icon

Fotky - chudnutie a výsledky

jasmika
23. jan 2013

Ahojte maminky. Tém ohľadom chudnutia je tu už habadej.. Ale chcem založiť takú kde budeme vidieť aj konkrétne výsledky. Bolo by to potešujúce pre maminky ktoré už schudli. Tie ktoré chudnú by mali motiváciu. A tie ktoré ešte potrebujú zhodiť..tak ako ja... by mali motiváciu vydržať... Takže sem sa s fotkami... A aby som to začala tak pridávam svoje fotky. Prvá fotka je marec 2011, druhá máj 2012 a tretia august 2012. Chudnúť som začala v auguste 2011. Začala som z 75 kg, teraz mám 65-66 kg..ale ešte chcem potiahnuť na 60kg... 😀 Za tú prvú fotku sa hanbím... ale som to ja tiež... a už nikdy nechcem tak vyzerať....

Fotky - chudnutie a výsledky
dominikaqq
10. jún 2015

Jedz zeleninu a bielkoviny

cicci
10. jún 2015

@dominikaqq a co si preto robila?

dominikaqq
10. jún 2015

No veď vravím jedla zeleninu,bielkoviny,občas pohyb...

ivuska027
10. jún 2015

@dominikaqq nejes vobec sacharidy????? 😕

alaguema
10. jún 2015

@ivuska027 sacharidy obsahuje aj zelenina. Ak jedla zeleninu a bielkoviny, tak prijímala aj menšie množstvá sacharidov, hlavne z "farebnej" zeleniny ako červená paprika, mrkva, tekvica atď. Nie je to nič také hrozné, ani extrémne, pokiaľ sú tie bielkoviny kvalitné a nie sú všetky živočíšneho pôvodu. Podobná diéta sa robí pri zápalových ochoreniach kĺbov a funguje.

ivuska027
10. jún 2015

@alaguema ale je podla mna neudrzatelna z dlhodobeho hladiska. Sacharidy su dolezite pre funkciu mozgu a kadeco ine. Ale pride na to, ci to je len docasna dieta, alebo dlhodoba zmena stylu...

kaja73
10. jún 2015

@ivuska027 ja som na nizkosach.strave uz 10m a nikdy som sa necitila lepsie...planujem to mat ako standart..v zime do 50g v lete do 100g sachacov..
A mozog lepsie funguje na ketonoch ako na glukoze...tisicky rokov na nich ludsky mozog fungoval...zmenilo sa to az postupne zavedenim obilnim do stravy --cca 10 tis.rokov do zadu...a slachtenim ovoca na sladsie...
.a aj babo sa rodi keto adaptovane..len casom nasou sach.stravou sa to meni.
potrebne mnozstvo sachacov si vie telo vytvorit aj same z bielkovin.....cca 20g nam staci na vykrytie na den.
a napr mame esencialne mastne kyseliny a bielkoviny..bez nich telo nevie spravne fungovat....ale esencialne sacharidy neexistuju.....

alaguema
10. jún 2015

@ivuska027 mozog nefunguje na inom metabolizme, než zvyšok tela. Ak telo dostáva dostatok energie, mozog funguje normálne. Naše telo dokáže využiť energiu zo sacharidov alebo z tukov. Ak je strava bohatá na kvalitné tuky, dá sa takto stravovať aj dlhodobo úplne v pohode. Menej sacharidov, kompenzované tukmi, kopec zeleniny, dostatok ovocia (tiež sacharidy), nezabúdaj na laktózu v mliečnych výrobkoch, sacharidy sú aj v rastlinných mliekach, v tofu a ostatných sójových výrobkoch. Glukóza v krvi je priamy zdroj energie, všetko, čo sa v momente nestihne spotrebovať, sa ukladá vo forme glykogénu do pečene a svalov, zvyšok sa ukladá ako tuk. V stave "nedostatku" glukózy v krvi, si zdravý organizmus čerpá najprv zo zdrojov glykogénu uloženého v pečeni a potom z tukových zásob - vtedy sa chudne. Na to, aby tvoj mozog ostal bez výživy, by si sa musela postiť - cháp - nejesť vôbec nič, cca 40 dní. Na tak dlho obvykle ľudské telo má zásoby energie. Akonáhle prijímeš denne aj menšie množstvo sacharidov (nemusia byť vo forme komplexných ako sú obilniny, zemiaky), budeš mať dostatok glukózy v krvi a ak by si aj nemala, stále je ešte ten glykogén v pečeni a potom tie tukové vankúšiky, ktoré nám tak vadia 🙂

