icon

Efektívne cviky a strava pre matky na materskej

18. júl 2025

Poraďte ako schudnúť na materskej... Potrebujem dať dole nejaké 4-5kg... Najväčší problém je u mňa jedlo, lebo sa nestiham najest normalne cez den a po celom dni som veľakrát na zrutenie a večer si dam sladkosti... Nie som nejaka obezna, ale oproti tomu aka chuda som bývala, tak mi to vadí... Cvicit stiham max 2x týždenne.. hlavny problém brucho, zadok, stehna... A pupok mi ostal po tehotenstve taky skaredy veľký..... Nejaký tip na cviky prosím a dolné brucho, co vam efektivne pomohlo? Predtým som pravidelne cvicila a teraz akoby nevidim efekt tych cvikov, nechápem tomu....

ivik4
18. júl 2025

Na materskej mi bolo najlepsie, kedze som bola pani svojho casu a to som mala naozaj velmi narocne dieta.
Preco tie sladkosti vecer ? Musia byt ? Chce to len sebazaprenie. Najdolezitejsia strava, nevadi ze cvicis len 2x do tyzdna

domiklik
18. júl 2025

@anonym_autor koľko máš po pôrode?

autor
18. júl 2025
@ivik4

Na materskej mi bolo najlepsie, kedze som bola pani svojho casu a to som mala naozaj velmi narocne dieta.
Preco tie sladkosti vecer ? Musia byt ? Chce to len sebazaprenie. Najdolezitejsia strava, nevadi ze cvicis len 2x do tyzdna

@ivik4 no veď toto...ja som aj predtým jedla celkom dosť sladkého, ale cvičila každý druhý deň tak som mala fajn postavu a dopriala si..a teraz sa nejako neviem toho sladkeho vzdať večer, bo mam pocit, ze na psychiku po celom dni s uplakanym dieťaťom mi to urobi radosť :D ale asi mi niečo chyba v strave a preto furt chut na sladké .....
@domiklik už pol roka :/

zuzanka.zuzu
18. júl 2025

ako schudnúť? nežrať večer tie sladkosti 🤷 také jednoduché 🤷 zbytočná téma. nie je za čo

autor
18. júl 2025
@zuzanka.zuzu

ako schudnúť? nežrať večer tie sladkosti 🤷 také jednoduché 🤷 zbytočná téma. nie je za čo

@zuzanka.zuzu zbytočný komentár pani múdra

mdse
18. júl 2025

@anonym_autor urob si nejaký tortilový wrap, kuracie mäsko, dresing zelenina, zabaľ a keď ideš von s kočíkom, tak si to aspoň v kľude niekde na lavičke zjedz, keď sa to doma nedá, hľadaj spôsob. Ovocný tvaroh, bielkovinový lepeňak, veď nemôžeš byť celý deň o hlade. Ale moje dieťa som tiež mala permanentne na rukách, ale polročný bol spokojný aj chvíľu v nosiči, alebo na deke a ja som sa najedla. Jem 3-4x denne, inak by som nemala mlieko a keď to dám ja pri mojich prilepencoch, tak to dáš aj ty.
A ja nikam nechodím, makám doma, na IG sú super profily a teda cvičím max 20 minút denne, ale asi intenzívne, lebo to vidno aj na svaloch a mám taký chrbát ako keď som zdvíhala činky. Niekedy to mám rozložené a cvičím na viackrát, podľa nálady u dieťaťa. Drepy, kliky, kadejaké pilates výkopy, niečo z jogy a stačí to.

autor
18. júl 2025
@mdse

@anonym_autor urob si nejaký tortilový wrap, kuracie mäsko, dresing zelenina, zabaľ a keď ideš von s kočíkom, tak si to aspoň v kľude niekde na lavičke zjedz, keď sa to doma nedá, hľadaj spôsob. Ovocný tvaroh, bielkovinový lepeňak, veď nemôžeš byť celý deň o hlade. Ale moje dieťa som tiež mala permanentne na rukách, ale polročný bol spokojný aj chvíľu v nosiči, alebo na deke a ja som sa najedla. Jem 3-4x denne, inak by som nemala mlieko a keď to dám ja pri mojich prilepencoch, tak to dáš aj ty.
A ja nikam nechodím, makám doma, na IG sú super profily a teda cvičím max 20 minút denne, ale asi intenzívne, lebo to vidno aj na svaloch a mám taký chrbát ako keď som zdvíhala činky. Niekedy to mám rozložené a cvičím na viackrát, podľa nálady u dieťaťa. Drepy, kliky, kadejaké pilates výkopy, niečo z jogy a stačí to.

