icon

Dojčím a napriek tomu nechudnem. Je to normálne?

vejula
25. sep 2010

Ahojte dievčata. Takže som na tom asi tak že som počas tehu pribrala 17 kg... Všetci mi hovorili neboj budeš kojiť schudneš raz dva. No ja som porodila v porodnici som nechala len 5kg a ešte stale mam 8 navyše.. Všetky kočky okolo mna sa chvalia ako chudnu napriek tomu že jedia čo vidia a ja akosi nie a nie schudnuť. JEm tak normalne, ale vaha nejde dolu.. Je to normalne???? Ste tu ešte nejake čo su na tom podobne ako ja? Rada by som prišla na pričinu a tiež či nou nahodou nemože byť paradoxne prave dojčenie a či mam ešte nejaku nadej že niekedy schudnem

janca13
8. okt 2010

@marika1977 no moja 90-60-90 už mať asi nebudeme 😝 to nechajme už našim babám 😅
@janka1874 ved s úsmevom je svet fakt krajší a nič nestojí 😉 😀
@alllexa ahoj a vitaj v klube 😉

marika1977
9. okt 2010

@alllexa ty si asi tiez ten tip ako mi,co tu piseme.mi sme niektore schudli az po dokonceni kojenia 😅 a dokonca nas je tu par co sme pocas kojenia aj pribrali ☹ nebooooj...vydrz este tych par mesiacov a uvidis...s mlieckom odydu aj prebytocne kila 😀
@janca13 juj,tak to ano,moja starsia tie miery uz pomali dosahuje...vsak je s nej baba jak lusk 😀 ale tesi ma,ze ju chlapci este az tak nezaujimaju,len ako kamarati...to sa budem chytat za hlavu ked sa zjanci a zalubi...dopredu sa toho bojim lebo viem ze aka som bola ja 😅 okrem frajera ma nic ineho nezaujimalo 😒

alllexa
9. okt 2010

@marika1977 - pozeram, ze Ty budes mat babatko na Vianoce🙂 To je mile!

janca13
9. okt 2010

@marika1977 nestráááš 😝 (večer napíšem viac) 😉

vejula
autor
9. okt 2010

ahojte kočky tak dnes ma maly Dominiček presne pol ročka 😵 juuuj ked si spomeniem ako som ho prvy krat uvidela mi je až do plaču od dojatia

marika1977
9. okt 2010

@alllexa no dufam ze na vianoce uz budeme doma...sice termin mam na dec.25ale ja pevne verim v to,ze mi ho zas zle vyratali ako s dievcatami 😀 dufam ze mali pride na svet zaciatkom dec. 🙂 🙂 uvidime ale uz teraz ma do 2kg tak potom neviem kam az by mal rast este skoro 3mesiace?! 😅
@janca13 ja nestrasim... 😀 to je realita 😀 😀 😀

marika1977
9. okt 2010

@vejula to su tie najkrajsie spomienky a ostanu navzdy.... 😀 ja ked si spomeniem na prve dni v porodnici s babatkom...to bol kraaaasny pocit 😀 😀 😀

alllexa
9. okt 2010

@janca13 - dakujem🙂 A Ty si na tom s vahou ako? Dojcis este?

@marika1977 - tak snad Ti to vyjde, druhe babatko sa vacsinou poponahla🙂 To by nebolo nic moc byt na Vianoce v nemocnici. Ja som sa inak tiez mala narodit koncom decembra a narodila som sa zaciatkom, bola som malicka, len 2 a pol kila.

marika1977
10. okt 2010

@alllexa no preave ze mne sa druhe neponahlalo 🙂 🙂 🙂 malej bolo velmi dobre v bruchu 😀 tretie chce byt akesi rychle 🙂 🙂 🙂 uz nejek tych par tyzdnov vzdrzime.ja som mala zle vyratane terminy koli tomu,ze sa velmi na MS nemozem spolieht...pri vsetkych troch som mala prvi mes.tehotenstva normalnu MS a to tam uz boli tak uvidime...casu mam este dost 😀

janka1874
10. okt 2010

@janca13 veď jasné máš pravdu s úsmevom je život krajší
no ženy tak uvidím ako dlho budem ja kojiť a potom som zvedavá či aj niečo schudnem po prvej som nestihla kedže som hneď čakala druhú babulu 😀

