icon

Držali ste 35 dňovú hladovku?

19. okt 2020

Je tu niekto kto dodrzal podobny casovy usek?
Nejake skusenosti ako ste sa citili atd...
P.s komenty typu zomres a podobne si nechajte, vdaka

pribinak
19. okt 2020

@bluka2 toto nie je celkom pravda, po západe slnka sa môžu najesť a mizu jesť až do východu slnka. A je aj dosť výnimiek kto všetko nemusí mat pôst

bluka2
19. okt 2020

@pribinak pochybujem, že ona si za ten časový úsek tiež niečo nedá v minimálnom režime... Je to hladovka tiež

bluka2
19. okt 2020

@pribinak samozrejme, nájdu sa aj takí, čo jedia celú noc a cez deň spia, ale väčšina si dá iftar a ráno idú do práce

sante81
19. okt 2020

Poznám osobne ženu, ktorá to urobila párkrát, vraj boli a stavy únavy, že nevládala vstať z postele, od hladu, ale vraj to treba prekonať. Schudla cca 3o kg ale vždy po čase nabrala naspäť, + navyše.
Ja som za racionálne chudnutie, kde treba vydržať a mať pevnú vôľu. Osobné som pred pár dňami vysadila cukor, viac pohybu a už cítim výsledky

trema
19. okt 2020

35 dni nie a ani neplanujem, ale pravidelne mam 10 a 14 dni a citim sa dobre, zo zaciatku si davam suchy post 3 dni.. o klystire tu radsej ani pisat nebudem 😀

limetka69
19. okt 2020

@trema dobra volba, radsej nepis :D

silvike
19. okt 2020

@dollyzv Tak ako vraj aj rakovinove bunky musia byt vyzivovane, no a ked nie je strava tak nemaju co jest aj tie rakovinove bunky proste ich vyhladujes tiez, ale teda aj tie dobre, tak vraj tak nejak by to malo pomoct ale ci aj realne to pomaha neviem

silvike
19. okt 2020

@dollyzv ved prave preto ju poslala k psychiatrovi, lebo ona mala zrejme len nejaky panicky zachvat (s tym ze ju tlacilo na hrudi) co ona asi vyhodnotila ze ma nieco s plucami (a asi rakovinu hned :/)

nykkushka
19. okt 2020

Takže chemoterapia a radioterapia sú zbytočné 🤔. Stačí nechať onko pacientov vyhladoviet a uzdravia sa 🤦‍♀️🤔?

tulenka1
19. okt 2020

Držala som trosky inu, tak že iba šťavy z uhorky cvikle mrkvy 12 dní. V pohode. A energie bolo dosť. Je pravda, že pila som ešte čaj s medom

carra
19. okt 2020

@nykkushka otoč si otázku naopak - koľko onko pacientom pomôže chemoterapia a radioterapia - všetci sa uzdravia? Ja zastávam názor, že je to v hlave - ak veríš že ťa hladovka vylieči, tak máš naozaj veľkú šancu (a ver že ich nie je málo). Ak veríš iným spôsobom, tiež ok a tiež máš veľkú šancu. Ale prečo hneď zavrhovať všetko čo nejde s prúdom? ❤

nykkushka
19. okt 2020

@carra ja to nezavrhujem, len som ešte nepočula /nečítala o prípade, že sa napríklad nikto s CA pankreasu alebo prsníka "vyliečil" tak, že bol 35 dní bez stravy 🤔.
Človek s rakovinou sam o sebe chudne, chradne slabne, aj keď prijíma potravu, neviem ako by vyzeral, keby je len na vode /tekutinach 🤷‍♀️

vilma7
19. okt 2020

@bluka2 nedržia, lebo oni jedia v noci. Nemôžu cez deň, v noci áno. To nie je hladovka.

carra
19. okt 2020

@nykkushka ja poznám osobne jednu pani čo mala rakovinu krčka, posledné štádium. Lekári jej navrhli už len paliatívnu liečbu. No a ona to dala - nie s hladovkou, ale so šťavami. Je tomu už 20 rokov a stále je tu , živá a zdravá 🙂 Takže pre niekoho môže byť cesta aj hladovka ak skutočne uverí, že ho to vylieči. Určite to však nie je cesta pre všetkých chorých 😉

nykkushka
19. okt 2020

@carra tak ale to je úplne iné, keď stavy, pretože tie obsahujú prospešné zložky. Ale samotná hladovka.... Pochybujem

lubik87
19. okt 2020

@horalka1986 🤦máš naštudované dosť fakt ...asi nie ...hladovka nieje o chudnutí 😉!!! Prvá vec ktorú si si zle prečítala tak nabudúce možno treba čítať inde ako stĺpček v novon čase 🤪😊

lubik87
19. okt 2020

@nykkushka človek s rakovinou chradne hlavne kôli liečbe aku mu nasadia ...je na výber chemo alebo hladovka alebo teda iný spôsob liečby veľa ľudí sa vyliecilo výlučne zmenou stravy napr....