@mdse super, a prosím napíšeš mi tipy na cviky? A 20 min na cele telo alebo striedas, ze jeden den brucho, dalsi nohy a tak? Ved toto, ze jest musim bo potom citim ze mam menej mlieka....pijem inak aj dost hroznovej stavy a som bola prekvapená koľko má aj ta cukru

autor
18. júl 2025
@mdse

@mdse tipy som myslela na IG profily nejaké napríklad ak mas nejaky konkretny 🙂

kiki68
18. júl 2025

Skus wellform program od Chillin fitness

mdse
18. júl 2025
@anonym_autor

@mdse tipy som myslela na IG profily nejaké napríklad ak mas nejaky konkretny 🙂

@anonym_autor napríklad bodyvaleria, _jennypilates_ ,yellabella
Ja cvičím 5x do týždňa určite, snažím sa vždy precvičiť celē telo. Robím vždy klasickē drepy, cvičím vždy sériu pokiaľ vládzem. Nerátam. A sérii robím tak 4, na striedačku s klikmi vhodnými pre panv.dno a zas rovnako, nerátam a cvičím sériu pokiaľ vládzem. Prekladám to srandičkami z pilates, to býva skvelé na brucho.
A každý deň rýchla chôdza s kočíkom, aspoň 30 minút. Do toho nerátam pomalé prechádzky, toto je vydlivene rezká chôdza. Robí to dobre metabolizmu.

mdse
18. júl 2025

*vyslovene rezká chôdza

viestta
18. júl 2025
@anonym_autor

@zuzanka.zuzu zbytočný komentár pani múdra

@anonym_autor vlci vecerny hlad moze byt sposobeny nedostatkom bielkovin. Miesto sladkosti si vezmi syr, par platkov sunky so zeleninou

lucia13022023
19. júl 2025

Sladkosti ješ lebo je tvoje telo unavené z celého dňa a je jasné, že pýta rýchli cukor.
Skus pozrieť co najrýchlejšie recepty - tortilly, šaláty, cestoviny... Krabičkuj si jedlo na dva-tri dni keď je treba.
Kúp zeleninu, očisti, umy, daj do vody a do chladničky a vydrží ti dlho, napr my tak mame mrkvu a každú chvíľu zobeme nejakú zeleninu.
Proste nauč sa variť 15minutovky, na to čas určite budeš mat. Uľahčí si robotu ako sa len dá. Ja som dnes mala pečene zemiaky, dresing a proteínovy Hermelín. Zemiaky so syrom sa mi piekli kým som uspavala dieťa, a dresing je záležitosť 2 minút.
Čiže daj dokopy stravu, to je prvoradé.

pralinka86
19. júl 2025

Bohužiaľ je to vsetko viacmenej o strave... Jedia deti, jedz aj ty.. povacsine mamy sa snazia malym detom vyberat stravu, aby nejedli sprostosti, aby mali vitaminy zo stravy, varia im kadeco a popri tom oni hladuju a vecer sa napchaju tym co im pride pod ruku alebo co zostalo a podojedaju kopy.. ved tak ako detom chystame, tak rovno aj sebe, s nimi jest, ved jedlo sa vari pre vsetkych nie... Aj detom sa lepsie je, ked jedia spolu s dalsimi ludmi
A brucho, diastaza nie je? Na to treba speci dat pozor..
4-5kg nie je vela, to urcite zvladnes, len nezanedbavaj seba

taktotedanie
19. júl 2025

@anonym_autor co nekupis nezjes, prestan ich kupovat a urob si nieco hodnotnejsie
Nevyhovaraj sa na matersku a deti

autor
19. júl 2025
@pralinka86

Bohužiaľ je to vsetko viacmenej o strave... Jedia deti, jedz aj ty.. povacsine mamy sa snazia malym detom vyberat stravu, aby nejedli sprostosti, aby mali vitaminy zo stravy, varia im kadeco a popri tom oni hladuju a vecer sa napchaju tym co im pride pod ruku alebo co zostalo a podojedaju kopy.. ved tak ako detom chystame, tak rovno aj sebe, s nimi jest, ved jedlo sa vari pre vsetkych nie... Aj detom sa lepsie je, ked jedia spolu s dalsimi ludmi
A brucho, diastaza nie je? Na to treba speci dat pozor..
4-5kg nie je vela, to urcite zvladnes, len nezanedbavaj seba