zuzana923
11. okt 2010

@marika1977 prepáč, že som sa neozvala skôr - som chorá - ale už mi je lepšie - Aj Radoslav je pekné meno. Kým je malý bude Radko a starší Rado - tam sa nedá nič pokaziť - a hlavne môj Radovan a tvoj Radoslav nebudú mať otrepané mená. 😀 😀 😀

zuzana923
11. okt 2010

@marika1977 našťastie,
je zázrak, že je malý relatívne zdravý vzhľadom na ťažkosti, ktoré mal b bruchu - teraz mu nič nie je okrem zníženej imunity (s tým sa dá žiť) - no a ešte mu budú šiť pupok - a aký to bude frajer 😀
(mal širkú pupočnú šnúru - takmer pol roka sme chodili na chirurgiu a vyleptávali mu to - no začína priberať a rozťahuje sa mu to - je na tom mieste jemná kožka - tak povedali, že mu to zašijú a budeme mať pokoj - len bol slabý a onno sa to robí pod narkózou - teraz má malý 2,5 roka a ževraj by to už aj mohli - ešte nás čakajú nejaké kontrolné vyšetrenia)

marika1977
11. okt 2010

@zuzana923 chuda mali a to preco mal taku siroku pup.snuru?tak len nech mu to pekne upravia a nech nu vymodeluju pekny pupik 😀 ked sa mi mensia narodila,mala som taku mega placentu,ze mi ju sestricka ukazala so slovsmi...pozrite sa taka velka sa nevidi kazdy den....ja som sice nechapala 🙂 aj snura bola ako lano,modra od ziliek...bleeee ☹ oni to dali do vakuovo tesneho vrecuska a sestricka zobrala prec 🙂 doteraz neviem,ci sa mi nechystali dvojicky...zo zaciatku to tak vyzeralo 😀 😀 ale co by som robila s dvoma certicami,vsak by ma pripravili o nervi 😀 ....u nas je meno rado dost bezne,teda nie u nas na dedine ale v najblyzsom meste... 🙂

janka1874
11. okt 2010

to ako my a Alexandra až keď sme to meno dali tak som zistila že skoro každá druhá je Saška tak sme si vytvorili inú skratku Sendy a hotovo a keď bude väčšia nevieme čo z toho ešte vznikne 😀 😀 😀

zuzana923
11. okt 2010

@marika1977 neviem prečo bola pupočná šnúra taká široká - a vraveli nám, že tak dostal viac živín odo mňa aj napriek tomu, že som chradla.
Keď môj muž prvý krát videl tú dieru v brušku tak sa rozplakal - položilo ho to. Ale lekári fakt robili všetko pre to, aby bol malý v poriadku. Zatiaľ je to v pohode, ale musíme to sledovať. Teraz tam má taký smiešny zavináč. 😀

marika1977
11. okt 2010

@zuzana923 nevadi 😀 kazdy pupik ma iny tvar 🙂 starsia tam ma znak peace,ten hipisacky a mensia hviezdicku aj sa zvykneme na tom zabavat 😀 tak sa vyzdravte aby ste boli v poriadku 🙂

janca13
11. okt 2010

Ahojte!! 🙂 Nával pubertiačok úspešne za mnou !!!no hrôza,ale inak sa oslavy celkom vydarili. 😝 😝 Torty sa zjedli až mám strach skočiť na váhu!
@alllexa no ja ešte dojčím a mám pocit,že túto moju budem musieť chodiť ešte v 1 ročníku cez veľké prestávky chodiť pridájať,lebo ona je asi zavisla 😀 😅 ale neva ja som rada a náramne si to užívam 😎 😎 no a váha??????????to mám ešte asi o 3kg viac ako ked som bola tehotná 😝 😝 😝
@vejula tvoj drobček mal 1/2 rôčka a moja nádhera 11 a tiež si viem živo predstaviť môj pôrod!!!Ako som sestru v nemocke presviedčala že to ešte nejdem rodiť ved ešte idem na veľkú a ona nie nie a ja áno ved ja musím vedieť čo sa mi chce...a ked ma dr. po pôrode štopkal tak som ho nahovárala aby mi to len prelepil mašličkami ako ked je rozbité čelo ....a kolko ešte cm chce šiť a on že to je na štichy a nie na cm a ja tak nech si povie koľko a on že asi 4 a ja tak 4 a už vás vyženiem 😀ved ja nepôjdem s ňou na výstavu..no a potom ma chodil pozerať každý deň osobne a ked prišiel tak povedal:No ukážte mi tú výstavnú.Ale mňa šitie bolelo viac ako pôrod. 😝