carra
19. okt 2020

@nykkushka je prirodzené že pochybuješ 😉 Ja mám tiež pochybnosti o mnohých liečebných metódach (klasických i alternatívnych) a nie každú by som bola ochotná podstúpiť ak by som v ňu nemala 100% dôveru. Preto ani liečebný pôst nie je pre každého, je to len jedna z mnohých ciest 🙂

miscellaneous
19. okt 2020

Mno, mňa vďaka dlhodobejšiemu pôstu (čiže režimu výhradne o vode) opustili alergia a nábeh na astmu.
Nejdem radšej spomínať, koľko dní to bolo, ani ten klystír pre istotu nezmieňujem 😋 - len toľko, že som furt tu: živá, zdravá, mentálne ani fyzicky nepostihnutá... (@limetka69, @trema —> 😉)

diewcatqoo
19. okt 2020

Napis Jankovskej, ta si vyskusala hladovku nedavno... ;)

0silvia0
19. okt 2020

@miscellaneous kolko dni si dala? A ako si to zvladala?

ninka123
19. okt 2020

@diewcatqoo presne aj mne toto napadlo pri titulke 😉

nykkushka
19. okt 2020

@lubik87 neviem teda, veľa ľudí liečbu neberie žiadnu, maximalne analgetiká a chradnu tak isto. Je to o uhle pohľadu. Ja som zdravotník a zatiaľ na 90% verím medicíne, pretože ma zatiaľ nesklamala 😉
@carra skôr mám pocit, aj z tejto diskusie (nemyslim nas dve), že pôst/hladovka je len pre "vyvolených" a kto to neuznáva, nezvládne, musí byť odkázaný na "ble" medicínu. Ale tak to ma asi byť, nemôžeme všetci so všetkým súhlasiť, to by bol ten svet nudný 🤭😊

miscellaneous
19. okt 2020

@0silvia0 Info v súkromnej správe - ad 1 to zďaleka nebolo 35 dní (ale zase zblízka rozhodne viac ako týždeň 🙂), ad 2 si viem predstaviť aj krajšiu virtuálnu smrť než ukameňovanie za kacírstvo na Modrom mihahákovi. 😇

0silvia0
19. okt 2020

@miscellaneous diky🥰

lubik87
19. okt 2020

@nykkushka ale to je už asi postupujuca choroba samozrejme to nepasuje na každé telo tak ako ani chemo a liečba na každé nezaberie....ale fakt je ten že sa má zmeniť životospráva má sa prijímať veľa veľa ovocia a zeleniny má sa držať aj prísna diéta v niektorých prípadoch ..ale aj to určite vieš 🙂 napr mne sa prejavila psoriáza v 22 jediné čo konpomaha je nejeste žiaden tuk a cukor pokiaľ si ho dám tak sa u mňa objaví znova ....lieky u mňa vyvolali úplne opačný efekt ..samozrejme do tyzdna nádherná jemná čistá pleť a po vysadení liečby som sa supala ako kapor.🤦😁😁 Ale po vysadení veci ktoré nám to zhoršujú s po hladovke sa už neobjavila dlho proste ju nekrmim tak to je aj s.inou chorobou ...môj názor 🙂 samozrejme má kaDy ten svoj 🙂

horalka1986
19. okt 2020

@lubik87 nabuduce si precitaj celu diskusiu. Nepisala som len o chudnuti.

nykkushka
19. okt 2020

@lubik87 ale úprava životosprávy a vyradenie z jedálnička jedla, ktoré nám škodia je úplne niečo iné ako 35 držať hladovku. Nemyslím, že hladovka (pod tým rozumiem len voda, možno čaj) môže niekomu pomôcť a teraz nemyslim schudnúť 🤷‍♀️
Akože prepacte, je xy krajín, kde ľudia nedobrovoľne hladuju a tu sa rozmáha trend hladovky 🤦‍♀️🤔.

lubik87
19. okt 2020

@nykkushka nerozmaha je to tu roky..ja nepodporujem mesačne hladovky ale poznám xy ľudí bretarianov a žijú 😁ja myslim skôr taká hladovka do 7 dní alebo pravidelne týždenne jeden deň 🙂nedá sa porovnávať hladovanie s hladovkou je veľký rozdiel keď niekto chce jesť ale nemôže a niekto si chce očistiť telo ..ono by asi bolo fajn keby ste si o Tom niečo prečítala 🙂

nykkushka
19. okt 2020

@lubik87 len aký má zmysel, očistiť si telo napr týždňom hladovky a potom si ho zas "zaspinit". Není efektívnejší kompromos zlatý stred, že jesť tak aby nebolo treba čistiť 🤷‍♀️