Ďakujem zeny, asi si budem chystať už vecer jedlo
@pralinka86 mam dvojky, maju len pol roka, takze zatial su na mlieku a teraz sme síce zacali s prikrmami, no ano, to je dobrý napad, nieco rychle navarit aby som z toho aj ja jedla... Ako nejem zase čokolády na kila, no večer stale ked ich uložím spat, tak kym ja si pripravim veceru tak stale bud horalku alebo nejaky keksik, tycinku zjem...
@taktotedanie a kde sa vyhováram na deti? Na materskej teda ja cas nemam pre seba, jedine večer ked všetci zaspia alebo cez vikend ked je doma aj muž...posledna veta bola fakt zbytočna ked ma nepoznáš

autor
19. júl 2025
@mdse

@anonym_autor napríklad bodyvaleria, _jennypilates_ ,yellabella
Ja cvičím 5x do týždňa určite, snažím sa vždy precvičiť celē telo. Robím vždy klasickē drepy, cvičím vždy sériu pokiaľ vládzem. Nerátam. A sérii robím tak 4, na striedačku s klikmi vhodnými pre panv.dno a zas rovnako, nerátam a cvičím sériu pokiaľ vládzem. Prekladám to srandičkami z pilates, to býva skvelé na brucho.
A každý deň rýchla chôdza s kočíkom, aspoň 30 minút. Do toho nerátam pomalé prechádzky, toto je vydlivene rezká chôdza. Robí to dobre metabolizmu.

@mdse ďakujem 👍

pralinka86
19. júl 2025

To si mala hned napisat, ze dvojicky... To podla mna dost meni situaciu, ved to mas iny zahul . Drzim palce 🙂

mdse
19. júl 2025
@anonym_autor

@mdse ďakujem 👍

@anonym_autor 💪 máš toho dosť, držím palce

michaella24
19. júl 2025

Ja sa podelím o svoju skúsenosť, mne pomáha chudnúť AI. Ak nemáš čas alebo chuť sledovať kalorické tabuľky, tak mne to extrémne pomáha. Zadala som ChatGPT svoje čísla, cieľ, aktualizujem jej pravidelne zoznam potravín, ktoré mám doma, na ktoré mám chuť a tvorí mi jednoduché jedálničky každý deň, mala som podmienku, aby jedlá boli rýchle a ľahko uvariteľné. Každý deň s ňou preberám čo budeme variť a zároveň dodržiavam prerušovaný pôst. Inšpirovala ma k tomu Adriana Poláková a ja som fakt spokojná, že nemusím rozmýšľať nad tým čo variť, ak nemám chuť na to čo mi ponúkne, tak to zmení.

taktotedanie
19. júl 2025
@anonym_autor

Ďakujem zeny, asi si budem chystať už vecer jedlo
@pralinka86 mam dvojky, maju len pol roka, takze zatial su na mlieku a teraz sme síce zacali s prikrmami, no ano, to je dobrý napad, nieco rychle navarit aby som z toho aj ja jedla... Ako nejem zase čokolády na kila, no večer stale ked ich uložím spat, tak kym ja si pripravim veceru tak stale bud horalku alebo nejaky keksik, tycinku zjem...
@taktotedanie a kde sa vyhováram na deti? Na materskej teda ja cas nemam pre seba, jedine večer ked všetci zaspia alebo cez vikend ked je doma aj muž...posledna veta bola fakt zbytočna ked ma nepoznáš

@anonym_autor no skus si to po sebe este raz precitat a namiesto sladkosti si urobit na 3 dni overnight oats a mas vystarane

autor
19. júl 2025
@pralinka86

To si mala hned napisat, ze dvojicky... To podla mna dost meni situaciu, ved to mas iny zahul . Drzim palce 🙂

@pralinka86 @mdse ďakujem, no ešte si zvykám, čo iné mi ostáva 😁 jedna je síce stále taký uplakanec, no hádam aj to prejde. Len sa chcem aj ja vo svojom tele lepšie cítiť, ale dnes sa s jedlom držím, len cez týždeň aby som to hlavne ustriehla 🙈