som bola vždy ku mame až veeelmi uprimna, možno to ani nechcela všetko vedieť čo som jej povedala. KAmarati sa mi smiali ked som im vravela o čom všetkom som sa zverila mame. KEd som hulila travu, ked som rpvy krat sexovala, všetko vedela 😅 a chuda niekedy nevedela čo povedať hlavne ked som došla s tym hulenim a ona ale Veronka ale dufam že to nebudeš robiť pravidelne 😀 a ja že nieeee ani sa mi to moc nepačilo, radšej sa opijem 😀 😀 😀

ivetkab.
2. okt 2010

@marika1977 Hej, presne ako vravíš. Myslím si, že všetok čas a eneriu, ktorú do nás rodičia vložili a investovali im pomalicky vraciame teraz ... nemusia sa za nás hanbiť a my si uvedomujeme, aké sme šťastné že ich máme. A je isto aj super vedieť, že tak sa na Teba díva aj Tvoja dcéra. Uvidíme čo vyrastie z toho nášho buba...

kibuk
3. okt 2010

ahojte mozem vas poprosit o hlas pre nasho psika? vopred dakujem za kazdy hlas http://www.cas.sk/pesroka/profil/3824

janka1874
3. okt 2010

@kibuk čo už toto má s dojčením a chudnutím 😀 😀 😀

kibuk
3. okt 2010

nic len mni prosbička a kludne sa mozem aj ja pridat,lebo kilečka nie a nie dole,vlasy zacali padat takze sa davam dokopy tak ventilujem hlavu.... 🙂
@janka1874

janka1874
3. okt 2010

@kibuk 😀 vlasy padajú aj mne ešte stále už som sa aj ostrihať dala a fur aj vitamíny beriem no des a hrúza a váha stojí a stojí ☹

kibuk
3. okt 2010

@janka1874 no presne vlasy mam uz na kratko ostrihane a lezu no des a vaha sa trochen pohla dole,lebo vela chodim syn ma kusok skolu od domu a to je taky fajny kopec takze nieco zyslo dole ale velmi nie ale ja som sa aj mamky pytala a mi to mame rodove ze neschudneme pocas dojcenia a to este ani ms nemam,snažim sa zdravo jest,no ale tak podobne som mala aj po druhom tehu po dvoch mesiacoch... tak dufam ze to prejde a kila pojdu dole uspesne vsetkym 🙂

janulka04
3. okt 2010

kocky, vlasy padaju aj mne, ale tak moc, ze cakam, kedy oplesatiem 😔
a ad papanie..tak ja som dnes zjedla dva krajice chlebika s Nutellou, nasa Stelli ma meniny, tak nech si cucne dobreho sviatocneho 😀 😀

zuzana923
3. okt 2010

tak to ja som iný prípad - pri malej som prestala počítať kilá v tehotenstve pri čísle 27,5 😅 😅 😅 - bolo to určite oveľa viac - ale ležala som na pôrodnici dlhých 6 mesiacov, nesmela som chodiť a chutili mi horalky, pomaranče a koko tyčinky
po pôrode som dala do roka všetko dole

pri synovi úplný opak - ležala som v nemocnici na rizikovom 4 mesiace a nie a nie pribrať - iba som sa vychudla na kosť - ani len bruško poriadne som nemala - malý spotreboval všetok môj tuk čo som mala - videli sme mu často nožičku - ostatným to prišlo zlaté, no ja som plakala, bála som sa aby bol zdravý - lekári nechápali prečo chudnem - nepomáhali ani infúzky
no stále som vracala - aj čistú vodu a prežívala som len na pepsi-cole - úplný humus
a po pôrode som do mesiaca pribrala 20 kg
počas prvých 2 týždňov 16 a potom ešte 4
syna som kojila 18 mesiacov - a nič
kilá sa ma držia statočne - môžem cvičiť koľko chcem, alebo zožrať koňa-vola stále vážim rovnako 😅 😅 😅 😅

vejula
autor
3. okt 2010

@janulka04 jaaaj tak to je v pohode ja ked si sadnem za nutelu taj ju vyžieram samotnu a tak polka nutely to isti, niekedy aj viac. Takže za dva chlebiky nemaj žiadne vyčitky. Takže ja dnes okrem normalneho jedla(ranajky obed večera) som spapkala asi 5 jablkovych kolačov cele balenie hrozienok v čokolade, perničky v čokolade... hmmm to by už snad aj stačilo, nie??? 😀 😀 😀 😀 ak si ešte na niečo spomeniem tak pripišem 😝

marika1977
4. okt 2010

@vejula ja sa musim smiaaat 😀 😀 😀 😀 😀 no aj moja mama je rozvazna chapava zena ale ja ked som raz prisla domov opita tak mi riadne nalozila na chrbat 😀 😀 😀 a to som uz bola dospela...ta tvoja mamina je fakt super 🙂
@ivetkab. treba len dufat ze vychovame zo svojich deti slusnych ludi,ved sa moze stat cokolvek.ja pozorujem fantasticke zmeny na mojej mensej,zacina byt az prilis citliva a od kedy si musim davat na seba a babo velky pozor,nemozem ju zdvihnut ani sa poriadne s nou pomaznat koli velkemu bruchu,tak zacina lipiet na ockovi 🙂 🙂 ale tesim sa lebo oni vlastne az teray,ked som ja tak trochu zobliga si vitvaraju taky skutocny vztah 😀 pred tym bola maminkin cecok 😀 😀 tak uvidime co bude dalej..