janca13
11. okt 2010

@janka1874 no moja len aby si stihla schudnúť po druhej 😎 2 baby aby sa tatino nerozhodol že chce synka 😉

janca13
11. okt 2010

@zuzana923 držím palčeky aby všetko dobre dopadlo 😉

janka1874
11. okt 2010

@janca13 tak hádam sme to zabezpečili tak že už 3 nebude aj 2 sú dosť na chlapčeka sme chceli strašne no čo už nepodarilo sa
ináč tie tvoje hlášky že výstavná 😀 😀 😀 😀 😀 si prípad

janka1874
11. okt 2010

ženy kde ste čo ste schudli a zmizli 😀 😀 😀

vejula
autor
11. okt 2010

@janka1874 ja som tuuuu mno tak sa idem pochvaliť že som davala malemu prvy prikrm ale bohvie ako mu nechutil sa, tvaril sa ako keby som ho chcela tym otraviť 😅 prikladam foto 😉

janka1874
12. okt 2010

@vejula daj mu čas prvý pokus je asi u každého taký

kitchima
12. okt 2010

ahojte, pridavam sa k vam 🙂 dojcim 2 deti a vaha namiesto dole, ide opacnym smerom 😠 musi byt pokazena 😅

janka1874
12. okt 2010

@kitchima tiež mám také podozrenie že mi niekto váhu pokazil 😀 😀 😀 síce našťastie hore ešte neide ale stále ukazuje to isté (no iba mne) 😀 😀 😀 😀

vejula
autor
12. okt 2010

@kitchima vitaj, no a nam nielenže niekto vahu pokazil ale aj krajčirsky meter je nejako divne očislovany a zrkadlo začarovane 😅 😀

kitchima
12. okt 2010

@janka1874
@vejula tak aspon som v tom neni sama 😅 a aj nieco preto robite baby? kedze dojcime...strava sa moc obmedzovat neda, nejaka extra sportova aktivita tiez nie...

vejula
autor
12. okt 2010

@kitchima ja ani neviem či to tu možem povedať takto verejne, ale posledny tyžden som prestala vyžierať do polnoci, lebo to už bolo neunosne ako som jedla. Takže len to... Takto zradzam svoje verne spolu vyžieračky 😅 ale ako najem sa aj sladke požerem počas dna bez toho by som bola nervozna jak pes. LEn proste ja som mama taky zlozvyk že večer pred telkou som do polnoci jedla a už išla ta vaha aj hore nielen že stala, tak som toto trochu obmedzila nech savaha aspon zastavi ked už nič ine

janka1874
12. okt 2010

ja tiež okrem tohože si raz za čas doma zacvičím na orbitreku nič moc nerobím akurát tiež sa snažím obmedzovať jedenie sladkostí a večerné jedenie ináč nič
hamba mi ale čo už

janca13
12. okt 2010

@vejula no krásny synko!!!a ty sa čuduješ že mu nechutí nejaká mrkva ked si mu doteraz filtrovala samé dobroty??a tebe by chutila?? 😀 😀 😀neboj rozbehne sa moja Ninka ešte stále nezje toho veľa a radšej si cucne moje kvalitné plnotučné!!včera večer ma Lucka prichytila pri slanine a kričí na mm ocooo mama tlačí slaninu!!a ja ticho vyrábam plnotučné mlieko !!baby a aj tá moja váha je divná nemáme to od rovnakého výrobcu?? 😅
@janka1874 ty cvičíííš???ale už by som mala aj ja začať 😝 😝 len ked mne sa nechce a ani nejako nevládzem 😝 a v poslednom čase ma dosť pobolieva chrbát tak by mi to aj pomohlo ráno mávam problém sa vykotúľať z postele 😝
@kitchima ahoj a vitaj 😉 to máš krásne ten vek detičiek aj to že ich dojčíš oboch super a to má každý svoje prsko??