gabinka279
10. jún 2015

@dominikaqq ahoj to za aký čas??

cicci
10. jún 2015

@dominikaqq a aku konkretne zeleninku?a co tie bielkoviny?prosim napis mi aspon zopar...ja som v tomto debil😊dakujem

17alexis
10. jún 2015

@mimiq Ako sa ti to podarilo?

dominikaqq
10. jún 2015

No ja som chudla od Marca ale dosť krat som to porušila das mesiac som porušila že či nepriberem skuška ale nie a tak som pokračovala a pokračujem meriam 162 a vážim 53 kg ! Chcem na 45 som veľmi nízka... Ako prvýkrat som vyskušala bez sladkeho ale zas jedla som pečivo to bola chyba ale len grahamove a teraz vobec planujem bez pečiva 1 mesiac minimalne ale nič som neschudla ked som nejedla sladke 2 a pol mesiaca

dominikaqq
10. jún 2015

No šaláty kopec raňajky a večera skuste šalaty ja som za 2 dni 3 kg schudla ked som mala cele dni zeleninu i dnes len zelenina a skuste sa dať nieaký šalát,papriku,uhorku,ovčí syr,olivový olej do šalatu,reďkovku a mrkvu 🙂

ivuska027
11. jún 2015

kazdopadne si myslim, ze nie sme prežúvavce, ale ľudia a mali by sme jest aj tepelne upravenu stravu, mäso, ryby, nie len samú trávu. Pripuštam, ze sa z toho dá schudnút, ale co to spraví s organizmom, nechcem ani pomysliet. Ja Som dala dole 31kil za 9 mes a jem vsetko, aj cestoviny aj ryzu aj zemiaky 😉 Len rozmyslam, kedy a co 🙂

alaguema
11. jún 2015

@ivuska027 nie sme prežúvavce, ale rozhodne sme plodožravce. Zelenina nie je tráva, ale sú to plody 🙂
Ty si podľa všetkého chudla z veľkej nadváhy, až obezity...to týmto štýlom, ktorý popisuješ ide, pretože tvoje telo bolo zvyknuté na vysoký energetický príjem a keď si sa začala stravovať normálne, tak na to pekne odpovedalo. Ale ženy, ktoré chcú už len doladiť, vyformovať, alebo sa proste len cítiť odľahčenie, by to už s vysokým podielom sacharidov vo forme škrobov, nedali. Strava založená na množstve zeleniny a kvalitných tukoch a bielkovinách s organizmom nič zlé neurobí. Naopak - ak si to skúsiš, zistíš, o koľko viac energie máš a ak máš prácu, kde sa vyžaduje sústredenie, tak to pocítiš v pozitívnom zmysle aj tam. Ak si po jedle unavená a ťahá ťa do horizontálnej polohy 😀 , tak si jedla zle. Buď veľa, alebo zlú kvalitu, alebo zlú kombináciu - sacharidy a bielkoviny napr. Alebo sacharidy a tuky.

ivuska027
11. jún 2015

@alaguema ano, z velkej vahy, ale pravdu ti poviem, mnozstva som nemenila, len som zmenila poradie, kedy co. Ja som nikdy vela nejedla, ani mastne, vyprazane, nic podobne, len skratka v nespravnom case 😅