marika1977
4. okt 2010

@zuzana923 zaujimave,nemala si to chudnutie od zvracania?asi je nieco pravdy na tom ze s dievcatami sa pribera inak a viac ako s chlapcami 😅 ja som veeelmi zvedava ako dopadnem teraz ked bude chlapcek...ci zas bude pocas kojenia so mna slonica alebo nie 🙂

janca13
4. okt 2010

Tak tu sa celý víkend poctivo diskutovalo a papkalo 😉 😎 Super!!!No ja som v sobotu večer o pol deviatej zmastila za škatuľu zákuskov 😝 MM bol variť na 5O.No ked prišiel najskôr som mu poctivo vynadala ,že ju mal schovať a dať mi ju až ráno a potom som zežrala všetko čo v nej bolo 😝 a ozaj on mi na to povedal že ved by si ma ani domov nepustila keby ti niečo nedonesiem.Ale ako dobre ma poznááá za tie roky 😀 😀
@vejula no tak tvoja mamina super 😀 ja my sa jej priznávame až teraz ale aj tak nám uštedrí jedno zaucho 😅 tak z lásky a preventívne!!! ja som asi 12 rokov fajčila a to nevie dodnes(dúfam že není prihlásená na MK a nešmírujre) 😀 😀 😀
@marika1977 no tak to moja Lucka dosť žiarlila aj ked sa na bábo neskutočne tešila a strašne ju ľúúbi.Aj teraz ešte niekedy vidím že jej vadí ked sa s ňou jaším alebo ju lubkam ale ja vždy aj Lucku ved to je taká moja kámoška.A s ocinkom ona mla vždy super vzťah oni tak zapárajú do mňa a doberajú si ma 😝 No a ja vždy dobrééé ved ja môžem aj ísť a oni :Pomôžeme ti pobaliť veci?" a pod. 😀 😀 😀

marika1977
4. okt 2010

@janca13 ja sa cudujem ze starsia na mensiu nikdy neziarlila 🙂 ona sa prakticky hned ujala role starsej mudrejsej sestry...ona mi bola taka pesrunka 😀 no z mensou neviem...to je uplne ina povaha a uz teraz hovori"ja uz nechcem mat maleho braceka"a ze"nebudete ma uz tak lubit"...az mi je jej luto lebo ju vsetci veeelmi lubime 😀 😀 😀 ona mala na mne visela do 3rokov..dotedy som ju kojila 😅 tak mozno aj preto trochu tazsie znasa situaciu,ktora nastala..dufam,z ked mali pride na svet,veci sa upravia a nie skomplikuju 😀

vejula
autor
4. okt 2010

@janca13 😀 😀 😀 mnaaam zakusky, my niečo hovor moja starka pekava na svadby a ja jej občas pomaham tak si to vieš predstaviť 😅 moja naj činnosťť pri kolačoch je krajanie a tie okrajky alebo nepodarky skončia vždy v mojom krkane 😝 No tí naši mužičkovia to su ale pripady, mne tiež ten moj ked povie okolo 11 v noci :ale toto už musime zjesť aby sa to nepokazilo tak sa na neho začnem hnevať že čo ma provokuje že už som nechcela dnes jesť ale teraz mam nutkanie 😀 tak v ramci zachranovania potravin samozrejme prispejem k likvidacii zasob 😎

@marika1977
@janca13 jo tak to hej mam super mamču, aj niekedy som už tak rozmyšlal ale toto jej nepoviem ved to sa nehodi, ale vždy som mala take vyčitky kym som jej to nepovedala, ma jazyk svrbel, tak nakoniec som to musela vyklopiť 😀 😀 Ale za to mi fest verila nikdy sa nebala ma niekde pustiť, lebo vedela čo si dovolim a čo už nie
hihi no davaj bacha na to šmirovanie, bo nech ti najbližšie ked pojdeš ku mame ti neuštedri zas jednu vychovnu a nebudeš vedieť za čo to 😀 😀

janca13
4. okt 2010

A ešte som zabudla,že včera sme oslavovali a nachniapala som sa torty 😝 a teraz som si zaliala kávu že dám ešte kúsok a nenííííííí. 🙄 😠 Ktorá bola u nás v chladničke??????? 😀 😀 😀 😀

janca13
4. okt 2010

@vejula no to ja sa snažím si vytvoriť taký vzťah s Luckou a zatiaľ sa darí . Všetko mi hned zvestuje aj 1 chlpok na šušurke mi prišla ukázať 😀 😀 😀 😀 😀 😀 to je čooo 😀 😀 😀