Ja som len chcela povedat, ze je tu strasne vela bab, ktore sa pytaju, ako si to, co si jedla, co si robila... Spytaju sa a dost... Potial. Akonahle nedostanu odpoved, ze "mala som zazracnu tabletku, s ktorou som z vecera do rana schudla a vyformovala postavu", stratia zaujem. Ale nikto sa nezaobera tym, ze musi do toho investovat vela energie, hlavne v hlave si to usporiadat, co chce a co je ochotny pre to spravit. Kazdy si precita... a v hlave znie "aj tato jedla len tu zeleninu furt"... "musi predsa nieco zazracne existovat..".... a pod. To ma mrzi, ze sa nad tym ani minutu nezamyslia... 😔 Dostavam rozne maily s otazkami ako sa mi to podarilo, kazdy vidi to cislo a "wau aj ja by som tolko chcela", ale ked napisem v texte slovo bielkoviny a sacharidy, potom pride odpoveda, "aha, hmm, a to je co....?" Odpisem, ze google vie vsetko 😀 Vacsinou sa uz nikdy neozvu 😝

daniela40
11. jún 2015

@ivuska027 to poradie je sacharidy-doobeda,bielkoviny-poobede 🙂

hasleerka
11. jún 2015

@daniela40 to skúšam aj ja ... plus cvičenie ... dúfam že sa dostavia nejaké výsledky...

cicci
12. jún 2015

@lisettka dakujem pekne☺

dominikaqq
17. jún 2015

Jedz zeleninu,šaláty,bielkoviny

cicci
18. jún 2015

Baby....nejem chlieb,vecer nejem nic...ani sladkosti ani zmrzku...a od pondelka takmer 2kg fuc...huraaa

ivuska027
19. jún 2015

@cicci co znamena, vecer nejem nic? nevecerias?

cicci
19. jún 2015

Snazim sa...ano.uz vecer nic.len vodu😆

gituska456
19. jún 2015

Ahojte baby takže ja som po pôrode skončila na váhe 70kg 🙂 kedže meriam 150 🙂 moja vysnivana váha je 50kg. (pred tehotesntvom som mala 48kg)Začala som sa viac hýbať a jesť v rovnakých časoch ale kedž mám 8mesačne aktívne dievčatko niekedy sa nedá jesť v rovnkach čassoch. Mám viac pohybu cvičím každý deň niekedy 10min. niekedy menej ale mmentálne som si zakupila úžastny NUTRIBULENT. Moje ránna začínaju zmixovaním šťavám a mám energiu na celý deň zatial som schudla ( za týždeň) 2kg a som spokojná vidím že sa moja postava mení a že si môžem bez hanby obliecť veci ktoré som si na sebe nevedela predstaviť 🙂 ,... idem dalej a pojdem si za svojim snom 🙂

ivuska027
19. jún 2015

@cicci posledne jedlo mas kedy a co? 😕

cicci
19. jún 2015

Od obeda /teda ked sa naobedujem/ sa uz snazim nic nejest....napijem sa vody...skrka mi v bruchu jak hovado...hladna som😬ale co uz...aspon pod 60 kg chcem ist.rano som mala 61,3...v pondelok 63😤😨fuuuj

cicci
19. jún 2015

@ivuska027 prepac...dala som to ako vseobecne odpoved...nie konkretne tebe.este raz prepac.neuvedomila som si to ze mam dat tebe odpovedat.drzme si palce😊

cicci
19. jún 2015

@ivuska027 prepac...dala som to ako vseobecne odpoved...nie konkretne tebe.este raz prepac.neuvedomila som si to ze mam dat tebe odpovedat.drzme si palce😊
@ivuska027

cicci
19. jún 2015

@ivuska027 inak to co si pisala o tej zazracnej tabletke....aj ja by som to brala a hned schudla xixixi

ivuska027
19. jún 2015

@cicci ja len, že to, čo robíš, je asi to najhoršie, čo môžeš, pretože si totálne spomalis metabolizmus. Ak si schudla, tak zo svalov, ale tuk vôbec nie, lebo si vystresovala tukove bunky, a tie teraz nič nepustia ☹ Jesť treba aspoň 4x denne 😉